koop tickets online

#CLUCER | Reacties van Coulibaly, Biancone en voorzitter Goemaere

Het behoud van Cercle in 1A was natuurlijk hét gespreksonderwerp na afloop van de Brugse derby. Het webteam verzamelde onder meer reacties bij Lassana Coulibaly, Giulian Biancone en voorzitter Vincent Goemaere:

Het heeft veel tijd gekost voor Cercle om punten te pakken, maar de laatste weken waren beter:

Coulibaly: “Ja, het heeft veel tijd gekost, maar we zijn in het project blijven geloven tot het einde en vandaag is het gebeurd!”

Wat is volgens jou het geheim van het behoud? 

Coulibaly: “We zijn er altijd in blijven geloven. Wanneer we dat niet zouden doen, zouden we ons niet kunnen opladen voor elke wedstrijd. Ik wil ook de supporters bedanken voor hun steun. Ook de trainer en staf wil ik bedanken, omdat ze ons altijd aangemoedigd en gemotiveerd hebben. De coach had vertrouwen in mij en ik heb altijd alles gegeven. Als je dat niet doet, is de trainer verplicht je op een bepaald moment te vervangen. Maar ik ben blijven vechten om Cercle in eerste klasse te houden.” 

Cerle Brugge KSV

Was het doelpunt van Peeters tegen KV Mechelen in de 94e minuut het keerpunt? 

Coulibaly: “Ja, het is dankzij dat doelpunt dat we hier nu staan. Ik denk dat het ons meer vertrouwen heeft gegeven. Voordien speelden we ondanks de verliespartijen ook goede wedstrijden, maar sindsdien zijn de kansen in ons voordeel uitgedraaid. Onze ploeg is veel stabieler en we zijn meer solide in de organisatie en de verdediging dan in het begin.”

Ook Biancone kwam langs in de mixed-zone voor een reactie:

Het behoud is eindelijk zeker, 1 wedstrijd voor het einde van de competitie.

Biancone: “We zaten ver van het behoud na de wedstrijd tegen Eupen. Er werd ons toen gevraagd of we nog kans maakten om te blijven in eerste klasse. Het was geen grote kans, maar we moesten sterk zijn voor iedereen die werkt bij Cercle. Ondanks het verlies in de derby is het gelukt. Het verlies doet wel pijn en we kunnen niet 100 procent tevreden zijn. Maar ons doel is gelukt, we zijn gered en heel tevreden!”

Cerle Brugge KSV

Je bent één van de gezichten van de ploeg en als huurling van Monaco ben je er voor de supporters. 

Biancone: “Ik wil er steeds voor gaan, voor Monaco toen ik daar was en voor Cercle nu. Het is belangrijk dat als je een wedstrijd speelt met een shirt in bepaalde kleuren en logo dat je je 100 procent inzet voor dat shirt en voor de supporters die het hele jaar door aanwezig zijn. Dat is voor mij heel belangrijk, zelfs op de slechte momenten. De supporters waren altijd aanwezig dus kan je ze nooit genoeg bedanken. Ook op de momenten waarop we het moeilijk hadden, trokken ze ons erdoor. Het zijn echte supporters en dat hebben we vandaag ook weer gezien.”
 

Je was na de wedstrijd als eerste bij de supporters.

Biancone: “Ja, ik hou daarvan. Ik weet dat ze me graag hebben en we hebben dit seizoen veel samen gedeeld. Ik geef hen mijn inzet op het veld en zij geven mij de steun terug op de tribune.”

Wist je de het resultaat van Moeskroen-Waasland Beveren tijdens de wedstrijd?

Biancone: “Ik wist dat het bij de rust 0-0 stond. Toen ik naar de bank ging, vertelden ze met dat het 1-0 voor Moeskroen stond. Ik maande mezelf aan om kalm blijven tot het einde van de wedstrijd, want er kon nog een doelpunt vallen. We zijn niet helemaal tevreden omdat we de derby verloren. Club had echt een goede ploeg. Ik wilde na de wedstrijd eerst niet zingen. Een verloren wedstrijd vieren is toch moeilijk.” 

Hoe kijk je naar de wedstrijd van volgende weekend?

Biancone: “We vatten de wedstrijd tegen KV Oostende zeker aan met de wil om te winnen, zeker voor de supporters. Het kan een leuk feest worden met een overwinning.”

Blijf je volgend seizoen bij Cercle? 

Biancone: “De voorzitter en de supporters willen graag dat ik blijf, maar ik ben momenteel afhankelijk van Monaco. Ze hebben me op dit moment nog niets voorgesteld. Ik voel me goed bij Cercle en in de Belgische competitie. Nu focus ik nog op Cercle en aan het einde van het seizoen zullen we het wel zien.” 

Ook voorzitter Vincent Goemaere gaf een reactie: 

Goemaere: “Het is fantastisch dat we de situatie nog rechtgetrokken hebben. Het is de verdienste van onze spelers, van onze coach en van iedereen rondom hen. We zijn blijven geloven. ‘Never give up’ heeft dus wel degelijk gewerkt.”
 

Wat is jouw aandeel in het behoud? Je wordt door de supporters op handen gedragen.

Goemaere: “Wat we goed hebben gedaan, is dat we zijn blijven communiceren. Communicatie is in de huidige tijd heel belangrijk. Ik zeg altijd hoe de situatie is en ik heb dat ook zo gedaan met de supporters. Ik ben blij dat ze me gevolgd zijn daarin. Ik heb me gesmeten onder andere met mijn T-shirt van ‘Never give up’, maar voor hetzelfde geld was het fout gelopen. Ik voelde dat ik het moest doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en dat het goed is afgelopen. 
 

Cerle Brugge KSV

Werd er al gepraat met Storck over een mogelijke contractverlenging? 

Goemaere: “We willen zeker verder gaan met Storck, ook al was het 1B geworden. We moeten elkaar nu vinden tijdens de besprekingen. We hebben een goede verstandhouding.”

Hoe gaat het project van Cercle met Monaco verder? 

Goemaere: “We willen verder werken met de kern die we hebben en waarschijnlijk komen er een aantal spelers bij. We zijn al bezig met een mogelijke verlenging voor sommige huurspelers. Sportief is het uiteraard niet aan mij om te beslissen. Er komt een sportief directeur in april en een scoutingcel. Er moeten hier ook mensen fysiek aanwezig zijn in Brugge die niet vanuit Monaco werken, uiteraard wel samenwerkend met Monaco. Er komt eind deze maand ook een commercieel directeur.” 
 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Giulian Biancone: "Blijf alsjeblieft thuis: het is super belangrijk!"

Ook onze spelers houden zich strikt aan de richtlijnen van de overheid: zoveel als mogelijk thuisblijven & zorg dragen voor je familie en naasten. Giulian Biancone nam zelfs even de tijd om een filmpje te maken om alle Cerclefans een hart onder de riem toe te stoppen:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CLUCER | De persconferentie

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CLUCER | "WE ARE SAFE!"

Lees meer
Cerle Brugge KSV
WE ZIJN GERED!

Na een bloedstollende wedstrijd is het gebeurd (te bekijken met uitslag andere velden): CERCLE BRUGGE IS GERED EN VOETBALT VOLGEND SEIZOEN OPNIEUW IN 1A! Dankzij JULLIE en alleen JULLIE onvoorwaardelijke steun zijn we hierin SAMEN geslaagd. We toonden SAMEN aan dat nooit opgeven misschien wel de beste raad is. SAMEN staan we dan ook sterk, en SAMEN zijn we Cercle Brugge!

Volgende zondag maken we er tijdens de laatste thuismatch van de reguliere competitie dan ook een groot volksfeest van. Blijf onze website in het oog houden voor alle updates!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CLUCER | Cercle verliest met 2-1 maar verzekert zich van het behoud!

Op de voorlaatste speeldag van de Jupiler Pro League trof Cercle buur Club voor de stadsderby. Afhankelijk van eigen resultaat en/of het resultaat van Waasland-Beveren kon Cercle deze avond zeker zijn van de redding. Cercle verloor de derby met 2-1 na doelpunten van Vanaken en Rits. In de extra tijd kon Hazard milderen. Waasland-Beveren verloor met 1-0 van Moeskroen, waardoor Cercle gered is en volgend jaar ook in eerste klasse voetbalt!

 

In het begin van de wedstrijd was het Club die die de bovenhand had, maar tot echte kansen kwam het niet, mede door het goede werk van de Cercleverdediging. Een laag schot van Hotic belandde in de handen van  Mignolet. In de 16e minuut scandeerden Cercle én Clubsupporters de naam van Miguel Van Damme. Een mooi gebaar!

De eerste echte kans voor Club kwam pas in de 20e minuut.  Een schot van De Ketelaere ging nipt naast de eerste paal. Daarna probeerde Club het via Schrijvers, Sobol en Rits. Bij Cercle was het opnieuw Hotic, die ditmaal van ver trapte, maar zijn schot ging naast.

Enkele minuten voor de rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Vanaken rukte van ver op en werd hem niets in de weg gelegd: 1-0. Vlak voor rust kwam Cercle nog goed weg na balverlies. De scheidsrechter floot geen fout op Hoggas. Schrijvers bediende De Ketelaere, maar zijn schot stoot op Moser.

 

Ook bij het begin van de tweede helft was het opnieuw opletten voor De Ketelaere. Zijn schot ging naast de tweede paal. Het werd even later zelfs 2-0 via Rits, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR wegens handspel. Aan de overkant kregen we enkel een trap van De Belder op een voorzet van Eppel. Mignolet kon zonder problemen de bal vastnemen.

Met nog een halfuur op de klok werd het dan toch 2-0 voor Club. Na balverlies van Cercle kon Diatta tot scoren komen. Cercle kreeg een grote kans om te milderen na een blunder van Mignolet. De Brugse doelman wil de bal wegtrappen, maar die botste tegen De Belder. Zijn schot ging net naast. Moser reptte zich voorts op een actie van Diatta en De Ketelaere.

Storck voerde in de 70e minuut een dubbele wissel door. Hazard en Foster kwamen het veld op voor Hoggas en Eppel. Even later werd ook nog Donsah ingebracht voor Coulibaly. In de extra tijd kwam een voorzet van Hotic aan de tweede paal tot Hazard, die knalde in 1 tijd binnen: 2-1. Cercle verliest zo de derby, maar is deze avond wel zeker van de redding.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!