koop tickets online

Cercle speelt 2-2 gelijk in eerste oefenpot

Cercle begon scherp aan de eerste voorbereidingswedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd was meteen raak: via Velkovski en Vanhoutte kwam Hoggas vrij aan de rand van de zestien en hij leverde de perfecte assist af voor de inlopende Thibo Somers. In het openingskwartier kwam Cercle nog een paar keer gevaarlijk opzetten. De beste kans kwam er via Thibo Somers, die uitpakte met een knappe ren en dito schot, dat gestuit werd door de vuisten van Bossut. De thuisdoelman moest ook nog met de voet tussenkomen op een laag schot van Dino Hotic. 

Cerle Brugge KSV

Na het openingskwartier viel de wedstrijd wat stil. Enkel Thibo Somers kon nog eens zijn loopvermogen tonen, maar moest dan vanuit een te scherpe hoek op doel besluiten om echt gevaarlijk te zijn. Na een slordigheid bij de thuisploeg kon Cercle uitpakken met de perfecte counter. Somers zorgde voor het afleidingsmanoeuvre, Dino Hotic speelde op het perfecte moment Kevin Hoggas aan en die liet Bossutkansloos met een lage schuiver. Rusten dus bij 0-2, op dat moment volkomen logisch.

Aan de rust 11 nieuwe namen aan de aftrap bij de thuisploeg. Bij Cercle kwam Goblet Warleson vervangen in doel. Geen leuke start voor Merveille, want het eerste schot in zijn richting ging meteen binnen. Een foute inspeelpass van de wegglijdende Omolo bezorgde Berahino voldoende vrijheid om de 1-2 binnen te krullen. Hotic kon nog eenmaal voor wat dreiging bezorgen, want ook bij Cercle vond op het uur een collectieve wissel plaats. Het nu erg jonge Cercle kreeg al na enkele minuten een opdoffer te verwerken, want Berahino liet ook bij zijn tweede kans Goblet kansloos. Even later kon Goblet wel zijn kunnen tonen op een lage trap van Srarfi. Een doelpunt van Mbenza werd nog afgekeurd omwille van buitenspel. Een jonge Cercle-elf gaf in het laatste half uur geen kansen meer weg en hield zo de 2-2 op het bord.


Zulte Waregem: Bossut, Deschacht, Sissako, Vossen, Govea, Bruno, De Smet, Humphreys, Kainourgios, Schamp en Coopman

Cercle Brugge: Warleson (46' Goblet), Taravel (60' Zutterman), Ueda (60' Cassaert), Decostere (60' Deuro), Hotic (60' Sampers), Vanhoutte (60' Koshi), Omolo (60' Dekuyper), Velkovski (60' Ackx), Hoggas (60' Suffys), Corryn (60' Lucker) en Somers (60' Mbenza)

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle behaalt de Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen!

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Cercle zopas laten weten dat de Belgische en Europese licentie voor seizoen 2021-2022 werd toegekend.

Dat is zeer goed nieuws, want dat betekent dat Groen-Zwart voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kinderen met autisme wonen Cercle-OH Leuven bij

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag van 2 april mochten alle Pro League teams op speeldagen 32 en 33 van de Jupiler Pro League kinderen met autisme uitnodigen. Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet mogelijk wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft de mogelijkheid om dat wel te beleven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!