koop tickets online

Cerclebeloften veroveren drie punten én de leidersplaats tegen Antwerp!

Net zoals de A-ploeg enkele weken terug, wonnen de beloften dinsdagavond hun competitieduel tegen Antwerp. Ook net zoals de A-ploeg werd het 2-1 dankzij goals van Sampers & Daels. Bij de bezoekers van Antwerp stond Didier Lamkel Zé in de basis. Door deze zege springen de beloften over Antwerp naar de leidersplaats in het klassement!

In een evenwichtig begin van de eerste helft was Lamkel Zé duidelijk het aanspeelpunt voor de bezoekers. De snelheid van de Kameroener werd dan ook ten volle benut, wat ook loonde. Lamkel Zé sneed vinnig naar binnen en scoorde de 0-1. Cercle reageerde evenwel sterk. Met een paar goede acties en knappe combinaties drukte het Antwerp terug op hun helft. Een intense eerste helft was dan ook het gevolg, maar Groen-Zwart lukte het niet de gelijkmaker te scoren. Cercle dus met de kleinste achterstand de rust in.

Cerle Brugge KSV

In de tweede helft was het de taak om niet mee te gaan in het spel van de bezoekers, maar wel om via een goede passing over de grond het verschil te maken. De inspanningen van de beloften werden in de 72ste minuut dan eindelijk beloond toen Aske Sampers, op assist van Olivier Scholaert, de verdiende gelijkmaker scoorde. Cercle ging erop en erover: in minuut 86 belandde een voorzet van Wolf Ackx tot bij Nicolas Daels die Cercle bevrijdde met de voorsprong. Alle hens aan dek voor de laatste 5 minuten, maar Cercle hield stand. De 3 punten werden zo thuisgehouden en Cercle springt zo over Antwerp naar de leiding in het beloftenklassement.

Volgende maandag trekt Cercle naar Moeskroen waar het opnieuw wil aanknopen met de winst. Op naar de volgende!


Cercle Brugge: Verwaal, Zutterman, Broos, Cassaert, Lucker, Suffys, Scholaert (88’ Vanackere), Coens (80’ Vandemaele), Sampers (74’ Kurt), Daels & Ackx.
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo naar Erzurumspor

Cercle Brugge en het Turkse Büyüksehir Belediye Erzurumspor hebben een overeenkomst bereikt met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van middenvelder Johanna Omolo.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt op de valreep oververdiend punt op het Kiel

Na de veloren wedstrijd tegen Eupen trok Cercle naar het Kiel met een duidelijke opdracht. Het begon goed tegen Beerschot, maar Holzhauser bediende Suzuki met een knappe assist voor de 1-0 halfweg de eerste helft. Na de rust zocht Groen-Zwart de gelijkmaker, maar Mike Vanhamel hield zijn netten lange tijd schoon. Plots was daar dan toch de gelijkmaker van Musaba, die zo een puntje redde voor Cercle.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!