koop tickets online
nl fr en

Cercle verliest de Brugse derby met 4-0

Na meer dan anderhalf jaar heeft Club Brugge de Brugse stadsderby nog eens kunnen winnen. Op het einde van de eerste helft brak Skov Olsen de ban en in de tweede helft diepten Nielsen, Yaremchuk en een owngoal van Marcelin de score uit.

Het was vooral Cercle die in het begin kleur gaf aan de partij. Groen-zwart stond hoog en veroverde de bal vaak op de helft van Club. Dat resulteerde in kansen voor eerst Van der Bruggen en niet veel later Hotic. Ook Ueda probeerde het tweemaal: eens op de counter en
eens op aangeven van Lopes, die voor de verandering de linkerflank voor zijn rekening nam. Op het einde van de eerste helft leek Club de vruchten te plukken van de hoge druk van Cercle. Skov Olsen trapte de bal bij de eerste poging in het zijnet, maar de tweede keer schoot hij
van dichtbij raak: 1-0 was een zure ruststand voor de Cerclisten. Ze speelde verdienstelijk en enthousiast, maar werden net daardoor genekt.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd speelde Club de match vanaf het begin slim uit. De eerste kans was er toch eentje voor Cercle, via Denkey, maar zijn laag schot zoefde net naast de verkeerde kant van de
paal. Niet veel later gleed Marcelin een voorzet van Skov Olsen ongelukkig in eigen doel: 2-0. Club had intussen zijn momentum gevonden: ook Nielsen kon scoren nadat Nusa het overzicht prima had behouden. De wedstrijd leek rustig op zijn einde te lopen, tot Yaremchuk Majecki kansloos liet na een afgeweken schot. 4-0 was de (overdreven) eindstand.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Wedstrijdshirts uit Cercle-KV Oostende leveren €5521 op tvv Me To You!

De veiling van de wedstrijdshirts uit Cercle-KV Oostende leverde €5521 op ten voordele van de Stichting ME TO YOU. Het meest gegeerde shirt was dat van Ayase Ueda, dat verkocht werd voor €1200, gevolgd door dat van Amy Sonck (€439) en Dino Hotic (€389).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, topper.

Onze Miguel Van Damme zou vandaag 29 jaar zijn geworden. Gelukkige verjaardag hierboven, topper.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jong Cercle zet zegereeks voort met 0-1 winst bij KM Torhout

Jong Cercle heeft zaterdagavond z’n competitiewedstrijd bij KM Torhout met 0-1 gewonnen. In een gelijkopgaande eerste helft verzamelden beide teams enkele kleine kansjes, maar vooral beide doelmannen konden zich onderscheiden. Naarmate de tweede helft vorderde nam Cercle het commando over de partij over. Bij de thuisploeg werd Huysentruyt vroegtijdig met rood naar de kant gestuurd. Cercle profiteerde van de man meer situatie toen Lietaert met een magistrale pass invaller De Block alleen voor doel kon zetten. Die laatste twijfelde niet en bracht Cercle verdiend op voorsprong, 0-1.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar AA Gent-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Na de interlandbreak trekt Cercle op zondag 2 oktober om 16:00 naar AA Gent. Voor de partij tegen de Buffalo’s is er geen combiregeling van kracht: Cerclefans kunnen met eigen vervoer of met de supportersbus de verplaatsing naar de Ghelamco Arena maken.

Tickets zijn zowel in voorverkoop online als fysiek aan de dienst Ticketing van Jan Breydel beschikbaar, maar ook op de wedstrijddag zelf in Gent zijn de loketten vanaf 14:30 geopend.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!