koop tickets online

Cercle sluit voorbereiding af met nederlaag aan de kust

Valse start voor Cercle, dat al na enkele minuten een penalty tegen zich zag gefloten na een overtreding van Omolo. Warleson ranselde de elfmeter van Kvasina echter knap uit de hoek, zodat een vroege achterstand achterwege bleef. Cercle had het lastig om in het openingskwartier de pressing van KV Oostende uit verband te spelen, maar echte kansen leverde dat niet op voor de thuisploeg. Cercle kwam via stilstaande fases de neus aan het venster steken, maar Hubert was attent op een indraaiende corner van Hotic en Ueda kopte een vrije trap over. Vanhoutte en Mbenza kregen de bal niet goed mee, maar zo viel de bal wel voor de voeten van Hotic. De plaatsbal van Dino ketste via de paal terug in het veld.

Na de drinkpauze viel de wedstrijd een kwartier stil, om dan in de slotfase van de eerste helft helemaal los te komen. Warleson bracht redding op een afstandsschot van Hjulsager en een lage voorzet van Bataille zoefde voorlangs. Hazard, bezig aan zijn eerste speelminuten in deze voorbereiding, lag aan de basis van het antwoord van Cercle met een steekpass op Hoggas, die niet voorbij Hubert raakte. Vlak voor rust kwam KVO dan toch op voorsprong. Verdiend, maar wel met wat geluk. Bataille kopte een vrije trap op de lat, waarna de bal via de voeten van Vandendriessche over de doellijn rolde.

Cerle Brugge KSV

Aan de rust kwam Taravel bij Cercle in de ploeg ten nadele van Raux-Yao. De thuisploeg kwam via een knap afstandsschot van de ingevallen Marquet al snel op 2-0. Op het uur bracht de pressing van de thuisploeg Cercle opnieuw in de problemen. Gueye profiteerde en knalde de 3-0 op het bord. Cercle bleef ondanks de ruime achterstand niet bij de pakken zitten. Na een goeie actie van Decostere caprioleerde de bal voor de voeten van Mbenza, die eerst zijn verdediger opzij zette en dan hard binnen knalde. Enkele minuten later trof Mbenza het zijnet na een aflegger van Hotic. De aansluitingstreffer leek een feit toen alweer Mbenza geknoei van thuisdoelman Ondoa af leek te straffen, maar onze aanvaller werd teruggefloten voor een vermeende overtreding. Na de drinkpauze in de tweede helft grossierde vooral de thuisploeg in balverlies. Mbenza toonde nog een paar keer zijn kwaliteiten en kwam met een lage schuiver opnieuw dicht bij de aansluitingstreffer. Die kwam er ondanks veel goede wil niet, zodat Cercle de voorbereiding afsloot met een 3-1 nederlaag.


Cercle speelde met: Warleson – Decostere, Ueda, Raux-Yao (46’ Taravel), Corryn (58‘ Velkovski), Omolo (76‘, Deuro), Vanhoutte, Hoggas (89‘ Dekuyper), Hotic, Mbenza, Hazard (58‘, Somers).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
6 nieuwe coronabesmettingen bij Cercle

Nadat afgelopen vrijdag eerder bekend raakte dat een A-kern speler positief had getest op COVID-19, bracht een extra test op zaterdag 6 nieuwe gevallen aan het licht. In totaal testten de voorbije dagen 6 A-kern spelers en 1 lid uit de omkadering positief op het coronavirus.

Alle gediagnosticeerde personen stellen het goed, vertonen weinig tot geen symptomen en verblijven op dit moment in quarantaine. Omwille van het interne COVID-19 protocol worden er geen namen vrijgegeven van personen en spelers die positief hebben getest.

Begin volgende week worden de volledige spelersgroep en technische staf aan nieuwe testen onderworpen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Ueda! - お誕生日おめでとう直道 !

Cercle Brugge wenst Naomichi Ueda een fantastische verjaardag toe!

Ueda, sinds 2018 bij Cercle, viert vandaag z'n 26ste verjaardag. Tijdens de afgelopen internationalbreak liet Ueda zich in z'n thuisland opmerken met een doelpunt in het vriendschappelijke duel tegen Ivoorkust. Voor Cercle lukte het Ueda tot dusver één keer te scoren: tijdens Play-Off 2 scoorde Ueda in 2019 met een rake kopbal de 1-2 in de uiteindelijk 2-3 overwinning in en tegen Moeskroen.

Proficiat Naomichi!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ticketing en secretariaat zaterdag gesloten

Vandaag, zaterdag 24 oktober, blijft de dienst Ticketing en het secretariaat aan het Jan Breydelstadion gesloten.

Maandag zijn we opnieuw paraat!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Moeskoen wordt uitgesteld

Nadat vrijdagmorgen op een persconferentie van het Overlegcomité werd beslist dat voetbalwedstrijden de komende maand zonder publiek worden afgewerkt, besliste de Pro League zopas om Cercle Brugge-Moeskroen van zaterdagavond uit te stellen. De kalendermanager nam deze beslissing op basis van het aantal te hoge coronabesmettingen bij Moeskroen.

Ook bij Cercle Brugge kan er één positief staal worden gemeld: de speler in kwestie stelt het evenwel goed en werd onmiddellijk voor 7 dagen in quarantaine geplaatst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Speel mee met de Cercle Game en win een wedstrijdshirt!

Zaterdag komt Moeskroen op bezoek in Jan Breydel! Dat kan jou een shirt of een andere leuke prijs opleveren als je de wedstrijd kan voorspellen in onze Cercle Game.
Speelde je nog niet eerder mee? Heel simpel! Schat een handvol vragen goed in val zo in de prijzen. 

Meespelen kan vanaf 18 jaar. Deelname is helemaal gratis.

 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!