koop tickets online
nl fr en

Cercle pakt een punt op bezoek bij Eupen

De uitwedstrijd in Eupen levert Cercle een puntje op. In een spektakelrijke eerste helft scoorden beide ploegen twee keer. Bovendien zorgde een rode kaart bij Eupen voor een numerieke minderheid bij de thuisploeg. Zowel Eupen als Cercle kregen na de pauze goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar een doelpunt viel er niet meer. Cercle speelt zo al voor de vierde week op rij gelijk. 

Groen-Zwart begon het beste aan de wedstrijd maar zag scheidsrechter Van Driessche al snel naar de stip wijzen toen Ravych in de zestien contact had met de snelle N’Dri. Majecki raakte de strafschop van Peeters nog met de hand, maar de tussenkomst was onvoldoende om de bal uit zijn doel te houden. Cercle liet de kop niet hangen en reageerde meteen: Abu Francis haalde verwoestend uit van op zo’n 25 meter en bracht de bordjes meteen in evenwicht. Toen Baiye enkele minuten later een rode kaart kreeg nadat hij doorging op de enkels van diezelfde Francis, leek Groen-Zwart in het voordeel te zitten. Toch was het Eupen dat na een snelle omschakeling opnieuw op voorsprong kwam via de sterke N’Dri. De thuisploeg speelde bijzonder gretig en dreigde geregeld via de snelle spitsen Gassama en N’Dri. Na een verre inworp kon Cercle tegen het einde van de eerste helft opnieuw op gelijke hoogte komen. De bal belandde bij Ueda, die het leer voorbij Moser in doel kopte. 2-2 halfweg dus.

Na de pauze nam Cercle opnieuw het initiatief. Toch was het Eupen dat meteen een reuzenkans kreeg. Invallersdoelman Warleson redde een poging van Gassama echter knap. Aan de overzijde was het ook bijna prijs. Denkey zette zijn belager in de wind, kapte zich knap vrij en mikte het leer vervolgens buiten het bereik van Moser richting doel. Eupen ontsnapte echter, want het leer werd afgeblokt door de onfortuinlijke Ueda. Cercle was baas maar zag een doelpunt van Marcelin afgekeurd worden wegens buitenspel en werd opnieuw niet beloond voor het overwicht toen Denkey de bal van dichtbij over plaatste. Eupen bleef echter strijden voor elke bal en kwam ook twee keer dicht bij een doelpunt. Gassama kreeg zijn voet niet tegen een perfecte voorzet van N’Dri en in de slotfase werd een doelpunt van Prevljak afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. De doelpuntenrijke eerste helft kende dus geen vervolg na de pauze, waardoor de wedstrijd op een gelijkspel eindigde. 

Opstelling KAS Eupen: Moser, Van Genechten (62’ Diakité), Paeshuyse, Filin, Davidson, Magnée (77’ Lambert), Peeters, Baiye, Gassama, N’Dri (87’ Prevljak) en Charles-Cook.

Opstelling Cercle: Majecki (46’ Warleson), Popovic, Daland, Ravych (46’ Marcelin), Siquet, Francis, Vanhoutte (76’ Hotic), Deman, Somers, Ueda en Denkey (76’ Gboho).

Doelpunten: 10’ Peeters (1-0, Penalty), 13’ Francis (1-1), 28’ N’Dri (2-1), 39’ Ueda (2-2)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!