koop tickets online
nl fr en

Cercle speelt 2-2 gelijk tegen PSV Eindhoven

Voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding trok Cercle zaterdag naar PSV Eindhoven. Op het oefencomplex De Herdgang speelde Groen-Zwart 2-2 gelijk na een aangenaam kijkstuk. Denkey zorgde voor beide Brugse goals.

De beginfase van de partij oogde veelbelovend. Cercle kwam energiek én met de gekende pressingstijl opzetten en drukte PSV terug op de eigen helft. Kehrer had ook een kansje om Cercle op voorsprong te brengen, maar het schot ging naast het doel van Benitez. Op het kwartier kwam PSV beter in de match en nam het stelselmatig de controle over. Madueke eerst met een kansje net naast het doel van Warleson, maar de tweede keer was het wel raak voor de Engelsman toen hij op de rechterflank mocht oprukken en Warleson klopte. Cercle probeerde terug te knokken, maar verder dan een schot van Hotic kwam het niet. 1-0 was de ruststand.

Bij de start van de tweede helft voerde coach Dominik Thalhammer drie wissels door. Bruzzese kwam in doel Warleson aflossen en ook Daland (Sousa) en Vanhoutte (Kehrer) kwamen in de ploeg. Cercle preste PSV opnieuw terug op de eigen speelhelft en in tegenstelling tot de eerste helft kreeg Groen-Zwart nu wel kansen. Eerst kon Utkus niet goed koppen op een hoekschop van Hotic, maar eigenlijk was de grootste kans voor Denkey die oog in oog met Drommel naast besloot. Cercle scoorde dus niet, en dat deed PSV op de counter wel via een hard schot van Tielemans. Cercle reageerde opnieuw via Somers, maar zijn aflegger bereikte niemand. Met nog 25 minuten te gaan kwamen er heel wat wissels en dat loonde onmiddellijk: Denkey mocht oprukken met de bal én schieten, 2-1.

Cercle bleef energiek spelen en ging volop voor de gelijkmaker. Invaller Baranik recupereerde de bal op het middenveld en stuurde Denkey diep, maar de Togolees besloot op de benen van Drommel. Ook Ackx had een kansje, maar kon net niet bij de bal. Even later opnieuw Denkey met een pegel, maar Drommel bracht knap redding. Uiteindelijk moest Drommel zich toch gewonnen geven op een pegel van opnieuw Denkey net voor affluiten, 2-2. Bruzzese had nadien tot tweemaal toe een puike reactie in petto maar scoren gebeurde niet meer. 2-2 werd de eindstand in Eindhoven.


PSV Eindhoven: Benitez, Hoever, Luckassen, Obispo, Max, van Ginkel, Ledezma, Vertessen, Saibari, Antonisse & Madueke

Cercle Brugge: Warleson (46’ Bruzzese), Decostere (65’ Vitinho), Utkus (65’ Cassaert), Sousa (46’ Daland), Miangue (65’ Ravych), Van Der Bruggen (65’ Baranik), Lopes Da Silva (65’ Martlé), Hotic (65’ Ackx), Kehrer (46’ Vanhoutte), Denkey & Somers (65’ Decarpentrie)

Doelpunten: 22’ Madueke (1-0); 55’ Tielemans (2-0); 67’ Denkey (2-1); 89’ Denkey (2-2)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-KV Mechelen

Coach Dominik Thalhammer maakte vrijdagnamiddag z'n selectie bekend voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Ontdek hier de namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cashless naar Cercle-KV Mechelen

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen overlopen we graag even de betaalmogelijkheden binnen de stadionpoorten:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer: "Het wordt een interessante wedstrijd"

Zaterdag ontvangt Cercle in het Jan Breydelstadion KV Mechelen. Coach Dominik Thalhammer blikt hier vooruit naar dit duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Nog geen tickets voor Cercle-KV Mechelen? Kom zaterdag dan op tijd naar Jan Breydel!

Zaterdag om 18:15 neemt Cercle het op tegen KV Mechelen. Wie nog op zoek is naar wedstrijdtickets kan vanaf 16:15 terecht aan de loketten rond het stadion (Noord en Oost). Kom zeker op tijd of koop je tickets online om mogelijks lange wachtrijen in de hitte te vermijden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Zaterdag voor en na de match in het Fandorp: DJ Jay Wall!

Het wordt warm zaterdag. Meer zelfs: het wordt tropisch! Er komt een ijsjeskraam ter hoogte van de Westtribune en net zoals de thuiswedstrijd tegen Anderlecht voorzien we voor én na Cercle-KV Mechelen een heus Fandorp ter hoogte van de spelershome. DJ Jay Wall zorgt voor de beats!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!