koop tickets online

Cercle verliest met 0-1 van KV Oostende

Cercle is er niet in geslaagd de punten thuis te houden in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende. Na een moeilijke eerste helft leidden de bezoekers met 0-1 na een doelpunt van Vandendriessche. Na de pauze creëerde Cercle enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar vooral Marcelin had de pech dat zijn kopbal via doelman en paal terug in het veld ging. Met deze nederlaag slaagde Cercle er niet in de negatieve reeks te beëindigen en blijft het zo in de hoek waar de klappen vallen.

KV Oostende nam het initiatief in de openingsfase en creëerde de eerste kansjes. Op het kwartier kwamen de bezoekers zelfs dicht bij een doelpunt toen de vrijstaande Sakala van dichtbij naast het doel van Didillon kopte. Cercle herstelde het evenwicht, maar slaagde er niet meteen in om dat te vertalen in doelgevaar. Daarvoor speelde het vaak te traag of te onzorgvuldig. Kort voor het half uur lukte dat wel. Na een zorgvuldig opgezette aanval kopte Ugbo een voorzet van Vitinho een metertje naast. Aan de overzijde was het in de volgende fase wel raak. Op aangeven van Hjulsager kon Vandendriessche de 0-1 in doel schuiven, wat meteen ook de ruststand was. 

Ook na de pauze zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar via schoten uit de tweede lijn van Vandendriessche en Hjulsager. Voetballend had Cercle het moeilijk, maar via een stilstaande fase kon het wel dreigen. Hubert tikte de poging van Hotic over. Stilaan knokte Groen-Zwart zich beter in de wedstrijd en stelde het doelman Hubert op de proef via een deviatie van Ugbo en een afstandsschot van Hotic. In de slotfase zette Cercle alles op alles en het werd daar ook bijna voor beloond. Marcelin kopte een vrij trap richting doel, waar Hubert de poging via de paal maar net onschadelijk kon maken. Bates kreeg echter een tweede gele kaart, waardoor de Vereniging de slotfase met een man minder moest afwerken. Grote kansen vielen er niet meer te noteren, waardoor KVO de drie punten kon meenemen richting het zeetje.


Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Marcelin, Bates, Corryn, Lopes (’55 Hazard), Omolo (’47 Vanhoutte), Hoggas, Musaba, Hotic (’71 Somers) en Ugbo.

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, Tanghe, Skulason, Bataille, D’Arpino, Vandendriessche (71’ Marquet), Hjulsager (’74 Batzner), Sakala (81’ D’Haese) en Gueye.

Doelpunt: 29’ Vandendriessche (0-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle behaalt de Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen!

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Cercle zopas laten weten dat de Belgische en Europese licentie voor seizoen 2021-2022 werd toegekend.

Dat is zeer goed nieuws, want dat betekent dat Groen-Zwart voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kinderen met autisme wonen Cercle-OH Leuven bij

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag van 2 april mochten alle Pro League teams op speeldagen 32 en 33 van de Jupiler Pro League kinderen met autisme uitnodigen. Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet mogelijk wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft de mogelijkheid om dat wel te beleven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!