koop tickets online

#CERZWA | Reacties van Foster en De Belder

Dankzij een 2-0-overwinning tegen Zulte-Waregem kon Cercle het sportief moeilijke jaar 2019 toch positief afsluiten. Groen-Zwart knokte 90 minuten lang voor elke bal en hield de punten verdiend thuis na doelpunten van Foster voor de pauze en Gory in de toegevoegde tijd. 

De eerste speler die in de mixed zone arriveerde was Lyle Foster, die zijn eerste doelpunt maakte voor Cercle en de pers bijzonder tevreden te woord stond. “Het was goed om te scoren vandaag, maar het feit dat we vanavond winnen is werkelijk fantastisch. Ik denk dat we het vandaag echt verdiend hebben. We hebben elk punt nodig op dit moment, en dat we er drie kunnen thuishouden maakt het voor ons een goede avond.”

Cerle Brugge KSV

“Door te scoren voelt het alsof er een groot gewicht van mijn schouders valt. Ik was er al enkele keren dicht bij, maar eindelijk is het gelukt. Bovendien hebben we vandaag gewonnen. Ik zal heel goed slapen vannacht.”

De trainer koos ervoor om Dylan De Belder centraal te positioneren. Zo schoof de Zuid-Afrikaan op naar de rechterflank.
“Hoewel ik al tijdens een wedstrijd vaker opgeschoven ben naar de flank, was het de eerste keer dat ik op die positie aan de aftrap. Maar ik ben nog jong en heb nog veel te leren. Voor mij is het interessant om ook daar gepositioneerd te worden en ik probeer ook daar mijn uiterste best te doen. Het was vandaag de eerste keer dat ik met De Belder samenspeelde en ik wil hem echt proficiat wensen met zijn prestatie na zo lang afwezig te zijn geweest. Hij heeft ons mee de weg getoond.”  
 
Nu donderdag volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop, waardoor ook Foster de kerstdagen ver weg van Zuid-Afrika zal moeten doorbrengen. “Voor mij maakt het niet echt uit. Ook in Engeland wordt er in deze periode voluit gespeeld. Volgens mij is het ook gewoon deel van het leven van een voetbalspeler. Dat zijn de opofferingen die we moeten maken, en voor mij is daar ook helemaal niks verkeerd mee. Het groepsgevoel is op dit moment ook heel goed, de trainer houdt ons geconcentreerd en gefocust. En dat hebben we de laatste weken ook getoond op het veld.”

Cerle Brugge KSV

Zijn naam viel al tijdens het interview met Foster, maar ook Dylan De Belder kan terugblikken op een prima prestatie. De aanvaller blesseerde zich op de openingsspeeldag tegen Standard en viel vorige maand opnieuw uit net toen hij weer aansluiting kon maken bij de groep. “Ik sloot pas begin deze week aan bij de groep en had dus maar vier trainingsdagen in de benen. Misschien viel het voor de buitenwereld niet zo op, maar na vier maanden afwezigheid was het vandaag een lastige wedstrijd voor me en heb ik de inspanningen goed gevoeld. Nu kan ik vier dagen recupereren voor de wedstrijd van donderdag en dan kan ik na de voorbereiding na de winterstop weer volledig starten met de groep.“

Trainer Storck nam De Belder na zijn lange afwezigheid meteen op in de basiself. “Ik wist al van in het begin van de week dat ik zou starten. Ik had dus de kans om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd van vanavond.  Het was wel een verrassing dat ik meteen met de kapiteinsband om de arm mocht starten. Ik praat veel in de kleedkamer en probeer de jonge spelers te gidsen. Door de afwezigheid van Taravel en het feit dat Kylian Hazard op de bank startte kwam de trainer bij mij uit, maar het is een rol die ik met veel plezier opgenomen heb.” 
 
De supporters konden de prestatie van de spits duidelijk smaken en beloonden heb met applaus bij zijn wissel. “Ik voel hier veel steun van de supporters. Ik ben naar hier gekomen om doelpunten te maken en hoewel dat niet steeds gelukt is, stonden de supporters steeds achter me. Ze kennen mijn mentaliteit en weten dat ik me helemaal geef van zodra ik op het veld kom. Zij hebben mij misschien gemist de voorbije maanden, maar ik heb hen ook gemist. Mijn wissel kwam er omdat ik er helemaal door zat, maar zo’n applaus krijgen na de voorbije moeilijke maanden doet heel veel deugd.“
 
Tijdens de interviews kwam het nieuws binnen dat ook concurrent Waasland-Beveren de drie punten thuis hield. “Vanavond was niet alles in ons voordeel, maar we moeten ons vooral focussen op onze eigen prestatie. We hebben de drie punten thuisgehouden en dat moet ons vertrouwen geven voor de wedstrijd van donderdag in Kortrijk. De laatste twee wedstrijden van 2019 zijn sleutelmatchen voor ons. We wilden de laatste thuiswedstrijd van dit jaar sowieso winnen voor onze supporters, en ook in Kortrijk zijn we erop gebrand om een resultaat bij elkaar te voetballen. Als we winnen zetten we immers ook druk op hen en op KV Oostende.  We moeten het match voor match aanpakken en elke week alles geven om te winnen. Op het einde van de rit zullen we dan wel de rekening maken.“
 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVO | Onze voorbereiding op de komst van KV Oostende

Op de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie ontvangen we nu zondag om 18u KV Oostende. De spelers, die begonnen dinsdag al aan hun voorbereiding op die match. Bekijk hieronder het volledige trainingsschema voor deze week!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CLUCER | Reacties van Coulibaly, Biancone en voorzitter Goemaere

Het behoud van Cercle in 1A was natuurlijk hét gespreksonderwerp na afloop van de Brugse derby. Het webteam verzamelde onder meer reacties bij Lassana Coulibaly, Giulian Biancone en voorzitter Vincent Goemaere:

Het heeft veel tijd gekost voor Cercle om punten te pakken, maar de laatste weken waren beter:

Coulibaly: “Ja, het heeft veel tijd gekost, maar we zijn in het project blijven geloven tot het einde en vandaag is het gebeurd!”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!