koop tickets online

Cercle pakt volle buit mee uit Eupen

Vlak voor de 2de interlandbreak trok Cercle naar de Oostkantons. Daar wachte een interessante wedstrijd tegen Eupen, dat in de stand een puntje achter Groen-Zwart stond. Hazard opende al vroeg in de eerste helft de score, maar net voor rust kon Ngoy weer gelijkmaken. In de 2de helft bracht Musaba de verlossing met een rake kopbal.

Coach Paul Clement had weinig redenen om veel te sleutelen aan zijn elftal. Hij bracht enkel Taravel tussen de lijnen in plaats van Ueda. Verder geen wijzigingen in het elftal dat ook de Brugse derby aanvatte.

In een aangename 1ste helft, kon Hazard al na 5 minuten de debatten openen. Op aangeven van Hoggas wurmde hij zich tussen 2 verdedigers in en kon Ortwin De Wolf meteen kloppen met een laag schot in de verste hoek. Meteen na het doelpunt was er ook nog een vrijschop voor Hoggas, maar De Wolf pakte uit met een knappe save. Eupen toonde zich niet aangeslagen door de achterstand, en deed goed mee in een evenwichtige partij. Didillon mocht meteen uitpakken met een paar knappe reflexen op pogingen van Ngoy en Prevljak. Aan de overzijde had de Eupenverdediging vooral moeite met de snelheid van Musaba.

Cerle Brugge KSV

Met nog goed 5 minuten te spelen voor de pauze, kreeg Eupen een vrije trap op een interessante plaats. Een opdracht voor Stef Peeters, maar de ex-Cerclespeler zag zijn trap op de buitenkant van de paal landen. Amper een minuut later hingen de bordjes wel weer gelijk. Ngoy was het snelst bij een voorzet vanop rechts en liep de bal van kortbij in doel.

In de 2de helft zakte het tempo wat. Eupen trok de wedstrijd iets meer naar zich toe en bracht het meeste dreiging, al moest Didillon geen mirakels verrichten. Clement bracht kort na het uur met Da Silva en Vitinho 2 verse krachten tussen de lijnen. Kanouté en Velkovski mochten naar de kant.

Cerle Brugge KSV

De frisse krachten rendeerden een kwartier voor tijd. Groen-Zwart versierde een hoekschop die aan de 1ste paal even afweek en zo pal op het hoofd van Musaba via. De Nederlandse winger knikte de bal perfect in de vrije verste hoek binnen en bracht Cercle opnieuw op voorsprong.

 

Eupen probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar het was Cercle dat nog de beste kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Ugbo kon profiteren van een aarzeling tussen Koch en De Wolf, maar Hotic kreeg zijn schot niet tussen de palen. Net voor het ingaan van de toegevoegde tijd, mocht de Bosnische spelmaker ook nog een vrijschop nemen. Hij stak de armen al in de lucht, maar zag zijn knappe trap via de binnenkant van de paal terug het spel in kaatsen. Eupen kreeg dan nog 5 minuten extra tijd, maar die brachten niets meet op voor de Panda’s en zo pakt Cercle de volle buit.

Cercle: Didillon - Decostere, Taravel, Marcelin, Velkovski (68' Vitinho) - Kanouté (68' Da Silva), Hoggas, Hotic - Hazard (88' Somers), Musaba en Ugbo

Eupen: De Wolf, Correia, Amat, Koch, Miangue, Musona (73' N'Dri), Peeters, Kayembe (85' Nuhu), Koné, Prevljak en Ngoy

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt drie levensbelangrijke punten tegen Beerschot

Na een felbevochten wedstrijd houdt Cercle de drie punten thuis tegen Beerschot. Cercle kwam in het eerste half uur twee keer tot scoren maar maakte het zichzelf moeilijk na een rode kaart kort na de 2-0. Zeker toen Beerschot vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer scoorde, stond Groen-Zwart voor een stevige opdracht. De mannen van Vanderhaeghe hielden echter stand, waardoor Cercle een belangrijke overwinning boekt in de strijd om het behoud.

Toen Velkovski een hoekschop van Beerschot tegen de eigen paal devieerde, werd Cercle al vroeg opgeschrikt. Groen-Zwart nam echter snel het initiatief en stak een eerste keer haar neus aan het venster na een heerlijke verre bal van Lopes. Velkovski nam die goed mee, maar zag het vervolg in niemandsland eindigen. Iets na het kwartier was het wel raak: Bates kopte een hoekschop goed door, Biancone stond vervolgens op de goede plaats om de 1-0 binnen te koppen. Toen de sterke Pavlovic in de zestien neergehaald werd, wees scheidsrechter Van Driessche naar de stip. Topschutter Ugbo klaarde de klus met verve en trapte Cercle naar een dubbele voorsprong. Enkele minuten later werd diezelfde scheids door de VAR naar de zijlijn geroepen na een fout van Velkovski. Onze flankspeler kreeg de directe rode kaart, waardoor Groen-Zwart nog een klein uur met zijn tienen verder moest. De bezoekers, die nog heel weinig getoond hadden, trokken massaal naar voren en werden daar bijna voor beloond. Dom zag zijn kopbal echter op de paal stranden. Zo ging Groen-Zwart de rust in met een 2-0-voorsprong.

De tweede helft startte met een snelle opdoffer voor Cercle. Een vrije trap van Holzhauser vroeg in de tweede helft werd door Van Den Bergh in doel gekopt. Groen-Zwart had het moeilijk met de man minder en zorgde in eerste instantie voor een goede organisatie. Het hield de bezoekers zo goed af en kwam er af en toe eens uit, maar Hoggas noch Biancone konden Vanhamel echt bedreigen. Beerschot speelde ondanks het balbezit vrij weinig echt doelgevaar bij elkaar. Regisseur Holzhauzer zorgde met gemeten voorzetten voor dreiging in de zestien, al leverde dat niet veel op. De stilstaande fases van Beerschot bleven echter levensgevaarlijk. Van Den Bergh kwam een voetje te kort om een vrije trap van Holzhauser te verlengen. De bezoekers pakten nog uit met een voorzichtig slotoffensiefje, maar veel verder dan een schot van Suzuki, die afweek op Eleke, kwamen de Mannekes niet meer.

Zo pakt Cercle drie levensbelangrijke punten in de strijd om het behoud.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere, Biancone, Bates, Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Da Silva Lopes (88’ Hotic), Hoggas (’75 Van der Bruggen), Deman (46’ Corryn) en Ugbo (’75 Ugbo).

Opstelling Beerschot: Vanhamel, Dom, Radic, Frans (46’Sanyang), Van Den Bergh, Vorogovskiy (46’ Bourdin), Sanusi, Pietermaat (80’ Eleke), Holzhauser, Brogno (65’ Bakkali) en Suzuki.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle wint met 2-1 van Club NXT

Vrijdagmiddag werkte Cercle opnieuw een oefenpartij af. Tegen Club NXT werd met 2-1 gewonnen. Doelpunten voor Groen-Zwart kwamen er via Iké Ugbo en Artuur Zutterman.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle wint oefenmatch tegen Deinze met 2-1

Donderdagvoormiddag maakte Cercle van de internationalbreak gebruik om een oefenwedstrijd in te lassen tegen 1B ploeg Deinze. Groen-Zwart won met 2-1: goals voor Cercle waren er dankzij Kévin Denkey en Figo Suffys. Dansoko scoorde voor de bezoekers.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Strafschop nekt Groen-Zwart in slot op Gent

Met nog 4 wedstrijden te spelen, kon Cercle op bezoek bij Gent een goede zaak doen in het klassement. Groen-Zwart speelde goed georganiseerd en kreeg de beste kansen, maar Bolat en de paal hielden Pavlovic en Hoggas van een doelpunt. In het slot kregen de Buffalo's een strafschop die door Castro-Montes in twee keer werd binnen getrapt. Het bleef bij die 1-0.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!