koop tickets online

#CERGNT | Wim Kooiman: “Zondag moeten we gewoon aanvallen: we moeten de Buffalo’s opjagen!”

Niet alleen onze supporters kijken ongeduldig uit naar zondag, ook oud-spelers willen er absoluut bij zijn. Onder hen Wim Kooiman, rots in de branding van 1980 tot 1988 en van 1994 tot 1998. We vroegen Wim wat zijn verwachtingen zijn.
 

Wim Kooiman: “Ik heb altijd gezegd dat Cercle zich gaat redden. Nu ze gelijkstaan met Waasland-Beveren, mogen ze dit voordeel niet meer weggooien. Dat zou jammer zijn. We mogen het echt niet meer laten schieten. Mijn pronostiek? Eigenlijk ben ik echt positief. We moeten gewoon aanvallen! Moeskroen was volgens mij moeilijker, ze speelden met tien man terug, maar nu zie ik meer ruimte. Ik zie Cercle zondag zeker een punt pakken. Geen schrik hebben: met onze pressing moeten we de Buffalo’s opjagen! (lacht)”

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERGNT | Reacties van De Belder en Moser

 Na de overwinning tegen AA Gent waren er natuurlijk alleen maar lachende Cercle-gezichten te zien in de mixed zone, waar de spelers na de wedstrijd de schrijvende pers te woord staan. 

Doelman Lennart Moser was er snel bij, met z’n reactie: “Negentig minuten lang heeft het team voor deze overwinning gevochten. Gent is een goede ploeg: we zijn dan ook enorm tevreden, een echte opsteker. We lopen uit op de concurrentie en dat is altijd een goede zaak.”

Een derde clean sheet op rij: prettig, zeker?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERGNT | De persconferentie

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERGNT | "We never give up!"

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERGNT | Lennart Moser is jullie Man of the Match!

Lennart Moser is jullie Man of the Match na Cercle Brugge-AA Gent! Onze doelman haalde het met 61% van de stemmen voor Dimitrios Chatziisaias (21%) en Lassana Coulibaly (4%).

Proficiat Lennart!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERGNT | Hoggas schiet Cercle naar 4e overwinning op rij!

Op speeldag 28 ontving Cercle AA Gent op Jan Breydel. De Buffalo’s keken al na 25 seconden tegen een achterstand aan toen Castro Montes een kopbal van Hoggas voorbij zijn doelman devieerde. Gent drukte Groen-Zwart achteruit, maar de troepen van Bernd Storck hielden de organisatie gesloten en pakten zo 12 op 12 in de competitie.

Coach Bernd Storck verving de geblesseerde Peeters door Omolo op het middenveld. Verder bleef de ploeg ongewijzigd na de zege op Moeskroen.

Vooraf kondigde Bernd Storck aan dat hij het Gent moeilijk wou maken. Dat is wat Groen-Zwart deed. Al van bij de aftrap trok het naar voor. Biancone bracht meteen een bal laag voor doel. In het centrum kon Eppel de bal half raken, waardoor die de lucht in ging en aan de tweede paal op het hoofd van Hoggas viel. Via de rug van Castro Montes ging de bal al na 25 seconden in doel.

Gent was even van slag, maar nam gaandeweg de wedstrijd wel in handen. Na 20 minuten haalde Mohammadi uit van buiten de zestien. Het schot spatte uiteen op de deklat en ging zo over het doel. Het bleef bij enkele afstandsschoten voor de Buffalo’s in de eerste helft, waardoor Moser niet in de verlegenheid kwam.

De tweede helft was 5 minuten bezig toen Gent een hoekschop kreeg. Ngadeu kon een kopbal van een teammaat met het hoofd inkoppen. Moser gooide zich ertussen, maar via het lichaam van Ngadeu ging de bal alsnog tegen de netten. De VAR zag echter dat de bal van de arm van Ngadeu kwam en zo ging het doelpunt niet door.

Gent zette Cercle vast op de eigen helft. Groen-Zwart had het moeilijk met de vele voorzetten van Mohammadi en Castro Montes, maar bij de Buffalo’s bleef Depoitre onbereikbaar. Storck greep kort na het uur in. Hij bracht met Donsah en Somers voor Hotic en Hoggas. Vooral de inbreng van Somers deed Groen-Zwart herleven. 20 minuten voor tijd brak de invaller uit op de linker flank. Hij zocht en vond De Belder in het centrum die de bal in doel verlengde. Het Cerclepubliek ging door het dak, maar de vreugde was van korte duur. De VAR riep Visser op om de beelden te herbekijken en die keurde na het bekijken van de fase het doelpunt af omdat De Belder nipt buiten spel liep bij het doelpunt.

Het bleef dus bibberen tot het einde van de partij, maar Gent was niet bij machte om het blok van Cercle te ontwrichten. Dik 7 minuten na het verstrijken van de 90 minuten kon Jan Breydel feestvieren. Cercle pakt zo 12 op 12 en wipt, met nog 2 speeldagen op de kalender, over Oostende naar de 14de plaats in de stand.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!