koop tickets online

Cercle pakt volle buit mee uit Eupen

Vlak voor de 2de interlandbreak trok Cercle naar de Oostkantons. Daar wachte een interessante wedstrijd tegen Eupen, dat in de stand een puntje achter Groen-Zwart stond. Hazard opende al vroeg in de eerste helft de score, maar net voor rust kon Ngoy weer gelijkmaken. In de 2de helft bracht Musaba de verlossing met een rake kopbal.

Coach Paul Clement had weinig redenen om veel te sleutelen aan zijn elftal. Hij bracht enkel Taravel tussen de lijnen in plaats van Ueda. Verder geen wijzigingen in het elftal dat ook de Brugse derby aanvatte.

In een aangename 1ste helft, kon Hazard al na 5 minuten de debatten openen. Op aangeven van Hoggas wurmde hij zich tussen 2 verdedigers in en kon Ortwin De Wolf meteen kloppen met een laag schot in de verste hoek. Meteen na het doelpunt was er ook nog een vrijschop voor Hoggas, maar De Wolf pakte uit met een knappe save. Eupen toonde zich niet aangeslagen door de achterstand, en deed goed mee in een evenwichtige partij. Didillon mocht meteen uitpakken met een paar knappe reflexen op pogingen van Ngoy en Prevljak. Aan de overzijde had de Eupenverdediging vooral moeite met de snelheid van Musaba.

Cerle Brugge KSV

Met nog goed 5 minuten te spelen voor de pauze, kreeg Eupen een vrije trap op een interessante plaats. Een opdracht voor Stef Peeters, maar de ex-Cerclespeler zag zijn trap op de buitenkant van de paal landen. Amper een minuut later hingen de bordjes wel weer gelijk. Ngoy was het snelst bij een voorzet vanop rechts en liep de bal van kortbij in doel.

In de 2de helft zakte het tempo wat. Eupen trok de wedstrijd iets meer naar zich toe en bracht het meeste dreiging, al moest Didillon geen mirakels verrichten. Clement bracht kort na het uur met Da Silva en Vitinho 2 verse krachten tussen de lijnen. Kanouté en Velkovski mochten naar de kant.

Cerle Brugge KSV

De frisse krachten rendeerden een kwartier voor tijd. Groen-Zwart versierde een hoekschop die aan de 1ste paal even afweek en zo pal op het hoofd van Musaba via. De Nederlandse winger knikte de bal perfect in de vrije verste hoek binnen en bracht Cercle opnieuw op voorsprong.

 

Eupen probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar het was Cercle dat nog de beste kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Ugbo kon profiteren van een aarzeling tussen Koch en De Wolf, maar Hotic kreeg zijn schot niet tussen de palen. Net voor het ingaan van de toegevoegde tijd, mocht de Bosnische spelmaker ook nog een vrijschop nemen. Hij stak de armen al in de lucht, maar zag zijn knappe trap via de binnenkant van de paal terug het spel in kaatsen. Eupen kreeg dan nog 5 minuten extra tijd, maar die brachten niets meet op voor de Panda’s en zo pakt Cercle de volle buit.

Cercle: Didillon - Decostere, Taravel, Marcelin, Velkovski (68' Vitinho) - Kanouté (68' Da Silva), Hoggas, Hotic - Hazard (88' Somers), Musaba en Ugbo

Eupen: De Wolf, Correia, Amat, Koch, Miangue, Musona (73' N'Dri), Peeters, Kayembe (85' Nuhu), Koné, Prevljak en Ngoy

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle verslaat Gent met 5-2!

Cercle Brugge trof op de negende speeldag van de Jupiler Pro League KAA Gent in het Jan Breydelstadion. Het werd een ouderwets doelpuntenfestijn. Kanouté opende de score al in de eerste minuten, maar Gent kon via Hanche-Olson snel gelijkmaken. Voor de pauze maakte Hotic er op strafschop 2-1 van. Na de rust ging Cercle op zoek naar de overwinning. Ugbo zorgde voor de 3-1. Met een tweede penalty van de avond bracht Yaremchuk Gent op 3-2. Cercle bleef echter in de aanval. Ugbo en Marcelin legden de eindscore vast: 5-2!

 

Cercle kende een droomstart. Al na drie minuten werd Kanouté aangespeeld door Hazard. De Sengelaas knalde de bal perfect in het hoekje: 1-0. Even later kopte Ugbo nipt over. Pas na tien minuten kwam Gent een eerste keer dreigen en dat leverde al snel iets op. Na een hoekschop bleef de bal hangen en kon Hanche-Olson op een voorzet van Yaremchuk binnenkoppen: 1-1. Groen-Zwart liet zich echter niet uit zijn lood slaan en het spel ging goed over en weer.

Marcelin deed een poging na mistasten van Bolat, maar hij raakte de bal niet goed. Aan de overkant probeerde Depoitre het met een hakje. Ook Cercle bleef in de aanval trekken. Vitinho werd door Plastun neergehaald in de zestien, strafschop oordeelde scheidsrechter Verboomen. Hotic zette de penalty feilloos om: 2-1. Gent ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar Didillon hield de poging van Yaremchuk tegen. De Oekraïner kreeg daarna nog twee goede kansen.

 

Bij het begin van de tweede helft lag het tempo lager en was het even wachten op kansen. Na een afstandsschot van Hoggas moest Bolat de bal lossen. maar in de herneming was Ugbo er als de kippen bij om de 3-1 tegen de touwen te knallen. Vitinho stak bij een counter het veld alleen over, maar zijn mooie actie werd niet beloond. Bolat kon het schot makkelijk onderscheppen.

Maar het waren de Buffalo’s die opnieuw dichter bij Cercle kropen. Marcelin raakte Bukari in de zestien. We kregen een tweede strafschop. Yaremchuk knalde de 3-2 vanop de stip binnen. Cercle kreeg het even moeilijk, maar even later was het opnieuw raak. Een lage hoekschop van Hazard kwam via Taravel bij Ugbo terecht: 4-2. Vijf minuten later deed Marcelin de boeken helemaal toe. Hij knikte een hoekschop onder Bolat in doel: 5-2! Cercle heeft de oververdiende zege te pakken.

 

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho (71’ Corryn), Taravel, Hazard, Decostere, Ugbo, Hotic (59’ Da Silva Lopez), Musaba (75’ Vanhoutte), Hoggas, Marcelin en Kanouté

KAA Gent: Bolat, Yaremchuk, Niangbo (62’ Bezoes), Castro-Montes, Mohammadi, Bukari, Hanche-Olsen, Marrah (58’ Dorsch), Kums, Depoitre en Plastun

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beloften niet voorbij Kortrijk na doelpuntrijk duel: 3-3

Onze beloften zijn er maandagavond niet in geslaagd om de drie punten in Ruddervoorde thuis te houden. Tegen KV Kortrijk werd het 3-3.

De wedstrijd kon eigenlijk niet slechter beginnen voor Cercle: al in de eerste minuut opende Kortrijk de score, onmiddellijk alle hens aan dek dus voor Groen-Zwart. Een eerste helft waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden resulteerde ook in een aantal mooie groen-zwarte kansen. Onder meer voor Aske Sampers, maar scoren lukte niet. Cercle trok zo met de kleinste achterstand de rust in.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dino Hotic is jullie Man of the Match na #EupCer!

Na de overwinning in en tegen Eupen stemden jullie Dino Hotic tot Man of the Match! Onze Bosnische international haalde het met 44,4% van de stemmen voor Anthony Musaba (14,22%) en Kylian Hazard (10,34%).

De winnaar van Dino's wedstrijdshirt is supporter Gianni Vanhooren! Gianni zal persoonlijk worden gecontacteerd om z'n shirt te komen ophalen.

Proficiat Dino en Gianni!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jasper Vergoote scheidsrechter voor Eupen-Cercle

Zaterdagavond zal scheidsrechter Jasper Vergoote KAS-Eupen-Cercle Brugge leiden. In zijn taak wordt Vergoote bijgestaan door Christophe Baillieul en Mathias Hillaert. De vierde official is Maarten Toeback.

Jonathan Lardot werd op zijn beurt aangesteld tot VAR. Hij zal op zijn beurt bijstand krijgen van Ruben Wyns en Philippe Mottet.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Spelers op afzondering vertrokken naar Eupen

Vrijdagnamiddag, na de lunch, vertrokken spelers en stafleden op afzondering naar een hotel in de buurt van Eupen. Ook Miguel Van Damme is daar symbolisch bij: een shirt met z'n naam en nummer hangt in de spelersbus vooraan uit.

Bekijk hier enkele foto's:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!