koop tickets online
nl fr en

Cercle verliest met het kleinste verschil van Monaco na aangenaam kijkstuk

In het ‘Centre de Performance’ van AS Monaco werkte Cercle Brugge zaterdagvoormiddag een oefenwedstrijd af tegen AS Monaco. In het zonnige La Turbie verloor Cercle met 1-0. Oude bekende Anthony Musaba zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cercle is al sinds vrijdag in Monaco en trainde er ook al in de vooravond. Zaterdagvoormiddag om 10:00 stond de traditionele oefenpot in aanloop naar het nieuwe seizoen op het programma. Terwijl net voor de wedstrijd beide teams energiek met elkaar op de foto gingen, was ook de start van de partij veelbelovend. Beide teams legden onmiddellijk veel intensiteit in hun spel maar buiten een schot van Golovin voor Monaco en een kansje voor Deman en Cercle leverde dat niks op.

Het bleef dus wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd en die was meteen ook raak. Anthony Musaba, twee seizoenen terug nog bij Cercle actief was, was kwiek aan de bal, dribbelde zich mooi vrij en plaatste z’n schot enig mooi voorbij Didillon in doel. 1-0 voor Monaco, meteen ook de ruststand.

Bij de start van de tweede helft kwam er bij beide teams veel jong geweld tussen de lijnen. Cercle trok onmiddellijk ten aanval en drukte Monaco terug op de eigen helft. Terwijl schoten van Couto en Torres over gingen, kwamen Ackx en Sampers maar nipt te laat om binnen te tikken. Een kwartier voor tijd nam Cercle opnieuw een optie op een gelijkmaker, maar de kopbal van opnieuw Couto werd door Majecki gepareerd. Net niet dus voor Groen-Zwart, of toch wel? Cercle scoorde namelijk even later via Ravych, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Magassa. Het bleef dus 1-0 na een aangenaam kijkstuk.

Zaterdagmiddag keert Cercle terug huiswaarts. Zondag zijn de spelers en stafleden vrij. Vanaf maandag wordt er opnieuw getraind.


AS Monaco: Nübel (46’ Majecki) - Vanderson (46’ Aguilar), Maripán (46’ Okou), Disasi (46’ Marcelin), Caio Henrique (46’ Jakobs) - Fofana (46’ Pelé), Lemarechal (46’ Tiago Ribeiro) - Musaba (46’ Efekele), Golovin (46’ Jean Lucas), Gelson Martins (46’ Geubbels) - Volland (46’ Ayiah)

Cercle Brugge eerste helft: Didillon, Sousa, Daland, Utkus, Denkey, Hotic, Maden, Vanhoutte, Miangue, Da Silva Lopes & Deman.

Cercle Brugge tweede helft: Warleson, Ravych, Cassaert, Couto*, Torres, Van Der Bruggen, Magassa*, Martlé, Ackx, Decarpentrie & Sampers.

Doelpunten: 17’ Musaba (1-0)

*Couto en Magassa zijn spelers van AS Monaco B die tijdens de oefenmatch met Cercle meespeelden.

Fotoreportage

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kom zaterdag supporteren voor Jong Cercle tegen Lokeren-Temse!

Zaterdag om 20:00 neemt Jong Cercle het op tegen Lokeren-Temse. Het Jan Breydelstadion en niet Ruddervoorde is dan uitzonderlijk de place to be voor onze youngsters. Premium Twoalve-members kunnen de wedstrijd gratis bijwonen, maar moeten wel vooraf een wedstrijdticket ophalen. Abonnees betalen €5 en kunnen voor die prijs gratis een tweede ticket krijgen. Niet-abonnees betalen €10.

Opgelet: op politiebevel blijven de loketten voor de wedstrijd gesloten. Tickets moeten dus op voorhand worden aangekocht. Dat kan zowel online als fysiek aan de dienst Ticketing in Brugge, op voorwaarde dat je geregistreerd bent*.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Mid Season abonnementenverkoop van start gegaan

Terwijl het WK nog volop aan de gang is focussen we bij Cercle al opnieuw op de Jupiler Pro League. Ook in de terugronde willen onze spelers scoren en met thuiswedstrijden tegen KRC Genk, Club Brugge, Union, AA Gent, Standard, Westerlo, Seraing, KV Kortrijk en Sint-Truiden belooft Jan Breydel alvast de place to be te worden in het voorjaar van 2023.

Alleen maar toppers in Jan Breydel
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dag van de Steward

Stewards vormen een cruciale schakel in de voetbalveiligheid. Ze vertegenwoordigen hun club in de voetbalstadions. Elke week stellen ze alles in het werk om van het voetbal een blijvend feest te maken.Toch wordt deze veiligheidsfunctie niet altijd voldoende naar waarde geschat. 

Daarom is er vandaag de eerste dag van de steward.Dit georganiseerd door de FOD Binnenlandse Zaken samen met de Belgische Voetbalbond.

Ook Cercle Brugge organiseert een dag van de steward! Deze gaat door op zaterdag 7 januari 2023 samen met de thuiswedstrijd tegen KVC Westerlo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle organiseert samen met Liantis een reanimatiecursus voor spelers en stafleden

Samen met partner Liantis organiseerde Cercle woensdagnamiddag voor het tweede jaar op rij een reanimatiecursus voor spelers en stafleden. Daarbij werd er uitgelegd hoe je reanimeert en hoe een AED-toestel (defibrillator) je daarbij precies helpt.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Filip Coens is overleden

Voor de tweede keer in één week tijd is de Cerclefamilie in rouw. Na het overlijden van Suzy Beernaert vernam Groen-Zwart deze week ook het heengaan van Filip Coens op 65-jarige leeftijd. Filip was een echte Cercleman en ook geruime tijd trainer van de Cerkelladies.

De uitvaartdienst van Filip vindt plaats op zaterdag 10 december om 11 uur in de Sint-Martinuskerk te Sijsele.

De voltallige Cerclefamilie leeft intens mee met dit verdriet en biedt de familie en vrienden van Filip onze oprechte deelneming aan.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!