koop tickets online

Cercle sluit oefenkamp in Malta af met 3-3 gelijkspel tegen FC Augsburg

Vrijdagmiddag oefende Cercle Brugge in Malta vriendschappelijk tegen FC Augsburg. De Duitse nummer 10 uit de Bundesliga, dat donderdag al met 4-0 wonnen tegen het plaatselijke Hibernians, stond voor z’n tweede en tevens laatste oefenpot van hun winterstage. Het werd uiteindelijk een waar spektakelstuk in het nationaal voetbalstadion van Malta: met 3 goals aan elke zijde sluit Cercle Brugge z’n winterkamp in Malta af met een 3-3 gelijkspel.

FC Augsburg begon het enthousiast aan de partij, maar Groen-Zwart kon de aanvalsgolven telkens goed opvangen. Na 10 minuten liet Cercle ook z’n eerste kans van de partij noteren, maar Hazard kon z’n schot op een snelle counter niet genoeg richten. 

Even later was het wel raak voor Cercle: Hoggas mocht dribbelen in de zestien en stond zo plots oog-in-oog met doelman Koubek. De Brugse nummer 20 bleef rustig en werkte de bal knap in doel. Ook na de voorsprong bleef Cercle volwassen voor de dag komen, al was het wel uitkijken voor snelle counters van Augsburg: Hassen had eerst nog geluk toen een Duits schot uiteenspatte op de lat, maar op het halfuur lukte het Augsburg dan toch de bordjes in evenwicht te hangen. Khedira zette Hassen op het verkeerde been met een gekruist schot.

Cerle Brugge KSV

Bij de start van de tweede helft voerde Cercle 3 wissels door. Dino Hotic, de Bosnische international die deze week pas bij de groep aansloot, mocht zich meteen bewijzen op de rechterflank. Foster verhuisde zo naar het centrum van de groen-zwarte aanval. Cercle kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer en monopoliseerde de bal in de beginfase, maar tot concreet uitgespeelde kansen kwam het niet. Aan de overkant kon FC Augsburg wel vieren nadat Jensen een misverstand van Hubert genadeloos kon afstraffen. Een reactie van Cercle kwam er echter vrijwel onmiddellijk. Hazard zette zich door en kon Hotic bereiken. De debutant nam de bal spectaculair op de slof maar z’n verdienstelijke poging ging naast. Ook Foster had een mogelijkheid op 3-3 aan de voet, maar keeper Koubek stond pal.

Cerle Brugge KSV

Even later was wel raak voor Cercle: toen Hotic met een mooie actie Foster aanspeelde, kon de Zuid-Afrikaan voorzetten tot bij de geïnfiltreerde Christie-Davies, die hard raak trof. Maar dat was nog niet alles: toen Cercle goed drukzette na een misverstand in de Duitse defensie speelde Groen-Zwart de actie mooi uit en bracht Vitinho Cercle opnieuw op voorsprong. Nog was het gedaan toen Jensen aan de overzijde in de slotfase van de wedstrijd de bordjes opnieuw in evenwicht bracht. De aanvaller sneed naar binnen en pakte Hubert in z’n korte hoek. Beide teams sluiten zo hun winterstage in Malta af met een 3-3 gelijkspel na een spektakelrijke match.

FC Augsburg: Koubek, Lichtsteiner, Gouweleeuw, Niederlechner, Khedira, Baier, Vargas, Jedvaj, Richter, Lowen & Max

Cercle Brugge: Hassen (46’ Hubert), Biancone (80’ Cassaert), Ueda (46’ Donsah), Dabila, Panzo, Coulibaly (72’ Dekuyper), Hoggas, Peeters (62’ Christie-Davies), Foster (72’ Vitinho), De Belder (46’ Hotic) & Hazard (62’ Somers)

Doelpunten: 13’ Hoggas (0-1);33’ Khedira (1-1); 53’ Jensen (2-1); 69’ Christie-Davies (2-2); 74’ Vitinho (2-3); 84’ Jensen (3-3)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Welkom bij de Cerclefamilie, Consea!

Het logo van de immo-, verzekerings- en beleggingsmakelaar Consea, met twee kantoren in Aalter en Maldegem, zal al zeker de komende twee seizoenen op het shirt van Cercle prijken. Om onze kersverse partner aan jullie voor te stellen, hebben we onderstaande video in petto!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle speelt 2-2 gelijk in eerste oefenpot

Cercle begon scherp aan de eerste voorbereidingswedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd was meteen raak: via Velkovski en Vanhoutte kwam Hoggas vrij aan de rand van de zestien en hij leverde de perfecte assist af voor de inlopende Thibo Somers. In het openingskwartier kwam Cercle nog een paar keer gevaarlijk opzetten. De beste kans kwam er via Thibo Somers, die uitpakte met een knappe ren en dito schot, dat gestuit werd door de vuisten van Bossut. De thuisdoelman moest ook nog met de voet tussenkomen op een laag schot van Dino Hotic. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!