LIVE: R. Antwerp-Cercle Brugge
koop tickets online

Cercle verliest met 2-1 bij OH Leuven

Na twee verliespartijen probeerde Cercle het tij te keren op het veld van OH Leuven. Zowel in de eerste als in de tweede helft slikte Groen-Zwart echter een snel tegendoelpunt, waardoor het een dubbele achterstand moest goedmaken. Cercle kreeg verschillende kansjes maar botste op een goede doelman Romo. In de slotfase zette Cercle alles op alles, maar de aansluitingstreffer van Ugbo kwam te laat.

De thuisploeg startte het gretigst aan de wedstrijd en werd daar al snel voor beloond: bij de eerste kans was het meteen prijs. Na onoordeelkundig uitvoetballen van Groen-Zwart kwam de bal bij Sowah, die de 1-0 zonder twijfelen tegen de touwen knalde. OHL bleef de gevaarlijkste ploeg in het wedstrijdbegin en kwam via Mercier en Sowah een paar keer dicht bij de 2-0. Cercle probeerde het evenwicht te herstellen en creëerde enkele kansjes. Musaba kreeg de bal echter niet voorbij Romo. In de slotfase kreeg Cercle nog een prima mogelijkheid om de bordjes op gelijke hoogte te hangen. Hotic mikte een vrije trap van net buiten de zestien echter naast. Zo gingen we rusten met een 1-0-tussenstand.

Na de pauze startte Cercle met hernieuwde energie. Toch kreeg het opnieuw een snelle opdoffer te verwerken toen Henry een poging via de verste paal in doel mikte. De Vereniging  ging op zoek naar de aansluitingstreffer en speelde daar verschillende kansen voor bij elkaar. Zowel Musaba (meerdere pogingen) als Marcelin (prima kopbal) botsten echter op doelman Romo. Nadat Maertens rood kreeg voor een stevige fout op de gretig ingevallen Hazard, had Cercle nog een kwartier numeriek overwicht. De verdiende aansluitingstreffer viel echter pas bij de start van de extra tijd, toen Ugbo een voorzet van Hazard binnentikte. Te laat om nog een puntje uit de brand te slepen, waardoor Cercle met lege handen naar huis moet.


OH Leuven: Romo, Kotysch, Ngawa, Jemelka, De Norre, Tamari ('92 Myny), Maertens, Hubert, Sowah, Mercier ('85 Vekemans) en Henry.

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Marcelin, Taravel, Corryn ('74 Velkovski), Hoggas ('70 Lopes), Kanouté, Hotic, Musaba, Somers ('61 Hazard) en Ugbo. 

Doelpunten: 8' Sowah (1-0), 54' Henry (2-0), 91' Ugbo (2-1).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Digitaal Fanboard op dinsdag 26 januari | Stuur nu jouw vraag in!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Hannes Van der Bruggen


Ervaren Belg

Gisteren tekende Hannes Van der Bruggen een contract voor 3,5 jaar bij Cercle Brugge. Een opsteker van formaat voor onze supporters die de voorbije weken weinig plezier beleefden aan de resultaten van Groen-Zwart. Tegelijk puik werk van het bestuur dat het Hannes, die op het einde van het seizoen gratis weg kon bij KVK en in juni ongetwijfeld meerdere opties zou hebben, over de streep kon trekken. We spraken met Hannes en legden ook ons oor te luister bij Bob Peeters, Lukas Van Eenoo en Sven Jaecques.

Hannes, welkom bij de Vereniging! Stel je eerst eens kort voor. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Antwerp-Cercle

22 spelers werden geselecteerd voor Antwerp-Cercle Brugge en vertrokken zopas op afzondering. Ook Hannes Van der Bruggen er erbij!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Het eerste interview van Hannes Van der Bruggen: "Het beste van mezelf geven, dat wil ik doen"

Op z'n eerste dag als Cerclespeler maakte de sympathieke Hannes Van der Bruggen ook tijd voor een kennismakend interview!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van der Bruggen naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en KV Kortrijk zijn akkoord over de definitieve overgang van middenvelder Hannes Van der Bruggen. De 27-jarige Belg (1,81m) ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen bij Cercle, tot juni 2024 dus, met daarna een optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!