koop tickets online

Cercle speelt 2-2 gelijk in eerste oefenpot

Cercle begon scherp aan de eerste voorbereidingswedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd was meteen raak: via Velkovski en Vanhoutte kwam Hoggas vrij aan de rand van de zestien en hij leverde de perfecte assist af voor de inlopende Thibo Somers. In het openingskwartier kwam Cercle nog een paar keer gevaarlijk opzetten. De beste kans kwam er via Thibo Somers, die uitpakte met een knappe ren en dito schot, dat gestuit werd door de vuisten van Bossut. De thuisdoelman moest ook nog met de voet tussenkomen op een laag schot van Dino Hotic. 

Cerle Brugge KSV

Na het openingskwartier viel de wedstrijd wat stil. Enkel Thibo Somers kon nog eens zijn loopvermogen tonen, maar moest dan vanuit een te scherpe hoek op doel besluiten om echt gevaarlijk te zijn. Na een slordigheid bij de thuisploeg kon Cercle uitpakken met de perfecte counter. Somers zorgde voor het afleidingsmanoeuvre, Dino Hotic speelde op het perfecte moment Kevin Hoggas aan en die liet Bossutkansloos met een lage schuiver. Rusten dus bij 0-2, op dat moment volkomen logisch.

Aan de rust 11 nieuwe namen aan de aftrap bij de thuisploeg. Bij Cercle kwam Goblet Warleson vervangen in doel. Geen leuke start voor Merveille, want het eerste schot in zijn richting ging meteen binnen. Een foute inspeelpass van de wegglijdende Omolo bezorgde Berahino voldoende vrijheid om de 1-2 binnen te krullen. Hotic kon nog eenmaal voor wat dreiging bezorgen, want ook bij Cercle vond op het uur een collectieve wissel plaats. Het nu erg jonge Cercle kreeg al na enkele minuten een opdoffer te verwerken, want Berahino liet ook bij zijn tweede kans Goblet kansloos. Even later kon Goblet wel zijn kunnen tonen op een lage trap van Srarfi. Een doelpunt van Mbenza werd nog afgekeurd omwille van buitenspel. Een jonge Cercle-elf gaf in het laatste half uur geen kansen meer weg en hield zo de 2-2 op het bord.


Zulte Waregem: Bossut, Deschacht, Sissako, Vossen, Govea, Bruno, De Smet, Humphreys, Kainourgios, Schamp en Coopman

Cercle Brugge: Warleson (46' Goblet), Taravel (60' Zutterman), Ueda (60' Cassaert), Decostere (60' Deuro), Hotic (60' Sampers), Vanhoutte (60' Koshi), Omolo (60' Dekuyper), Velkovski (60' Ackx), Hoggas (60' Suffys), Corryn (60' Lucker) en Somers (60' Mbenza)

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Flits van Bastien velt moedig Cercle

Groen-Zwart mocht op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League op bezoek in de vurige stede. Een leeg Sclessin vormde het decor van de vuurdoop voor coach Paul Clement en zijn team. Geen evidente klus op de openingsspeeldag. Uiteindelijk was het kapitein Samuel Bastien die de thuisploeg vroeg in de 2de helft de zege bezorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een lange studieronde was het de thuisploeg die het tempo stilaan omhoog trok. Vooral een bedrijvige Lestienne probeerde de forcing te voeren. Cercledoelman Warleson kon zich onderscheiden om schoten van Laifis en Shamir, maar vooral bij een kopbal van Amallah toonde hij zijn kwaliteiten. Cercle liet zich evenwel niet onbetuigd en waar Standarddoelman Bodart niet moest tussenkomen op schoten van Hoggas en Hazard, moest hij zich wel tot het uiterste strekken op een poging van Velkovski die vanaf de rand van de zestien hoog in de verste hoek mikte.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welkom David Bates!

Cercle Brugge en Hamburg SV bereikten een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van David Bates (23). De Schotse rechtsvoetige centrale verdediger (1,93m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Cercle bedong ook een aankoopoptie in de deal.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
20 spelers geselecteerd voor Standard-Cercle!

Na de laatste training op Brugse bodem vertrok een groen-zwarte delegatie van 20 spelers deze namiddag op afzondering naar Luik. Ontdek hieronder de selectie voor Standard-Cercle Brugge van zaterdag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cerclespeler in quarantaine na positieve coronatest

Cercle Brugge bevestigt dat er een A-kernspeler positief heeft getest op COVID-19. De speler in kwestie werd hierover onmiddellijk ingelicht en in quarantaine geplaatst voor 7 dagen. De speler zelf vertoont op dit moment geen symptomen en verkeert in goede gezondheid. Alle andere spelers, stafleden en medewerkers testten negatief.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!