koop tickets online

Cercle sluit voorbereiding af met nederlaag aan de kust

Valse start voor Cercle, dat al na enkele minuten een penalty tegen zich zag gefloten na een overtreding van Omolo. Warleson ranselde de elfmeter van Kvasina echter knap uit de hoek, zodat een vroege achterstand achterwege bleef. Cercle had het lastig om in het openingskwartier de pressing van KV Oostende uit verband te spelen, maar echte kansen leverde dat niet op voor de thuisploeg. Cercle kwam via stilstaande fases de neus aan het venster steken, maar Hubert was attent op een indraaiende corner van Hotic en Ueda kopte een vrije trap over. Vanhoutte en Mbenza kregen de bal niet goed mee, maar zo viel de bal wel voor de voeten van Hotic. De plaatsbal van Dino ketste via de paal terug in het veld.

Na de drinkpauze viel de wedstrijd een kwartier stil, om dan in de slotfase van de eerste helft helemaal los te komen. Warleson bracht redding op een afstandsschot van Hjulsager en een lage voorzet van Bataille zoefde voorlangs. Hazard, bezig aan zijn eerste speelminuten in deze voorbereiding, lag aan de basis van het antwoord van Cercle met een steekpass op Hoggas, die niet voorbij Hubert raakte. Vlak voor rust kwam KVO dan toch op voorsprong. Verdiend, maar wel met wat geluk. Bataille kopte een vrije trap op de lat, waarna de bal via de voeten van Vandendriessche over de doellijn rolde.

Cerle Brugge KSV

Aan de rust kwam Taravel bij Cercle in de ploeg ten nadele van Raux-Yao. De thuisploeg kwam via een knap afstandsschot van de ingevallen Marquet al snel op 2-0. Op het uur bracht de pressing van de thuisploeg Cercle opnieuw in de problemen. Gueye profiteerde en knalde de 3-0 op het bord. Cercle bleef ondanks de ruime achterstand niet bij de pakken zitten. Na een goeie actie van Decostere caprioleerde de bal voor de voeten van Mbenza, die eerst zijn verdediger opzij zette en dan hard binnen knalde. Enkele minuten later trof Mbenza het zijnet na een aflegger van Hotic. De aansluitingstreffer leek een feit toen alweer Mbenza geknoei van thuisdoelman Ondoa af leek te straffen, maar onze aanvaller werd teruggefloten voor een vermeende overtreding. Na de drinkpauze in de tweede helft grossierde vooral de thuisploeg in balverlies. Mbenza toonde nog een paar keer zijn kwaliteiten en kwam met een lage schuiver opnieuw dicht bij de aansluitingstreffer. Die kwam er ondanks veel goede wil niet, zodat Cercle de voorbereiding afsloot met een 3-1 nederlaag.


Cercle speelde met: Warleson – Decostere, Ueda, Raux-Yao (46’ Taravel), Corryn (58‘ Velkovski), Omolo (76‘, Deuro), Vanhoutte, Hoggas (89‘ Dekuyper), Hotic, Mbenza, Hazard (58‘, Somers).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Flits van Bastien velt moedig Cercle

Groen-Zwart mocht op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League op bezoek in de vurige stede. Een leeg Sclessin vormde het decor van de vuurdoop voor coach Paul Clement en zijn team. Geen evidente klus op de openingsspeeldag. Uiteindelijk was het kapitein Samuel Bastien die de thuisploeg vroeg in de 2de helft de zege bezorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een lange studieronde was het de thuisploeg die het tempo stilaan omhoog trok. Vooral een bedrijvige Lestienne probeerde de forcing te voeren. Cercledoelman Warleson kon zich onderscheiden om schoten van Laifis en Shamir, maar vooral bij een kopbal van Amallah toonde hij zijn kwaliteiten. Cercle liet zich evenwel niet onbetuigd en waar Standarddoelman Bodart niet moest tussenkomen op schoten van Hoggas en Hazard, moest hij zich wel tot het uiterste strekken op een poging van Velkovski die vanaf de rand van de zestien hoog in de verste hoek mikte.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welkom David Bates!

Cercle Brugge en Hamburg SV bereikten een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van David Bates (23). De Schotse rechtsvoetige centrale verdediger (1,93m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Cercle bedong ook een aankoopoptie in de deal.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
20 spelers geselecteerd voor Standard-Cercle!

Na de laatste training op Brugse bodem vertrok een groen-zwarte delegatie van 20 spelers deze namiddag op afzondering naar Luik. Ontdek hieronder de selectie voor Standard-Cercle Brugge van zaterdag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cerclespeler in quarantaine na positieve coronatest

Cercle Brugge bevestigt dat er een A-kernspeler positief heeft getest op COVID-19. De speler in kwestie werd hierover onmiddellijk ingelicht en in quarantaine geplaatst voor 7 dagen. De speler zelf vertoont op dit moment geen symptomen en verkeert in goede gezondheid. Alle andere spelers, stafleden en medewerkers testten negatief.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!