koop tickets online
nl fr en

Cercle wint oefenpot in Dender overtuigend met 0-5!

Zaterdagmiddag werkte Cercle op bezoek bij FC Dender z’n laatste oefenmatch uit de voorbereiding af. In een wedstrijd van 120 minuten won Cercle overtuigend met 0-5. Van Der Bruggen, Ueda, Hotic, Martlé en Denkey zorgden voor de goals.

Geen Daland, Utkus of Kehrer bij Cercle: het drietal bleef uit voorzorg aan de zijlijn maar zag Cercle wel een vliegende start nemen. Om iedereen voldoende speelminuten te geven werd geopteerd om 120 minuten te voetballen en werd de kern aangevuld met een aantal U23-spelers. Net zoals de voorbije weken startte Cercle dus furieus en zette het Dender onmiddellijk onder druk. Dat loonde ook toen doelman Devriendt een bal in de voeten van Van Der Bruggen wegwerkte en de Cerclekapitein op zijn beurt de bal knap in een leeg doel lobde, 0-1.

Het was warm in Dender: de drinkpauze was dus welgekomen en onmiddellijk erna was daar opnieuw Cercle: nieuwkomer Ueda werd aangespeeld, draaide zich mooi vrij en schoot vanop zo’n 20 meter staalhard in doel, 0-2. Doelman Devriendt had duidelijk geen verhaal tegen de kanonskogel van de Japanse international. Met de rust in zicht had Cercle via Somers en Deman nog kansen op 0-3, maar dat doelpunt zou pas onmiddellijk na rust vallen. Miangue dekte goed door en kon Hotic alleen voor de goal zetten. De Bosniër twijfelde niet en scoorde.

Cerle Brugge KSV

Dender, dat buiten een vrije trap niks creëerde, onderging het spel. Na 90 minuten heel wat youngsters in de ploeg bij Cercle, maar aan intensiteit en goesting geen gebrek. Toen een voorzet van Sampers in de zestien bleef hangen, kon Martlé simpel de 0-4 op het bord zetten. Nog was het niet gedaan, nu was het Denkey die kon scoren, nadat Lietaert mooi de bal recupereerde. Een assist dus voor de 17-jarige centrale verdediger, maar even later werd hij met rood van het veld gestuurd nadat hij M’Barki, erg duidelijk vertrekkend vanuit buitenspel, neerhaalde voor de zestienmeter. 0-5 was de eindstand in Dender: een mooie overwinning om de voorbereiding mee af te sluiten.


FC Dender: Devriendt – Smet, Borry, M’Barki, Lallemand, Hens, De Bodt, Fofana, De Backer, Atteri & Rôdes.

Cercle Brugge: Warleson (91’ Bruzzese) – Decostere (91’ Larade), Popovic (91’ Lietaert), Ravych (91’ Vandemaele), Miangue (91’ Lucker), Van Der Bruggen (91’ Smets), Lopes Da Silva (57’ Vanhoutte), Hotic (91’ Martlé), Somers (91’ Ackx), Ueda (57’ Denkey) & Deman (91’ Sampers).

Doelpunten: 1’ Van Der Bruggen (0-1); 23’ Ueda (0-2); 51’ Hotic (0-3); 94’ Martlé (0-4); 111’ Denkey (0-5)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Emilio Kehrer viert vandaag zijn 21ste verjaardag!

Onze jonge aanvaller Emilio Kehrer is vandaag een jaartje ouder geworden. Emilio genoot zijn jeugdopleiding bij het Duitse Freiburg en schopte het daar tot in het tweede elftal, dat momenteel uitkomt in de derde Bundesliga. Afgelopen zomer maakte de Duitse jeugdinternational de overstap naar Cercle. Emilio mocht in de Jupiler Pro League al 10 keer invallen en wist daarin één keer de weg naar het doel te vinden. Momenteel is hij enkele weken buiten strijd met een gebroken teen. We wensen hem van iedereen bij Cercle een leuke verjaardag en een spoedig herstel toe!

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Emilio! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!