koop tickets online

Cercle speelt 1-1 gelijk tegen Duinkerke

In een oefenwedstrijd in en tegen Duinkerke heeft Cercle zaterdagavond 1-1 gelijkgespeeld. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Cercle scoorde Kevin Hoggas na een rake kopbal.

Coach Yves Vanderhaeghe kon voor de oefenpot geen beroep doen op Olivier Deman en Leonardo Da Silva Lopes. Beide spelers geraakten niet volledig fit en speelden niet. Met Popovic en Utkus stonden twee nieuwkomers aan de aftrap, voor Wolf Ackx werd het z'n eerste basisplaats bij de A-kern. Alimami Gory speelde voor het eerst opnieuw in een groen-zwart shirt na z'n uitleenbeurt van afgelopen seizoen bij het Franse Troyes.

Cerle Brugge KSV

In de aanvangsfase van de wedstrijd was het zoeken voor beide ploegen. Duinkerke startte misschien wel het meest overtuigend maar concrete kansen leverde dat niet op. Charles Vanhoutte, gelegenheidskapitein met een regenboogband om de arm, was wel vlot aanspeelbaar en verdeelde het spel goed. Toch was het Duinkerke dat het dichtst bij de openingstreffer kwam, maar Thomas Didillon had een puike reflex in petto. Cercle nam naarmate de eerste helft vorderde meer en meer het initiatief, maar dat leverde niet echt iets op. Rusten werd dus logischerwijs bij 0-0 gedaan.

Cerle Brugge KSV

Bij de start van de tweede helft kwam een meer ervaren Cercle tussen de lijnen. Groen-Zwart had controle, maar een attent keepende Bruzzese hield Duinkerke nog van de voorsprong. Aan de overzijde kreeg Van Der Bruggen ruimte, zette voor tot bij Kevin Hoggas, die overhoeks binnenkopte. De doelman van de thuisploeg probeerde nog te pareren, maar hij kwam te laat. 0-1 voor de Vereniging. Even later kreeg Cercle zelfs dé kans op 0-2, maar de opnieuw ingevallen Ackx kon net niet afdrukken. Aan de overkant kreeg Duinkerke aan de rand van de zestien een vrije trap dat Bruzzese verraste. 1-1, meteen ook de eindstand van de oefenpot tussen USL Duinkerke en Cercle Brugge


Cercle Brugge eerste helft: Didillon, Vitinho, Popovic, Cassaert, Raux-Yao, Velkovski, Vanhoutte, Utkus, Gory, Ackx en Denkey

Cercle Brugge tweede helft: Bruzzese, Decostere, Suffys, Daland, Miangue, Zutterman, Van Der Bruggen, Scholaert, Hoggas, Hotic & Denkey

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Het eerste interview met Silvère Ganvoula

Voor Silvère Ganvoula is het menens: de nieuwe Cerclespits wil zoveel mogelijk speelminuten verzamelen bij Cercle en doelpunten scoren. De Congolese international is er dan ook op gebrand om de positieve lijn van de voorbije weken verder te zetten. Hoe we dat weten? Dat vertelde Ganvoula ons net na z'n contractondertekening!

Bekijk hieronder een eerste interview met Silvère Ganvoula:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek de selectie voor Anderlecht-Cercle Brugge

Woensdagavond trekt Cercle Brugge naar het Lotto Park van RSC Anderlecht. Om 21:00 wordt de partij afgetrapt. Olivier Deman is er al zeker niet bij: de beloftevolle Belg is geschorst na z'n 5e gele kaart in de thuisoverwinning tegen Zulte Waregem. Wie wel de selectie haalde van coach Dominik Thalhammer, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Centrumspits Silvère Ganvoula naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Duitse VFL Bochum vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van Silvère Ganvoula (25). De Congolese centrumaanvaller wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd.

Voor Silvère Ganvoula (1,91m) is de Jupiler Pro League alvast geen onbekend terrein. Tussen 2016-2018 kwam de aanvaller respectievelijk uit voor Westerlo, RSC Anderlecht en KV Mechelen. “Het doet plezier om terug te zijn”, aldus de kersverse Cerclespits.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
21 op 24 - Hoe lang is dat niet geleden?

In de voorbije acht wedstrijden won Cercle liefst zeven maal. YR KV Mechelen,  KV Kortrijk, STVV, Seraing, de buren, Eupen en Z.-Waregem gingen voor de bijl. Op momenteel ongenaakbaar promovendus Union verloor Cercle ongelukkig in de toegevoegde tijd.

Een prestatie om, zeker met deze jonge ploeg, “U” tegen te zeggen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Business lanceerde tijdens Cercle-Essevee succesvol de Bouwlounge

Na een kick-off event midden januari lanceerde Cercle Brugge zondagavond voor het eerst de Bouwlounge, een gloednieuwe hospitalityformule van bouwondernemers die elke thuiswedstrijd van Cercle elkaars netwerk ontmoeten. “De extra troef zit ‘m in het feit dat iedereen met elkaars netwerk in contact komt en zo zaken kan doen”, vertelt Vanessa Flamez, commercieel directeur van Cercle.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!