koop tickets online

Cercle verdiende absoluut meer, maar verliest met kleinste verschil van Antwerp: 0-1

Een penaltydoelpunt na een VAR-interventie leverde Antwerp de drie punten op. Nochtans kan Cercle eens te meer terugblikken op een goede wedstrijd en verdiende het zeker meer. Het levert Groen-Zwart opnieuw een zure nipte nederlaag op.

Cercle startte de wedstrijd het gretigst en speelde met veel druk vooruit. Groen-Zwart stak al vroeg haar neus aan het venster. In minuut tien kwam Millan oog in oog met doelman Butez, maar de goalie van Antwerp zat er goed tussen. Veel doelgevaar viel er ondanks de inzet lange tijd niet te noteren. Kort voor het half uur kwam Hotic net te laat om een subtiele aflegger van Millan te deviëren, terwijl Butez weinig moeite had met pogingen van Matondo en Van Der Bruggen. Aan de overzijde had de defensie van Groen-Zwart alles goed onder controle, zodat Didillon zich voor de pauze niet hoefde te onderscheiden. Een poging van Fischer ging kort voor de pauze voorlangs.

Cerle Brugge KSV

Ook na de pauze ging Cercle meteen verder op haar elan, al toonde de Great Old een ander, offensiever, gezicht. Toch konden geen van beide ploegen tot gevaar komen. Toen kort voor het uur de VAR handspel zag van Utkus in de zestien, ging de bal ongenadig op de stip. Topschutter Frey liet de kans niet onbenut en trapte de bezoekers op voorsprong. 

Cerle Brugge KSV

Cercle ging op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde er moeilijk in Butez op de proef te stellen. Aan de overzijde moest Didillon wel goed plat gaan op een schot van invaller Samatta. Met nog een kwartier te gaan mikte Hotic een vrije trap perfect richting linkerbovenhoek, maar Butez kwam uitstekend tussen. In de slotfase zette Cercle nog alles op alles, maar het leverde uiteindelijk niets op.


Opstelling Cercle Brugge: Didillon,  Vitinho (84’ Popovic), Daland, Sousa, Corryn (21’ Velkovski), Van Der Bruggen, Utkus (75’ Vanhoutte), Hotic (84’ Deman), Matondo, Somers en Millan (75’ Denkey).

Opstelling Antwerp: Butez, De Laet, Engels, Almeida, Vines, Benson (80' Bataille), Gerkens (65' Samatta), Verstreate, Yusuf, Fischer (65' Balikwisha) en Frey (80' Eggestein)

Doelpunten: 57’ Frey (penalty, 0-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle klopt KV Mechelen (3-1)

Ploeg in vorm, KV Mechelen kwam als 4de in de stand op bezoek in Brugge voor speeldag 16 in de Jupiler Pro League. Groen-Zwart ging vanaf het startsein op zoek naar doelpunten en zag Utkus de score openen op hoekschop. Storm bezorgde de thuisploeg een koude douche door vlak voor rust gelijk te maken, maar in de 2de helft stoomde Cercle door en Hotic bracht vanop de stip Cercle weer op voorsprong. De Bosniër gaf daarna nog een knappe assist voor de 3-1 van Rabbi Matondo. Eindelijk was de 1ste thuiszege van het seizoen een feit.

Coach Yves Vanderhaeghe stuurde achterin met Utkus, Decostere en Velkovski 3 nieuwe namen het veld op na het debacle tegen Charleroi. Voorin kreeg Deman de voorkeur op Millàn.

Groen-Zwart begon met goede intenties aan de wedstrijd. Utkus verlengde een vrijschop van Van der Bruggen, maar zijn kopbal viel net voorbij de 2de paal waardoor Coucke niet moest tussenkomen. Op het kwartier kon Matondo zich voorbij Walsh draaien en oprukken. Zijn pass op Somers was goed en die bracht vanop links laag voor doel tot bij Deman die kon besluiten. Van Hoorenbeeck koen er nog net een voetje tussen steken, waardoor de poging in hoekschop ging. Even later draaiden de spitsen van Cercle de rollen om. Deman kapte zich vanop rechts naar binnen en bracht voor op Somers die voor zijn man dook en op doel besloot. Maar ook die poging miste het doel van Coucke op een haar na.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kevin Denkey ontbreekt ziek voor Cercle-KV Mechelen

Aanvaller Kevin Denkey zal zaterdagavond niet in actie komen in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. De Togolese spits werd vrijdagavond, na klachten, gediagnosticeerd met malaria en verblijft op dit moment enkele dagen uit voorzorg in het ziekenhuis. De voltallige Cerclefamilie wil Denkey veel beterschap toewensen!

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-KV Mechelen: mét Covid Safe Ticket en mét mondmasker

Zaterdag om 18h30 neemt Cercle Brugge het op tegen KV Mechelen. Voor alle abonnees en supporters die de wedstrijd willen bijwonen blijft het Covid Safe Ticket verplicht, ook mondmaskers moeten verplicht worden gedragen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-KV Mechelen

Coach Yves Vanderhaeghe maakte na de training z'n selectie bekend voor de match tegen KV Mechelen, zaterdag om 18h30 in Jan Breydel. Miangue en Corryn ontbreken geblesseerd. Check hier alle namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing op Cercle-KV Mechelen met coach Yves Vanderhaeghe

Zaterdagavond ontvangt Cercle om 18h30 KV Mechelen. Coach Yves Vanderhaeghe blikt hieronder vooruit!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!