koop tickets online

Cercle wint met 3-1 van Zulte Waregem en zet zo indrukwekkende 21/24 neer!

Cercle blijft zijn opmars verder zetten en boekte tegen Zulte-Waregem zijn 7de overwinning op 8 wedstrijden. Cercle kende een droomstart door een snel strafschopdoelpunt van Dino Hotic en verdubbelde via Popovic de voorsprong nog voor rust. Cercle leek de wedstrijd in de tweede helft onder controle te hebben, maar maakte het zichzelf toch nog even moeilijk in de slotfase. Kévin Denkey zorgde diep in de blessuretijd voor de beslissing.

Bij Cercle keerden Rabbi Matondo en Da Silva Lopes terug in de basiself. Dat duo combineerde al in de eerste helft naar de eerste mogelijkheid voor Cercle, maar het schot van Da Silva Lopes was te centraal en kon door Bossut gestuit worden. De bezoekers werden overrompeld in de beginfase en gingen ook in de fout: Boya talmde te lang om een bal weg te werken en trapte dan Thibo Somers aan. Scheidsrechter Boucaut werd naar het scherm geroepen door de VAR en kende daarna de strafschop toe, die door Dino Hotic (5’ 1-0) kalm werd omgezet.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Er volgde nog een afstandsschot van Hannes Van Der Bruggen dat naast botste, maar in het tweede kwartier kregen de bezoekers toch voet aan de grond. Jelle Vossen kreeg twee keer de kans om uit te halen na een vrije trap, maar Thomas Didillon had telkens een antwoord klaar. Cercle nam daarna het commando over met een schot van Da Silva Lopes dat overging en een voorzet van Matondo die net buiten het bereik van Somers was. Dino Hotic schilderde vlak voor rust een hoekschop op het hoofd van Boris Popovic (44’ 2-0), die Bossut kansloos liet met een overhoekse kopbal. Seck pakte in een luchtduel nog uit met een fikse elleboog op het hoofd van Olivier Deman, maar de ref hield het bij een gele kaart.

Aan het begin van de tweede helft was het even schrikken toen Gano een voorzet die voorbij de tweede paal waaide nog tegen de paal kopte. Cercle leek de wedstrijd wel onder controle te hebben, maar nam in het aanvallende compartiment niet altijd de juiste keuzes.  Bossut moest enkel nog plat op een lage schuiver van Hotic. Op de lage voorzetten van Hotic en Matondo deed niemand de juiste loopactie.

Het niveau van de partij ging rond het uur wel naar omlaag, de dribbel en het schot van Matondo waren een zeldzame opflakkering. Didillon moest 10 minuten voor tijd een vrije trap van Dompé nog wel uit de hoek te duwen, maar voor de rest keek onze doelman vooral werkloos toe. Toch viel vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer uit de lucht. Jelle Vossen kon een mistasten van Didillon afstraffen.

Diep in de blessuretijd deelde Cercle toch de genadeslag uit. Het fysieke overwicht van Cercle in deze partij werd geïllustreerd door linksachter Miangue die in de 94ste minuut in de spits opdook en de perfecte assist afleverde voor Kévin Denkey (94’ 3-1). Zo nam de invaller alle twijfels weg over een nieuwe zege voor Cercle, dat zijn sterke reeks blijft verder zetten!
 


Cercle Brugge: Didillon, Decoster, Popovic, Daland, Miangue, Da Silva Lopes (58’ Vanhoutte), Van Der Bruggen, Hotic, Matondo (80’ Denkey), Somers en Deman (69’ Sousa)

Zulte Waregem: Bossut, Ciranni, Humphreys, Boya (71’ De Neve), Derijck, De Bock, Seck (58’ Doumbia), Fadera (46’ Kutesa), Dompé, Vossen en Gano
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle sluit knap seizoen af met een punt op het veld van Antwerp

In een wedstrijd waarin voor beide ploegen nog weinig op het spel stond leek de thuisploeg na rust de partij naar zich toe te trekken. Na het openingsdoelpunt van Balikwisha wankelde Cercle een kwartier lang, maar het kraakte niet. Die weerbaarheid leverde dankzij de traptechniek van Dino Hotic en het opportunisme van Kevin Denkey nog een punt op. Zo eindigt Cercle het seizoen met 45 punten op een knappe 10de plaats.  

Dominik Thalhammer wijzigde zijn ploeg op 3 plaatsen in vergelijking met de wedstrijd tegen AA Gent: Vitinho nam de plaats in van Sousa op linksachter, Charles Vanhoutte kreeg op het middenveld de voorkeur op Da Silva Lopes en Kévin Denkey mocht voorin opboksen tegen Seck en co. Thibo Somers schoof daardoor naar de rechterflank, Olivier Deman nam plaats op de bank.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd met een poging van Benson in de handen van Warleson en een inzet van Seck (wel vanuit buitenspel) tegen de lat. Diezelfde Seck lag met slordig uitvoetballen aan de basis van de eerste mogelijkheid voor Cercle, maar Butez anticipeerde goed op de voorzet van Dino Hotic. Even later zat Rabbi Matondo er goed tussen, maar zijn steekpass op Denkey was net niet goed genoeg. Die laatste pass ging bij Cercle te vaak mis, waardoor groen-zwarte kansen schaars waren.
De thuisploeg kon Warleson wel een paar keer aan het werk zetten met enkele afstandsschoten, maar moeilijke reddingen zaten daar ook niet bij. Hij bleef vlak voor rust wel goed overeind in een 1-tegen-1 met Frey, al stond de Antwerp-spits in die fase ook in buitenspelpositie.  

Rusten dus bij een logische 0-0, maar die stand verdween snel na rust van het bord. Na een snelle omschakeling van de thuisploeg kwam de voorzet van Benson met een gelukje bij Frey terecht en die legde de bal perfect klaar voor Balikwisha. Van dichtbij liet hij Warleson kansloos. Onze Braziliaanse doelman hield enkele minuten daarna Myoshi met een knappe parade van de snelle 2-0. Antwerp duwde door en het was enkel dankzij wat kunst-en vliegwerk dat Cercle in die fase overeind bleef.

Met slechts 1 doelpunt achterstand bleef alles wel mogelijk en Cercle kwam in het laatste deel van de wedstrijd voorzichtig de neus aan het venster steken. Het waarschuwingsschot kwam van Thibo Somers (knappe poging, maar een metertje over). Na een overtreding op Denkey leek Cercle een penalty te krijgen, maar de overtreding gebeurde net buiten de zestien en werd dus terecht gecorrigeerd door de VAR. De vrije trap die volgde werd door Dino Hotic enig mooi voorbij de muur gekruld, maar strandde op de binnenkant van de paal. Gelukkig voor Cercle was Kévin Denkey het snelst bij de rebound en hij knalde de gelijkmaker staalhard in doel.

De thuisploeg wilde een driepunter en pompte in de slotfase nog een pak voorzetten voor doel. De groen-zwarte verdediging stond echter pal en gaf weinig weg. Nainggolan kwam nog het dichtst bij de 2-1, maar Warleson dook de bal uit de benedenhoek. Op de tegenaanval kon Cercle via Matondo nog enkele keren dreigen, maar verder dan een schot over doel kwam Rabbi, die een ongelukkige wedstrijd speelde, niet. Zo bleef het voor Cercle, dat zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde maar wel terug karakter toonde, bij een gelijkspel op de Bosuil.


Opstellingen:
Antwerp: Butez, Bataille, Seck, Dessoleil, Vines, Nainggolan, Yusuf, Myoshi (76’ Samatta), Benson (69’ Gerkens), Balikwisha (87’ Eggestein) en Frey
Cercle: Warleson, Decostere, Popovic, Daland, Vitinho (54 Miangue), Vanhoutte (54’ Da Silva Lopes), Van Der Bruggen, Hotic, Somers (76’ Deman), Denkey en Matondo

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle en Gent delen de punten

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 stond volledig in het teken van het afscheid van Cercledoelman Miguel Van Damme. Cercle en AA Gent deelden de punten. Na vroege doelpunten van Tissoudali en Somers was het Depoitre die ervoor zorgde dat de bezoekers met een voorsprong gingen rusten. In de slotfase bracht opnieuw Somers de bordjes opnieuw in evenwicht. In de slotfase kwamen beide ploegen nog dicht bij een doelpunt, maar verder dan een puntendeling kwamen beide ploegen niet. 

Via een pakkend eerbetoon namen spelers en supporters afscheid van Miguel Van Damme. Eenmaal de wedstrijd op gang gefloten was, duurde het niet lang voor de match openbrak. Na amper twee minuten kreeg Tissoudali centraal wat ruimte, waarna de man in vorm doelman Warleson kansloos liet. Cercle reageerde meteen en na een hoekschop kon Somers twee minuten later de bordjes opnieuw in evenwicht brengen. De bezoekers, die alle punten nodig hebben in de strijd voor de Champions' Play-Offs, bleven komen en kregen in de openingsminuten nog twee goede kansen: Warleson moest zich onderscheiden op pogingen van Castro-Montes en Vadis. AA Gent probeerde de wedstrijd in handen te nemen en werd daar op het half uur voor beloond toen Depoitre een scherpe voorzet van Tissoudali binnenduwde. De reactie van Groen-Zwart bleef niet uit, maar verder dan enkele afgeblokte pogingen en hoekschoppen geraakte Cercle niet.

Ook na de pauze bleef Groen-Zwart op zoek gaan naar de gelijkmaker, al bleef het lange tijd wachten op grote kansen. Al vroeg in de tweede helft ontfutselde Matondo de bal van Roef, maar een ploeggenoot kon de snelle spits niet bereiken. Popovic kopte vervolgens een vrije trap voorlangs. Aan de overzijde was het opletten voor Tissoudali, die het leer na een ren tegen de paal mikte. De Cerclespitsen hadden het niet gemakkelijk tegen de grote en sterke verdedigers van AA Gent en bovendien verdween het tempo een poos uit de wedstrijd door blessurebehandelingen. Toch gaf Groen-Zwart niet op. Met nog twaalf minuten op de klok kwam Cercle heel dicht bij de gelijkmaker: op aangeven van Matondo plaatste Denkey de bal maar net naast. Het was slechts uitstel van executie voor AA Gent, want in de volgende fase bracht Somers Cercle wel opnieuw op gelijke hoogte. Bij de bezoekers kreeg Hjulsager bovendien een rode kaart onder de neus geduwd, na een reactie op een fout van Da Silva.
Cercle rook haar kans en bleef aanvallen, maar Matondo en vooral Denkey kregen de bal er niet in. Ook Gent kreeg nog één grote kans: Samoise mikte het leer in de slotseconden echter tegen de lat. Zo eindigde de intense wedstrijd op een puntendeling.

Opstelling Cercle: Warleson, Decostere, Popovic (77' Vanhoutte), Daland, Sousa (56' Vitinho), Da Silva, Van Der Bruggen, Hotic, Deman (56' Denkey), Matondo en Somers.

Opstelling Gent: Roef, Okumu, Ngadeu, Torunarigha, Samoise, Kums (90+5' Nurio), Vadis (45+2' Hjulsager), De Sart, Castro-Montes, Depoitre (90+5' Lemajic) en Tissoudali.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Moeilijke avond in Charleroi

Het is een understatement om te stellen dat de Carolo’s niet de favoriete tegenstander zijn van Cercle en ook deze keer ging zowat alles mis wat er mis kan gaan. Net zoals in de heenwedstrijd werd Cercle al snel op een dubbele achterstand getrakteerd. Het ging nog voor de rust helemaal fout met een rode kaart en nog eens twee tegendoelpunten. In een overbodige tweede helft zette Charleroi nog de forfaitcijfers op het bord.

De eerste prikjes waren dan wel voor Cercle via Da Silva Lopes en Hannes Van Der Bruggen, maar het was de thuisploeg die al in de beginfase keihard toesloeg. Met het openingsdoelpunt van Kayembe (7’, 1-0) was heel wat pech mee gemoeid, maar tegen het zondagsschot van Bayo (9’, 2-0) viel niks te beginnen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beloften met 1-3 onderuit tegen Standard

De beloften hebben maandag met 1-3 verloren van Standard. Cercle, dat aan de rust met 1-0 leidde, zag de bezoekers in de tweede helft op en over Groen-Zwart komen.

Cercle nam dus een eerste optie op de 3 punten in deze partij. Maar tegen een sterk Standard kon groen-zwart moeilijk stand houden en in hun spel komen. Na een tweede gele kaart en dus rood moest Cercle met 10 verder. Ook enkele noodgedwongen wissels, waaronder eentje vroeg in de wedstrijd, zorgden ervoor dat onze U21 het moeilijk had. 1-3 werd het dus in Ruddervoorde.

Voor Cercle speelden: Langenbick - Sampers (46' Coens), Koshi (79' Audenaert), Vandemaele, Schiffer, Ravych (46' Suffys), Lucker (79' Smets), Lietaert, Scholaert, Vanackere, Martlé (6' Vervaecke)

Zondag staat om 17:00 de derby op het programma in Roeselare (Diksmuidsesteenweg 374, 8800 Roeselare).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Sterk Cercle houdt de punten verdiend thuis tegen KVK

Na een nieuwe sterke prestatie tegen KV Kortrijk heeft Cercle de drie punten thuisgehouden. Al in de eerste helft kwam bijna al het doelgevaar van Groen-Zwart, maar de Vereniging vergat zichzelf te belonen met een voorsprong halfweg. Na de pauze kwam daar al snel verandering in toen Hotic een strafschop perfect binnentrapte. Wat later besliste de sterke Denkey de wedstrijd met zijn vierde doelpunt in vijf wedstrijden.

Bij afwezigheid van de zieke Thalhammer, namen zijn assistenten De Wulf en Muslic zijn taken over langs de lijn. Kapitein Van Der Bruggen kwam terug uit schorsing. Voor de rest vielen er geen wijzigingen te noteren in de basiself.

Groen-Zwart nam al snel het initiatief en dat leverde de nodige dreiging op via Denkey en Matondo. Na een mooie dribbel zag Matondo wat later zijn schot afwijken en tegen de paal stranden. Cercle drukte KVK terug op eigen helft, maar het verdiende doelpunt bleef uit. Op het half uur zag ook Deman zijn schot afwijken en decimeters naast gaan.
Pas tegen het einde van de eerste helft werd de wedstrijd wat evenwichtiger en konden de bezoekers voor dreiging zorgen. Palaversa mikte zijn poging evenwel enkele meters naast.

Ook na de pauze startte Cercle het felst. De Vereniging versierde al snel enkele kansjes en toen Vandendriessche aan het truitje van Daland hing bij een hoekschop, wees de ref naar de stip. Specialist Hotic plaatste de bal perfect in het hoekje voorbij Ilic. De verdiende voorsprong stond eindelijk op het bord. De bezoekers probeerden het evenwicht te herstellen, maar zagen de voorsprong van Groen-Zwart al snel verdubbeld worden. Een afvallende bal kwam bij Denkey, die het leer zonder twijfelen staalhard tegen de touwen knalde. Het vuur verdween wat uit de wedstrijd: voor Cercle hoefde het niet meer en Groen-Zwart rekende op enkele flitsen. De Kerels daarentegen slaagden er niet in de defensie van Cercle in de problemen te brengen. Een verdiende overwinning dus, waardoor Cercle druk blijft zetten op de ploegen voor zich in de strijd om de top 8.

Opstelling Cercle: Warleson, Vitinho (63’ Vitinho), Utkus, Daland, Miangue, Van Der Bruggen (83’ Vanhoutte), Da Silva, Hotic, Deman, Matondo en Denkey (71’ Somers).

Opstelling KV Kortrijk: Ilic, Reynolds (46’ Rougeaux), Sainsbury, Palaversa (62’ Badamosi), Messaoudi, Selemani, Kadri (78’ Jonckheere), Mehssatou, Vandendriessche, Moreno (78’ Mbayo) en Radovanovic.

Doelpunten: Hotic (50’, 1-0), Denkey (66', 2-0)

 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!