koop tickets online

Cercle richting kwartfinale Croky Cup!

Groen-Zwart trok verdiend aan het langste eind in de bekerderby tussen Cercle en KVO! De bezoekers kwamen nochtans op het halfuur op voorsprong, maar een snelle gelijkmaker van Deman en doelpunten van Denkey en Ugbo na de pauze zorgden voor een terechte kwalificatie van Cercle voor de kwartfinale van de Croky Cup. Opvallend: Vanderhaeghe gaf verschillende spelers die dit seizoen minder tot spelen kwamen de kans om zich te tonen in deze bekerwedstrijd en werd hiervoor beloond met een prima inzet en een verdiende overwinning.

Na een studieronde kwam het eerste echte doelgevaar van de bezoekers. Bataille behield op rechts het overzicht en legde de bal goed terug op Kvasina, maar Bruzzese zat er goed tussen. Bij de tweede grote kans was het wel raak. Na balverlies van Cercle speelde Gueye Bätzner goed vrij, die de bal gekruist voorbij Bruzzese knalde. De voorsprong van KV Oostende bleef echter niet lang op het bord staan. Enkele minuten later kreeg Deman de bal aangespeeld in de zestien, om de bal vervolgens subtiel tussen een bos van verdedigers voorbij Hubert te tikken. Cercle ging door op haar elan en voetbalde nog twee goede kansen bij elkaar in de eerste helft. Niet toevallig was de bedrijvige Deman steeds betrokken, maar de jonge speler botste bij de grootste kans op Hubert.

Ook na de pauze kregen we een aantrekkelijke cupmatch voorgeschoteld. Het spel ging goed op en af, met kansen langs beide zijden. Het eerste gevaar kwam van Groen-Zwart, maar Deman kreeg de voorzet van Lopes De Silva niet voorbij Hubert. Aan de overzijde werd Hjulsager centraal gevonden. De uithaal van de bezoeker werd prima gekeerd door Bruzzese. Sakala verscheen vervolgens oog in oog met Bruzzese, maar opnieuw toonde de Cercledoelman zich de sterkste.
Halfweg de tweede helft werd er wel gescoord. Een uitstekende voorzet van Hoggas werd door Denkey voorbij Hubert in doel gekopt. KVO slaagde er steeds moeilijker in om volwaardige aanvallen bij elkaar te voetballen en het was in tegendeel Cercle dat de wedstrijd via invaller Ugbo definitief besliste: Somers, ook al ingevallen, verlengde een lange bal goed tot de spits, die het leer via de paal in doel knalde. Meteen het einde van de wedstrijd en van het bekerverhaal van KVO, terwijl Cercle doorstoot naar de kwartfinale. Meteen ook een prima boost voor de spelersgroep in deze sportief moeilijke periode.

Opstelling Cercle: Bruzzese, Biancone, Bates, Pavlovic, Velkovski, Kanouté (78’ Vanhoutte), Deuro (66’ Van der Bruggen), Da Silva, Hoggas, Deman (78’ Somers), en Denkey (89’ Ugbo).

Opstelling KV Oostende: Hubert, Theate, Tanghe (72’ Thiam), Capon, Bataille, D’Haese (Ndicka), D’Arpino (61’ Vandendriessche), Bätzner (61’ Marquet), Hjulsager, Kvasina en Gueye (46’ Sakala).

Doelpunten: 30’ Bätzner (Gueye), 32’ Deman (Denkey), 64’ Denkey (Hoggas), 90’ Ugbo (Somers).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Beloften winnen met 2-1 van RSC Anderlecht

Geen competitievoetbal meer dit seizoen voor onze beloften: wegens de coronacrisis werd de competitie vervroegd stopgezet. De youngsters van coaches De Wulf en Artz mogen wel nog oefenwedstrijden afwerken tegen ploegen die, net zoals onze beloften, getest worden op het virus. En dat gebeurt ook:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gratis bedrukking & handtekening van je favoriete speler in de webshop!

Actie in de online Fanshop! Maak je klaar voor de sportieve eindsprint in de Jupiler Pro League: bij aankoop van een wedstrijdshirt ontvang je nu tijdelijk gratis bedrukking én je shirt wordt ondertekend door je favoriete Cerclespeler!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop nu jouw Paaspakket ten voordele van de jeugdwerking!

In aanloop naar Pasen, dit jaar op 4 april, organiseert de Cercle Brugge Jeugdwerking ook dit seizoen een heuse Paasactie ten voordele van de jeugdwerking. De pakketten, die naast een 24cm grote Paashaas in chocolade ook vergezeld worden door verschillende chocolade paaseitjes, kosten slechts €10 en zijn al binnen de acht dagen na bestelling beschikbaar.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Regenboogweekend in Pro League voor diversiteit en respect

Komend weekend houden de Pro League en haar teams opnieuw de Football for ALL-campagne. De regenboogcampagne maakt een statement voor diversiteit en inclusie op en rond de velden, tegen homofobie en racisme en andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. Met de slogan “Football for All” benadrukt de Pro League haar engagement: Voetbal is er voor iedereen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: “Verschil tussen eerste en tweede helft was groot”

Coach Yves Vanderhaeghe blikte met gemengde gevoelens terug op de bekeruitschakeling tegen Anderlecht: “We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd”, stak de groen-zwarte oefenmeester van wal. “We namen in de eerste helft te weinig initiatief en wanneer we de bal in de ploeg hadden, vergaten we te voetballen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!