koop tickets online

Cercle wint oefenpot op bezoek bij KV Kortrijk met 0-1!

Vorige week scoorde Cercle in de eerste oefenwedstrijd tegen tegen Zulte-Waregem al na 2 minuten en ook in Kortrijk sloeg Cercle bijna meteen toe. Decostere maakte de overlap en pakte uit met een lage voorzet, die door Golubovic ternauwernood in hoekschop kon worden verwerkt. Na 12 minuten zette Gory zich knap door op de linkerflank. Hij schotelde Hotic de 0-1 voor, maar Dino trof de lat. 

Op het kwartier stak de thuisploeg de eerste keer haar neus aan het venster. Het uitkomen van Warleson was voldoende om Gueye af te schrikken. Even later weer pech voor Cercle: Hoggas lanceerde Mbenza, die door thuisdoelman Jakubech naar de zijkant werd gedwongen. Mbenza probeerde het toch met een subtiele lob, die op de lat viel. Hotic krulde even later ook nog een vrije trap richting doel, maar die bal ging enkele meters over. 
 

Op het halfuur klom Cercle dan verdiend op voorsprong. Charles Vanhoutte kreeg centraal op het middenveld de tijd om Gory te lanceren. Die legde terug op Mbenza, die met zijn linker hoog in doek besloot. Doelman Warleson moest enkele minuten later voor het eerst echt in actie komen, maar had niet al teveel moeite met het schotje van Maus. De volley van Galubovic die even later volgde zou een stuk lastiger geweest zijn, maar zoefde gelukkig voor Cercle een metertje naast. Mbenza kon nog eens dreigen vlak voor rust, maar Jakubech had opnieuw een antwoord klaar.

Cerle Brugge KSV

Aan de rust kwam Johanna Omolo Deuro vervangen. Cercle bleef op zoek gaan naar de 0-2. Alimami Gory pakte meteen uit met een knappe volley, maar de reactie van thuisdoelman Jakubech was even knap. Na een collectieve aanval volgde er een perfecte voorzet van Decostere. Jakubech had altijd kansloos moeten zijn op de inzet van Hoggas, maar Kevin raakte de bal onvoldoende zuiver.  

Op het uur volgden collectieve wissels bij beide ploegen. Bij Cercle kwamen Goblet, Corryn, Raux-Yao en Koshi in de ploeg voor Warleson, Velkovski, Taravel en Vanhoutte. In de slotfase kwamen ook nog Cassaert, Sampers en Dekuyper in de ploeg. De thuisploeg had het betere van het spel in het laatste half uur, maar bleef het moeilijk hebben om kansen af te dwingen. Gilles Dewaele was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een hard schot op de paal, maar verder bleef het gevaar beperkt tot stilstaande fases. Cercle hield zo vrij eenvoudig stand in de slotfase en boekte zo de eerste overwinning van de voorbereiding. 
 


 

Cerle Brugge KSV

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle behaalt de Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen!

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Cercle zopas laten weten dat de Belgische en Europese licentie voor seizoen 2021-2022 werd toegekend.

Dat is zeer goed nieuws, want dat betekent dat Groen-Zwart voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kinderen met autisme wonen Cercle-OH Leuven bij

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag van 2 april mochten alle Pro League teams op speeldagen 32 en 33 van de Jupiler Pro League kinderen met autisme uitnodigen. Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet mogelijk wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft de mogelijkheid om dat wel te beleven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CEROHL | Let's do it again.
Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!