koop tickets online

Cercle speelt 2-2 gelijk in eerste oefenpot

Cercle begon scherp aan de eerste voorbereidingswedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd was meteen raak: via Velkovski en Vanhoutte kwam Hoggas vrij aan de rand van de zestien en hij leverde de perfecte assist af voor de inlopende Thibo Somers. In het openingskwartier kwam Cercle nog een paar keer gevaarlijk opzetten. De beste kans kwam er via Thibo Somers, die uitpakte met een knappe ren en dito schot, dat gestuit werd door de vuisten van Bossut. De thuisdoelman moest ook nog met de voet tussenkomen op een laag schot van Dino Hotic. 

Cerle Brugge KSV

Na het openingskwartier viel de wedstrijd wat stil. Enkel Thibo Somers kon nog eens zijn loopvermogen tonen, maar moest dan vanuit een te scherpe hoek op doel besluiten om echt gevaarlijk te zijn. Na een slordigheid bij de thuisploeg kon Cercle uitpakken met de perfecte counter. Somers zorgde voor het afleidingsmanoeuvre, Dino Hotic speelde op het perfecte moment Kevin Hoggas aan en die liet Bossutkansloos met een lage schuiver. Rusten dus bij 0-2, op dat moment volkomen logisch.

Aan de rust 11 nieuwe namen aan de aftrap bij de thuisploeg. Bij Cercle kwam Goblet Warleson vervangen in doel. Geen leuke start voor Merveille, want het eerste schot in zijn richting ging meteen binnen. Een foute inspeelpass van de wegglijdende Omolo bezorgde Berahino voldoende vrijheid om de 1-2 binnen te krullen. Hotic kon nog eenmaal voor wat dreiging bezorgen, want ook bij Cercle vond op het uur een collectieve wissel plaats. Het nu erg jonge Cercle kreeg al na enkele minuten een opdoffer te verwerken, want Berahino liet ook bij zijn tweede kans Goblet kansloos. Even later kon Goblet wel zijn kunnen tonen op een lage trap van Srarfi. Een doelpunt van Mbenza werd nog afgekeurd omwille van buitenspel. Een jonge Cercle-elf gaf in het laatste half uur geen kansen meer weg en hield zo de 2-2 op het bord.


Zulte Waregem: Bossut, Deschacht, Sissako, Vossen, Govea, Bruno, De Smet, Humphreys, Kainourgios, Schamp en Coopman

Cercle Brugge: Warleson (46' Goblet), Taravel (60' Zutterman), Ueda (60' Cassaert), Decostere (60' Deuro), Hotic (60' Sampers), Vanhoutte (60' Koshi), Omolo (60' Dekuyper), Velkovski (60' Ackx), Hoggas (60' Suffys), Corryn (60' Lucker) en Somers (60' Mbenza)

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle Brugge-Standard

Paul Clement maakte zaterdagmiddag z'n 22 koppige selectie bekend voor Cercle-Standard van zondagmiddag om 16h. Nieuwkomer Kévin Denkey behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo naar Erzurumspor

Cercle Brugge en het Turkse Büyüksehir Belediye Erzurumspor hebben een overeenkomst bereikt met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van middenvelder Johanna Omolo.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!