koop tickets online
nl fr en

Cercle verliest oefenduel tegen Heerenveen met 1-0

Donderdagmiddag werkte Cercle in het Nederlandse Roosendaal een oefenwedstrijd af tegen Heerenveen. Na een leuke eerste maar vooral boeiende tweede helft was het een strafschop voor Heerenveen die de partij besliste: 1-0.

Coach Miron Muslic kon wegens de interlandbreak niet rekenen op 6 internationals en net daarom werden De Block en Audenaert van de U23 aan de selectie toegevoegd. Ook Thibo Somers was opnieuw van de partij: het Cercle jeugdproduct kampte de voorbije weken met een spierblessure en maakte z’n wederoptreden. Cercle startte het best aan de partij en domineerde ook de beginfase. Somers was voorin het aanspeelpunt en het eerste kansje van de match was ook voor de Brugse spits, maar z’n kopbal ging over doel. Op het kwartier kwam ook Heerenveen eens opzetten: Halilovic mocht vanop 20 meter uithalen maar z’n kanonskogel spatte uiteen op de lat. Cercle op zijn beurt reageerde op enkele stilstaande fases, maar Mous werd al bij al niet aan het werk gezet. 0-0 aan de rust dus.

Cerle Brugge KSV

Opnieuw veel strijd en stevige duels bij de start van de tweede helft waarbij Cercle continu de aanval opzocht. Bijna bracht invaller Wilke Cercle ook op voorsprong, maar z’n kopbal was te centraal gericht. Heerenveen reageerde wel met opnieuw een schot tegen de lat, dit keer van Van Ewijk, maar even later scoorde het dan toch op strafschop. Al Hajj ging achter de bal staan en zette Warleson op het verkeerde been, 1-0. Het slotoffensief van de partij was voor Cercle en Louis Torres, maar het schot van de Fransman werd knap gepareerd door Mous. In het geharrewar voor doel werd Decostere nog neergehaald, maar de scheidsrechter gaf geen kick. Cercle verliest dus na een aangename en leerrijke partij met het kleinste verschil met de huidige nummer 6 uit Nederland.

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!