koop tickets online

Cercle verliest oefenpot tegen Union met 1-4

Zaterdagmiddag heeft Cercle in San Pedro del Pinatar een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Union Saint-Gilloise. In de zonnige Pinatar Arena verloor Groen-Zwart met 1-4. Hotic scoorde voor Cercle op strafschop.

Nadat Werder Bremen eerder deze week z’n stage in Zuid-Spanje annuleerde betekende dat voor Cercle de zoektocht naar een nieuwe sparringpartner. Aangezien Union op dit moment in La Manga verblijft, kozen beide teams elkaar uit om op zaterdagmiddag tegen elkaar te voetballen. Terwijl er eerst geopperd werd om 3 keer 40 minuten te spelen, werd uiteindelijk zaterdagvoormiddag alsnog beslist om het bij 2 keer 45 minuten te houden.

Cercle begon het gretigst aan de partij en nam Union onmiddellijk bij de keel. Een voorzet van Miangue belandde bij Somers maar hij kopte over. Union kwam op het kwartier voor het eerst opzetten via Teuma, maar het schot werd gemakkelijk onschadelijk gemaakt door Didillon. Cercle reageerde opnieuw: een knappe actie op de linkerflank via Miangue bereikte Matondo: de Welshe dribbelaar kon terugleggen tot bij Hotic die de bal op de slof nam. De poging van de Bosniër ging maar nipt naast de kooi van Moris.

Cerle Brugge KSV

In een bij momenten bitsige eerste helft met veel duels op het scherpst van de snee was het Union die via Lazare als eerste kon scoren, maar de middenvelder stond duidelijk buitenspel. Doelpunt afgekeurd dus, maar even later was het wel prijs voor Union: nadat Warleson eerst nog een knappe reflex in petto had op het schot van Lapoussin belandde de bal tegen de hand van Vitinho: penalty voor de leider in de Jupiler Pro League en Undav miste niet: 0-1. Cercle leek van slag en daarvan profiteerde Union onmiddellijk, opnieuw via Undav: Vanzeir werd diepgestuurd en bereikte z’n maatje Undav, die oog in oog met Warleson niet twijfelde en de dubbele voorsprong vastlegde, 0-2. Cercle reageerde nu wel onmiddellijk en trok opnieuw in de aanval: toen Somers in de rug werd gelopen door François kreeg ook Cercle een strafschop: Hotic bleef ijzig kalm en plaatste de bal rustig in doel, 1-2. Meteen ook de ruststand.

Cerle Brugge KSV

Bij de start van de tweede helft bleven enkel Warleson en Raux-Yao in de ploeg staan. 9 nieuwe spelers dus, en die begonnen met erg veel goesting: Cercle bombardeerde de zestienmeter van Union maar pogingen van Vanhoutte, Denkey en Deman leverden niks op. Union herstelde het evenwicht naarmate de tweede helft vorderde en scoorde ook. Invaller én nieuwkomer Machida kon na een hoekschop de bal voorbij de eveneens ingevallen Bruzzese in doel werken. Match gespeeld denk je dan, maar Cercle wou er toch nog iets van maken. Het mocht evenwel niet zijn. Toen Vanzeir op de tegenaanval en met een knappe beweging de bal tot bij Berradi bracht, stond de 1-4 einduitslag op het bord.

Cercle traint zondagmorgen nog een laatste keer in Spanje vooraleer het zondagavond laat terug naar België afreist.


Cercle Brugge: Didillon (30’ Warleson; 60’ Bruzzese), Vitinho (46, Decostere), Daland (46’ Sousa), Popovic (46’ Cassaert), Miangue (46’ Velkovski), Raux-Yao, Van Der Bruggen (46’ Vanhoutte), Hotic (46’ Ravych), Millan (46’ Deman) & Matondo (46’ Sampers)

Union: Moris (46’ Pirard), François (60’ Paolucci), Burgess (85’ Wyns), Kandouss (46’ Bager), Nieuwkoop (46’ Machida), Mitoma (24’ Lapoussin), Marcq (46’ Nielsen), Lazare (60’ Lewis), Teuma (46’ Kozlowski), Undav (85’ Berradi) & Ziani (30’ Vanzeir)

Doelpunten: 37' Undav (0-1); 39' Undav (0-2); 45' Hotic (1-2); 75' Machida (1-3); 90' Berradi (1-4)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Premium Twoalve | Win een gesigneerd shirt van Jesper Daland!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jesper Daland uitgeroepen tot beste verdediger van speeldag 22!

Jesper Daland werd door Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine opgenomen in het Team of the Week. Bij HLN werd de centrale verdediger zelfs uitgeroepen tot de beste verdediger van speeldag 22!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Bekijk hier de hoogtepunten na de overwinning tegen Eupen (0-2)

Na de mooie 0-2 overwinning op bezoek bij KAS Eupen pakte Cercle de voorbije weken een knappe 18/21 in de Jupiler Pro League. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: “Hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met de supporters”

Thibo Somers was opnieuw een volledige wedstrijd een gesel voor de Eupense defensie en uiteindelijk kon het Cercle jeugdproduct ook de ban breken door Cercle een kwartier voor tijd op voorsprong te zetten: “Het was een zeer lastige wedstrijd voor ons, zeker de eerste helft. De wedstrijd bleef lang gesloten en we creëerden niet zoveel kansen. Eupen speelde in een erg laag blok en verwachtte enkel maar lange ballen. In de tweede helft kwamen we fysiek sterker uit de kleedkamer en gelukkig kunnen we daardoor alsnog de drie punten meenemen naar Brugge. We hopen wel dat de supporters snel opnieuw naar het stadion mogen komen, want hen missen we wel.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!