koop tickets online
nl fr en

Cercle wint met 1-2 tegen STVV en pakt zo 9/9!

In de eerste helft domineerde Cercle op Stayen, maar Steppe hield de thuisploeg recht. Na rust kon Edgaras Utkus Cercle snel op voorsprong zetten, maar met een penaltyovertreding lag hij ook aan de basis van de snelle gelijkmaker van de kanaries. Rabbi Matondo zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-2 en Cercle bleef (met 10) overeind in een chaotische slotfase.

Dominik Thalhammer had geen enkele reden om te sleutelen aan zijn elftal en zo stonden voor het derde competitieduel op rij dezelfde elf namen aan de aftrap. Thomas Didillon moest zich al in de openingsminuten attent tonen op een steekpass van De Ridder richting Suzuki, maar dat was meteen ook het moeilijkste wat hij in de eerste helft te doen had. Cercle duwde de thuisploeg achteruit, maar combineerde zelf ook wat slordig zodat het aan dat overwicht niet meer dan enkele hoekschoppen overhield.

Het duurde 20 minuten voor het eerste schot op doel kon genoteerd worden. De trap van Hannes Van der Bruggen werd half afgeblokt door een thuisverdediger en kon zo makkelijk worden geklemd door Steppe. Het was wel meteen het startsignaal voor een sterke periode van Cercle, met enkele uitstekende kansen. Zowel Olivier Deman als Rabbi Matondo konden alleen richting het doel van Steppe, maar de thuisdoelman kwam telkens gepast tussen. Matondo ontsnapte ook nog eens aan Leistner, maar hij vond geen medemaat voor doel. In het slotkwartier van de eerste helft kreeg de thuisploeg wat meer greep op de wedstrijd, maar Didillon bleef werkloos toekijken.

Cercle voerde bij de start van de tweede helft verder de forcing en Edgaras Utkus brak de ban door een hoekschop van Dino Hotic binnen te koppen (50’ 0-1). Lang kon Cercle niet genieten van de voorsprong. Een  inworp werd doorgekopt tot bij Suzuki, die snel wegdraaide en ging liggen over het uitgestoken been van Utkus. Brüls zette de strafschop rustig om (58’ 1-1).

Didillon moest vlak daarna een afstandsschot van diezelfde Brüls in hoekschop duwen, maar daarna nam Cercle het commando terug over. Da Silva Lopes had beter moeten doen na aarzelend keeperswerk van Steppe, maar onze middenvelder trapte hoog over. Op een snelle inworp reageerden de thuisaanvaller scherper. Hara trok achteruit tot bij Suzuki, maar zijn poging werd door Didillon knap uit doel gezweefd. Toen Hannes Van der Bruggen Matondo de diepte in stuurde, kon niemand hem bijbenen. Allen voor Steppe bleef Rabbi koel en zette hij Cercle bij het ingaan van het slotkwartier opnieuw op voorsprong (‘75 1-2).

In een enerverende slotfase pompte de thuisploeg de bal naar voren. Cercle overleefde een paar scrimmages, maar moest in de blessuretijd met 10 verder nadat Matondo met een tweede geel van het veld werd gestuurd. Na het verstrijken van de aangekondigde 6 minuten blessuretijd volgde er toch nog een hoekschop voor de thuisploeg. Cacace trapte door een bos van benen binnen en leek zo de thuisploeg in extremis een punt te bezorgen. De VAR greep echter in en stelde vast dat Suzuki vanuit buitenspelpositie Didillon gehinderd had. Scheidsrechter Kevin Van Damme mocht de fase ook nog eens beoordelen, maar keurde het doelpunt dan toch af. Het laatste fluitsignaal volgde vlak daarna en de ontlading was wellicht tot in Brugge te horen.

Opstellingen:

Sint-Truiden: Steppe, Hashioka (‘81 Cacace), Buatu, Leistner, Lavalée (89’ Teixeira), Koita, Konaté, De Ridder (70’ Reitz), Brüls, Suzuki en Hara

Cercle: Didillon, Decostere (80’ Vitinho), Utkus (64’ Sousa), Daland, Velkovski, Van der Bruggen, Da Silva Lopes, Hotic (80’ Vanhoutte), Matondo, Deman (64’ Millàn) en Somers

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Standard klopt Cercle dankzij 2 penalty's | 2-0

Met een 3 op 6 uit de eerste 2 speeldagen, trok Cercle op verplaatsing naar Sclessin. Standard had na een 1 op 6 de punten nodig. Beide ploegen vochten om elke morzel Luikse grond. Dat leverde vooral veel strijd op. Amallah kroonde zich in de eerste helst met De penalty’s tot matchwinnaar. De creatieve middenvelder van de Rouches zette beide feilloos om.

Dominik Thalhammer bracht Popovic (terug uit schorsing) in plaats van de geblesseerde Utkus en voorin kreeg Denkey de voorkeur op Ueda.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Wedstrijdverslag: Sterk Cercle wint van RSCA

Na een uitstekende prestatie in eigen huis tegen Anderlecht pakt Cercle een verdiende overwinning. Ondanks verschillende goede mogelijkheden kon Groen-Zwart, dat Anderlecht geen enkele kans gunde, zijn goede eerste helft nochtans niet vertalen in een voorsprong. Pas halfweg de tweede helft, toen een Anderlecht zich steeds meer ging tonen, beloonde Cercle zichzelf via een knap doelpunt van linksachter Torres. 

Na de mindere prestatie op Westerlo zocht Groen-Zwart eerherstel tegen Anderlecht. Groen-Zwart zette de bezoekers meteen onder druk en nam het meeste initiatief. Na een goed kwartier deed Ueda, die eerder al een kans voorlangs mikte, de netten trillen. Scheidsrechter Boterberg had echter een voorafgaande fout gezien. Anderlecht had de grootste moeite met het spel van Cercle en creëerde voor de pauze geen enkele kans. Bovendien werd Ishaq bij de bezoekers uitgesloten. Cercle wist zichzelf echter ook niet te belonen voor het goede spel. Van Crombrugge redde een kopbal van Da Silva en duwde een vrije trap van Hotic maar net in hoekschop. Toen de Anderlechtdoelman toch geklopt was bij een poging van Deman, stond Trebel op de goede plaats om de bal van de doellijn te halen.

Het spelbeeld van de eerste helft bleef ongewijzigd in de aanvangsfase van de tweede helft. Anderlecht, tot dan onmachtig, creëerde plots wel een reuzenkans: een voorzet van Raman werd door Amuzu tegen de onderkant van de lat gekopt. Cercle daarentegen slaagde er niet in om het overwicht om te zetten in grote kansen en leek het in het laatste kwart van de wedstrijd moeilijker te krijgen tegen een opzettend Anderlecht. Tot Torres zijn duivels ontbond. De nieuwkomer vertrok vanop zijn positie links achteraan, rukte op en plaatste het leer na een dubbele combinatie met Deman voorbij Van Crombrugge in doel. Een schitterend doelpunt! Anderlecht probeerde de bakens nog te verzetten, terwijl Cercle te onzorgvuldig omsprong met de beschikbare ruimte in de omschakeling. Echt grote kansen vielen er niet meer te noteren, zodat Cercle de drie punten verdiend thuis hield. 

Opstelling Cercle Brugge: Majecki, Decostere, Utkus (‘38 Ravych), Daland, Torres, Da Silva, Van Der Bruggen (‘78 Vanhoutte), Hotic (‘78 Denkey), Somers, Deman (‘86 Sampers) en Ueda.

Opstelling Anderlecht: Van Crombrugge, Delcroix, Hoedt, Debast, Ishaq, Amuzu (‘84 Angulo), Ashimeru (‘46 Fabio Silva), Trebel, Verschaeren (‘59 Arnstad), Esposito (‘71 Refaelov) en Raman (‘59 Sadiki) 

Doelpunt: ‘76 Torres (1-0, assist Deman)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart onderuit in het Kuipje (2-0)

Cercle mocht de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 afsluiten met een verplaatsing bij promovendus Westerlo. De Kemphanen hadden heel wat ervaring in huis en konden ook rekenen op een enthousiaste thuisaanhang. Popovic kreeg al na een half uur zijn 2de gele kaart en vlak voor rust kon Daci de score openen voor de thuisploeg. Een ideaal scenario, en Groen-Zwart moest achtervolgen na rust. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, dat de vrije ruimte goed benutte. Vlak voor affluiten legde Vetokele de 2-0 eindstand vast.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle wint oefenpot in Dender overtuigend met 0-5!

Zaterdagmiddag werkte Cercle op bezoek bij FC Dender z’n laatste oefenmatch uit de voorbereiding af. In een wedstrijd van 120 minuten won Cercle overtuigend met 0-5. Van Der Bruggen, Ueda, Hotic, Martlé en Denkey zorgden voor de goals.

Geen Daland, Utkus of Kehrer bij Cercle: het drietal bleef uit voorzorg aan de zijlijn maar zag Cercle wel een vliegende start nemen. Om iedereen voldoende speelminuten te geven werd geopteerd om 120 minuten te voetballen en werd de kern aangevuld met een aantal U23-spelers. Net zoals de voorbije weken startte Cercle dus furieus en zette het Dender onmiddellijk onder druk. Dat loonde ook toen doelman Devriendt een bal in de voeten van Van Der Bruggen wegwerkte en de Cerclekapitein op zijn beurt de bal knap in een leeg doel lobde, 0-1.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle speelt 1-1 gelijk tegen OGC Nice

Zaterdagvoormiddag heeft Cercle een intensieve stageweek afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen OGC Nice. Groen-Zwart creëerde tijdens een tropische oefenpot zeker in de eerste helft veel kansen, maar uiteindelijk had het een owngoal van Nahounou nodig om de openingstreffer van Delort diep in de tweede helft uit te wissen.

Het pas aangelegde veld op het oefencomplex in Nice kreeg het bij de tropische temperaturen meten zwaar te verduren. Cercle startte net zoals tegen PSV erg gretig en kreeg onmiddellijk ook een scoringskans via Somers, maar een goal volgde niet. Scoren is wel wat Nice deed bij hun eerste mogelijkheid. Delort liep goed in en devieerde de bal voorbij een kansloze Warleson in doel, 1-0.

Cercle panikeerde niet en bleef de voetballende oplossing zoeken, maar het bleef opletten voor een stug spelende thuisploeg. Gouiri had voor Nice misschien wel de 2-0 aan de voet, maar zijn schot ging naast. Voor Cercle kregen nadien Somers, Van Der Bruggen, Hotic, Deman en Denkey nog erg goede kansen op de verdiende 1-1, maar telkens stond doelman Bulka pal. Groen-Zwart verdiende dan wel meer, het trok de pauze in met een 1-0 achterstand.

Bij de start van de tweede helft voerde coach Thalhammer twee wijzigingen door: Popovic en Van Der Bruggen bleven in de kleedkamer en werden vervangen door Ravych en Vanhoutte. Cercle bleef baas en ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar een veelbelovende poging van Denkey op voorzet van Miangue ging net naast. Op het uur opnieuw heel wat wissels bij Cercle en die frisse krachten lieten zich meteen opmerken. Nice kwam er nog moeilijk uit en creërde weinig, maar ook aan groen-zwarte kant bleef doelgevaar uit. Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er toch toen Wolf Ackx op links mocht voorzetten en Nahounou de bal in eigen doel devieerde. 1-1 dus, meteen ook de eindstand van de partij.

Cercle blikt zo tevreden terug op een geslaagde stageweek in La Turbie. Zaterdagmiddag keert Groen-Zwart naar Brugge terug.


OGC Nice: Bulka, Bard, Dante, Delort, Gouiri, Lemina, Mendy, Rosario, Stengs, Thuram & Todibo.

Cercle Brugge: Warleson (55’ Bruzzese) – Decostere, Popovic (46’ Ravych), Daland (60’ Torres), Miangue, Van Der Bruggen (46’ Vanhoutte), Lopes Da Silva, Hotic (60’ Martlé), Deman (60’ Ackx), Denkey (60’ Ueda) & Somers (60’ Sampers). Emilio Kehrer en David Sousa waren niet fit en kwamen hierdoor niet in actie.

 

Doelpunten: 8’ Delort (1-0); 83’ Nahounou (OG) (1-1)

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!