koop tickets online

Cercle wint oefenpot tegen Twente met 0-1!

In een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse eersteklasser FC Twente heeft Cercle donderdagmiddag met 0-1 gewonnen. Serge-Philippe Raux-Yao scoorde voor Cercle in de tweede helft.

Na de training woensdagmorgen trok de Cercledelegatie in de namiddag al richting Enschede op afzondering. Bij de thuisploeg hebben coach Ron Jans en middenvelder Michel Vlap een verleden in België. Jans was in 2012 nog even coach bij Standard en Vlap wordt dit seizoen gehuurd van Anderlecht. Voor coach Yves Vanderhaeghe was de partij tegen Twente ook de eerste wedstrijd met assistenten Miron Muslic en Jimmy De Wulf aan z’n zijde. Bij Cercle reisden Didillon en Matondo niet mee af naar Nederland. Didillon kreeg rust en Matondo had sinds de partij tegen Union last van een lichte hersenschudding.  

Tijd om te voetballen dan op de perfecte grasmat van de Grolsch Veste, de thuishaven van FC Twente. In een intensieve beginfase was het de pijlsnelle Misidjan die al snel door de buitenspelval ging en opportunistisch z’n kans ging, maar in het zijnet besloot. Aan de overzijde reageerde Groen-Zwart met een schot van Kanouté, maar dat ging over. Even later kon Sousa oprukken en Waldo diep sturen, maar de Spaanse winger kon net niet bij de bal.

Cerle Brugge KSV

De organisatie van Cercle stond er, Groen-Zwart speelde matuur en de grootste kansen bleven ook voor Cercle. Na een balrecuperatie van Somers kon hij Waldo diepsturen en alleen op doel laten afgaan. Net op het moment wanneer Rubio wil afdrukken, wordt hij uit evenwicht gebracht door een teruggekeerde Twente verdediger en zo ging z’n schot naast. Dé allergrootste kans was er even later voor Somers, maar hij trof van dichtbij de lat. In een aangename eerste helft bleef de partij verder goed op en neer gaan. Cercle had duidelijk ook iets met de doellat, want ook Sousa raakte met z’n kopbal het doelhout. Al bij al een rustige middag voor Warleson, die amper tussenbeide moest komen. Ook al moest Cercle altijd voorstaan, toch werd er bij 0-0 de kleedkamers ingedoken.

6 nieuwe namen bij Cercle bij de start van de tweede helft en Groen-Zwart nam onmiddellijk opnieuw het initiatief. Het schot van Waldo kon evenwel simpel worden opgeraapt door de doelman. Bij momenten was de oefenpot ook potig. Oosterwolde kwam tot twee keer toe hopeloos te laat bij een tackle op Vitinho en Hotic, maar Cercle liet zich niet afdreigen.

Cerle Brugge KSV

Het oververdiende doelpunt voor Cercle viel dan uiteindelijk toch: een korte hoekschop van Vitinho kwam tot bij Hotic, die een voorzet in de zestien afleverde. De bal bleef voor doel hangen en uiteindelijk was het invaller Raux-Yao die, letterlijk net op het veld stond, de bal tegen de touwen trapte. Een reactie van Twente bleef uit, dus ging Cercle op zoek naar nog een doelpunt. Waldo kon zich doorzetten op links en de bal voor doel brengen, maar niemand kon echt bij de bal. Een vrije trap van Vitinho bereikte even later het hoofd van Popovic, maar de kopbal van de Serviër ging nipt naast. In de slotfase van de partij toch nog eens Twente via Oosterwolde, maar de poging spatte ook hier uiteen op … de lat.


FC Twente: De Lange, Pleguezuelo, Smal, Ilic, Vlap, Misidjan, Oosterwolde, Cleonise, Ugalde, Bosch, Everink

Cercle Brugge: Warleson (46’ Bruzzese), Decostere, Cassaert (63’ Raux-Yao), Sousa, Miangue (46’ Popovic), Corryn (46’ Vitinho), Kanouté (46’ Hotic), Van Der Bruggen, Vanhoutte (46’ Da Silva Lopes), Somers (46’ Millan), Waldo

Doelpunten: 65’ Raux-Yao (0-1)

Fotoverslag

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle klopt KV Mechelen (3-1)

Ploeg in vorm, KV Mechelen kwam als 4de in de stand op bezoek in Brugge voor speeldag 16 in de Jupiler Pro League. Groen-Zwart ging vanaf het startsein op zoek naar doelpunten en zag Utkus de score openen op hoekschop. Storm bezorgde de thuisploeg een koude douche door vlak voor rust gelijk te maken, maar in de 2de helft stoomde Cercle door en Hotic bracht vanop de stip Cercle weer op voorsprong. De Bosniër gaf daarna nog een knappe assist voor de 3-1 van Rabbi Matondo. Eindelijk was de 1ste thuiszege van het seizoen een feit.

Coach Yves Vanderhaeghe stuurde achterin met Utkus, Decostere en Velkovski 3 nieuwe namen het veld op na het debacle tegen Charleroi. Voorin kreeg Deman de voorkeur op Millàn.

Groen-Zwart begon met goede intenties aan de wedstrijd. Utkus verlengde een vrijschop van Van der Bruggen, maar zijn kopbal viel net voorbij de 2de paal waardoor Coucke niet moest tussenkomen. Op het kwartier kon Matondo zich voorbij Walsh draaien en oprukken. Zijn pass op Somers was goed en die bracht vanop links laag voor doel tot bij Deman die kon besluiten. Van Hoorenbeeck koen er nog net een voetje tussen steken, waardoor de poging in hoekschop ging. Even later draaiden de spitsen van Cercle de rollen om. Deman kapte zich vanop rechts naar binnen en bracht voor op Somers die voor zijn man dook en op doel besloot. Maar ook die poging miste het doel van Coucke op een haar na.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kevin Denkey ontbreekt ziek voor Cercle-KV Mechelen

Aanvaller Kevin Denkey zal zaterdagavond niet in actie komen in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. De Togolese spits werd vrijdagavond, na klachten, gediagnosticeerd met malaria en verblijft op dit moment enkele dagen uit voorzorg in het ziekenhuis. De voltallige Cerclefamilie wil Denkey veel beterschap toewensen!

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-KV Mechelen: mét Covid Safe Ticket en mét mondmasker

Zaterdag om 18h30 neemt Cercle Brugge het op tegen KV Mechelen. Voor alle abonnees en supporters die de wedstrijd willen bijwonen blijft het Covid Safe Ticket verplicht, ook mondmaskers moeten verplicht worden gedragen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-KV Mechelen

Coach Yves Vanderhaeghe maakte na de training z'n selectie bekend voor de match tegen KV Mechelen, zaterdag om 18h30 in Jan Breydel. Miangue en Corryn ontbreken geblesseerd. Check hier alle namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing op Cercle-KV Mechelen met coach Yves Vanderhaeghe

Zaterdagavond ontvangt Cercle om 18h30 KV Mechelen. Coach Yves Vanderhaeghe blikt hieronder vooruit!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!