koop tickets online
nl fr en

Cercle verliest met het kleinste verschil van Monaco na aangenaam kijkstuk

In het ‘Centre de Performance’ van AS Monaco werkte Cercle Brugge zaterdagvoormiddag een oefenwedstrijd af tegen AS Monaco. In het zonnige La Turbie verloor Cercle met 1-0. Oude bekende Anthony Musaba zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cercle is al sinds vrijdag in Monaco en trainde er ook al in de vooravond. Zaterdagvoormiddag om 10:00 stond de traditionele oefenpot in aanloop naar het nieuwe seizoen op het programma. Terwijl net voor de wedstrijd beide teams energiek met elkaar op de foto gingen, was ook de start van de partij veelbelovend. Beide teams legden onmiddellijk veel intensiteit in hun spel maar buiten een schot van Golovin voor Monaco en een kansje voor Deman en Cercle leverde dat niks op.

Het bleef dus wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd en die was meteen ook raak. Anthony Musaba, twee seizoenen terug nog bij Cercle actief was, was kwiek aan de bal, dribbelde zich mooi vrij en plaatste z’n schot enig mooi voorbij Didillon in doel. 1-0 voor Monaco, meteen ook de ruststand.

Bij de start van de tweede helft kwam er bij beide teams veel jong geweld tussen de lijnen. Cercle trok onmiddellijk ten aanval en drukte Monaco terug op de eigen helft. Terwijl schoten van Couto en Torres over gingen, kwamen Ackx en Sampers maar nipt te laat om binnen te tikken. Een kwartier voor tijd nam Cercle opnieuw een optie op een gelijkmaker, maar de kopbal van opnieuw Couto werd door Majecki gepareerd. Net niet dus voor Groen-Zwart, of toch wel? Cercle scoorde namelijk even later via Ravych, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Magassa. Het bleef dus 1-0 na een aangenaam kijkstuk.

Zaterdagmiddag keert Cercle terug huiswaarts. Zondag zijn de spelers en stafleden vrij. Vanaf maandag wordt er opnieuw getraind.


AS Monaco: Nübel (46’ Majecki) - Vanderson (46’ Aguilar), Maripán (46’ Okou), Disasi (46’ Marcelin), Caio Henrique (46’ Jakobs) - Fofana (46’ Pelé), Lemarechal (46’ Tiago Ribeiro) - Musaba (46’ Efekele), Golovin (46’ Jean Lucas), Gelson Martins (46’ Geubbels) - Volland (46’ Ayiah)

Cercle Brugge eerste helft: Didillon, Sousa, Daland, Utkus, Denkey, Hotic, Maden, Vanhoutte, Miangue, Da Silva Lopes & Deman.

Cercle Brugge tweede helft: Warleson, Ravych, Cassaert, Couto*, Torres, Van Der Bruggen, Magassa*, Martlé, Ackx, Decarpentrie & Sampers.

Doelpunten: 17’ Musaba (1-0)

*Couto en Magassa zijn spelers van AS Monaco B die tijdens de oefenmatch met Cercle meespeelden.

Fotoreportage

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
KOM MET DE FIETS (OF TE VOET) NAAR CERCLE - KV KORTRIJK

Sportwinkel en Cercle-partner Decathlon roept de fans op om massaal met de fiets (of te voet) naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk te komen. Waarom? Omdat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving en omdat het gewoon goed is voor de gezondheid! Denk dus eens aan je tweewieler wanneer je straks je supporterssjaal van Cercle weer aantrekt. Nog een duwtje in de rug nodig? Wanneer je met je fiets stopt bij de Decathlon-stand aan het stadion/fandorp, krijg je een Decathlon-cheque van € 6 in je mailbox.  Meer nog: fietsers maken kans op 10 duotickets voor de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Dit initiatief is een eerste ecologische actie van Decathlon en Cercle met de ambitie om er volgende jaar een extra lap op te geven!  Smeer je koersbenen maar in… We zien elkaar op de fiets!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle is #Morethanfootball en steunt Playing For Succes

Als je op woensdagnamiddag geregeld langs de trainingsvelden van Cercle passeert, bestaat de kans dat je de afgelopen weken op het veldje ernaast de mensen van Playing For Success aan het werk gezien hebt. Playing For Succes is een organisatie die kinderen unieke leerkansen biedt in een topsportomgeving. Aangezien Cercle #Morethanfootball is, steunt Groen-zwart dit initiatief met veel plezier. 

Enkele leerlingen van de scholen De Varens, De Kaproenen, Spermalie en De Kade stonden woensdagmiddag opnieuw gepassioneerd te voetballen in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Deze leerlingen uit het bijzonder onderwijs nemen deel aan Playing For Succes, een initiatief waarbij ze op een leuke sportieve manier wiskunde of taal bijleren.

Cercle draagt ook een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief. De Vereniging voorziet onder andere ballen, hesjes en  gezonde snacks. De lessen zelf worden dan weer voorzien door studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Howest.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!