koop tickets online
Stage La Manga
07/01/2019

Cercle trekt dinsdag op winterstage naar La Manga

Dinsdag 8 januari vertrekken spelers en staf op stage naar het Spaanse La Manga. Aan de Zuidoostkust van Spanje wordt de tweede seizoenshelft voorbereid in de meest ideale omstandigheden. Één oefenwedstrijd werd vastgelegd: vrijdag 11 januari neemt Groen-Zwart het om 15u vriendschappelijk op tegen Stuttgart.

Dinsdagmorgen vliegt het team naar Alicante, vanwaar het per bus naar La Manga afreist. In de namiddag staat om 16u30 een eerste training op het programma, om vanaf woensdag vervolgens tweemaal per dag te trainen. De troepen van Laurent Guyot hebben aan de Costa Blanca de doelstelling om de fysieke conditie bij te schaven, maar daarnaast zal er ook aandacht zijn voor teambuilding. Op vrijdag 11 januari staat er vervolgens een oefenwedstrijd gepland tegen de Duitse eersteklasser VfB Stuttgart, momenteel op een 16e plaats geklasseerd in de Bundesliga.

Cerle Brugge KSV

De groep van coach Markus Weinzierl verblijft als sinds vrijdag in Spanje, en zal het komende vrijdag om 15u opnemen tegen Cercle Brugge.

Mis niks van de stage en volg alle updates hier dagelijks op de voet!

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle speelt op Spaanse bodem 2-2 gelijk tegen Stuttgart

In La Manga oefende Cercle Brugge vrijdagnamiddag vriendschappelijk tegen het Duitse VfB Stuttgart. Gomez opende na rust snel de score voor Stuttgart, en mocht amper 2 minuten later die score verdubbelen. Groen-Zwart gaf echter niet op en kwam terug dankzij De Belder en Bongiovanni. 2-2 werd dan ook de eindstand.

Bij een aangename 12° was het Stuttgart dat de wedstrijd op gang trapte. De Duitsers begonnen met het meeste initiatief aan de match, maar al snel herstelde Cercle het evenwicht. Even kon Bruno oprukken na mistasten op het rood-witte middenveld, maar zijn schot was te centraal gericht om de doelman in verlegenheid te brengen. Even kon Stuttgart na 21 minuten juichen toen Mario Gomez een bal in doel kon deviëren, maar de Duitse international werd teruggefloten voor buitenspel. Na 34 minuten kreeg Tormin vervolgens de kans om Cercle op voorsprong te schieten, maar doelman Zieler kon uitpakken met een knappe redding. De daaropvolgende hoekschop leverde echter niks op, maar de counter van de Duitsers zorgde wel voor gevaar, maar een goed teruggekeerde Omolo voorkwam dat Gomez kon aanleggen. Zo eindigde de eerste helft zoals ze begon: 0-0.

Één wijziging bij Cercle bij de start van de tweede helft: Van Damme kwam Nardi in doel vervangen en zag hoe beide teams aanvallend van start gingen. Dat loonde quasi onmiddellijk voor de Duitse nummer 16 uit de Bundesliga. Gomez speelde Van Damme om en schoot de bal in doel. Amper 2 minuten later kon diezelfde Gomez de netten opnieuw doen trillen. Het signaal voor Cercle om te reageren, en dat deed het: een voorzet van Etienne belandde aan de eerste paal bij De Belder die doelman Zieler kansloos liet. Cercle nam geen genoegen met 2-1 en bleef zoeken naar de gelijkmaker. Die kwam er geheel op het einde van de match toen Bongiovanni enig mooi een vrije trap in doel kon trappen. Zieler stond erbij en keek ernaar. 2-2 werd meteen ook de eindstand.

Cercle Brugge: Nardi (46’ Van Damme), Palun, Marega (52’ Delacourt), Ueda, Etienne, Omolo, Mercier, Lusamba, Tormin, De Belder, Bruno (71’ Bongiovanni)

Lees meer
Stage La Manga
11/01/2019