koop tickets online
nl fr en

Cercle speelt 2-2 gelijk tegen PSV Eindhoven

Voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding trok Cercle zaterdag naar PSV Eindhoven. Op het oefencomplex De Herdgang speelde Groen-Zwart 2-2 gelijk na een aangenaam kijkstuk. Denkey zorgde voor beide Brugse goals.

De beginfase van de partij oogde veelbelovend. Cercle kwam energiek én met de gekende pressingstijl opzetten en drukte PSV terug op de eigen helft. Kehrer had ook een kansje om Cercle op voorsprong te brengen, maar het schot ging naast het doel van Benitez. Op het kwartier kwam PSV beter in de match en nam het stelselmatig de controle over. Madueke eerst met een kansje net naast het doel van Warleson, maar de tweede keer was het wel raak voor de Engelsman toen hij op de rechterflank mocht oprukken en Warleson klopte. Cercle probeerde terug te knokken, maar verder dan een schot van Hotic kwam het niet. 1-0 was de ruststand.

Bij de start van de tweede helft voerde coach Dominik Thalhammer drie wissels door. Bruzzese kwam in doel Warleson aflossen en ook Daland (Sousa) en Vanhoutte (Kehrer) kwamen in de ploeg. Cercle preste PSV opnieuw terug op de eigen speelhelft en in tegenstelling tot de eerste helft kreeg Groen-Zwart nu wel kansen. Eerst kon Utkus niet goed koppen op een hoekschop van Hotic, maar eigenlijk was de grootste kans voor Denkey die oog in oog met Drommel naast besloot. Cercle scoorde dus niet, en dat deed PSV op de counter wel via een hard schot van Tielemans. Cercle reageerde opnieuw via Somers, maar zijn aflegger bereikte niemand. Met nog 25 minuten te gaan kwamen er heel wat wissels en dat loonde onmiddellijk: Denkey mocht oprukken met de bal én schieten, 2-1.

Cercle bleef energiek spelen en ging volop voor de gelijkmaker. Invaller Baranik recupereerde de bal op het middenveld en stuurde Denkey diep, maar de Togolees besloot op de benen van Drommel. Ook Ackx had een kansje, maar kon net niet bij de bal. Even later opnieuw Denkey met een pegel, maar Drommel bracht knap redding. Uiteindelijk moest Drommel zich toch gewonnen geven op een pegel van opnieuw Denkey net voor affluiten, 2-2. Bruzzese had nadien tot tweemaal toe een puike reactie in petto maar scoren gebeurde niet meer. 2-2 werd de eindstand in Eindhoven.


PSV Eindhoven: Benitez, Hoever, Luckassen, Obispo, Max, van Ginkel, Ledezma, Vertessen, Saibari, Antonisse & Madueke

Cercle Brugge: Warleson (46’ Bruzzese), Decostere (65’ Vitinho), Utkus (65’ Cassaert), Sousa (46’ Daland), Miangue (65’ Ravych), Van Der Bruggen (65’ Baranik), Lopes Da Silva (65’ Martlé), Hotic (65’ Ackx), Kehrer (46’ Vanhoutte), Denkey & Somers (65’ Decarpentrie)

Doelpunten: 22’ Madueke (1-0); 55’ Tielemans (2-0); 67’ Denkey (2-1); 89’ Denkey (2-2)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kom zaterdag supporteren voor Jong Cercle tegen Lokeren-Temse!

Zaterdag om 20:00 neemt Jong Cercle het op tegen Lokeren-Temse. Het Jan Breydelstadion en niet Ruddervoorde is dan uitzonderlijk de place to be voor onze youngsters. Premium Twoalve-members kunnen de wedstrijd gratis bijwonen, maar moeten wel vooraf een wedstrijdticket ophalen. Abonnees betalen €5 en kunnen voor die prijs gratis een tweede ticket krijgen. Niet-abonnees betalen €10.

Opgelet: op politiebevel blijven de loketten voor de wedstrijd gesloten. Tickets moeten dus op voorhand worden aangekocht. Dat kan zowel online als fysiek aan de dienst Ticketing in Brugge, op voorwaarde dat je geregistreerd bent*.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Mid Season abonnementenverkoop van start gegaan

Terwijl het WK nog volop aan de gang is focussen we bij Cercle al opnieuw op de Jupiler Pro League. Ook in de terugronde willen onze spelers scoren en met thuiswedstrijden tegen KRC Genk, Club Brugge, Union, AA Gent, Standard, Westerlo, Seraing, KV Kortrijk en Sint-Truiden belooft Jan Breydel alvast de place to be te worden in het voorjaar van 2023.

Alleen maar toppers in Jan Breydel
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dag van de Steward

Stewards vormen een cruciale schakel in de voetbalveiligheid. Ze vertegenwoordigen hun club in de voetbalstadions. Elke week stellen ze alles in het werk om van het voetbal een blijvend feest te maken.Toch wordt deze veiligheidsfunctie niet altijd voldoende naar waarde geschat. 

Daarom is er vandaag de eerste dag van de steward.Dit georganiseerd door de FOD Binnenlandse Zaken samen met de Belgische Voetbalbond.

Ook Cercle Brugge organiseert een dag van de steward! Deze gaat door op zaterdag 7 januari 2023 samen met de thuiswedstrijd tegen KVC Westerlo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle organiseert samen met Liantis een reanimatiecursus voor spelers en stafleden

Samen met partner Liantis organiseerde Cercle woensdagnamiddag voor het tweede jaar op rij een reanimatiecursus voor spelers en stafleden. Daarbij werd er uitgelegd hoe je reanimeert en hoe een AED-toestel (defibrillator) je daarbij precies helpt.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Filip Coens is overleden

Voor de tweede keer in één week tijd is de Cerclefamilie in rouw. Na het overlijden van Suzy Beernaert vernam Groen-Zwart deze week ook het heengaan van Filip Coens op 65-jarige leeftijd. Filip was een echte Cercleman en ook geruime tijd trainer van de Cerkelladies.

De uitvaartdienst van Filip vindt plaats op zaterdag 10 december om 11 uur in de Sint-Martinuskerk te Sijsele.

De voltallige Cerclefamilie leeft intens mee met dit verdriet en biedt de familie en vrienden van Filip onze oprechte deelneming aan.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!