LIVE: R. Antwerp-Cercle Brugge
koop tickets online

Cercle verliest met 0-1 van KV Oostende

Cercle is er niet in geslaagd de punten thuis te houden in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende. Na een moeilijke eerste helft leidden de bezoekers met 0-1 na een doelpunt van Vandendriessche. Na de pauze creëerde Cercle enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar vooral Marcelin had de pech dat zijn kopbal via doelman en paal terug in het veld ging. Met deze nederlaag slaagde Cercle er niet in de negatieve reeks te beëindigen en blijft het zo in de hoek waar de klappen vallen.

KV Oostende nam het initiatief in de openingsfase en creëerde de eerste kansjes. Op het kwartier kwamen de bezoekers zelfs dicht bij een doelpunt toen de vrijstaande Sakala van dichtbij naast het doel van Didillon kopte. Cercle herstelde het evenwicht, maar slaagde er niet meteen in om dat te vertalen in doelgevaar. Daarvoor speelde het vaak te traag of te onzorgvuldig. Kort voor het half uur lukte dat wel. Na een zorgvuldig opgezette aanval kopte Ugbo een voorzet van Vitinho een metertje naast. Aan de overzijde was het in de volgende fase wel raak. Op aangeven van Hjulsager kon Vandendriessche de 0-1 in doel schuiven, wat meteen ook de ruststand was. 

Ook na de pauze zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar via schoten uit de tweede lijn van Vandendriessche en Hjulsager. Voetballend had Cercle het moeilijk, maar via een stilstaande fase kon het wel dreigen. Hubert tikte de poging van Hotic over. Stilaan knokte Groen-Zwart zich beter in de wedstrijd en stelde het doelman Hubert op de proef via een deviatie van Ugbo en een afstandsschot van Hotic. In de slotfase zette Cercle alles op alles en het werd daar ook bijna voor beloond. Marcelin kopte een vrij trap richting doel, waar Hubert de poging via de paal maar net onschadelijk kon maken. Bates kreeg echter een tweede gele kaart, waardoor de Vereniging de slotfase met een man minder moest afwerken. Grote kansen vielen er niet meer te noteren, waardoor KVO de drie punten kon meenemen richting het zeetje.


Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Marcelin, Bates, Corryn, Lopes (’55 Hazard), Omolo (’47 Vanhoutte), Hoggas, Musaba, Hotic (’71 Somers) en Ugbo.

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, Tanghe, Skulason, Bataille, D’Arpino, Vandendriessche (71’ Marquet), Hjulsager (’74 Batzner), Sakala (81’ D’Haese) en Gueye.

Doelpunt: 29’ Vandendriessche (0-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Digitaal Fanboard op dinsdag 26 januari | Stuur nu jouw vraag in!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Hannes Van der Bruggen


Ervaren Belg

Gisteren tekende Hannes Van der Bruggen een contract voor 3,5 jaar bij Cercle Brugge. Een opsteker van formaat voor onze supporters die de voorbije weken weinig plezier beleefden aan de resultaten van Groen-Zwart. Tegelijk puik werk van het bestuur dat het Hannes, die op het einde van het seizoen gratis weg kon bij KVK en in juni ongetwijfeld meerdere opties zou hebben, over de streep kon trekken. We spraken met Hannes en legden ook ons oor te luister bij Bob Peeters, Lukas Van Eenoo en Sven Jaecques.

Hannes, welkom bij de Vereniging! Stel je eerst eens kort voor. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Antwerp-Cercle

22 spelers werden geselecteerd voor Antwerp-Cercle Brugge en vertrokken zopas op afzondering. Ook Hannes Van der Bruggen er erbij!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Het eerste interview van Hannes Van der Bruggen: "Het beste van mezelf geven, dat wil ik doen"

Op z'n eerste dag als Cerclespeler maakte de sympathieke Hannes Van der Bruggen ook tijd voor een kennismakend interview!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van der Bruggen naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en KV Kortrijk zijn akkoord over de definitieve overgang van middenvelder Hannes Van der Bruggen. De 27-jarige Belg (1,81m) ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen bij Cercle, tot juni 2024 dus, met daarna een optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!