koop tickets online
nl fr en

Cercle verliest met het kleinste verschil van Monaco na aangenaam kijkstuk

In het ‘Centre de Performance’ van AS Monaco werkte Cercle Brugge zaterdagvoormiddag een oefenwedstrijd af tegen AS Monaco. In het zonnige La Turbie verloor Cercle met 1-0. Oude bekende Anthony Musaba zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cercle is al sinds vrijdag in Monaco en trainde er ook al in de vooravond. Zaterdagvoormiddag om 10:00 stond de traditionele oefenpot in aanloop naar het nieuwe seizoen op het programma. Terwijl net voor de wedstrijd beide teams energiek met elkaar op de foto gingen, was ook de start van de partij veelbelovend. Beide teams legden onmiddellijk veel intensiteit in hun spel maar buiten een schot van Golovin voor Monaco en een kansje voor Deman en Cercle leverde dat niks op.

Het bleef dus wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd en die was meteen ook raak. Anthony Musaba, twee seizoenen terug nog bij Cercle actief was, was kwiek aan de bal, dribbelde zich mooi vrij en plaatste z’n schot enig mooi voorbij Didillon in doel. 1-0 voor Monaco, meteen ook de ruststand.

Bij de start van de tweede helft kwam er bij beide teams veel jong geweld tussen de lijnen. Cercle trok onmiddellijk ten aanval en drukte Monaco terug op de eigen helft. Terwijl schoten van Couto en Torres over gingen, kwamen Ackx en Sampers maar nipt te laat om binnen te tikken. Een kwartier voor tijd nam Cercle opnieuw een optie op een gelijkmaker, maar de kopbal van opnieuw Couto werd door Majecki gepareerd. Net niet dus voor Groen-Zwart, of toch wel? Cercle scoorde namelijk even later via Ravych, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Magassa. Het bleef dus 1-0 na een aangenaam kijkstuk.

Zaterdagmiddag keert Cercle terug huiswaarts. Zondag zijn de spelers en stafleden vrij. Vanaf maandag wordt er opnieuw getraind.


AS Monaco: Nübel (46’ Majecki) - Vanderson (46’ Aguilar), Maripán (46’ Okou), Disasi (46’ Marcelin), Caio Henrique (46’ Jakobs) - Fofana (46’ Pelé), Lemarechal (46’ Tiago Ribeiro) - Musaba (46’ Efekele), Golovin (46’ Jean Lucas), Gelson Martins (46’ Geubbels) - Volland (46’ Ayiah)

Cercle Brugge eerste helft: Didillon, Sousa, Daland, Utkus, Denkey, Hotic, Maden, Vanhoutte, Miangue, Da Silva Lopes & Deman.

Cercle Brugge tweede helft: Warleson, Ravych, Cassaert, Couto*, Torres, Van Der Bruggen, Magassa*, Martlé, Ackx, Decarpentrie & Sampers.

Doelpunten: 17’ Musaba (1-0)

*Couto en Magassa zijn spelers van AS Monaco B die tijdens de oefenmatch met Cercle meespeelden.

Fotoreportage

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-KV Mechelen

Coach Dominik Thalhammer maakte vrijdagnamiddag z'n selectie bekend voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Ontdek hier de namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cashless naar Cercle-KV Mechelen

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen overlopen we graag even de betaalmogelijkheden binnen de stadionpoorten:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer: "Het wordt een interessante wedstrijd"

Zaterdag ontvangt Cercle in het Jan Breydelstadion KV Mechelen. Coach Dominik Thalhammer blikt hier vooruit naar dit duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Nog geen tickets voor Cercle-KV Mechelen? Kom zaterdag dan op tijd naar Jan Breydel!

Zaterdag om 18:15 neemt Cercle het op tegen KV Mechelen. Wie nog op zoek is naar wedstrijdtickets kan vanaf 16:15 terecht aan de loketten rond het stadion (Noord en Oost). Kom zeker op tijd of koop je tickets online om mogelijks lange wachtrijen in de hitte te vermijden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Zaterdag voor en na de match in het Fandorp: DJ Jay Wall!

Het wordt warm zaterdag. Meer zelfs: het wordt tropisch! Er komt een ijsjeskraam ter hoogte van de Westtribune en net zoals de thuiswedstrijd tegen Anderlecht voorzien we voor én na Cercle-KV Mechelen een heus Fandorp ter hoogte van de spelershome. DJ Jay Wall zorgt voor de beats!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!