koop tickets online

Cercle wint oefenpot op bezoek bij KV Kortrijk met 0-1!

Vorige week scoorde Cercle in de eerste oefenwedstrijd tegen tegen Zulte-Waregem al na 2 minuten en ook in Kortrijk sloeg Cercle bijna meteen toe. Decostere maakte de overlap en pakte uit met een lage voorzet, die door Golubovic ternauwernood in hoekschop kon worden verwerkt. Na 12 minuten zette Gory zich knap door op de linkerflank. Hij schotelde Hotic de 0-1 voor, maar Dino trof de lat. 

Op het kwartier stak de thuisploeg de eerste keer haar neus aan het venster. Het uitkomen van Warleson was voldoende om Gueye af te schrikken. Even later weer pech voor Cercle: Hoggas lanceerde Mbenza, die door thuisdoelman Jakubech naar de zijkant werd gedwongen. Mbenza probeerde het toch met een subtiele lob, die op de lat viel. Hotic krulde even later ook nog een vrije trap richting doel, maar die bal ging enkele meters over. 
 

Op het halfuur klom Cercle dan verdiend op voorsprong. Charles Vanhoutte kreeg centraal op het middenveld de tijd om Gory te lanceren. Die legde terug op Mbenza, die met zijn linker hoog in doek besloot. Doelman Warleson moest enkele minuten later voor het eerst echt in actie komen, maar had niet al teveel moeite met het schotje van Maus. De volley van Galubovic die even later volgde zou een stuk lastiger geweest zijn, maar zoefde gelukkig voor Cercle een metertje naast. Mbenza kon nog eens dreigen vlak voor rust, maar Jakubech had opnieuw een antwoord klaar.

Cerle Brugge KSV

Aan de rust kwam Johanna Omolo Deuro vervangen. Cercle bleef op zoek gaan naar de 0-2. Alimami Gory pakte meteen uit met een knappe volley, maar de reactie van thuisdoelman Jakubech was even knap. Na een collectieve aanval volgde er een perfecte voorzet van Decostere. Jakubech had altijd kansloos moeten zijn op de inzet van Hoggas, maar Kevin raakte de bal onvoldoende zuiver.  

Op het uur volgden collectieve wissels bij beide ploegen. Bij Cercle kwamen Goblet, Corryn, Raux-Yao en Koshi in de ploeg voor Warleson, Velkovski, Taravel en Vanhoutte. In de slotfase kwamen ook nog Cassaert, Sampers en Dekuyper in de ploeg. De thuisploeg had het betere van het spel in het laatste half uur, maar bleef het moeilijk hebben om kansen af te dwingen. Gilles Dewaele was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een hard schot op de paal, maar verder bleef het gevaar beperkt tot stilstaande fases. Cercle hield zo vrij eenvoudig stand in de slotfase en boekte zo de eerste overwinning van de voorbereiding. 
 


 

Cerle Brugge KSV

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
6 nieuwe coronabesmettingen bij Cercle

Nadat afgelopen vrijdag eerder bekend raakte dat een A-kern speler positief had getest op COVID-19, bracht een extra test op zaterdag 6 nieuwe gevallen aan het licht. In totaal testten de voorbije dagen 6 A-kern spelers en 1 lid uit de omkadering positief op het coronavirus.

Alle gediagnosticeerde personen stellen het goed, vertonen weinig tot geen symptomen en verblijven op dit moment in quarantaine. Omwille van het interne COVID-19 protocol worden er geen namen vrijgegeven van personen en spelers die positief hebben getest.

Begin volgende week worden de volledige spelersgroep en technische staf aan nieuwe testen onderworpen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Ueda! - お誕生日おめでとう直道 !

Cercle Brugge wenst Naomichi Ueda een fantastische verjaardag toe!

Ueda, sinds 2018 bij Cercle, viert vandaag z'n 26ste verjaardag. Tijdens de afgelopen internationalbreak liet Ueda zich in z'n thuisland opmerken met een doelpunt in het vriendschappelijke duel tegen Ivoorkust. Voor Cercle lukte het Ueda tot dusver één keer te scoren: tijdens Play-Off 2 scoorde Ueda in 2019 met een rake kopbal de 1-2 in de uiteindelijk 2-3 overwinning in en tegen Moeskroen.

Proficiat Naomichi!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ticketing en secretariaat zaterdag gesloten

Vandaag, zaterdag 24 oktober, blijft de dienst Ticketing en het secretariaat aan het Jan Breydelstadion gesloten.

Maandag zijn we opnieuw paraat!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Moeskoen wordt uitgesteld

Nadat vrijdagmorgen op een persconferentie van het Overlegcomité werd beslist dat voetbalwedstrijden de komende maand zonder publiek worden afgewerkt, besliste de Pro League zopas om Cercle Brugge-Moeskroen van zaterdagavond uit te stellen. De kalendermanager nam deze beslissing op basis van het aantal te hoge coronabesmettingen bij Moeskroen.

Ook bij Cercle Brugge kan er één positief staal worden gemeld: de speler in kwestie stelt het evenwel goed en werd onmiddellijk voor 7 dagen in quarantaine geplaatst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Speel mee met de Cercle Game en win een wedstrijdshirt!

Zaterdag komt Moeskroen op bezoek in Jan Breydel! Dat kan jou een shirt of een andere leuke prijs opleveren als je de wedstrijd kan voorspellen in onze Cercle Game.
Speelde je nog niet eerder mee? Heel simpel! Schat een handvol vragen goed in val zo in de prijzen. 

Meespelen kan vanaf 18 jaar. Deelname is helemaal gratis.

 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!