koop tickets online
nl fr en

Cercle wint oefenpot tegen KV Kortrijk met 2-3

Zaterdagmiddag werkte Cercle een oefenwedstrijd achter gesloten deuren af tegen KV Kortrijk. De match werd gespeeld op het veld van Moeskroen. Na een fysiek intensieve wedstrijd waarin er 120 minuten werd gevoetbald won Groen-Zwart met 2-3. Hotic, Decostere en Ayase scoorden de Cerclegoals.

In een aangename eerste helft was het vooral Cercle die op de Kortrijkse speelhelft kampeerde. Groen-Zwart creëerde ook kansen maar pogingen van Kehrer, Hotic en Denkey werden gepareerd door KVK-doelman Vandenberghe. Cercle verdiende de voorsprong en bijna lukte dat ook via Hotic, maar de vrije trap van de Bosniër ging maar net naast de kooi. Aan de overzijde was het opletten voor een bedrijvige Avenatti, maar echt concreet doelgevaar kregen de Kerels niet bij elkaar.

Cerle Brugge KSV

Op het halfuur was het dan toch raak voor Cercle: Denkey werd gehaakt in de zestien en dus strafschop voor Groen-Zwart. Hotic ging achter de bal staan en liet Vandenberghe geen kans, 0-1. Kortrijk reageerde met een kans voor Mehssatou maar uiteindelijk was het Kadri die met een lage schuiver nog voor rust gelijkmaakte voor Kortrijk. 1-1 halfweg dus.

Cerle Brugge KSV

Geen wijzigingen bij de start van de tweede helft bij Cercle. Kortrijk kwam gretig uit de kleedkamer en speelde met een ander gelaat. Invaller Mbayo mocht zelfs alleen op Warleson afgaan maar besloot onbegrijpelijk naast. Kortrijk-doelman Deman, die Vandenberghe in tussentijd kwam vervangen, had een knappe reactie in petto op een schot van Denkey, maar even later moest de doelman zich toch gewonnen geven. Een hoekschop van Hotic werd door Decostere in één tijd in doel getrapt, 1-2 voor Cercle. Meteen ook de eindstand na 90 minuten voetbal.

Om alle spelers voldoende speelminuten te geven werd beslist om in totaal 120 minuten te voetballen. De derde helft kon alvast niet slechter starten voor Cercle toen invaller Torres ongelukkig de gelijkmaker cadeau deed aan Mbayo. Terwijl iedereen dacht dat 2-2 ook de eindstand zou worden had WK-ganger Ayase Ueda nog een klasseflits bewaard voor het einde. De Japanner zette zich op links goed door en schoot vanuit een scherpe hoek onhoudbaar binnen, 2-3. 


Cercle Brugge: Warleson (91' Majecki), Popovic (75' Daland), Ravych (75' Marcelin), Miangue (60' Velkovski), Lopes Da Silva (60' Decostere), Van Der Bruggen (60' Vanhoutte), Francis (90' Espinoza), Hotic (90' Sampers), Kehrer (60' Gboho), Denkey (90' Ayase) & Deman (75' Torres).

Doelpunten: 29' Hotic (pen. 0-1); 37' Kadri (1-1); 90' Decostere (1-2); 92' Mbayo (2-2); 118' Ayase (2-3)

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Louis Torres op uitleenbasis naar Rodez AF

Cercle Brugge en het Franse Rodez AF vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke transfer van Louis Torres. De 21-jarige linksachter wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de Franse tweedeklasser.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aske Sampers naar Lierse Kempenzonen

Cercle Brugge en Lierse Kempenzonen vonden een akkoord met betrekking tot de transfer van aanvaller Aske Sampers. Het 21-jarige jeugdproduct van Cercle, dat sinds z’n 12 jaar uitkomt voor Groen-Zwart, trekt definitief naar de huidige nummer vijf uit de Challenger Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart Varsenare viert 45-jarig bestaan

Op vrijdag 27 januari vierde de supportersvereniging GZ Varsenare het 45-jarig bestaan. Zoals gewoonlijk vierden ze op hun vaste feeststek ’t Oosthof te Snellegem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle foto's na Cercle Brugge-AA Gent

Ayase Ueda, Kevin Denkey en in extremis Jesper Daland zorgden zondagmiddag voor een verdiende driepunter tegen AA Gent. Onze aanwezige fotografen legden alles vast in onderstaand fotoverslag:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Standard: raadpleeg alle ticketinfo

Zaterdag 4 februari om 16h00 neemt Cercle het op tegen Standard. Er geldt een aangepaste ticketregeling waarbij de loketten op de wedstrijddag gesloten blijven. Ontdek hier alle info:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!