koop tickets online
nl fr en

Cercle speelt 1-1 gelijk tegen Duinkerke

In een oefenwedstrijd in en tegen Duinkerke heeft Cercle zaterdagavond 1-1 gelijkgespeeld. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Cercle scoorde Kevin Hoggas na een rake kopbal.

Coach Yves Vanderhaeghe kon voor de oefenpot geen beroep doen op Olivier Deman en Leonardo Da Silva Lopes. Beide spelers geraakten niet volledig fit en speelden niet. Met Popovic en Utkus stonden twee nieuwkomers aan de aftrap, voor Wolf Ackx werd het z'n eerste basisplaats bij de A-kern. Alimami Gory speelde voor het eerst opnieuw in een groen-zwart shirt na z'n uitleenbeurt van afgelopen seizoen bij het Franse Troyes.

Cerle Brugge KSV

In de aanvangsfase van de wedstrijd was het zoeken voor beide ploegen. Duinkerke startte misschien wel het meest overtuigend maar concrete kansen leverde dat niet op. Charles Vanhoutte, gelegenheidskapitein met een regenboogband om de arm, was wel vlot aanspeelbaar en verdeelde het spel goed. Toch was het Duinkerke dat het dichtst bij de openingstreffer kwam, maar Thomas Didillon had een puike reflex in petto. Cercle nam naarmate de eerste helft vorderde meer en meer het initiatief, maar dat leverde niet echt iets op. Rusten werd dus logischerwijs bij 0-0 gedaan.

Cerle Brugge KSV

Bij de start van de tweede helft kwam een meer ervaren Cercle tussen de lijnen. Groen-Zwart had controle, maar een attent keepende Bruzzese hield Duinkerke nog van de voorsprong. Aan de overzijde kreeg Van Der Bruggen ruimte, zette voor tot bij Kevin Hoggas, die overhoeks binnenkopte. De doelman van de thuisploeg probeerde nog te pareren, maar hij kwam te laat. 0-1 voor de Vereniging. Even later kreeg Cercle zelfs dé kans op 0-2, maar de opnieuw ingevallen Ackx kon net niet afdrukken. Aan de overkant kreeg Duinkerke aan de rand van de zestien een vrije trap dat Bruzzese verraste. 1-1, meteen ook de eindstand van de oefenpot tussen USL Duinkerke en Cercle Brugge


Cercle Brugge eerste helft: Didillon, Vitinho, Popovic, Cassaert, Raux-Yao, Velkovski, Vanhoutte, Utkus, Gory, Ackx en Denkey

Cercle Brugge tweede helft: Bruzzese, Decostere, Suffys, Daland, Miangue, Zutterman, Van Der Bruggen, Scholaert, Hoggas, Hotic & Denkey

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
In de spotlights dankzij reclameonline.be!

Cercle Brugge is trots om Publi-FDM Group voor te stellen als nieuwe, exclusieve partner voor alles wat te maken heeft met de productie van visuele communicatiedragers en onsite communicatie zoals lichtreclame, spandoeken, signalisatie, reclameborden, vlaggen, beursmateriaal, POS, stickers… en nog zo veel meer. Het partnership tussen Publi FDM Group en Cercle Brugge beloont meteen ook alle ambassadeurs van Cercle Brugge, lees snel meer!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jouw stickerboek 2021-2022 volgeplakt? Dan maak je kans op een voucher van Holiday Suites ter...

Nog op zoek naar stickers om jouw Cercle Brugge stickeralbum te vervolledigen? Of gewoon op zoek naar een stickerboek om zelf vol te plakken? Zowel stickerboeken als stickers zijn nog steeds verkrijgbaar. Naast het feit dat iedereen die een volgeplakt stickerboek kan voorleggen een prijs wint, schenkt Holiday Suites ook een voucher ter waarde €250 aan één gelukkige winnaar! Hoe je daarop kans maakt? Dat lees je hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beloften in het absolute slot onderuit tegen leider Genk

De beloften verloren maandagavond met 2-3 van RC Genk. De Limburgers, die aan kop staan in het klassement, scoorden de winning goal pas in minuut 95.

Een goede wedstrijd van Cercle dat niet werd beloond met een verdiend punt, zo kunnen we de partij samenvatten. Na een sterke start kwam Cercle zelfs op voorsprong via Vandemaele, maar nog voor rust kwamen de bezoekers langszij. In de tweede helft bleef een enthousiast Cercle moeilijkheden veroorzaken voor Genk, maar uiteindelijk waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen na een ongelukkige owngoal. Geen reden tot paniek voor Cercle, dat zich opnieuw in de match knokte na een fantastisch doelpunt van Olivier Scholaert. Even was Cercle zelfs dicht bij de 3-2, maar de doelhout besliste daar anders over. Dat de wedstrijd zou uitdraaien op een logisch gelijkspel denk je dan, maar dat was buiten de bezoekers gerekend. Genk scoorde in de absolute slotminuut de winning goal en mocht zo de 3 punten meenemen naar Limburg.

Coach Wouter Artz: "Het is erg zuur om in de laatste minuut (onnodig) te verliezen maar dat is nu eenmaal de kracht en de kwaliteit van deze tegenstander. In dit soort wedstrijd maken details het verschil. Ik heb veel vertrouwen dat als we zo verder blijven bouwen en niet opgeven, we beloond gaan worden."

Volgende maandag (07/02 – 20:00) staat de belangrijke verplaatsing naar KV Mechelen op het programma voor onze beloftenploeg.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Serge-Philippe Raux-Yao naar Rodez AF, Kylian Hazard naar RWDM

Terwijl Serge-Philippe Raux-Yao (22) definitief naar Rodez trekt, wordt Kylian Hazard (26) uitgeleend aan RWDM.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Wolf Ackx uitgeleend aan Knokke FC

Aanvaller Wolf Ackx (19) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan Knokke FC (Eerste Nationale).

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!