koop tickets online

Cercle verslaat Antwerp met 2-1!

Op de tweede speeldag nam Cercle het thuis op tegen Antwerp. Nieuwkomer Didillon startte in doel. Na een halfuur spelen scoorde Gerkens het openingsdoelpunt voor de bezoekers:  0-1. Na de pauze ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker. Mbenza legde er twee in het mandje en bracht Cercle zo de eerste thuisoverwinning van het seizoen: 2-1.

Al in de eerste minuten kreeg Cercle een eerste goede kans, maar Mbenza kreeg de bal niet in het kader. Cercle was de betere ploeg in de beginfase. Een schot van Hotic belandde naast het doel. Hoggas probeerde Mbenza aan te spelen, maar Butez was sneller op de bal. Aan de overzijde kreeg Antwerp mogelijkheden via Refaelov en Mbokani.

Bij groen-zwart probeerde Hazard het twee keer van buiten de zestien. Eerst ging een lage schuiver naast, zijn tweede poging werd makkelijk onderschept door de Antwerpdoelman. Maar het waren de bezoekers die als eerste op voorsprong kwamen. Didillon kon niets beginnen tegen de kopbal van de inlopende Gerkens: 0-1. Vlak voor rust kreeg Antwerp nog een kans via Mbokani, maar zijn schot ging naast.

Na de pauze ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal van Taravel ging naast. Even later raakte Vanhoutte niet voorbij Butez en in de herneming kwam Mbenza te laat.  Met nog een halfuur op de klok voerde Clement een eerste wissel door. Somers kwam in de plaats van Hazard. Een vrije trap van Hoggas werd met enige moeite gepakt door Butez. Aan de overkant ging het schot van Mbokani hoog over. In de 71ste minuut werd Velkovski vervangen door Corryn.

Een vrije trap van Taravel week af en belandde tegen de paal. In de herneming was Mbenza er als de kippen bij om de 1-1 binnen te trappen! Antwerp reageerde meteen via De Pauw, maar Taravel kon de bal in hoekschop trappen. Cercle ging opnieuw in de aanval en via Hotic kwam de bal tot bij Mbenza, die legde zijn tweede van de middag binnen: 2-1! Hotic werd vlak voor affluiten nog vervangen door Vitinho.

 

Cercle Brugge: Didillon, Taravel, Ueda, Hazard (63’ Somers), Decostere, Mbenza, Hotic (88’ Vitinho), Vanhoutte, Omolo, Velkovski (71’ Corryn) en Hoggas

Royal Antwerp FC: Butez, De Laet, Seck, Verstraete, Lamkel Ze, Refaelov (73’ Bolingi), Gerkens (63’ Boya), Buta (51’ De Pauw), Haroun, Pius en Mbokani

Doelpunten: 32’ Gerkens 0-1, 79’ Mbenza 1-1, 86’ Mbenza 2-1.

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Paul Clement blikt vooruit naar OH Leuven-Cercle Brugge

Donderdagmiddag stond Paul Clement traditiegetrouw de pers te woord in aanloop naar OH Leuven-Cercle Brugge. Benieuwd wat onze oefenmeester te vertellen had? Kijk dan hier naar de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor OH Leuven-Cercle Brugge

Coach Paul Clement selecteerde 21 spelers voor OH Leuven-Cercle Brugge van zaterdagavond om 18h30. Wie de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Nathan Verboomen scheidsrechter voor OH Leuven-Cercle Brugge

Het Referee Department van de Voetbalbond maakte zopas de aanduidingen bekend voor speeldag 15 van de Jupiler Pro League. Nathan Verboomen zal daarbij zaterdagavond de leiding krijgen over OH Leuven-Cercle Brugge. In zijn taak zal Verboomen worden bijgestaan door assistenten Mathias Hillaert en Jeroen Walschap. Erik Lambrechts is vierde official.

In het VAR-busje neemt op zijn beurt Alexandre Boucaut plaats. Hij wordt bijgestaan door Romain Devillers, Kenneth Dhont en Valson Aliaj.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stem nu op jouw CAPS Goal of November!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fanshop en Secretariaat op woensdag gesloten

Woensdag blijven de Cercle Brugge Fanshop en het secretariaat in de namiddag uitzonderlijk gesloten. Vanaf donderdag kan je uiteraard opnieuw terecht aan het secretariaat.

Op woensdag 9 december zal ook de Fanshop opnieuw de deuren openen tussen 14h30-17h00.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!