koop tickets online

Cercle wint met 1-2 tegen STVV en pakt zo 9/9!

In de eerste helft domineerde Cercle op Stayen, maar Steppe hield de thuisploeg recht. Na rust kon Edgaras Utkus Cercle snel op voorsprong zetten, maar met een penaltyovertreding lag hij ook aan de basis van de snelle gelijkmaker van de kanaries. Rabbi Matondo zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-2 en Cercle bleef (met 10) overeind in een chaotische slotfase.

Dominik Thalhammer had geen enkele reden om te sleutelen aan zijn elftal en zo stonden voor het derde competitieduel op rij dezelfde elf namen aan de aftrap. Thomas Didillon moest zich al in de openingsminuten attent tonen op een steekpass van De Ridder richting Suzuki, maar dat was meteen ook het moeilijkste wat hij in de eerste helft te doen had. Cercle duwde de thuisploeg achteruit, maar combineerde zelf ook wat slordig zodat het aan dat overwicht niet meer dan enkele hoekschoppen overhield.

Het duurde 20 minuten voor het eerste schot op doel kon genoteerd worden. De trap van Hannes Van der Bruggen werd half afgeblokt door een thuisverdediger en kon zo makkelijk worden geklemd door Steppe. Het was wel meteen het startsignaal voor een sterke periode van Cercle, met enkele uitstekende kansen. Zowel Olivier Deman als Rabbi Matondo konden alleen richting het doel van Steppe, maar de thuisdoelman kwam telkens gepast tussen. Matondo ontsnapte ook nog eens aan Leistner, maar hij vond geen medemaat voor doel. In het slotkwartier van de eerste helft kreeg de thuisploeg wat meer greep op de wedstrijd, maar Didillon bleef werkloos toekijken.

Cercle voerde bij de start van de tweede helft verder de forcing en Edgaras Utkus brak de ban door een hoekschop van Dino Hotic binnen te koppen (50’ 0-1). Lang kon Cercle niet genieten van de voorsprong. Een  inworp werd doorgekopt tot bij Suzuki, die snel wegdraaide en ging liggen over het uitgestoken been van Utkus. Brüls zette de strafschop rustig om (58’ 1-1).

Didillon moest vlak daarna een afstandsschot van diezelfde Brüls in hoekschop duwen, maar daarna nam Cercle het commando terug over. Da Silva Lopes had beter moeten doen na aarzelend keeperswerk van Steppe, maar onze middenvelder trapte hoog over. Op een snelle inworp reageerden de thuisaanvaller scherper. Hara trok achteruit tot bij Suzuki, maar zijn poging werd door Didillon knap uit doel gezweefd. Toen Hannes Van der Bruggen Matondo de diepte in stuurde, kon niemand hem bijbenen. Allen voor Steppe bleef Rabbi koel en zette hij Cercle bij het ingaan van het slotkwartier opnieuw op voorsprong (‘75 1-2).

In een enerverende slotfase pompte de thuisploeg de bal naar voren. Cercle overleefde een paar scrimmages, maar moest in de blessuretijd met 10 verder nadat Matondo met een tweede geel van het veld werd gestuurd. Na het verstrijken van de aangekondigde 6 minuten blessuretijd volgde er toch nog een hoekschop voor de thuisploeg. Cacace trapte door een bos van benen binnen en leek zo de thuisploeg in extremis een punt te bezorgen. De VAR greep echter in en stelde vast dat Suzuki vanuit buitenspelpositie Didillon gehinderd had. Scheidsrechter Kevin Van Damme mocht de fase ook nog eens beoordelen, maar keurde het doelpunt dan toch af. Het laatste fluitsignaal volgde vlak daarna en de ontlading was wellicht tot in Brugge te horen.

Opstellingen:

Sint-Truiden: Steppe, Hashioka (‘81 Cacace), Buatu, Leistner, Lavalée (89’ Teixeira), Koita, Konaté, De Ridder (70’ Reitz), Brüls, Suzuki en Hara

Cercle: Didillon, Decostere (80’ Vitinho), Utkus (64’ Sousa), Daland, Velkovski, Van der Bruggen, Da Silva Lopes, Hotic (80’ Vanhoutte), Matondo, Deman (64’ Millàn) en Somers

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Premium Twoalve | Win een gesigneerd shirt van Jesper Daland!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jesper Daland uitgeroepen tot beste verdediger van speeldag 22!

Jesper Daland werd door Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine opgenomen in het Team of the Week. Bij HLN werd de centrale verdediger zelfs uitgeroepen tot de beste verdediger van speeldag 22!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Bekijk hier de hoogtepunten na de overwinning tegen Eupen (0-2)

Na de mooie 0-2 overwinning op bezoek bij KAS Eupen pakte Cercle de voorbije weken een knappe 18/21 in de Jupiler Pro League. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: “Hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met de supporters”

Thibo Somers was opnieuw een volledige wedstrijd een gesel voor de Eupense defensie en uiteindelijk kon het Cercle jeugdproduct ook de ban breken door Cercle een kwartier voor tijd op voorsprong te zetten: “Het was een zeer lastige wedstrijd voor ons, zeker de eerste helft. De wedstrijd bleef lang gesloten en we creëerden niet zoveel kansen. Eupen speelde in een erg laag blok en verwachtte enkel maar lange ballen. In de tweede helft kwamen we fysiek sterker uit de kleedkamer en gelukkig kunnen we daardoor alsnog de drie punten meenemen naar Brugge. We hopen wel dat de supporters snel opnieuw naar het stadion mogen komen, want hen missen we wel.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!