koop tickets online

#CERZWA | Reacties van Foster en De Belder

Dankzij een 2-0-overwinning tegen Zulte-Waregem kon Cercle het sportief moeilijke jaar 2019 toch positief afsluiten. Groen-Zwart knokte 90 minuten lang voor elke bal en hield de punten verdiend thuis na doelpunten van Foster voor de pauze en Gory in de toegevoegde tijd. 

De eerste speler die in de mixed zone arriveerde was Lyle Foster, die zijn eerste doelpunt maakte voor Cercle en de pers bijzonder tevreden te woord stond. “Het was goed om te scoren vandaag, maar het feit dat we vanavond winnen is werkelijk fantastisch. Ik denk dat we het vandaag echt verdiend hebben. We hebben elk punt nodig op dit moment, en dat we er drie kunnen thuishouden maakt het voor ons een goede avond.”

Cerle Brugge KSV

“Door te scoren voelt het alsof er een groot gewicht van mijn schouders valt. Ik was er al enkele keren dicht bij, maar eindelijk is het gelukt. Bovendien hebben we vandaag gewonnen. Ik zal heel goed slapen vannacht.”

De trainer koos ervoor om Dylan De Belder centraal te positioneren. Zo schoof de Zuid-Afrikaan op naar de rechterflank.
“Hoewel ik al tijdens een wedstrijd vaker opgeschoven ben naar de flank, was het de eerste keer dat ik op die positie aan de aftrap. Maar ik ben nog jong en heb nog veel te leren. Voor mij is het interessant om ook daar gepositioneerd te worden en ik probeer ook daar mijn uiterste best te doen. Het was vandaag de eerste keer dat ik met De Belder samenspeelde en ik wil hem echt proficiat wensen met zijn prestatie na zo lang afwezig te zijn geweest. Hij heeft ons mee de weg getoond.”  
 
Nu donderdag volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop, waardoor ook Foster de kerstdagen ver weg van Zuid-Afrika zal moeten doorbrengen. “Voor mij maakt het niet echt uit. Ook in Engeland wordt er in deze periode voluit gespeeld. Volgens mij is het ook gewoon deel van het leven van een voetbalspeler. Dat zijn de opofferingen die we moeten maken, en voor mij is daar ook helemaal niks verkeerd mee. Het groepsgevoel is op dit moment ook heel goed, de trainer houdt ons geconcentreerd en gefocust. En dat hebben we de laatste weken ook getoond op het veld.”

Cerle Brugge KSV

Zijn naam viel al tijdens het interview met Foster, maar ook Dylan De Belder kan terugblikken op een prima prestatie. De aanvaller blesseerde zich op de openingsspeeldag tegen Standard en viel vorige maand opnieuw uit net toen hij weer aansluiting kon maken bij de groep. “Ik sloot pas begin deze week aan bij de groep en had dus maar vier trainingsdagen in de benen. Misschien viel het voor de buitenwereld niet zo op, maar na vier maanden afwezigheid was het vandaag een lastige wedstrijd voor me en heb ik de inspanningen goed gevoeld. Nu kan ik vier dagen recupereren voor de wedstrijd van donderdag en dan kan ik na de voorbereiding na de winterstop weer volledig starten met de groep.“

Trainer Storck nam De Belder na zijn lange afwezigheid meteen op in de basiself. “Ik wist al van in het begin van de week dat ik zou starten. Ik had dus de kans om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd van vanavond.  Het was wel een verrassing dat ik meteen met de kapiteinsband om de arm mocht starten. Ik praat veel in de kleedkamer en probeer de jonge spelers te gidsen. Door de afwezigheid van Taravel en het feit dat Kylian Hazard op de bank startte kwam de trainer bij mij uit, maar het is een rol die ik met veel plezier opgenomen heb.” 
 
De supporters konden de prestatie van de spits duidelijk smaken en beloonden heb met applaus bij zijn wissel. “Ik voel hier veel steun van de supporters. Ik ben naar hier gekomen om doelpunten te maken en hoewel dat niet steeds gelukt is, stonden de supporters steeds achter me. Ze kennen mijn mentaliteit en weten dat ik me helemaal geef van zodra ik op het veld kom. Zij hebben mij misschien gemist de voorbije maanden, maar ik heb hen ook gemist. Mijn wissel kwam er omdat ik er helemaal door zat, maar zo’n applaus krijgen na de voorbije moeilijke maanden doet heel veel deugd.“
 
Tijdens de interviews kwam het nieuws binnen dat ook concurrent Waasland-Beveren de drie punten thuis hield. “Vanavond was niet alles in ons voordeel, maar we moeten ons vooral focussen op onze eigen prestatie. We hebben de drie punten thuisgehouden en dat moet ons vertrouwen geven voor de wedstrijd van donderdag in Kortrijk. De laatste twee wedstrijden van 2019 zijn sleutelmatchen voor ons. We wilden de laatste thuiswedstrijd van dit jaar sowieso winnen voor onze supporters, en ook in Kortrijk zijn we erop gebrand om een resultaat bij elkaar te voetballen. Als we winnen zetten we immers ook druk op hen en op KV Oostende.  We moeten het match voor match aanpakken en elke week alles geven om te winnen. Op het einde van de rit zullen we dan wel de rekening maken.“
 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Reacties van Daland, Waldo & Sampers na Cercle-OHL

Aan de linkerkant van de verdediging speelde Jesper Daland opnieuw een solide partij. “Ik ben dan wel rechtsvoetig, toch speel ik het liefst aan de linkerkant of centraal in de driemansverdediging. Boris (Popovic), Edgaras (Utkus) en ik zijn allemaal van het geboortejaar 2000, dus we hebben nog niet zoveel ervaring. Dat zag je misschien wel bij het tegendoelpunt vandaag. Toch denk ik dat de positieve zaken overheersen. Door wedstrijden te spelen, kunnen we ook snel vooruitgang boeken. Op het trainingsveld werken we ook hard aan ons samenspel. De communicatie in de achterlijn verloopt in het Frans of in het Engels. Ik begin binnenkort ook met Franse lessen, dus mijn (voetbal)Frans zal binnenkort helemaal op punt staan.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: "Enkele mooie combinaties gezien"

Coach Yves Vanderhaeghe blikte terug op de afgelopen stageweek in Polen en de oefenmatch in AS Monaco: “Ik vind dat we heel erg goed aan de wedstrijd zijn begonnen. We deden Monaco een aantal keren pijn en speelden enkele mooie kansen bijéén. Naarmate de wedstrijd verliep voelden we dat de kwaliteit bij Monaco misschien net ietsje hoger lag dan bij ons. Vooral in balcirculatie dan, wij hadden schrik om ons eigen spel te spelen. Wat er voor mij uitspringt? De heel erg mooie kansen die we hebben bij elkaar gespeeld en het tempo van de match. Dat tempo lag hoger omdat je natuurlijk tegen een erg goede ploeg speelt en dat is voor onze groep enorm leerrijk in het proces.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Reacties na Standard-Cercle Brugge

Na het nipte verlies in de oefenpot tegen Standard sprokkelden we reacties bij coach Vanderhaeghe en doelpuntenmakers Olivier Scholaert en Mert Kurt. Bekijk hieronder wat het drietal te vertellen had:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Reacties van Hoggas, Ackx, Cassaert en Vanderhaeghe na USL Duinkerke-Cercle Brugge

Na het 1-1 gelijkspel in en tegen Duinkerke sprak CercleTV met doelpuntenmaker Kevin Hoggas, Wolf Ackx, Arne Cassaert en coach Yves Vanderhaeghe. Check hieronder wat ze te zeggen hadden!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Vanderhaeghe, Miangue, Van Der Bruggen en Daland na de eerste trainingsweek

Zaterdagmorgen stond er een open training op het programma op de terreinen van KDC Ruddervoorde. Zo'n 200 supporters waren aanwezig. Coach Yves Vanderhaeghe, middenvelder Hannes Van Der Bruggen en nieuwkomers Jesper Daland en Senna Miangue gaven na afloop een reactie over de eerste trainingsweek!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!