koop tickets online

Cercle verslaat Antwerp met 2-1!

Op de tweede speeldag nam Cercle het thuis op tegen Antwerp. Nieuwkomer Didillon startte in doel. Na een halfuur spelen scoorde Gerkens het openingsdoelpunt voor de bezoekers:  0-1. Na de pauze ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker. Mbenza legde er twee in het mandje en bracht Cercle zo de eerste thuisoverwinning van het seizoen: 2-1.

Al in de eerste minuten kreeg Cercle een eerste goede kans, maar Mbenza kreeg de bal niet in het kader. Cercle was de betere ploeg in de beginfase. Een schot van Hotic belandde naast het doel. Hoggas probeerde Mbenza aan te spelen, maar Butez was sneller op de bal. Aan de overzijde kreeg Antwerp mogelijkheden via Refaelov en Mbokani.

Bij groen-zwart probeerde Hazard het twee keer van buiten de zestien. Eerst ging een lage schuiver naast, zijn tweede poging werd makkelijk onderschept door de Antwerpdoelman. Maar het waren de bezoekers die als eerste op voorsprong kwamen. Didillon kon niets beginnen tegen de kopbal van de inlopende Gerkens: 0-1. Vlak voor rust kreeg Antwerp nog een kans via Mbokani, maar zijn schot ging naast.

Na de pauze ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal van Taravel ging naast. Even later raakte Vanhoutte niet voorbij Butez en in de herneming kwam Mbenza te laat.  Met nog een halfuur op de klok voerde Clement een eerste wissel door. Somers kwam in de plaats van Hazard. Een vrije trap van Hoggas werd met enige moeite gepakt door Butez. Aan de overkant ging het schot van Mbokani hoog over. In de 71ste minuut werd Velkovski vervangen door Corryn.

Een vrije trap van Taravel week af en belandde tegen de paal. In de herneming was Mbenza er als de kippen bij om de 1-1 binnen te trappen! Antwerp reageerde meteen via De Pauw, maar Taravel kon de bal in hoekschop trappen. Cercle ging opnieuw in de aanval en via Hotic kwam de bal tot bij Mbenza, die legde zijn tweede van de middag binnen: 2-1! Hotic werd vlak voor affluiten nog vervangen door Vitinho.

 

Cercle Brugge: Didillon, Taravel, Ueda, Hazard (63’ Somers), Decostere, Mbenza, Hotic (88’ Vitinho), Vanhoutte, Omolo, Velkovski (71’ Corryn) en Hoggas

Royal Antwerp FC: Butez, De Laet, Seck, Verstraete, Lamkel Ze, Refaelov (73’ Bolingi), Gerkens (63’ Boya), Buta (51’ De Pauw), Haroun, Pius en Mbokani

Doelpunten: 32’ Gerkens 0-1, 79’ Mbenza 1-1, 86’ Mbenza 2-1.

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Dino Hotic is jullie Man of the Match na Cercle-STVV!

Jullie stemmen zijn geteld! Dino Hotic werd verkozen tot Man of the Match na Cercle Brugge-STVV. Doelpuntenmaker Hotic was alomtegenwoordig tijdens de partij en haalde het met 54% van de stemmen voor Harisson Marcelin (12,45%) en Robbe Decostere (11,2%).

Goed nieuws is er ook voor supporter Francis Soulliaert! Francis nam deel aan de wedstrijd en werd als winnaar van Hotic' wedstrijdshirt uitgeloot! 

Proficiat Dino & Francis!

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onze voorbereiding op de Brugse derby!

Na de overwinning tegen STVV genoten de spelers op dinsdag nog van een dagje rust, maar sinds woensdag is er opnieuw trainingsactiviteit op Jan Breydel. Zondag staat namelijk de Brugse derby op het programma en hoe Groen-Zwart die wedstrijd voorbereidt, vind je hier terug met het trainingschema!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Videoreacties na Cercle-STVV van Clement en Decostere

Na de winstpartij tegen de Kanaries verzamelden we reacties op de persconferentie bij coach Paul Clement en rechtsachter Robbe Decostere. Bekijk hier wat het duo te zeggen had!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle demonstreert in 3-0 thuiszege

Voor het eerst sinds 1 maart (de 1-0 overwinning tegen AA Gent) mochten er terug supporters op de tribune zitten bij een thuiswedstrijd van Cercle en die werden vooral in de eerste helft verwend. In een hele sterke eerste periode legde groen-zwart de basis voor de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Hotic en Ugbo zorgden voor de verdiende 2-0 aan de rust. De tweede helft verliep evenwichtiger, maar de thuiszege kwam nooit echt in gevaar. In de absolute slotfase dikte Vitinho nog aan tot de verdiende 3-0.

Coach Clement had voor het eerst een plek in de basis voorzien voor Marcelin en Kanouté. Ueda en Omolo verdwenen daarom naar de bank. Velkovski verving op linksachter de geblesseerde Corryn en ook Hazard keerde terug in de basis ten koste van Vanhoutte. Een sterk gewijzigde basiself dus, maar die hadden geen moeite om elkaar op het veld te vinden. Na een snel genomen vrije trap verscheen Musaba al na twee minuten alleen voor Steppe, maar die bracht redding met een knappe voetveeg. Musaba begon daarna aan een festival van rushes voorbij zijn rechtstreekse tegenstander en vuurde vanuit een schuine hoek op Steppe. Marcelin leek Cercle vroeg op voorsprong te zetten, maar de VAR greep in en keurde het doelpunt af omwille van handsspel. De Kanaries konden enkel met overtredingen Cercle afstoppen en slikten dan ook al 3 gele kaarten in de eerste helft. Iets over halfweg opende Cercle verdiend de score. Velkovski kon Hotic (vandaag vooral in een centrale rol) bereiken aan de rand van zestien en Dino schoof de bal rustig in de verre hoek. Mmaee hielp Cercle enkele minuten later een handje door een onhandige ingreep op de doorgebroken Ugbo. De jarige Ugbo nam het cadeau in dank aan en liet Steppe kansloos vanop de stip. De bezoekers konden enkel vanop stilstaande fases voor wat dreiging zorgen, maar Buatu knalde naast.

Cercle ging meteen na de rust op zoek naar de geruststellende 3-0. Hoggas loodste Ugbo door de Truiense buitenspelval, maar onze aanvaller knalde op de paal. Kanouté ging zijn kans vanop afstand, maar trapte naast. Hotic teisterde ook nog de vuisten van Steppe. Na een uur moest Cercle wat gas terugnemen. Lee was de bedrijvigste man bij de bezoekers. Zijn eerste poging ging nipt naast, zijn tweede raakte de lat. Cercle kreeg na die waarschuwing terug wat meer grip op de wedstrijd en kwam in het laatste kwartier niet meer in de problemen. Groen-zwart hield de controle over de wedstrijd en via Decostere (kopbal) en Hazard (hard schot over) kon er ook nog eens tegen geprikt worden. Het was uiteindelijk de ingevallen Vitinho die de kroon op het werk zette met een knappe afstandspegel. Na twee nederlagen op rij kon Cercle dus terug aanknopen met de overwinning. Cercle kan zo met vertrouwen (maar zonder de geelgeschorste Omolo) naar de derby van komende zondag toeleven.


Opstelling Cercle: Didillon – Decostere, Marcelin, Bates, Velkovski – Kanouté (62’ Omolo), Hoggas, Hotic (82’ Viti-nho) – Musaba (76’ Vanhoutte), Ugbo en Hazard.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!