koop tickets online

Cercle sluit oefenkamp in Malta af met 3-3 gelijkspel tegen FC Augsburg

Vrijdagmiddag oefende Cercle Brugge in Malta vriendschappelijk tegen FC Augsburg. De Duitse nummer 10 uit de Bundesliga, dat donderdag al met 4-0 wonnen tegen het plaatselijke Hibernians, stond voor z’n tweede en tevens laatste oefenpot van hun winterstage. Het werd uiteindelijk een waar spektakelstuk in het nationaal voetbalstadion van Malta: met 3 goals aan elke zijde sluit Cercle Brugge z’n winterkamp in Malta af met een 3-3 gelijkspel.

FC Augsburg begon het enthousiast aan de partij, maar Groen-Zwart kon de aanvalsgolven telkens goed opvangen. Na 10 minuten liet Cercle ook z’n eerste kans van de partij noteren, maar Hazard kon z’n schot op een snelle counter niet genoeg richten. 

Even later was het wel raak voor Cercle: Hoggas mocht dribbelen in de zestien en stond zo plots oog-in-oog met doelman Koubek. De Brugse nummer 20 bleef rustig en werkte de bal knap in doel. Ook na de voorsprong bleef Cercle volwassen voor de dag komen, al was het wel uitkijken voor snelle counters van Augsburg: Hassen had eerst nog geluk toen een Duits schot uiteenspatte op de lat, maar op het halfuur lukte het Augsburg dan toch de bordjes in evenwicht te hangen. Khedira zette Hassen op het verkeerde been met een gekruist schot.

Cerle Brugge KSV

Bij de start van de tweede helft voerde Cercle 3 wissels door. Dino Hotic, de Bosnische international die deze week pas bij de groep aansloot, mocht zich meteen bewijzen op de rechterflank. Foster verhuisde zo naar het centrum van de groen-zwarte aanval. Cercle kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer en monopoliseerde de bal in de beginfase, maar tot concreet uitgespeelde kansen kwam het niet. Aan de overkant kon FC Augsburg wel vieren nadat Jensen een misverstand van Hubert genadeloos kon afstraffen. Een reactie van Cercle kwam er echter vrijwel onmiddellijk. Hazard zette zich door en kon Hotic bereiken. De debutant nam de bal spectaculair op de slof maar z’n verdienstelijke poging ging naast. Ook Foster had een mogelijkheid op 3-3 aan de voet, maar keeper Koubek stond pal.

Cerle Brugge KSV

Even later was wel raak voor Cercle: toen Hotic met een mooie actie Foster aanspeelde, kon de Zuid-Afrikaan voorzetten tot bij de geïnfiltreerde Christie-Davies, die hard raak trof. Maar dat was nog niet alles: toen Cercle goed drukzette na een misverstand in de Duitse defensie speelde Groen-Zwart de actie mooi uit en bracht Vitinho Cercle opnieuw op voorsprong. Nog was het gedaan toen Jensen aan de overzijde in de slotfase van de wedstrijd de bordjes opnieuw in evenwicht bracht. De aanvaller sneed naar binnen en pakte Hubert in z’n korte hoek. Beide teams sluiten zo hun winterstage in Malta af met een 3-3 gelijkspel na een spektakelrijke match.

FC Augsburg: Koubek, Lichtsteiner, Gouweleeuw, Niederlechner, Khedira, Baier, Vargas, Jedvaj, Richter, Lowen & Max

Cercle Brugge: Hassen (46’ Hubert), Biancone (80’ Cassaert), Ueda (46’ Donsah), Dabila, Panzo, Coulibaly (72’ Dekuyper), Hoggas, Peeters (62’ Christie-Davies), Foster (72’ Vitinho), De Belder (46’ Hotic) & Hazard (62’ Somers)

Doelpunten: 13’ Hoggas (0-1);33’ Khedira (1-1); 53’ Jensen (2-1); 69’ Christie-Davies (2-2); 74’ Vitinho (2-3); 84’ Jensen (3-3)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Supporters wensen Cercle massaal een gelukkige verjaardag!

Op onze verjaardag mochten we massaal veel verjaardagsfoto's ontvangen van onze supporters. We bundelden ze allemaal in onderstaand album! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle viert vandaag z'n 121ste verjaardag - stuur ons jouw foto door!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!