koop tickets online
nl fr en

Cercle pakt zege in blessuretijd

Miron Muslic bracht een ongewijzigd elftal aan de aftrap. Die elf legden opnieuw veel ijver aan de dag en daar had OH Leuven het duidelijk moeilijk mee. In het eerste half uur konden beide ploegen enkel via een hoekschop voor wat gevaar zorgen, maar echt lastig werd het de doelmannen niet gemaakt.

Het slotkwartier van de eerste helft maakte veel goed. Charles Vanhoutte zorgde met een goede interceptie, een lange ren en een schot dat over ging voor het eerste gevaar en even later klom Cercle op voorsprong. Thibo Somers was sterk en slim in het duel en bracht de bal voor doel. Daar etaleerde Ayase Ueda zijn sprongkracht en onze WK-ganger kopte goed binnen (36’, 1-0). Lang kon Cercle echter niet genieten van de voorsprong. De Norre kreeg net wat teveel tijd voor de pass en vond Mario Gonzalez, die knap afwerkte (41’, 1-1).

De tweede helft begon bijna ideaal voor Cercle. Na slecht uitvoetballen van doelman Cojacaru kon Ueda met de bal aan de haal. Zijn voorzet werd door Cojacaru in de voeten van Da Silva Lopes geduwd, maar de inzet van onze middenvelder werd door Dom van de doellijn gevaagd. Voor Leuven kon Gonzalez op het uur alleen op Majecki af. De OHL-aanvaller trapte voorlangs, maar hij stond ook buitenspel.

De bezoekers voetbalden in de tweede helft iets beter onder de druk van Cercle uit, maar meer dan balbezit leverde dat niet op. In de zestien van Majecki kwamen ze amper. Aan de overkant keek ook Cojacaru vooral werkloos toe, want ook Cercle slaagde er te weinig in om de spitsen te bereiken. Cercle bleef wel werken voor de zege en in de blessuretijd viel er nog een beloning uit de lucht. Ricca kopte de bal voor de voeten van Christiaan Ravych (91’, 2-1) die zich met zijn eerste doelpunt in het profvoetbal tot matchwinnaar kroonde. Er was geen tijd meer voor een reactie van de bezoekers en zo pakte Cercle een derde thuiszege op rij.

Opstellingen:

Cercle: Majecki, Popovic, Ravych, Daland, Somers, Vanhoutte (77’ Francis), Da Silva Lopes, Deman, Hotic (88’ Kehrer), Ueda (80’ Gboho) en Denkey.

OH Leuven: Cojocaru, Ouédraogo (42’ Keita), Ricca, Patris, Kiyine (88’ Vlietinck), De Norre, Dom, Tamari, Holzhauser (62’ Thorsteinsson), Maertens en Gonzalez.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Sterk Cercle deelt de punten met leider Genk

Na een uitstekende prestatie moet Cercle vrede nemen met een punt tegen KRC Genk. Ueda bekroonde een fantastische eerste helft van Groen-Zwart met een knap doelpunt. Al vroeg in de tweede helft zorgde Paintsil echter voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog kansen op een tweede doelpunt, maar de winning-goal viel niet meer.

Een kleine week na de nederlaag op het veld van Anderlecht ontving Groen-Zwart de leiders uit Genk in het Jan Breydelstadion. Na zijn rode kaart op Anderlecht moest Denkey plaatsnemen op de schorsingsbank. Hij werd vervangen door Gboho. Ook Van Der Bruggen verscheen in de basis, hij nam de plaats in van Vanhoutte.

Een gretig Groen-Zwart trok meteen in de aanval. In zijn energieke stijl zette Cercle de bezoekers meteen onder druk en creëerde in het openingskwartier al enkele kansjes via Gboho, Ravych en Deman. De bezoekers probeerden onder de druk uit te komen via snelle omschakelingen, maar vonden amper een antwoord op het spel van Groen-Zwart. Cercle bleef baas en werd daar bijna voor beloond op het half uur. Een uithaal van Ueda spatte uiteen op de paal. Bij de volgende grote kans was het wel prijs: na een balrecuperatie trok Gboho naar voor om Ueda perfect vrij te spelen. De Japanner plaatste het leer knap voorbij Vandevoordt en bracht Cercle verdiend op voorsprong.

Al vroeg in de tweede helft creëerden de bezoekers 2 goede kansen. Via El Khannous en Samatta kwam de bal in de loop van Paintsil, maar Popovic gleed de poging uit het doel. Twee minuten later stonden de bordjes wel in evenwicht: Paintsil vond de ruimte en plaatste de bal vervolgens buiten het bereik van Warleson in doel. Cercle moest even bekomen, maar bleef wel dreigen. Een schot van Francis ging net over en ook Ueda kwam dicht bij een tweede doelpunt. Cercle groeide opnieuw in de wedstrijd en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Toen Deman neerging in de zestien claimde een strafschop, maar de wedstrijdleiding kwam niet tussen. Ook Genk probeerde de drie punten nog binnen te halen. Invaller Sor besloot echter te zwak. Het slotakkoord was voor Groen-Zwart. Siquet kreeg de bal aangespeeld in de zestien, maar kreeg het leer net niet goed op de schoen. 

Zo eindigt de wedstrijd op een puntendeling dus tegen de leider, na een knappe prestatie. Trainer Miron Muslic prees het team terecht op de persconferentie na de wedstrijd.

Opstelling Cercle: Warleson, Popovic, Ravych, Daland, Van Der Bruggen, Francis (85’ Vanhoutte), Siquet, Deman, Somers, Gboho (71’ Hotic) en Ueda (92’ Miangue).

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt, Sadick, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky (78’ Ouattara), Munoz, El Khannous, Trésor (90’ Preciado), Paintsil en Samatta (78’ Sor).

Doelpunten: 40’ Ueda (1-0), 54’ Paintsil (1-1)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 2-0 op bezoek bij RSCA

Anderlecht ontving groen-zwart in het Lotto Park ter gelegenheid van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League. Vooraf telfde Cercle 4 punten meer dan paars-wit, waardoor ze de meeste gevreesde concurrent waren voor de Brusselaars in de strijd om een Europe Play-Offs ticket. Muslic hield opnieuw vast aan dezelfde elf namen die vorige week de drie punten thuis hielden tegen Seraing.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jong Cercle verliest met 1-3 van Jong Essevee

Jong Cercle stond zaterdagavond tegenover Jong Essevee. Groen-Zwart verdedigde een tweede plaats in het klassement, terwijl de beloften van Zulte-Waregem stevig in de buik van het klassement gevestigd zijn. Twee ploegen tegenover elkaar die zich iedere week opnieuw willen tonen om een plaatsje bij de grote jongens te kunnen bemachtigen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle speelt 1-1 gelijk in oefenpot tegen RWDM

Maandagmiddag werkte Cercle een oefenwedstrijd af tegen RWDM. Op de oefenvelden van Jan Breydel werd het 1-1 na doelpunten van Lopes Da Silva voor Cercle en Botella voor de bezoekers. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Sterk Cercle behaalt mooie zege tegen Seraing

Ondanks een valse start heeft Groen-Zwart haar sterke wedstrijd tegen hekkensluiter Seraing vertaald in een mooie zege. Cercle was doorlopend de betere en gevaarlijkste ploeg, maar moest na een vroeg tegendoelpunt wel een half uur achtervolgen. Siquet brak de ban voor de Vereniging met een knappe vrije trap, waarna de onvermijdelijke Ueda voor het verschil zorgde met twee doelpunten.

De bezoekers waren dringend op zoek naar punten en kwamen al bij de eerste aanval op voorsprong. Na een lange ren van Mansoni kreeg Marius de bal centraal aangespeeld. De aanvaller liet Warleson al in de derde minuut kansloos met een overhoeks schot. Cercle reageerde meteen via Ueda, die het leer op doelman Dietsch mikte. Groen-Zwart had het overwicht, maar vond lange tijd geen gaatje in de afweer van de Metallo’s. Toch zou Cercle de scheve situatie in een recordtijd helemaal rechtzetten. Op het half uur kreeg Cercle een vrije trap net buiten de zestien. Een kolfje naar de hand van Siquet, die de bal buiten het bereik van Dietsch tegen de touwen knalde. Amper 1 minuut en 27 seconden later was het opnieuw prijs. De vrijstaande Ueda werd centraal gevonden, waarna de Japanner koelbloedig zijn twaalfde doelpunt van het seizoen maakte. Cercle behield het overwicht en stond halfweg dus verdiend op voorsprong.

Na de pauze bleef Groen-Zwart zoeken naar een veiligere voorsprong. Denkey, die eerder al een kopbal gekeerd zag door Dietsch, hield in minuut 55 verschillende bezoekende spelers aan de praat en stuurde Ueda vervolgens perfect in het straatje. De doelman van Seraing was opnieuw kansloos. Cercle was heer en meester en bleef het nodige doelgevaar bij elkaar voetballen. Denkey slaagde er net niet in een prima voorzet van Deman in doel te besluiten. Een perfecte kopbal van Daland strandde op de lat en een schot van Denkey ging maar net voorlangs. De voorsprong had dus nog groter kunnen worden  en kwam bovendien op geen enkel moment in het gedrang. Drie verdiende punten dus voor Groen-Zwart, dat zo knap in de top 8 blijft.

Opstelling Cercle: Warleson, Popovic, Ravytch, Daland (87’ Miangue), Siquet G (70’ Hotic), Vanhoutte, Francis (64’ Van Der Bruggen), Deman, Somers (87’ Decostere), Ueda (70’Gboho)  en Denkey.

Opstelling Seraing: Dietsch, Opare, Nekadio, Lepoint, Sambu, Ba, Lahssaini (72’ Vagner), Sissoko (82’ Kilota), Poaty, Mansoni, Mvoue en Marius.

Doelpunten: 3’ Marius (1-0), 32’ Siquet (1-1), 33’ Ueda (2-1), 55’ Ueda (3-1)

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!