koop tickets online
nl fr en

Cercle trapt 2023 af met een nieuwjaarsreceptie

Dinsdagavond bracht Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion een toast uit op 2023. In aanwezigheid van zo’n 450 genodigden blikte Groen-Zwart vooruit naar 2023 waarin het vooral wil bevestigen op alle niveaus. Speeches waren er van VZW-Voorzitter Piet D’Hooghe, CVBA-bestuurder Thomas Tousseyn, Sportief Directeur Carlos Avina en coach Miron Muslic. Namens de spelersgroep nam kapitein Charles Vanhoutte ook kort even het woord.

Drie jaar was het ondertussen geleden dat Cercle voor het laatst een nieuwjaarsreceptie mocht organiseren. Net zoals dat in het pre-COVID tijdperk het geval was, was opnieuw het logegebouw van het Jan Breydelstadion de setting voor de nieuwjaarsdrink.

In een gezellige sfeer was het VZW-Voorzitter Piet D’Hooghe die alle aanwezigen verwelkomde en als eerste het woord nam. De jeugdvoorzitter was blij dat een nieuwjaarsreceptie opnieuw kon worden georganiseerd en riep op om positief naar de toekomst te kijken. “De selectie van diverse jeugdspelers voor de A-ploeg is zeker en vast een opsteker voor onze jeugd- en beloftenopleiding”, aldus D’Hooghe. “Ik hoef hun namen ondertussen niet meer te noemen. Jullie kennen ze zeker en vast en ze zijn hier ook aanwezig. Het doet zo’n deugd voor onze ganse Cercle-jeugdacademie dat jullie deze sterren van Cercle bij iedere match echt aanmoedigen en terecht ondersteunen.”

Cerle Brugge KSV

Een dankwoord werd ook gericht aan de vele vrijwilligers, uit alle geledingen binnen Cercle, die zich dagdagelijks inzetten voor Groen-Zwart. “Dankjewel aan eenieder die zich op enige wijze inzet voor ‘ons Cercle’”, luidde het.

Cerle Brugge KSV

Na de speech van Piet D’Hooghe nam Thomas Tousseyn het woord, als langst zetelend lid van de Raad van Bestuur CVBA. Hij begon onmiddellijk met een woord van dank gericht aan Vincent Goemaere, die recent terugtrad als Voorzitter. “Ik wil namens iedereen Vincent bedanken voor zijn 10 jaren van inzet als bestuurder, waarvan de laatste 3 jaar als voorzitter. Bedankt voor je ‘never give up’-mentaliteit in sportief onzekere dagen, voor je vriendschap en je passie voor Groen-Zwart. Het is de gedeelde passie die ons hier vanavond samenbrengt.” Op de vraag over wie de fakkel als voorzitter van Vincent zal overnemen, kwam er nog geen antwoord: “De Raad van Bestuur startte een procedure op om een opvolger aan te duiden. Ik kan op dit moment enkel garanderen dat ook die persoon een Groen-Zwart hart zal hebben en Cercle zal klaarstomen voor succes.”

Tousseyn blikte tijdens z’n speech ook even terug op 2022 en het sportief succesvolste jaar van het laatste decennium. “Het moge duidelijk zijn dat we met Cercle een versnelling hoger zijn geschakeld en dat het concept aanslaat. Nationaal en internationaal worden we geprezen voor ons jong, dynamisch en attractief voetbal. De 24 op 27 die we in de eerste helft van 2022 sportief behaalden, was ongeëvenaard en mogelijks nog indrukwekkender dan de remontada van 2020. Jonge, getalenteerde spelers vinden bovendien steeds makkelijker de weg naar Cercle en geloven in ons verhaal. Dit toont aan dat de jeugdwerking, alle trainers, afgevaardigden, scouts en de vele vrijwilligers fantastisch werk leveren.”

2023-Nieuwjaarsreceptie-21.jpg
2023-Nieuwjaarsreceptie-25.jpg

Er werd ook stilgestaan bij het zonder twijfel meest pijnlijke moment van 2022: het overlijden van Miguel Van Damme. “Eind maart kwam een einde aan de oneerlijke strijd van Miguel. Bijna een jaar later leeft Miguel verder in de kleedkamer, op het veld tijdens zijn 16e minuut en via de Stichting Me To You”, aldus Thomas Tousseyn.

Sportief directeur Carlos Avina en coach Miron Muslic namen samen het woord op de nieuwjaarsreceptie. Beiden benadrukten het belang van iedereen binnen de organisatie: "Het is fantastisch om dagelijks aan de slag te kunnen gaan met de jongste ploeg van België. Allemaal jongens die voluit willen gaan. We beloven jullie dat we zullen blijven doorgaan. Bedankt voor jullie steun“. Charles Vanhoutte beaamde: “Mede dankzij jullie steun zijn we er in 2022 in geslaagd om de achtste beste ploeg van het land te zijn. We hopen om verder op jullie massale steun te kunnen rekenen in 2023, te beginnen nu zondag tegen AA Gent!”

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Louis Torres op uitleenbasis naar Rodez AF

Cercle Brugge en het Franse Rodez AF vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke transfer van Louis Torres. De 21-jarige linksachter wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de Franse tweedeklasser.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aske Sampers naar Lierse Kempenzonen

Cercle Brugge en Lierse Kempenzonen vonden een akkoord met betrekking tot de transfer van aanvaller Aske Sampers. Het 21-jarige jeugdproduct van Cercle, dat sinds z’n 12 jaar uitkomt voor Groen-Zwart, trekt definitief naar de huidige nummer vijf uit de Challenger Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart Varsenare viert 45-jarig bestaan

Op vrijdag 27 januari vierde de supportersvereniging GZ Varsenare het 45-jarig bestaan. Zoals gewoonlijk vierden ze op hun vaste feeststek ’t Oosthof te Snellegem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle foto's na Cercle Brugge-AA Gent

Ayase Ueda, Kevin Denkey en in extremis Jesper Daland zorgden zondagmiddag voor een verdiende driepunter tegen AA Gent. Onze aanwezige fotografen legden alles vast in onderstaand fotoverslag:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Standard: raadpleeg alle ticketinfo

Zaterdag 4 februari om 16h00 neemt Cercle het op tegen Standard. Er geldt een aangepaste ticketregeling waarbij de loketten op de wedstrijddag gesloten blijven. Ontdek hier alle info:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!