koop tickets online

Cercle pakt volle buit mee uit Eupen

Vlak voor de 2de interlandbreak trok Cercle naar de Oostkantons. Daar wachte een interessante wedstrijd tegen Eupen, dat in de stand een puntje achter Groen-Zwart stond. Hazard opende al vroeg in de eerste helft de score, maar net voor rust kon Ngoy weer gelijkmaken. In de 2de helft bracht Musaba de verlossing met een rake kopbal.

Coach Paul Clement had weinig redenen om veel te sleutelen aan zijn elftal. Hij bracht enkel Taravel tussen de lijnen in plaats van Ueda. Verder geen wijzigingen in het elftal dat ook de Brugse derby aanvatte.

In een aangename 1ste helft, kon Hazard al na 5 minuten de debatten openen. Op aangeven van Hoggas wurmde hij zich tussen 2 verdedigers in en kon Ortwin De Wolf meteen kloppen met een laag schot in de verste hoek. Meteen na het doelpunt was er ook nog een vrijschop voor Hoggas, maar De Wolf pakte uit met een knappe save. Eupen toonde zich niet aangeslagen door de achterstand, en deed goed mee in een evenwichtige partij. Didillon mocht meteen uitpakken met een paar knappe reflexen op pogingen van Ngoy en Prevljak. Aan de overzijde had de Eupenverdediging vooral moeite met de snelheid van Musaba.

Cerle Brugge KSV

Met nog goed 5 minuten te spelen voor de pauze, kreeg Eupen een vrije trap op een interessante plaats. Een opdracht voor Stef Peeters, maar de ex-Cerclespeler zag zijn trap op de buitenkant van de paal landen. Amper een minuut later hingen de bordjes wel weer gelijk. Ngoy was het snelst bij een voorzet vanop rechts en liep de bal van kortbij in doel.

In de 2de helft zakte het tempo wat. Eupen trok de wedstrijd iets meer naar zich toe en bracht het meeste dreiging, al moest Didillon geen mirakels verrichten. Clement bracht kort na het uur met Da Silva en Vitinho 2 verse krachten tussen de lijnen. Kanouté en Velkovski mochten naar de kant.

Cerle Brugge KSV

De frisse krachten rendeerden een kwartier voor tijd. Groen-Zwart versierde een hoekschop die aan de 1ste paal even afweek en zo pal op het hoofd van Musaba via. De Nederlandse winger knikte de bal perfect in de vrije verste hoek binnen en bracht Cercle opnieuw op voorsprong.

 

Eupen probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar het was Cercle dat nog de beste kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Ugbo kon profiteren van een aarzeling tussen Koch en De Wolf, maar Hotic kreeg zijn schot niet tussen de palen. Net voor het ingaan van de toegevoegde tijd, mocht de Bosnische spelmaker ook nog een vrijschop nemen. Hij stak de armen al in de lucht, maar zag zijn knappe trap via de binnenkant van de paal terug het spel in kaatsen. Eupen kreeg dan nog 5 minuten extra tijd, maar die brachten niets meet op voor de Panda’s en zo pakt Cercle de volle buit.

Cercle: Didillon - Decostere, Taravel, Marcelin, Velkovski (68' Vitinho) - Kanouté (68' Da Silva), Hoggas, Hotic - Hazard (88' Somers), Musaba en Ugbo

Eupen: De Wolf, Correia, Amat, Koch, Miangue, Musona (73' N'Dri), Peeters, Kayembe (85' Nuhu), Koné, Prevljak en Ngoy

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle pakt op de valreep oververdiend punt op het Kiel

Na de veloren wedstrijd tegen Eupen trok Cercle naar het Kiel met een duidelijke opdracht. Het begon goed tegen Beerschot, maar Holzhauser bediende Suzuki met een knappe assist voor de 1-0 halfweg de eerste helft. Na de rust zocht Groen-Zwart de gelijkmaker, maar Mike Vanhamel hield zijn netten lange tijd schoon. Plots was daar dan toch de gelijkmaker van Musaba, die zo een puntje redde voor Cercle.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 1-2 van Eupen

Cercle Brugge trof na de winterstop in het Jan Breydelstadion KAS Eupen. Het ging om de wedstrijd van de 30ste speeldag die in de kalender vooruit geschoven werd. We gingen rusten met een brilscore. In de tweede helft bracht Hoggas Cercle op voorsprong met een knappe lobbal: 1-0. Maar het was invaller Prevljak die de Oostkantonners de overwinning bezorgde met tweede doelpunten.  

 

De bezoekers namen in de openingsfase het initiatief. Cercle kwam een eerste keer goed weg bij een hoekschop. Baby kon net niet bij de bal. Ook Groen-Zwarte dreigde via een hoekschop, maar Defourny bokste de bal zonder problemen weg. Aan de overzijde hield Didillon een schot van ex-Cerclespeler Peeters tegen. Na een aarzelend begin creëerde Cercle betere kansen en had het meeste balbezit. Op het kwartier zette Groen-Zwart een mooie aanval op. Hotic kon net niet bij de voorzet van Hoggas, die vlak erna zelf een doelpoging deed.

Cercle kwam beter in de wedstrijd. Een afstandsschot van Hotic ging een klein metertje naast doel. Het spel verliep nadien minder vlot door enkele verzorgingen. Agbadou kwam slecht neer na contact met Vanhoutte en Poulain moest bekomen bij een luchtduel met Ugbo. Na de onderbrekingen kwamen de Panda’s meer opzetten. Didillon was bij de pinken op een voorzet van Peeters en bij een gevaarlijke trap van Kayembe. Een poging van Baby ging vlak voor rust naast.

 

Na de pauze kreeg Musaba al snel een kansje, die bal ging naast. Hoggas kon met een afstandsschot tot scoren komen, maar Musaba die in de baan van het schot liep, stond buitenspel. Twee minuten na zijn afgekeurd doelpunt, bracht Hoggas Cercle dan toch op voorsprong met een knappe lobbal: 1-0. Door druk te zetten, trapte de Eupense doelman namelijk de bal in de voeten van de Fransman.

Cercle ging op zoek naar een tweede doelpunt. Een plaatsbal van Musaba ging net naast de rechterbovenhoek. Ook Eupen zette meer druk. N’Dri claimde een strafschop, maar scheidsrechter Boterberg ging er terecht niet op in.  Even later kon Marcelin een dichte poging van invaller Prevljak vlak voor de lijn wegkoppen.

Met nog 20 minuten op de klok bracht Prevljak met een lage schuiver Eupen op gelijke hoogte: 1-1. Een poging van Peeters ging in hoekschop. Vijf minuten later kon Prevljak zijn tweede van de avond binnenschieten: 1-2. Aan de overkant kon Defourny een knal van Vanhoutte tegenhouden. In de toegevoegde tijd haalde Hazard uit met een afstandsschot en werd een poging van Somers afgeblokt.  

 

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Taravel, Hazard, Ugbo, Hotic, Musaba (86’ Somers), Vanhoutte (82’ Lopes), Hoggas, Marcelin en Biancone.

KAS Eupen: Defourny, Correia, Amat, Poulain (80’ Koch), Heris (62’ Prevljak), Peeters, Kayembe, Agbadou, N’Dri (89’ Beck),  Baby en Ngoy (80’ Cools).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onnodige nederlaag aan de Gaverbeek

In een rechtstreeks duel om uit de gevarenzone te blijven, bleef Cercle puntenloos achter. Cercle liet in de tweede helft enkele reuzekansen liggen en liep 10 minuten voor tijd op een counter. In de slotfase kreeg Cercle nog een strafschop, maar Kevin Hoggas geraakte niet voorbij Bostyn.

Paul Clement was blij om in aanloop naar de belangrijke wedstrijd in het Regenboogstadion enkele geblesseerden terug te zien op training: Biancone en Taravel konden in de basis beginnen, Dino Hotic nam plaats op de bank. Dimitar Velkovski speelde als linksachter waardoor Vitinho een rij hoger kon opschuiven. Met Kanouté, Omolo en Lopes Da Silva door blessure of schorsing onbeschikbaar, vormde Charles Vanhoutte samen met Hoggas de centrale as.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 3-4 van Charleroi

Cercle nam het op de 18de speeldag op in het Jan Breydelstadion tegen Sporting Charleroi. Vlak voor de aftrap kreeg Jérémy Taravel een huldiging voor zijn 200ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Cercle begon goed aan de wedstrijd en bij de rust stond het 2-0 dankzij Ugbo. Lopes was vlak voor rust wel uitgevallen met een tweede gele kaart. In de tweede helft werden de rollen omgedraaid en ging Charleroi op en over een 10-koppig Cercle via Gholizadeh, Nicholson en Morioka (2-3). Musaba kon vijf minuten voor tijd Groen-Zwart terug op gelijke hoogte brengen: 3-3. Maar de wedstrijd was nog niet gedaan en Bruno bracht Charleroi opnieuw langszij. Zo eindigde deze doelpuntenrijke wedstrijd op 3-4.  

Hotic, Kanouté en Omolo stonden niet op het wedstrijdblad wegens blessures. Bates was geschorst door zijn rode kaart tegen KV Oostende. Na een kleine tien minuten spelen, kreeg Cercle zijn eerste kans. Een voorzet van Corryn kwam tot bij Ugbo. Het schot van de spits was te zwak en werd gekeerd door de Charleroiverdediging. De bezoekers reageerden al snel en kregen een hoekschop. De afvallende bal was voor Gholizadeh, maar zijn schot ging ver over het doel van Didillon. Groen-Zwart was in de openingsfase de betere ploeg en dat werd ook beloond. Een vrije trap van Velkovski belandde op het hoofd van Taravel, die de bal kon doorkoppen naar Ugbo. De aanvaller scoorde van dichtbij de 1-0. Even later kon Ugbo opnieuw op doel trappen, Descamps redde de poging met zijn handen.

De doelman van Charleroi kwam al snel opnieuw in beeld. Hij verslikte zich namelijk in een terugspeelbal en Hazard kon voor doel voorzetten. Velkovski liet de bal slim lopen en Ugbo maakte er voor een leeg doel 2-0 van. Charleroi bleef niet bij de pakken zitten. Kort na elkaar kreeg Gholizadeh twee keer een goede kans. Zijn tweede poging strandde op de lat. Cercle kwam goed weg. Vlak voor de rust moest Cercle met zijn tienen verder. Lopes kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Vanhoutte nam daarop zijn plaats in en Hazard ging naar de kant. Voor Taravel werd het een 200ste wedstrijd in mineur, want hij moest in de extra tijd van de eerste helft het veld geblesseerd verlaten. Ueda was zijn vervanger.

Met 10 tegen 11 hadden de Zebra’s de bovenhand. Ze kregen mogelijkheden via Morioka, die recht in de handen van Didillon trapte en Fall, die zijn schot afgeblokt zag door Marcelin. Charleroi bleef druk zetten. Een plaatsbal van Morioka ging nipt naast doel. Na tussenkomst van de VAR kreeg Charleroi een strafschop wegens handspel van Vanhoutte. Het schot van Nicholson knalde op de paal en botste terug op het veld, waardoor Didillon de bal kon klemmen.

Het was echter uitstel van de aansluitingstreffer. Op twee minuten tijd werd het 2-2. Gholizadeh versloeg van dichtbij Didillon en Nicholson kopte Charleroi terug op gelijke hoogte. Vijf minuten later bracht Morioka de bezoekers op voorsprong: 2-3. Na de voorsprong ging de druk van Charleroi even liggen. Er kwam nog een schot van Morioka en in de herneming schoot Gholizadeh naast. Cercle kon met het einde van de wedstrijd in zicht eindelijk nog eens in de aanval gaan, met een kopbal van Ugbo. Even later bokste Descamps een voorzet van Vitinho ongelukkig in de voeten van Musaba en die maakte er 3-3 van. Maar amper twee minuten later bracht Bruno Charleroi opnieuw op voorsprong: 3-4 en daarmee ook de eindstand.


Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Taravel (49’ Ueda), Hazard (44’ Vanhoutte), Ugbo, Musaba, Velkovski (80’ Somers), Hoggas, Marcelin, Corryn en Lopes

Sporting Charleroi: Descamps, Van Cleemput, Gholizadeh (77’ Bruno), Kayembe, Nicholson (89’ Teodorczyk), Willems, Dessoleil, Fall, Nkuba Tshiend (22’ Benchaib) , Gillet en Morioka

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 0-1 van KV Oostende

Cercle is er niet in geslaagd de punten thuis te houden in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende. Na een moeilijke eerste helft leidden de bezoekers met 0-1 na een doelpunt van Vandendriessche. Na de pauze creëerde Cercle enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar vooral Marcelin had de pech dat zijn kopbal via doelman en paal terug in het veld ging. Met deze nederlaag slaagde Cercle er niet in de negatieve reeks te beëindigen en blijft het zo in de hoek waar de klappen vallen.

KV Oostende nam het initiatief in de openingsfase en creëerde de eerste kansjes. Op het kwartier kwamen de bezoekers zelfs dicht bij een doelpunt toen de vrijstaande Sakala van dichtbij naast het doel van Didillon kopte. Cercle herstelde het evenwicht, maar slaagde er niet meteen in om dat te vertalen in doelgevaar. Daarvoor speelde het vaak te traag of te onzorgvuldig. Kort voor het half uur lukte dat wel. Na een zorgvuldig opgezette aanval kopte Ugbo een voorzet van Vitinho een metertje naast. Aan de overzijde was het in de volgende fase wel raak. Op aangeven van Hjulsager kon Vandendriessche de 0-1 in doel schuiven, wat meteen ook de ruststand was. 

Ook na de pauze zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar via schoten uit de tweede lijn van Vandendriessche en Hjulsager. Voetballend had Cercle het moeilijk, maar via een stilstaande fase kon het wel dreigen. Hubert tikte de poging van Hotic over. Stilaan knokte Groen-Zwart zich beter in de wedstrijd en stelde het doelman Hubert op de proef via een deviatie van Ugbo en een afstandsschot van Hotic. In de slotfase zette Cercle alles op alles en het werd daar ook bijna voor beloond. Marcelin kopte een vrij trap richting doel, waar Hubert de poging via de paal maar net onschadelijk kon maken. Bates kreeg echter een tweede gele kaart, waardoor de Vereniging de slotfase met een man minder moest afwerken. Grote kansen vielen er niet meer te noteren, waardoor KVO de drie punten kon meenemen richting het zeetje.


Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Marcelin, Bates, Corryn, Lopes (’55 Hazard), Omolo (’47 Vanhoutte), Hoggas, Musaba, Hotic (’71 Somers) en Ugbo.

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, Tanghe, Skulason, Bataille, D’Arpino, Vandendriessche (71’ Marquet), Hjulsager (’74 Batzner), Sakala (81’ D’Haese) en Gueye.

Doelpunt: 29’ Vandendriessche (0-1)

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!