koop tickets online
nl fr en

Cercle verliest de Brugse derby met 4-0

Na meer dan anderhalf jaar heeft Club Brugge de Brugse stadsderby nog eens kunnen winnen. Op het einde van de eerste helft brak Skov Olsen de ban en in de tweede helft diepten Nielsen, Yaremchuk en een owngoal van Marcelin de score uit.

Het was vooral Cercle die in het begin kleur gaf aan de partij. Groen-zwart stond hoog en veroverde de bal vaak op de helft van Club. Dat resulteerde in kansen voor eerst Van der Bruggen en niet veel later Hotic. Ook Ueda probeerde het tweemaal: eens op de counter en
eens op aangeven van Lopes, die voor de verandering de linkerflank voor zijn rekening nam. Op het einde van de eerste helft leek Club de vruchten te plukken van de hoge druk van Cercle. Skov Olsen trapte de bal bij de eerste poging in het zijnet, maar de tweede keer schoot hij
van dichtbij raak: 1-0 was een zure ruststand voor de Cerclisten. Ze speelde verdienstelijk en enthousiast, maar werden net daardoor genekt.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd speelde Club de match vanaf het begin slim uit. De eerste kans was er toch eentje voor Cercle, via Denkey, maar zijn laag schot zoefde net naast de verkeerde kant van de
paal. Niet veel later gleed Marcelin een voorzet van Skov Olsen ongelukkig in eigen doel: 2-0. Club had intussen zijn momentum gevonden: ook Nielsen kon scoren nadat Nusa het overzicht prima had behouden. De wedstrijd leek rustig op zijn einde te lopen, tot Yaremchuk Majecki kansloos liet na een afgeweken schot. 4-0 was de (overdreven) eindstand.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Nieuw vanaf zondag: de Family Corner in de Noord-Oost hoek

Zondag om 16h00 neemt Cercle Brugge het op tegen AA Gent. Zoals bij elke thuiswedstrijd zal ter hoogte van het secretariaat een Fandorp XL worden opgetrokken, maar voor het eerst zal ook aan de Noord-Oost hoek een Family Corner worden ingericht. Alle info: 

Al enkele seizoenen is het Fandorp ter hoogte van het secretariaat de ideale trekpleister voor én na elke thuiswedstrijd. Ook voor de jongste Cerclefans werd er steevast animatie voorzien, maar dat was niet altijd optimaal. Nu verhuizen we alle jongerenanimatie naar een Family Corner waarbij we vol inzetten op de beleving van onze jongste fans. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Neem deel aan de Sima Tours Valentijnsactie!

SIMA TOURS VALENTIJNSACTIE

Ben je nog op zoek naar de ideale Valentijnsdate? Sima Tours en Cercle Brugge hebben een oplossing voor zowel singles als koppels!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle trapt 2023 af met een nieuwjaarsreceptie

Dinsdagavond bracht Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion een toast uit op 2023. In aanwezigheid van zo’n 450 genodigden blikte Groen-Zwart vooruit naar 2023 waarin het vooral wil bevestigen op alle niveaus. Speeches waren er van VZW-Voorzitter Piet D’Hooghe, CVBA-bestuurder Thomas Tousseyn, Sportief Directeur Carlos Avina en coach Miron Muslic. Namens de spelersgroep nam kapitein Charles Vanhoutte ook kort even het woord.

Drie jaar was het ondertussen geleden dat Cercle voor het laatst een nieuwjaarsreceptie mocht organiseren. Net zoals dat in het pre-COVID tijdperk het geval was, was opnieuw het logegebouw van het Jan Breydelstadion de setting voor de nieuwjaarsdrink.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Herbeleef hier de overwinning tegen KV Oostende!

Krijg je ook maar niet genoeg van onze driepunter van afgelopen zaterdag aan zee? Goed nieuws! Hier kan je onze 1-2 overwinning herbeleven dankzij de hoogtepunten uit de match!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle ticketinformatie voor Cercle-AA Gent

Zondag komt AA Gent langs in Jan Breydel. Om 16h00 wordt de partij tegen de Buffalo’s afgetrapt. Koop je wedstrijdtickets zeker op voorhand want er geldt een aangepaste ticketregeling. Zo blijven de loketten op de wedstrijddag gesloten en moet je geregistreerd zijn om tickets aan te kopen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!