koop tickets online

Cercle pakt uitzege op Kortrijk!

Op een lastig te bespelen veld klom Cercle via doelpunten van Ugbo en Pavlovic op een 0-2 voorsprong, maar vlak voor de rust bracht Makarenko de spanning terug in de wedstrijd. In de tweede helft probeerde Kortrijk het met opportunistisch voetbal en individuele acties van Selemani, maar de Cercle-verdediging hield al bij al makkelijk stand. De spanning bleef tot het einde van de 9 (!) minuten blessuretijd, maar Cercle hield de voorsprong vast en pakte zo een belangrijke driepunter.

Bij Cercle verscheen kersverse aanwinst Strahinja Pavlovic meteen aan de aftrap, samen met Bates en Marcelin vormde hij het centrale trio van een vijfmansdefensie. Kevin Hoggas keerde ook terug in de ploeg, hij verving Kanouté op het middenveld. Vitinho nam de plek in van de geblesseerde Velkovski.

Thomas Didillon mocht zich in de openingsfase al meteen twee keer onderscheiden. Het harde schot van Gilles Dewaele keerde hij met de vuisten, het schot van Makarenko kon hij klemmen. Het antwoord van Cercle volgde meteen. Musaba, in de nieuwe formatie in een centralere rol en dichter bij Ugbo, was sneller dan iedereen maar zijn schot bleef steken in de modder. Enkele minuten later troefde Musaba Derijck af op snelheid, maar Ilic kon de bal nog net uit de voeten van de Cercle-aanvaller halen. 

Cerle Brugge KSV

Halfweg de eerste helft klom Cercle op voorsprong. Hoggas zorgde met een knappe volleypass voor een versnelling in de aanval, Vitinho pakte uit met een lage voorzet en aan de tweede paal tikte Iké Ugbo zijn elfde doelpunt van het seizoen binnen. Cercle duwde meteen door: een knap schot van Hotic ging via een Kortrijk-been in hoekschop, die door debutant Pavlovic in doel werd gewerkt.
Er volgde een schuchtere reactie van de thuisploeg met een volley van Jonckheere die enkele meters over waaide. Na een afgeweerde hoekschop begon Teddy Chevalier aan een indrukwekkende rush over een half veld die hij besloot met een subtiel lobje, maar een attente Didillon duwde in hoekschop. Vlak voor rust viel de aansluitingstreffer toch uit de lucht voor KV Kortrijk: het afstandsschot van Makarenko verdween via de paal in doel.

Cerle Brugge KSV

Het belabberde veld in het Guldensporenstadion kreeg tijdens de rust nog een fikse bui te verwerken. Kortrijk begon met wat druk en enkele hoekschoppen, maar meer dan een voor buitenspel afgekeurd doelpunt van Sainsbury leverde dat niet op. De snelheid van Musaba bleef Kortrijk voor problemen stellen, maar zijn schot werd afgeblokt door een verdediger en werd zo een eenvoudige plukbal voor Ilic. Selemani, de bedrijvigste aan de kant van de thuisploeg, schoot een metertje over.

Yves Vanderhaeghe gooide er met Badamosi een extra spits in en het spel van de thuisploeg werd nog een stukje opportunistischer. Na een mooie combinatie leek Musaba Cercle op 1-3 te zetten, maar het doelpunt werd afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Ugbo. Nadat Marcelin de thuisdoelman nog eens aan het werk had gezet met een goeie kopbal, werd Kortrijk in de slotfase toch weer sterker. De Cercle-verdediging stond pal en het was bij het ingaan van de blessuretijd zelfs de ingevallen Thibo Somers die nog het dichtst bij een doelpunt kwam, maar Ilic dook opnieuw gepast in de voeten. In de 99ste minuut viel een Kortrijkse kopbal nog op het dak van het doel van Didillon, voor scheidsrechter Lothar D’hondt eindelijk voor het verlossende fluitsignaal zorgde.Opstelling Kortrijk: Ilic – Dewaele, Hines-Ike, Derijck, Sainsbury – Sissoko (63’ Badamosi), Jonckheere, Makarenko – Chevalier, Gueye (74’ Stojanovic), Selemani

Opstelling Cercle: Didillon – Biancone (87’ Corryn), Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho – Vanhoutte, Hoggas, Hotic (72’Kanouté) – Musaba (81’ Somers), Ugbo (81’ Denkey)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bedankt Liantis!

Maandag overhandigde voorzitter Vincent Goemaere een gesigneerd shirt van Kévin Denkey aan Liantis. Met de attentie wil Cercle de dienstengroep bedanken voor het aanbieden van de livestream tijdens het Croky Cup duel van vorige maand tegen KV Oostende.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Sébastien Bruzzese!

De voltallige Cerclefamilie wenst Sébastien Bruzzese een fantastische verjaardag toe. Onze doelman wordt vandaag 32 jaar!

Proficiat Sébastien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
David Bates: "6 op 6 pakken is een opsteker, maar we zijn er nog niet"

Achterin gaf Cercle erg weinig weg tegen Waasland-Beveren. In de achterlijn maakt David Bates de laatste weken een erg goede indruk: “We wisten dat de wedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren erg belangrijk waren in onze strijd om het behoud. De 6 op 6 is een opsteker, maar we beseffen uiteraard dat we er nog lang niet zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen gewoon iedere wedstrijd opnieuw punten te sprokkelen. De 2 clean sheets op 3 wedstrijden tonen aan dat we goed georganiseerd zijn en dus moeilijk te verslaan zijn. “

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt ook drie punten in tweede degradatiekraker

Cercle heeft ook de tweede levensbelangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd tot een goed einde gebracht. Da Silva en invaller Denkey bezorgden Groen-Zwart met twee knappe doelpunten de drie punten, waardoor de Vereniging haar voorsprong op Waasland-Beveren uitbreidt tot vier punten.

Op een vroege kans van bezoeker Frey na, die Didillon bovendien niet veel last bezorgde, was het lang wachten op gevaar. Groen-Zwart begon niet te best aan de wedstrijd en liet zich in balbezit op de nodige schoonheidsfoutjes betrappen. Net voor het half uur was Cercle een eerste keer echt dreigend en dat leverde meteen een doelpunt op. Vanop ruim 25 meter knalde Da Silva Lopes de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. Een minuutje later was Cercle daar opnieuw, maar de poging van Deman strandde in het zijnet. Waasland-Beveren kwam in de slotfase van de eerste helft opzetten, al konden de bezoekers dat niet omzetten in grote kansen.

Ike Ugbo, de topschutten van Groen-Zwart, kreeg al vroeg in de tweede helft de kans om Cercle op 2-0 te brengen. Na een vlotte combinatie kon de spits uithalen. De poging strandde op de paal. Aan de overzijde duwde Frey het leer van dichtbij over. Qua voetbal schotelden Cercle en Waasland-Beveren niet de beste pot voetbal voor, maar de spanning bleef groot. Nochtans kreeg Cercle enkele uitstekende kansen. Biancone, Ugbo en vooral Hotic slaagden er niet in de opgelegde kansen af te werken. Invaller Denkey toonde zich meteen erg actief en zag zijn inspanningen, net zoals vorige week op Moeskroen, al snel beloond worden. Na een goede dribbel plaatste hij de bal buiten het bereik van Gabriël in doel. Denkey deed de netten nog een tweede keer trillen, maar stond in deze actie net buitenspel. De bezoekers konden geen vuist meer maken, de Groen-Zwarte defensie wist wel raad met de hoge ballen die hun richting uitkwamen. Zo levert deze wedstrijd, naast de drie levensbelangrijke punten, ook een nieuwe clean sheet op.

Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Da Silva Lopes (’70 Van der Bruggen), Hoggas (’70 Vanhoutte), Hotic (’87 Decostere), Deman (’77 Denkey) en Ugbo (’87 Musaba).

Opstelling Waasland-Beveren: Gabriël, Bastians, Vukotic, Wuytens, Leuko, Bertone, Faucher (’65 Heymans), Albanese (’22 Cijntje), Wuytens, Nilsen (’65 Heymans), Koita (’83 Schryvers) en Frey.

Doelpunten: ’30 Da Silva Lopes (1-0), 82’ Denkey (2-0)

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!