koop tickets online

Cercle verliest met 2-1 bij OH Leuven

Na twee verliespartijen probeerde Cercle het tij te keren op het veld van OH Leuven. Zowel in de eerste als in de tweede helft slikte Groen-Zwart echter een snel tegendoelpunt, waardoor het een dubbele achterstand moest goedmaken. Cercle kreeg verschillende kansjes maar botste op een goede doelman Romo. In de slotfase zette Cercle alles op alles, maar de aansluitingstreffer van Ugbo kwam te laat.

De thuisploeg startte het gretigst aan de wedstrijd en werd daar al snel voor beloond: bij de eerste kans was het meteen prijs. Na onoordeelkundig uitvoetballen van Groen-Zwart kwam de bal bij Sowah, die de 1-0 zonder twijfelen tegen de touwen knalde. OHL bleef de gevaarlijkste ploeg in het wedstrijdbegin en kwam via Mercier en Sowah een paar keer dicht bij de 2-0. Cercle probeerde het evenwicht te herstellen en creëerde enkele kansjes. Musaba kreeg de bal echter niet voorbij Romo. In de slotfase kreeg Cercle nog een prima mogelijkheid om de bordjes op gelijke hoogte te hangen. Hotic mikte een vrije trap van net buiten de zestien echter naast. Zo gingen we rusten met een 1-0-tussenstand.

Na de pauze startte Cercle met hernieuwde energie. Toch kreeg het opnieuw een snelle opdoffer te verwerken toen Henry een poging via de verste paal in doel mikte. De Vereniging  ging op zoek naar de aansluitingstreffer en speelde daar verschillende kansen voor bij elkaar. Zowel Musaba (meerdere pogingen) als Marcelin (prima kopbal) botsten echter op doelman Romo. Nadat Maertens rood kreeg voor een stevige fout op de gretig ingevallen Hazard, had Cercle nog een kwartier numeriek overwicht. De verdiende aansluitingstreffer viel echter pas bij de start van de extra tijd, toen Ugbo een voorzet van Hazard binnentikte. Te laat om nog een puntje uit de brand te slepen, waardoor Cercle met lege handen naar huis moet.


OH Leuven: Romo, Kotysch, Ngawa, Jemelka, De Norre, Tamari ('92 Myny), Maertens, Hubert, Sowah, Mercier ('85 Vekemans) en Henry.

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Marcelin, Taravel, Corryn ('74 Velkovski), Hoggas ('70 Lopes), Kanouté, Hotic, Musaba, Somers ('61 Hazard) en Ugbo. 

Doelpunten: 8' Sowah (1-0), 54' Henry (2-0), 91' Ugbo (2-1).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle behaalt de Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen!

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Cercle zopas laten weten dat de Belgische en Europese licentie voor seizoen 2021-2022 werd toegekend.

Dat is zeer goed nieuws, want dat betekent dat Groen-Zwart voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kinderen met autisme wonen Cercle-OH Leuven bij

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag van 2 april mochten alle Pro League teams op speeldagen 32 en 33 van de Jupiler Pro League kinderen met autisme uitnodigen. Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet mogelijk wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft de mogelijkheid om dat wel te beleven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!