koop tickets online

Cercle wint oefenpot op bezoek bij KV Kortrijk met 0-1!

Vorige week scoorde Cercle in de eerste oefenwedstrijd tegen tegen Zulte-Waregem al na 2 minuten en ook in Kortrijk sloeg Cercle bijna meteen toe. Decostere maakte de overlap en pakte uit met een lage voorzet, die door Golubovic ternauwernood in hoekschop kon worden verwerkt. Na 12 minuten zette Gory zich knap door op de linkerflank. Hij schotelde Hotic de 0-1 voor, maar Dino trof de lat. 

Op het kwartier stak de thuisploeg de eerste keer haar neus aan het venster. Het uitkomen van Warleson was voldoende om Gueye af te schrikken. Even later weer pech voor Cercle: Hoggas lanceerde Mbenza, die door thuisdoelman Jakubech naar de zijkant werd gedwongen. Mbenza probeerde het toch met een subtiele lob, die op de lat viel. Hotic krulde even later ook nog een vrije trap richting doel, maar die bal ging enkele meters over. 
 

Op het halfuur klom Cercle dan verdiend op voorsprong. Charles Vanhoutte kreeg centraal op het middenveld de tijd om Gory te lanceren. Die legde terug op Mbenza, die met zijn linker hoog in doek besloot. Doelman Warleson moest enkele minuten later voor het eerst echt in actie komen, maar had niet al teveel moeite met het schotje van Maus. De volley van Galubovic die even later volgde zou een stuk lastiger geweest zijn, maar zoefde gelukkig voor Cercle een metertje naast. Mbenza kon nog eens dreigen vlak voor rust, maar Jakubech had opnieuw een antwoord klaar.

Cerle Brugge KSV

Aan de rust kwam Johanna Omolo Deuro vervangen. Cercle bleef op zoek gaan naar de 0-2. Alimami Gory pakte meteen uit met een knappe volley, maar de reactie van thuisdoelman Jakubech was even knap. Na een collectieve aanval volgde er een perfecte voorzet van Decostere. Jakubech had altijd kansloos moeten zijn op de inzet van Hoggas, maar Kevin raakte de bal onvoldoende zuiver.  

Op het uur volgden collectieve wissels bij beide ploegen. Bij Cercle kwamen Goblet, Corryn, Raux-Yao en Koshi in de ploeg voor Warleson, Velkovski, Taravel en Vanhoutte. In de slotfase kwamen ook nog Cassaert, Sampers en Dekuyper in de ploeg. De thuisploeg had het betere van het spel in het laatste half uur, maar bleef het moeilijk hebben om kansen af te dwingen. Gilles Dewaele was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een hard schot op de paal, maar verder bleef het gevaar beperkt tot stilstaande fases. Cercle hield zo vrij eenvoudig stand in de slotfase en boekte zo de eerste overwinning van de voorbereiding. 
 


 

Cerle Brugge KSV

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De medische testen van Thomas Didillon in beeld

Onze fotograaf was erbij toen Thomas Didillon eerder deze week z'n medische testen ging afleggen. Bekijk hieronder een fotoverslag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle neemt Thomas Didillon definitief over van RSC Anderlecht

Cercle Brugge en RSC Anderlecht zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van doelman Thomas Didillon naar Cercle. De 24-jarige Franse doelman ondertekent een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onze voorbereiding op de komst van Antwerp

Zondag ontvangt Cercle Brugge kersvers bekerwinnaar Antwerp in Jan Breydel voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Die match wordt om 13u30 achter gesloten deuren afgewerkt. Bekijk hieronder onze voorbereidende trainingsweek!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Aboubakary Kanté!

Een mooie dag vandaag voor Aboubakary Kanté! De Franse aanvaller viert vandaag z'n 26ste verjaardag.

Kanté kwam in 2019 aan bij Cercle Brugge, maar vervolledigde afgelopen seizoen bij het Franse FC Le Mans uit de Ligue 2. 

Gelukkige verjaardag Kanté!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Flits van Bastien velt moedig Cercle

Groen-Zwart mocht op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League op bezoek in de vurige stede. Een leeg Sclessin vormde het decor van de vuurdoop voor coach Paul Clement en zijn team. Geen evidente klus op de openingsspeeldag. Uiteindelijk was het kapitein Samuel Bastien die de thuisploeg vroeg in de 2de helft de zege bezorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een lange studieronde was het de thuisploeg die het tempo stilaan omhoog trok. Vooral een bedrijvige Lestienne probeerde de forcing te voeren. Cercledoelman Warleson kon zich onderscheiden om schoten van Laifis en Shamir, maar vooral bij een kopbal van Amallah toonde hij zijn kwaliteiten. Cercle liet zich evenwel niet onbetuigd en waar Standarddoelman Bodart niet moest tussenkomen op schoten van Hoggas en Hazard, moest hij zich wel tot het uiterste strekken op een poging van Velkovski die vanaf de rand van de zestien hoog in de verste hoek mikte.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!