koop tickets online

Cercle sluit oefenkamp in Malta af met 3-3 gelijkspel tegen FC Augsburg

Vrijdagmiddag oefende Cercle Brugge in Malta vriendschappelijk tegen FC Augsburg. De Duitse nummer 10 uit de Bundesliga, dat donderdag al met 4-0 wonnen tegen het plaatselijke Hibernians, stond voor z’n tweede en tevens laatste oefenpot van hun winterstage. Het werd uiteindelijk een waar spektakelstuk in het nationaal voetbalstadion van Malta: met 3 goals aan elke zijde sluit Cercle Brugge z’n winterkamp in Malta af met een 3-3 gelijkspel.

FC Augsburg begon het enthousiast aan de partij, maar Groen-Zwart kon de aanvalsgolven telkens goed opvangen. Na 10 minuten liet Cercle ook z’n eerste kans van de partij noteren, maar Hazard kon z’n schot op een snelle counter niet genoeg richten. 

Even later was het wel raak voor Cercle: Hoggas mocht dribbelen in de zestien en stond zo plots oog-in-oog met doelman Koubek. De Brugse nummer 20 bleef rustig en werkte de bal knap in doel. Ook na de voorsprong bleef Cercle volwassen voor de dag komen, al was het wel uitkijken voor snelle counters van Augsburg: Hassen had eerst nog geluk toen een Duits schot uiteenspatte op de lat, maar op het halfuur lukte het Augsburg dan toch de bordjes in evenwicht te hangen. Khedira zette Hassen op het verkeerde been met een gekruist schot.

Cerle Brugge KSV

Bij de start van de tweede helft voerde Cercle 3 wissels door. Dino Hotic, de Bosnische international die deze week pas bij de groep aansloot, mocht zich meteen bewijzen op de rechterflank. Foster verhuisde zo naar het centrum van de groen-zwarte aanval. Cercle kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer en monopoliseerde de bal in de beginfase, maar tot concreet uitgespeelde kansen kwam het niet. Aan de overkant kon FC Augsburg wel vieren nadat Jensen een misverstand van Hubert genadeloos kon afstraffen. Een reactie van Cercle kwam er echter vrijwel onmiddellijk. Hazard zette zich door en kon Hotic bereiken. De debutant nam de bal spectaculair op de slof maar z’n verdienstelijke poging ging naast. Ook Foster had een mogelijkheid op 3-3 aan de voet, maar keeper Koubek stond pal.

Cerle Brugge KSV

Even later was wel raak voor Cercle: toen Hotic met een mooie actie Foster aanspeelde, kon de Zuid-Afrikaan voorzetten tot bij de geïnfiltreerde Christie-Davies, die hard raak trof. Maar dat was nog niet alles: toen Cercle goed drukzette na een misverstand in de Duitse defensie speelde Groen-Zwart de actie mooi uit en bracht Vitinho Cercle opnieuw op voorsprong. Nog was het gedaan toen Jensen aan de overzijde in de slotfase van de wedstrijd de bordjes opnieuw in evenwicht bracht. De aanvaller sneed naar binnen en pakte Hubert in z’n korte hoek. Beide teams sluiten zo hun winterstage in Malta af met een 3-3 gelijkspel na een spektakelrijke match.

FC Augsburg: Koubek, Lichtsteiner, Gouweleeuw, Niederlechner, Khedira, Baier, Vargas, Jedvaj, Richter, Lowen & Max

Cercle Brugge: Hassen (46’ Hubert), Biancone (80’ Cassaert), Ueda (46’ Donsah), Dabila, Panzo, Coulibaly (72’ Dekuyper), Hoggas, Peeters (62’ Christie-Davies), Foster (72’ Vitinho), De Belder (46’ Hotic) & Hazard (62’ Somers)

Doelpunten: 13’ Hoggas (0-1);33’ Khedira (1-1); 53’ Jensen (2-1); 69’ Christie-Davies (2-2); 74’ Vitinho (2-3); 84’ Jensen (3-3)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Ticketinformatie voor Cercle-RSCA

Twee absolute topwedstrijden in Jan Breydel om 2020 af te trappen: na Antwerp komt op 26 januari ook recordkampioen RSC Anderlecht naar Brugge. Om 14u30 wordt de partij afgetrapt. De combiregeling is voor thuis- en uitsupporters van kracht, raadpleeg hieronder alle relevante ticketinformatie:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle kan vroege voorsprong niet vasthouden tegen Antwerp: 1-2

Ondanks een uitstekende start van de wedstrijd is Cercle er niet in geslaagd punten thuis te houden tegen Antwerp. Een vroeg penaltydoelpunt van Hoggas en een rode kaart voor Hoedt brachten Groen-Zwart in een droomscenario. Toch kantelde de wedstrijd nog helemaal: Refaelov voor de pauze en De Sart in de tweede helft zorgden ervoor dat de bezoekers nog op en over Cercle gingen.

Voor de eerste competitiewedstrijd van 2020 koos Storck voor twee nieuwe namen in de basis. Verdediger Chatziisaias en flankspeler Hotic maakten hun debuut. Biancone viel op het laatste moment uit en werd vervangen door Donsah.

Letterlijk van bij het eerste fluitsignaal trok Cercle in de aanval. Hazard werd hierbij al na exact negen seconden aangetikt in de zestien en dat leverde meteen een strafschop op. Hoggas liet deze kans niet liggen en bracht Cercle meteen op een 1-0-voorsprong. Enkele minuten later kon De Belder profiteren van een misverstand in de verdediging van de Great Old, waarna Hoedt aan de noodrem trok. De logische rode kaart zorgde ervoor dat de bezoekers 84 minuten met tien verder moesten.

Toch kon Cercle de voorsprong niet lang vasthouden. Nog voor het kwartier belandde de bal via Mbokani bij Refaelov, die het leer van dichtbij in doel kon trappen. Boloni had intussen de opstelling van Antwerp bijgestuurd: een dubbele gordel moest Cercle afhouden, terwijl Mbokani voorin bleef.

Cercle had het meeste balbezit maar miste zuiverheid in en rond de zestien om Bolat het leven zuur te maken. Ook Antwerp maakte nog weinig klaar voor de pauze.

Groen-Zwart vatte de tweede helft aan met debutant Eppel in de spits. De bezoekers toonden zich al snel met meer aanvallende intenties. Toch was de eerste kans voor Cercle: na een mooie draaibeweging mikte Eppel zijn poging echter net naast. Aan de overzijde leidde onzorgvuldig uitverdedigen tot balverlies. De Sart toonde zich onverbiddelijk en knalde de 1-2 van op 25 meter in de verste hoek.

Cercle probeerde het tij de doen keren en speelde met veel volk voor de bal. De organisatie van Antwerp stond echter goed opgesteld, waardoor de Vereniging amper ruimte vond om te combineren. De Great Old had bij balherovering echter wel veel ruimte en brak verschillende keren gevaarlijk uit. Een knal van de laat ging maar net voorlangs.

Cercle ging de bal opnieuw opeisen en versierde heel veel hoekschoppen. Pas in de slotfase kon Groen-Zwart opnieuw dicht bij een doelpunt. Somers kwam iets te kort om een prima voorzet van invaller Foster binnen te glijden en Dabila devieerde de bal net over het doel van Bolat. Gescoord werd er echter niet meer, zodat Cercle ondanks de droomstart met lege handen achterbleef.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERANT | De loketten blijven vandaag gesloten


De combiregeling is voor Cercle Brugge-Antwerp van kracht. Dit betekent dat er deze middag geen tickets te koop kunnen worden aangeboden aan de dagloketten.


 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERANT | Nieuwkomers Chatziisaias, Hotic & Eppel in 19-koppige selectie

Na de afsluitende training op zaterdagmiddag maakte coach Bernd Storck zijn 19-koppige selectie bekend voor het zondagmiddagtreffen tegen Royal Antwerp. Nieuwkomers Chatziisaias, Hotic en Eppel vieren hun eerste selectie. Isaac Christie-Davies heeft last van een blessure aan de knie en ontbreekt. Ook voor Omolo & Taravel komt de partij nog te vroeg.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!