koop tickets online

Cercle sluit voorbereiding af met nederlaag aan de kust

Valse start voor Cercle, dat al na enkele minuten een penalty tegen zich zag gefloten na een overtreding van Omolo. Warleson ranselde de elfmeter van Kvasina echter knap uit de hoek, zodat een vroege achterstand achterwege bleef. Cercle had het lastig om in het openingskwartier de pressing van KV Oostende uit verband te spelen, maar echte kansen leverde dat niet op voor de thuisploeg. Cercle kwam via stilstaande fases de neus aan het venster steken, maar Hubert was attent op een indraaiende corner van Hotic en Ueda kopte een vrije trap over. Vanhoutte en Mbenza kregen de bal niet goed mee, maar zo viel de bal wel voor de voeten van Hotic. De plaatsbal van Dino ketste via de paal terug in het veld.

Na de drinkpauze viel de wedstrijd een kwartier stil, om dan in de slotfase van de eerste helft helemaal los te komen. Warleson bracht redding op een afstandsschot van Hjulsager en een lage voorzet van Bataille zoefde voorlangs. Hazard, bezig aan zijn eerste speelminuten in deze voorbereiding, lag aan de basis van het antwoord van Cercle met een steekpass op Hoggas, die niet voorbij Hubert raakte. Vlak voor rust kwam KVO dan toch op voorsprong. Verdiend, maar wel met wat geluk. Bataille kopte een vrije trap op de lat, waarna de bal via de voeten van Vandendriessche over de doellijn rolde.

Cerle Brugge KSV

Aan de rust kwam Taravel bij Cercle in de ploeg ten nadele van Raux-Yao. De thuisploeg kwam via een knap afstandsschot van de ingevallen Marquet al snel op 2-0. Op het uur bracht de pressing van de thuisploeg Cercle opnieuw in de problemen. Gueye profiteerde en knalde de 3-0 op het bord. Cercle bleef ondanks de ruime achterstand niet bij de pakken zitten. Na een goeie actie van Decostere caprioleerde de bal voor de voeten van Mbenza, die eerst zijn verdediger opzij zette en dan hard binnen knalde. Enkele minuten later trof Mbenza het zijnet na een aflegger van Hotic. De aansluitingstreffer leek een feit toen alweer Mbenza geknoei van thuisdoelman Ondoa af leek te straffen, maar onze aanvaller werd teruggefloten voor een vermeende overtreding. Na de drinkpauze in de tweede helft grossierde vooral de thuisploeg in balverlies. Mbenza toonde nog een paar keer zijn kwaliteiten en kwam met een lage schuiver opnieuw dicht bij de aansluitingstreffer. Die kwam er ondanks veel goede wil niet, zodat Cercle de voorbereiding afsloot met een 3-1 nederlaag.


Cercle speelde met: Warleson – Decostere, Ueda, Raux-Yao (46’ Taravel), Corryn (58‘ Velkovski), Omolo (76‘, Deuro), Vanhoutte, Hoggas (89‘ Dekuyper), Hotic, Mbenza, Hazard (58‘, Somers).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle behaalt de Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen!

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Cercle zopas laten weten dat de Belgische en Europese licentie voor seizoen 2021-2022 werd toegekend.

Dat is zeer goed nieuws, want dat betekent dat Groen-Zwart voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kinderen met autisme wonen Cercle-OH Leuven bij

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag van 2 april mochten alle Pro League teams op speeldagen 32 en 33 van de Jupiler Pro League kinderen met autisme uitnodigen. Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet mogelijk wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft de mogelijkheid om dat wel te beleven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!