koop tickets online

Cercle pakt punt tegen RSCA na goede collectieve prestatie

Na een goede collectieve prestatie heeft Cercle een punt gepakt tegen Anderlecht. Hoewel. Misschien is 'bleef steken' meer gepast: Groen-Zwart was immers de gevaarlijkste ploeg en gaf amper iets weg. Bovendien kwam het zowel voor als na de pauze dicht bij een doelpunt. Ugbo stond echter halfweg de tweede helft nipt buitenspel toen hij de bal tegen de touwen prikte. Met dat puntje sluipt Cercle voorlopig alleszins een puntje dichter bij Moeskroen, een week voor het de belangrijke verplaatsing naar Le Cannonier trekt.

Groen-Zwart startte gretig aan de wedstrijd en speelde al meteen een grote kans bij elkaar. Hoggas kreeg de bal centraal goed mee van Deman, ging zijn man voorbij en plaatste het leer vervolgens voorlangs. Door het goed druk zetten duurde het even voor de bezoekers in hun normale combinatiespel geraakten. De organizatie was echter goed neergezet bij Cercle, waardoor Paars-Wit voor de pauze weinig tot niets klaarmaakte. Cercle liet enkele goede combinaties noteren, maar op een voorzichtig kansje van Hoggas leverde dat evenmin veel op. Halfweg stond de logische 0-0 dan ook op het bord.

Ook na de pauze kwam de eerste kans van de voet van Hoggas, maar het schot van de middenvelder week af en ging naast. Cercle nam het initiatief en kwam via de goed infiltrerende Pavlovic, en het goede afleggen van Vitinho, dicht bij het openingsdoelpunt. Toen Ugbo de bal halfweg de tweede helft in doel kon duwen, leek Cercle eindelijk loon naar werken te krijgen. De spits stond echter met zijn dikke teen buitenspel en dat was de VAR niet ontgaan. Bijna kreeg Groen-Zwart meteen erna het deksel op de neus, maar de vrije trap van Trebel landde op de deklat. Beide trainers probeerden het laken nog naar zich toe te trekken met enkele offensieve wissels. Grote kansen leverde dat echter niet meer op.
Een scoreloos gelijkspel dus, waarbij Cercle misschien te weinig loon naar werken kreeg. De Vereniging kan wel nodige positieve elementen meenemen naar het komende belangrijke tweeluik in de degradatiestrijd.

Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Da Silva Lopes, Hoggas, Deman (78' Musaba), Ugbo (83' Somers) en Hotic (87' Denkey).

Opstelling Anderlecht: Wellenreuther, Murillo, Delcroix, Miazga, Lawrence, El Hadj (60' Trebel), Sambi Lokonga, Cullen, Amuzu (72' Dauda), Nmecha (72' Diaby) en Bruun Larsen ('46 Mukairu). 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Beloften winnen met 2-1 van RSC Anderlecht

Geen competitievoetbal meer dit seizoen voor onze beloften: wegens de coronacrisis werd de competitie vervroegd stopgezet. De youngsters van coaches De Wulf en Artz mogen wel nog oefenwedstrijden afwerken tegen ploegen die, net zoals onze beloften, getest worden op het virus. En dat gebeurt ook:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gratis bedrukking & handtekening van je favoriete speler in de webshop!

Actie in de online Fanshop! Maak je klaar voor de sportieve eindsprint in de Jupiler Pro League: bij aankoop van een wedstrijdshirt ontvang je nu tijdelijk gratis bedrukking én je shirt wordt ondertekend door je favoriete Cerclespeler!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop nu jouw Paaspakket ten voordele van de jeugdwerking!

In aanloop naar Pasen, dit jaar op 4 april, organiseert de Cercle Brugge Jeugdwerking ook dit seizoen een heuse Paasactie ten voordele van de jeugdwerking. De pakketten, die naast een 24cm grote Paashaas in chocolade ook vergezeld worden door verschillende chocolade paaseitjes, kosten slechts €10 en zijn al binnen de acht dagen na bestelling beschikbaar.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Regenboogweekend in Pro League voor diversiteit en respect

Komend weekend houden de Pro League en haar teams opnieuw de Football for ALL-campagne. De regenboogcampagne maakt een statement voor diversiteit en inclusie op en rond de velden, tegen homofobie en racisme en andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. Met de slogan “Football for All” benadrukt de Pro League haar engagement: Voetbal is er voor iedereen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: “Verschil tussen eerste en tweede helft was groot”

Coach Yves Vanderhaeghe blikte met gemengde gevoelens terug op de bekeruitschakeling tegen Anderlecht: “We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd”, stak de groen-zwarte oefenmeester van wal. “We namen in de eerste helft te weinig initiatief en wanneer we de bal in de ploeg hadden, vergaten we te voetballen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!