koop tickets online

Cercle pakt op de valreep oververdiend punt op het Kiel

Na de veloren wedstrijd tegen Eupen trok Cercle naar het Kiel met een duidelijke opdracht. Het begon goed tegen Beerschot, maar Holzhauser bediende Suzuki met een knappe assist voor de 1-0 halfweg de eerste helft. Na de rust zocht Groen-Zwart de gelijkmaker, maar Mike Vanhamel hield zijn netten lange tijd schoon. Plots was daar dan toch de gelijkmaker van Musaba, die zo een puntje redde voor Cercle.

Bij Groen-Zwart koos coach Paul Clement voor Bates naast Taravel centraal achterin en voor Kanouté in plaats van Hoggas op het middenveld.

Tijdens de studieronde in het openingskwartier nam een enthousiast Cercle het initiatief. Na 20 minuten ging het tempo omhoog na een knap afstandsschot van Hazard, dat op de paal strandde. Plots was daar echter Holzhauser. De Oostenrijkse draaischijf van de thuisploeg bediende knap Suzuki, die net genoeg ruimte vond om aan te nemen en op doel te besluiten. Zo kwam Beerschot uit het niets op voorsprong.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Groen-Zwart kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en nam opnieuw nadrukkelijk het initiatief. Beerschot kon rekenen op een uitstekende Mike Vanhamel die pogingen van Musaba en Hazard uit zijn doel hield en een afgeweken schot van Ugbo net naast zag gaan.

Het kalf leek stilaan verdronken, toen Ugbo op de rand van de kleine rechthoek een bal kon afspelen naar Musaba die het leer hard laag in het doel trapte. Zo pakte Groen-Zwart op de valreep alsnog een verdiend punt voor de geleverde inzet.

Cercle: Didillon - Velkovski, Taravel, Bates, Biancone - Vanhoutte, Kanouté, Hotic - Hazard (87' Somers), Ugbo en Musaba

Beerschot: Vanhamel, Van den Bergh, Frans, Bourdin, Holzhauser (91' Eleke), Suzuki (78' Noubissi), Pietermaat, Sanusi, Sanyang (71' Van den Buijs), Vorogovskiy (71' Grisez) en Coulibaly

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!