koop tickets online

Cercle schenkt samen met fans tablets én steunkaarten aan de Brugse zorgsector

Cercle Brugge heeft dinsdag in naam van Groen-Zwart én de supporters, 28 tablets en liefst 11.500 Marec-bedankingskaartjes geschonken aan de Brugse Zorgsector. De overhandiging vond plaats in woon-zorgcentrum ‘Ter Potterie’, in het bijzijn van voorzitter Vincent Goemaere, algemeen coördinator Marc Vanmaele, gedelegeerd bestuurder van Liantis Philip Van Eeckhoute, burgemeester Dirk De fauw en Schepen van sociale zaken Pablo Annys.

Cerle Brugge KSV

De coronamaatregelen worden soepeler, het aantal besmettingen blijft dalen. Ook Brugge én Cercle herstellen gestaag van de coronacrisis. Maar voor Cercle is dat alvast geen reden om niks meer te doen. In WZC Ter Potterie kwam Groen-Zwart dinsdag een ‘hart onder de riem’ afleveren.

Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere: “Ook na de lockdown wil Cercle Brugge met haar supporters een sociale en maatschappelijke rol blijven opnemen. De voorbije weken lanceerden we samen met onze fans diverse initiatieven om de zorgsector en bewoners van woon-zorgcentra tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. We startten met Cerclefans Thomas De Nys, Stijn Debyser en Lars De Coster onder meer een crowdfunding op, VAK213 organiseerde een online quiz en Cercle zelf veilde de wedstrijdshirts van de A-kern. Na een rondvraag bij de Brugse woon-zorgcentra, werd het duidelijk dat er nog andere noden waren. De mensen verlangden naar een symbolische ‘dankjewel’ aan de zorgverstrekkers, en de vraag naar tablets nam toe. We zijn met onze fans, IT-partner CB-IT en Liantis op de kar gesprongen en hebben de opbrengst van de crowdfunding én shirtverkoop in die zaken geïnvesteerd.”

Als partner van Cercle Brugge ondersteunt hr-dienstengroep Liantis deze actie. “Net zoals Cercle dragen we de zorgsector een zeer warm hart toe”, vertelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis. “Zo leenden we onze medische onderzoekswagens uit aan ziekenhuizen als triageposten en sprongen onze verpleegkundigen en dokters bij om mee te helpen bij de dagelijkse taken in woon-zorgcentra. In het begin van de crisis schonk Liantis meer dan 200 laptops aan kwetsbare jongeren, om hen toe te laten afstandsonderwijs te volgen…. Het zit in ons DNA om ondersteuning te bieden aan zij die in de frontlinie staan tegen corona én aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Ook daarom is Liantis een structurele partner van de Vereniging, waar we dezelfde maatschappelijke betrokkenheid ervaren."

Het resultaat is er eentje om u tegen te zeggen. Cartoonist Marec ontwierp exclusieve bedankingskaarten, die onder het zorgpersoneel en de WZC-bewoners verdeeld worden. Daarbovenop schenkt Cercle Brugge maar liefst 28 tablets aan Brugse woon-zorgcentra. Ook WZC Ter Potterie ontving dinsdag zo’n unieke ‘dankjewel’, in aanwezig van het Cerclebestuur en een aantal Brugse kopstukken.

Mintusvoorzitter Pablo Annys: “Deze geste van Cercle gaat recht door het hart. We weten dat ons zorgpersoneel en de WZC-bewoners tijdens de coronacrisis een zware tijd hadden. Het sociaal contact viel weg, de vrees voor besmetting of een uitbraak was groot. Het gevaar is nog steeds niet geweken, maar we kunnen stilaan wat rustiger ademen. Dan doet zo’n warm woord of een postkaart uiteraard deugd. Met de tablets die Cercle Brugge aan alle woon-zorgcentra schenkt, kunnen we het Skype-bellen verder uitrollen. Zelfs als de pandemie écht voorbij is, willen we dat zoveel mogelijk blijven doen: senioren en hun familie online verbinden.”

Ook burgemeester Dirk De fauw tekende present bij het bezoek van de Cercle Bruggedelegatie. De schenking bewijst volgens De fauw dat verbondenheid geen loos begrip is geweest in deze crisisperiode.

Dirk De fauw: “Cercle Brugge kwam zelf met dit aanbod op de proppen. Dat ze alle Brugse woon-zorgcentra bedenken met een attentie – kaartjes én een tablet – bewijst dat verbondenheid ertoe doet. Ongeacht wie je bent, ongeacht voor welke ploeg je supportert: in deze crisisperiode bewijst deze actie dat onze verzorgers, verpleegkundigen én bewoners allemaal helden zijn. Als burgemeester ben ik oprecht ontroerd door dit engagement.”

FOTOREPORTAGE

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kanouté, Musaba & Marcelin brengen bezoek aan woonzorgcentrum Lindenhove en steunen BUBAO Ter Dreve

In navolging van het COVID-incident van 20 december 2020 hebben spelers Franck Kanouté, Anthony Musaba & Harisson Marcelin woensdagnamiddag een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Lindenhove in Knokke. Eerder die namiddag steunde en bezocht het drietal ook al BUBAO Ter Dreve uit Sint-Michiels.

Nadat Cercle aan de betrokken spelers een financiële en maatschappelijke straf oplegde, koos het drietal in navolging en op eigen initiatief om het project van BUBAO Ter Dreve financieel te steunen. Al sinds februari 2020 heeft Cercle Brugge een samenwerking met Ter Dreve, de school uit Sint-Michiels voor buitengewoon onderwijs voor kinderen met een matige en/of ernstige verstandelijke beperking.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bied mee op het gesigneerde truitje van jouw favoriete speler en steun Younited Belgium

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor de Pro League Kerstactie 2020! Alle Belgische profteams slaan traditiegetrouw de handen ineen om het fantastische werk van Younited Belgium te steunen. Hoe? Door te spelen met een speciaal wedstrijdshirt met unieke bedrukking! Alle truitjes worden na de wedstrijd aan beide kanten gesigneerd en gaan vervolgens onder de virtuele hamer om fondsen te werven voor Younited Belgium.

Support Younited Belgium

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Pro League, Cercle en Eleven Sports lanceren communicatiecampagne rond Coronalert app

De Pro League, Cercle Brugge en mediapartner Eleven Sports lanceren een brede communicatiecampagne rond de Coronalert app. Via verschillende mediakanalen (social media, ledboarding, uitzendingen op Eleven Pro League) zullen fans opgeroepen worden om de Coronalert app te downloaden. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bring passion back, keep racism out

Sinds covid-19 wereldwijd om zich heen greep, werden voetbalwedstrijden enkel nog in lege stadions afgewerkt. Ook ons land kende een competitiestart zonder publiek. Voetbal leek in niets meer op wat we gewoon waren. Nu de terugkeer van de fans opnieuw ingezet wordt, lanceren de Pro League en Jupiler met de steun van Cercle Brugge een spot die de belangrijkste verschillen in beleving benoemt: geen gejuich, geen gezangen, geen passie. Maar ook… geen racisme. Covid-19 deed racistische en discriminerende spreekkoren uit de stadions verdwijnen.
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge schenkt voorraad frisdranken aan sociale kruidenier KABA

De Cercle Brugge Communitywerking heeft dinsdag een grote voorraad waters en frisdranken geschonken aan de lokale sociale kruidenier “KABA” uit Brugge.

Aangezien het coronavirus ervoor zorgde dat de Jupiler Pro League er dit seizoen vroegtijdig op zat, besloot Cercle om de resterende voorraad aan frisdranken en waters te schenken aan een goed doel: de KABA uit Brugge.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!