koop tickets online
nl fr en

Cercle wint oefenpot in Dender overtuigend met 0-5!

Zaterdagmiddag werkte Cercle op bezoek bij FC Dender z’n laatste oefenmatch uit de voorbereiding af. In een wedstrijd van 120 minuten won Cercle overtuigend met 0-5. Van Der Bruggen, Ueda, Hotic, Martlé en Denkey zorgden voor de goals.

Geen Daland, Utkus of Kehrer bij Cercle: het drietal bleef uit voorzorg aan de zijlijn maar zag Cercle wel een vliegende start nemen. Om iedereen voldoende speelminuten te geven werd geopteerd om 120 minuten te voetballen en werd de kern aangevuld met een aantal U23-spelers. Net zoals de voorbije weken startte Cercle dus furieus en zette het Dender onmiddellijk onder druk. Dat loonde ook toen doelman Devriendt een bal in de voeten van Van Der Bruggen wegwerkte en de Cerclekapitein op zijn beurt de bal knap in een leeg doel lobde, 0-1.

Het was warm in Dender: de drinkpauze was dus welgekomen en onmiddellijk erna was daar opnieuw Cercle: nieuwkomer Ueda werd aangespeeld, draaide zich mooi vrij en schoot vanop zo’n 20 meter staalhard in doel, 0-2. Doelman Devriendt had duidelijk geen verhaal tegen de kanonskogel van de Japanse international. Met de rust in zicht had Cercle via Somers en Deman nog kansen op 0-3, maar dat doelpunt zou pas onmiddellijk na rust vallen. Miangue dekte goed door en kon Hotic alleen voor de goal zetten. De Bosniër twijfelde niet en scoorde.

Cerle Brugge KSV

Dender, dat buiten een vrije trap niks creëerde, onderging het spel. Na 90 minuten heel wat youngsters in de ploeg bij Cercle, maar aan intensiteit en goesting geen gebrek. Toen een voorzet van Sampers in de zestien bleef hangen, kon Martlé simpel de 0-4 op het bord zetten. Nog was het niet gedaan, nu was het Denkey die kon scoren, nadat Lietaert mooi de bal recupereerde. Een assist dus voor de 17-jarige centrale verdediger, maar even later werd hij met rood van het veld gestuurd nadat hij M’Barki, erg duidelijk vertrekkend vanuit buitenspel, neerhaalde voor de zestienmeter. 0-5 was de eindstand in Dender: een mooie overwinning om de voorbereiding mee af te sluiten.


FC Dender: Devriendt – Smet, Borry, M’Barki, Lallemand, Hens, De Bodt, Fofana, De Backer, Atteri & Rôdes.

Cercle Brugge: Warleson (91’ Bruzzese) – Decostere (91’ Larade), Popovic (91’ Lietaert), Ravych (91’ Vandemaele), Miangue (91’ Lucker), Van Der Bruggen (91’ Smets), Lopes Da Silva (57’ Vanhoutte), Hotic (91’ Martlé), Somers (91’ Ackx), Ueda (57’ Denkey) & Deman (91’ Sampers).

Doelpunten: 1’ Van Der Bruggen (0-1); 23’ Ueda (0-2); 51’ Hotic (0-3); 94’ Martlé (0-4); 111’ Denkey (0-5)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-KV Mechelen

Coach Dominik Thalhammer maakte vrijdagnamiddag z'n selectie bekend voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Ontdek hier de namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cashless naar Cercle-KV Mechelen

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen overlopen we graag even de betaalmogelijkheden binnen de stadionpoorten:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer: "Het wordt een interessante wedstrijd"

Zaterdag ontvangt Cercle in het Jan Breydelstadion KV Mechelen. Coach Dominik Thalhammer blikt hier vooruit naar dit duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Nog geen tickets voor Cercle-KV Mechelen? Kom zaterdag dan op tijd naar Jan Breydel!

Zaterdag om 18:15 neemt Cercle het op tegen KV Mechelen. Wie nog op zoek is naar wedstrijdtickets kan vanaf 16:15 terecht aan de loketten rond het stadion (Noord en Oost). Kom zeker op tijd of koop je tickets online om mogelijks lange wachtrijen in de hitte te vermijden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Zaterdag voor en na de match in het Fandorp: DJ Jay Wall!

Het wordt warm zaterdag. Meer zelfs: het wordt tropisch! Er komt een ijsjeskraam ter hoogte van de Westtribune en net zoals de thuiswedstrijd tegen Anderlecht voorzien we voor én na Cercle-KV Mechelen een heus Fandorp ter hoogte van de spelershome. DJ Jay Wall zorgt voor de beats!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!