LIVE: KV Kortrijk-Cercle Brugge
koop tickets online

Cercle wint met 3-2 van KV Mechelen

Cercle nam het op de 25ste speeldag thuis op tegen KV Mechelen. Al na twee minuten spelen kwam Cercle op voorsprong via Eppel. Niet lang daarna maakte Hotic er 2-0. KV Mechelen kon snel daarna milderen tot 2-1. In de 80e minuut bracht Van Damme Mechelen terug op gelijke hoogte. In de toegevoegde tijd zorgde Peeters voor de 3-2 en bezorgde Cercle zo de overwinning!

 

Na een hoekschop gooide Peeters meteen de bal voor doel. Eppel kreeg ruimte en kopte de bal in doel: 1-0 voor Cercle. Amper enkele minuten later was Groen-Zwart daar opnieuw. Hotic profiteerde van slecht uitverdedigen bij KV Mechelen en maakte er 2-0 van: een droomstart voor Cercle. Even later kwam Hotic tot bij Hoggas, maar zijn schot kraakte.

Maar ook aan de overkant ging het snel. Vanlerberghe trapte de bezoekers na 10 minuten op 2-1. Cercle kreeg opnieuw enkele kansen. Een schot van Hoggas werd weggebokst door Castro en even later ging een knal van diezelfde Fransman hoog over. Aan de overzijde ging het schot van De Camargo in het zijnet. Het laatste wapenfeit voor de rust was de kans op de 3-1 die Peeters miste na een voorzet van Hazard.

 

Bij het begin van de tweede helft ging een trap van Hotic hoog over. Ook een voorzet van de Bosniër raakte niet voorbij de verdediging van Mechelen. Er kwam minder doelgevaar van Cercle in de tweede dan in de eerste helft. Een schot vanaf de middenlijn van Hazard ging naast.

Met nog een kwartier te voetballen voerde Storck twee wissels door. Foster en Gory kwamen het veld op voor Hazard en Hotic. Van Damme zorgde 10 minuten voor tijd voor de gelijkmaker: 2-2. Een trap van Tainmont ging langs de eerste paal. De Belder mocht de laatste vijf minuten volmaken in de plaats van Hoggas. In de 91e minuut bracht Peeters Cercle terug op voorspong: 3-2! De drie punten bleven in het Jan Breydelstadion.

 

 

 

Cercle Brugge: Moser, Chatziisaias, Hazard, Peeters (76’ Foster), Hotic (76’ Gory), Coulibaly, Eppel, Hoggas (86’ De Belder), Dabila, Velkovski en Biancone.

KV Mechelen: Castro, Van Cleemput, Swinkels (46’ Van Damme), Hairemans, Kaya, De Camargo, Storm (63’ Togui), Schoofs, Corryn (74’ Tainmont), Peyre en Vanlerberghe.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERKVM | Jullie verkozen Stef Peeters tot Man of the Match!

Met zijn winning goal tegen KV Mechelen verkozen jullie Stef Peeters tot Man of the Match! Onze middenvelder haalde het met 40% van de stemmen voor Dino Hotic (16,92%) & Marton Eppel (12,31%).

Proficiat Stef!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | Herbeleef de supportersvreugde dankzij onze Fancam!

De goals van Eppel, Hotic & Peeters zorgden ook voor heel wat euforie op de tribunes. Check hier de Fancam uit Cercle Brugge-KV Mechelen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | De persconferentie na de wedstrijd

Bernd Storck blikte uiteraard tevreden terug na de winst tegen KV Mechelen. Wat beide coaches exact te vertellen hadden tijdens de persconferentie kan je hieronder bekijken!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | Stem nu op jouw Man of the Match!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | Miguel Van Damme is erbij vanavond!

Onze Miguel Van Damme supportert vanavond in het stadion mee voor Cercle! Onze doelman kreeg de toelating van zijn behandelende artsen om z'n ploegmaats vanavond naar de overwinning te juichen tegen KV Mechelen. Komaan Cercle !

 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!