koop tickets online
nl fr en

Cercle verliest met 2-0 op bezoek bij RSCA

Anderlecht ontving groen-zwart in het Lotto Park ter gelegenheid van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League. Vooraf telfde Cercle 4 punten meer dan paars-wit, waardoor ze de meeste gevreesde concurrent waren voor de Brusselaars in de strijd om een Europe Play-Offs ticket. Muslic hield opnieuw vast aan dezelfde elf namen die vorige week de drie punten thuis hielden tegen Seraing.

Het belang van deze match kon gemeten worden aan het aantal toeschouwers. Het Lotto Park zat zo goed als volgepakt voor de komst van de Bruggelingen. En dat publiek stuwde zijn team ook meteen naar voren. Een diepgestuurde Slimani legde terug tot bij Dreyer, maar een fantastische beenveeg van Warleson voorkwam een vroeg openingsdoelpunt. Vijf minuten later was het wel prijs voor de Algerijn. De winteraanwinst buffelde het leer binnen aan de eerste paal. 

Cerle Brugge KSV

Tot dan vond Cercle nog geen antwoord op het tactisch plan van Anderlecht-coach Riemer. De Deen had zijn pionnetjes goed neergezet, al zaten enkele niet al te beste Brugse passen daar ook voor iets tussen. Na zeventien minuten gingen de groen-zwarte harten toch wat sneller slaan. Verschaeren draaide met iets te veel zelfvertrouwen uit in het strafschopgebied, Francis leek eerder op de bal te zijn en ging neer maar ook de VAR zag er geen graten in. Maar Cercle had een uitstekende Warleson nodig om boven water te blijven. Een afgeweken pass belandde pal in de voeten van Verschaeren, die op een steenworp van Warleson niet overtuigend genoeg afwerkte. Even later mislukte Slimani een niet te missen rebound van Dreyer. Op het halfuur kwam schoten de Cerclisten in gang. Denkey bereikte spitsbroeder Ueda met een uitstekende tik binnendoor, maar de Cercle-topschutter mikte te centraal. Siquet rateerde kort daarna een voorzet aan de tweede paal. Maar de paars-witte honger was daarmee niet gestild. Een afgeweken voorzet van Amuzu passeerde net buiten het bereik van Warleson en ook Slimani en Murillo konden hun voet er niet tegenzitten. Het thuispubliek morde massaal, zeker nadat niemand een voorzet van Dreyer kon binnenglijden. Maar het kon nog erger: Slimani wurmde zich tussen Popovic en Ravych en bood Verschaeren de 2-0 aan, maar de Brusselaar werkte onbegrijpelijk zwak af. Het was hopen op een betere tweede helft, althans vanwege groen-zwart. 

Cerle Brugge KSV

Ook in de tweede helft beschikte onze nummer 1 over een gunstige engelbewaarder. Dreyer kon het betere combinatiewerk niet afmaken,  een vrijschop van Arnstand likte de dwarsligger en Slimani kon een voorzet van Arnstad niet in doel verlengen. De storm ging even liggen, buiten een akkefietje tussen Popovic en Amuzu gerekend.

20 minuten voor tijd was daar dan toch een reuzekans voor de bezoekers. Daland haalde verschroeiend uit vanop 30 meter en dwong Verbruggen tot een parade, maar de goed gevolgde Denkey schoof de bal naast doel in de herneming. Het Lotto Park schoot 5 minuten voor tijd nog eens wakker, nadat de bal na wat gerommeld in de voeten van Slimani belandde. De Algerijn had alle tijd van de wereld in de kleine rechthoek en miste niet: 2-0. In de blessuretijd kreeg Denkey nog rood voor een wilde actie richting Vertonghen, die hem de hele wedstrijd het leven zuur had gemaakt. Groen-zwart kon zijn spel nooit echt opdringen in het Lotto Park en had een uitstekende Warleson nodig om een pandoering te voorkomen.


Cercle Brugge: 21. Warleson, 4. Daland, 5. Popovic, 9. Kevin Denkey, 14. Vanhoutte (64’, 22. Lopes), 17. Francis, 23. Deman, 34. Somers, 36. Ueda, 41. Siquet (80’, Hotic), 66. Ravych (88’, 11. Gboho)

Anderlecht: 16. Verbruggen, 7. Amuzu (84’, 9. Raman), 10. Verschaeren, 13. Slimani (88’, 29. Stroeykens), 14. Vertonghen, 18. Ashimeru (75’, 11. Refaelov), 35. Dreyer, 54. Sardella, 56. Debast, 61. Arnstad (88’, 71. Leoni), 62. Murillo

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!