koop tickets online
nl fr en

Cercle wint oefenpot in Dender overtuigend met 0-5!

Zaterdagmiddag werkte Cercle op bezoek bij FC Dender z’n laatste oefenmatch uit de voorbereiding af. In een wedstrijd van 120 minuten won Cercle overtuigend met 0-5. Van Der Bruggen, Ueda, Hotic, Martlé en Denkey zorgden voor de goals.

Geen Daland, Utkus of Kehrer bij Cercle: het drietal bleef uit voorzorg aan de zijlijn maar zag Cercle wel een vliegende start nemen. Om iedereen voldoende speelminuten te geven werd geopteerd om 120 minuten te voetballen en werd de kern aangevuld met een aantal U23-spelers. Net zoals de voorbije weken startte Cercle dus furieus en zette het Dender onmiddellijk onder druk. Dat loonde ook toen doelman Devriendt een bal in de voeten van Van Der Bruggen wegwerkte en de Cerclekapitein op zijn beurt de bal knap in een leeg doel lobde, 0-1.

Het was warm in Dender: de drinkpauze was dus welgekomen en onmiddellijk erna was daar opnieuw Cercle: nieuwkomer Ueda werd aangespeeld, draaide zich mooi vrij en schoot vanop zo’n 20 meter staalhard in doel, 0-2. Doelman Devriendt had duidelijk geen verhaal tegen de kanonskogel van de Japanse international. Met de rust in zicht had Cercle via Somers en Deman nog kansen op 0-3, maar dat doelpunt zou pas onmiddellijk na rust vallen. Miangue dekte goed door en kon Hotic alleen voor de goal zetten. De Bosniër twijfelde niet en scoorde.

Cerle Brugge KSV

Dender, dat buiten een vrije trap niks creëerde, onderging het spel. Na 90 minuten heel wat youngsters in de ploeg bij Cercle, maar aan intensiteit en goesting geen gebrek. Toen een voorzet van Sampers in de zestien bleef hangen, kon Martlé simpel de 0-4 op het bord zetten. Nog was het niet gedaan, nu was het Denkey die kon scoren, nadat Lietaert mooi de bal recupereerde. Een assist dus voor de 17-jarige centrale verdediger, maar even later werd hij met rood van het veld gestuurd nadat hij M’Barki, erg duidelijk vertrekkend vanuit buitenspel, neerhaalde voor de zestienmeter. 0-5 was de eindstand in Dender: een mooie overwinning om de voorbereiding mee af te sluiten.


FC Dender: Devriendt – Smet, Borry, M’Barki, Lallemand, Hens, De Bodt, Fofana, De Backer, Atteri & Rôdes.

Cercle Brugge: Warleson (91’ Bruzzese) – Decostere (91’ Larade), Popovic (91’ Lietaert), Ravych (91’ Vandemaele), Miangue (91’ Lucker), Van Der Bruggen (91’ Smets), Lopes Da Silva (57’ Vanhoutte), Hotic (91’ Martlé), Somers (91’ Ackx), Ueda (57’ Denkey) & Deman (91’ Sampers).

Doelpunten: 1’ Van Der Bruggen (0-1); 23’ Ueda (0-2); 51’ Hotic (0-3); 94’ Martlé (0-4); 111’ Denkey (0-5)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Miron Muslic langer bij Cercle Brugge!

Cercle Brugge heeft het contract van Miron Muslic (40) opengebroken. De Oostenrijker plaatste z’n handtekening onder een nieuwe verbintenis tot juni 2024.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Trainingsstage Benidorm: “Verder werken aan de Cercle mentaliteit”

Op de tweede stagedag in Benidorm stonden er twee trainingen op het programma. Beide sessies werden voorafgegaan door een opwarming in de fitness. Ook na de veldtrainingen konden de spelers in de gym terecht om bijkomende oefeningen te doen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] De eerste stagedag op Spaanse bodem in beeld

Zondagmiddag arriveerde Cercle op trainingskamp in Benidorm en maandag stond onmiddellijk de eerste training op het programma. Hoe die verliep kan je in onderstaande video terugvinden:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle goed en veilig aangekomen op trainingsstage in Benidorm

Cercle is zondagmiddag goed aangekomen op trainingsstage in Benidorm waar het tot zondag zal verblijven. Maandag werd er voor het eerst op Spaanse bodem getraind. Komende vrijdag om 15h00 wordt een oefenwedstrijd afgewerkt tegen AS Monaco.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cyber Monday: nog 24h lang 25% korting in de Cercle webshop!

Na het Black Friday-weekend is het vandaag de beurt aan Cyber Monday: nog tot 23h59 scoor je 25% korting in de Cercle webshop. De korting is geldig op het volledige gamma.

Gebruik de kortingscode BF2022 bij het afrekenen om jouw korting te verkrijgen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!