koop tickets online

#CERZWA | Reacties van Foster en De Belder

Dankzij een 2-0-overwinning tegen Zulte-Waregem kon Cercle het sportief moeilijke jaar 2019 toch positief afsluiten. Groen-Zwart knokte 90 minuten lang voor elke bal en hield de punten verdiend thuis na doelpunten van Foster voor de pauze en Gory in de toegevoegde tijd. 

De eerste speler die in de mixed zone arriveerde was Lyle Foster, die zijn eerste doelpunt maakte voor Cercle en de pers bijzonder tevreden te woord stond. “Het was goed om te scoren vandaag, maar het feit dat we vanavond winnen is werkelijk fantastisch. Ik denk dat we het vandaag echt verdiend hebben. We hebben elk punt nodig op dit moment, en dat we er drie kunnen thuishouden maakt het voor ons een goede avond.”

Cerle Brugge KSV

“Door te scoren voelt het alsof er een groot gewicht van mijn schouders valt. Ik was er al enkele keren dicht bij, maar eindelijk is het gelukt. Bovendien hebben we vandaag gewonnen. Ik zal heel goed slapen vannacht.”

De trainer koos ervoor om Dylan De Belder centraal te positioneren. Zo schoof de Zuid-Afrikaan op naar de rechterflank.
“Hoewel ik al tijdens een wedstrijd vaker opgeschoven ben naar de flank, was het de eerste keer dat ik op die positie aan de aftrap. Maar ik ben nog jong en heb nog veel te leren. Voor mij is het interessant om ook daar gepositioneerd te worden en ik probeer ook daar mijn uiterste best te doen. Het was vandaag de eerste keer dat ik met De Belder samenspeelde en ik wil hem echt proficiat wensen met zijn prestatie na zo lang afwezig te zijn geweest. Hij heeft ons mee de weg getoond.”  
 
Nu donderdag volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop, waardoor ook Foster de kerstdagen ver weg van Zuid-Afrika zal moeten doorbrengen. “Voor mij maakt het niet echt uit. Ook in Engeland wordt er in deze periode voluit gespeeld. Volgens mij is het ook gewoon deel van het leven van een voetbalspeler. Dat zijn de opofferingen die we moeten maken, en voor mij is daar ook helemaal niks verkeerd mee. Het groepsgevoel is op dit moment ook heel goed, de trainer houdt ons geconcentreerd en gefocust. En dat hebben we de laatste weken ook getoond op het veld.”

Cerle Brugge KSV

Zijn naam viel al tijdens het interview met Foster, maar ook Dylan De Belder kan terugblikken op een prima prestatie. De aanvaller blesseerde zich op de openingsspeeldag tegen Standard en viel vorige maand opnieuw uit net toen hij weer aansluiting kon maken bij de groep. “Ik sloot pas begin deze week aan bij de groep en had dus maar vier trainingsdagen in de benen. Misschien viel het voor de buitenwereld niet zo op, maar na vier maanden afwezigheid was het vandaag een lastige wedstrijd voor me en heb ik de inspanningen goed gevoeld. Nu kan ik vier dagen recupereren voor de wedstrijd van donderdag en dan kan ik na de voorbereiding na de winterstop weer volledig starten met de groep.“

Trainer Storck nam De Belder na zijn lange afwezigheid meteen op in de basiself. “Ik wist al van in het begin van de week dat ik zou starten. Ik had dus de kans om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd van vanavond.  Het was wel een verrassing dat ik meteen met de kapiteinsband om de arm mocht starten. Ik praat veel in de kleedkamer en probeer de jonge spelers te gidsen. Door de afwezigheid van Taravel en het feit dat Kylian Hazard op de bank startte kwam de trainer bij mij uit, maar het is een rol die ik met veel plezier opgenomen heb.” 
 
De supporters konden de prestatie van de spits duidelijk smaken en beloonden heb met applaus bij zijn wissel. “Ik voel hier veel steun van de supporters. Ik ben naar hier gekomen om doelpunten te maken en hoewel dat niet steeds gelukt is, stonden de supporters steeds achter me. Ze kennen mijn mentaliteit en weten dat ik me helemaal geef van zodra ik op het veld kom. Zij hebben mij misschien gemist de voorbije maanden, maar ik heb hen ook gemist. Mijn wissel kwam er omdat ik er helemaal door zat, maar zo’n applaus krijgen na de voorbije moeilijke maanden doet heel veel deugd.“
 
Tijdens de interviews kwam het nieuws binnen dat ook concurrent Waasland-Beveren de drie punten thuis hield. “Vanavond was niet alles in ons voordeel, maar we moeten ons vooral focussen op onze eigen prestatie. We hebben de drie punten thuisgehouden en dat moet ons vertrouwen geven voor de wedstrijd van donderdag in Kortrijk. De laatste twee wedstrijden van 2019 zijn sleutelmatchen voor ons. We wilden de laatste thuiswedstrijd van dit jaar sowieso winnen voor onze supporters, en ook in Kortrijk zijn we erop gebrand om een resultaat bij elkaar te voetballen. Als we winnen zetten we immers ook druk op hen en op KV Oostende.  We moeten het match voor match aanpakken en elke week alles geven om te winnen. Op het einde van de rit zullen we dan wel de rekening maken.“
 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!