koop tickets online
nl fr en

Cercle pakt felbevochten punt bij KVM

Hoewel Cercle na een vroeg doelpunt en een sterke eerste helft met een verdiende 0-1-voorsprong ging rusten, moest het na de pauze strijden om in de wedstrijd te blijven. Een tweede gele kaart voor Deman kort na de pauze deed de wedstrijd kantelen en na de gelijkmaker van Storm leek de thuisploeg de bovenhand te zullen nemen. Majecki hield Cercle recht bij een strafschop en ook de negen veldspelers knokten voor wat ze waard waren. Het leverde een felbevochten punt op.

Na amper drie minuten zorgde Cercle voor het eerste gevaar. Ravych heroverde de bal en Francis, die de geschorste Da Silva verving, stuurde Denkey perfect in de diepte. De spits aarzelde niet en trapte Groen-Zwart meteen op voorsprong. De thuisploeg had het moeilijk met de hoge druk van Cercle en leed vaak balverlies. Cercle was de gevaarlijkste ploeg in het eerste deel van de wedstrijd, Denkey kon echter tot twee keer toe net niet bij de bal in de zestien. De VAR zag geen fout bij een contact op Francis in de zestien. Onder leiding van Storm probeerde KVM de bakens te verzetten, maar het was Daland die het dichtst bij een doelpunt kwam. Zijn schot kon maar net in hoekschop geduwd worden door Coucke. De thuisploeg ging steeds meer dreigen en zag hoe een voorzetschot van Storm op de lat uiteen spatte. Het was echter Hotic die de netten aan de overzijde deed trillen na een snelle omschakeling. De VAR had een voorafgaande fout gezien van Denkey, waardoor Groen-Zwart halfweg met een 0-1-voorsprong ging rusten.

Ook na de pauze startte Cercle het sterkst. Via Ueda en Vanhoutte kwam het tot twee keer dicht bij een doelpunt. Toen Deman in minuut 53 zijn tweede gele kaart kreeg, moest Cercle met een man minder verder. De thuisploeg drukte door en dwong een reeks kansen af. Uitblinker Storm knalde de gelijkmaker van buiten de zestien in doel in minuut 71. KVM drukte door, Somers moest zijn doelman bijstaan om een nieuw doelpunt te voorkomen. Na tussenkomst van de VAR kreeg de thuisploeg een penalty. Majecki redde de elfmeter van invaller Malede echter knap. Cercle had het lastig en kwam goed weg toen Storm een tweede keer de lat raakte. Grote kansen volgden er niet meer, zodat een strijdend Cercle een felbevochten punt mee naar huis neemt.

Opstelling KV Mechelen: Coucke, Bijker (65’ Van Hoorenbeeck), Walsh, Lavalée, Bates, Hairemans (65’’ Malede), Schoofs, Verstraete, Storm, Da Cruz en Mrabti (90’ Soelle Soelle).

Opstelling Cercle: Majecki, Popovic, Ravych, Daland, Vanhoutte, Deman, Somers, Francis, Hotic (57’ Miangue), Ueda (67’ Kehrer) & Denkey (92’ Decostere)

Doelpunten: Denkey (3’, 0-1), Storm (71’, 1-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Nieuw vanaf zondag: de Family Corner in de Noord-Oost hoek

Zondag om 16h00 neemt Cercle Brugge het op tegen AA Gent. Zoals bij elke thuiswedstrijd zal ter hoogte van het secretariaat een Fandorp XL worden opgetrokken, maar voor het eerst zal ook aan de Noord-Oost hoek een Family Corner worden ingericht. Alle info: 

Al enkele seizoenen is het Fandorp ter hoogte van het secretariaat de ideale trekpleister voor én na elke thuiswedstrijd. Ook voor de jongste Cerclefans werd er steevast animatie voorzien, maar dat was niet altijd optimaal. Nu verhuizen we alle jongerenanimatie naar een Family Corner waarbij we vol inzetten op de beleving van onze jongste fans. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Neem deel aan de Sima Tours Valentijnsactie!

SIMA TOURS VALENTIJNSACTIE

Ben je nog op zoek naar de ideale Valentijnsdate? Sima Tours en Cercle Brugge hebben een oplossing voor zowel singles als koppels!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle trapt 2023 af met een nieuwjaarsreceptie

Dinsdagavond bracht Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion een toast uit op 2023. In aanwezigheid van zo’n 450 genodigden blikte Groen-Zwart vooruit naar 2023 waarin het vooral wil bevestigen op alle niveaus. Speeches waren er van VZW-Voorzitter Piet D’Hooghe, CVBA-bestuurder Thomas Tousseyn, Sportief Directeur Carlos Avina en coach Miron Muslic. Namens de spelersgroep nam kapitein Charles Vanhoutte ook kort even het woord.

Drie jaar was het ondertussen geleden dat Cercle voor het laatst een nieuwjaarsreceptie mocht organiseren. Net zoals dat in het pre-COVID tijdperk het geval was, was opnieuw het logegebouw van het Jan Breydelstadion de setting voor de nieuwjaarsdrink.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Herbeleef hier de overwinning tegen KV Oostende!

Krijg je ook maar niet genoeg van onze driepunter van afgelopen zaterdag aan zee? Goed nieuws! Hier kan je onze 1-2 overwinning herbeleven dankzij de hoogtepunten uit de match!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle ticketinformatie voor Cercle-AA Gent

Zondag komt AA Gent langs in Jan Breydel. Om 16h00 wordt de partij tegen de Buffalo’s afgetrapt. Koop je wedstrijdtickets zeker op voorhand want er geldt een aangepaste ticketregeling. Zo blijven de loketten op de wedstrijddag gesloten en moet je geregistreerd zijn om tickets aan te kopen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!