koop tickets online

Cercle wint oefenpot op bezoek bij KV Kortrijk met 0-1!

Vorige week scoorde Cercle in de eerste oefenwedstrijd tegen tegen Zulte-Waregem al na 2 minuten en ook in Kortrijk sloeg Cercle bijna meteen toe. Decostere maakte de overlap en pakte uit met een lage voorzet, die door Golubovic ternauwernood in hoekschop kon worden verwerkt. Na 12 minuten zette Gory zich knap door op de linkerflank. Hij schotelde Hotic de 0-1 voor, maar Dino trof de lat. 

Op het kwartier stak de thuisploeg de eerste keer haar neus aan het venster. Het uitkomen van Warleson was voldoende om Gueye af te schrikken. Even later weer pech voor Cercle: Hoggas lanceerde Mbenza, die door thuisdoelman Jakubech naar de zijkant werd gedwongen. Mbenza probeerde het toch met een subtiele lob, die op de lat viel. Hotic krulde even later ook nog een vrije trap richting doel, maar die bal ging enkele meters over. 
 

Op het halfuur klom Cercle dan verdiend op voorsprong. Charles Vanhoutte kreeg centraal op het middenveld de tijd om Gory te lanceren. Die legde terug op Mbenza, die met zijn linker hoog in doek besloot. Doelman Warleson moest enkele minuten later voor het eerst echt in actie komen, maar had niet al teveel moeite met het schotje van Maus. De volley van Galubovic die even later volgde zou een stuk lastiger geweest zijn, maar zoefde gelukkig voor Cercle een metertje naast. Mbenza kon nog eens dreigen vlak voor rust, maar Jakubech had opnieuw een antwoord klaar.

Cerle Brugge KSV

Aan de rust kwam Johanna Omolo Deuro vervangen. Cercle bleef op zoek gaan naar de 0-2. Alimami Gory pakte meteen uit met een knappe volley, maar de reactie van thuisdoelman Jakubech was even knap. Na een collectieve aanval volgde er een perfecte voorzet van Decostere. Jakubech had altijd kansloos moeten zijn op de inzet van Hoggas, maar Kevin raakte de bal onvoldoende zuiver.  

Op het uur volgden collectieve wissels bij beide ploegen. Bij Cercle kwamen Goblet, Corryn, Raux-Yao en Koshi in de ploeg voor Warleson, Velkovski, Taravel en Vanhoutte. In de slotfase kwamen ook nog Cassaert, Sampers en Dekuyper in de ploeg. De thuisploeg had het betere van het spel in het laatste half uur, maar bleef het moeilijk hebben om kansen af te dwingen. Gilles Dewaele was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een hard schot op de paal, maar verder bleef het gevaar beperkt tot stilstaande fases. Cercle hield zo vrij eenvoudig stand in de slotfase en boekte zo de eerste overwinning van de voorbereiding. 
 


 

Cerle Brugge KSV

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle Brugge-Standard

Paul Clement maakte zaterdagmiddag z'n 22 koppige selectie bekend voor Cercle-Standard van zondagmiddag om 16h. Nieuwkomer Kévin Denkey behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo naar Erzurumspor

Cercle Brugge en het Turkse Büyüksehir Belediye Erzurumspor hebben een overeenkomst bereikt met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van middenvelder Johanna Omolo.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!