koop tickets online

Coach Fabien Mercadal blikt vooruit naar KV Oostende-Cercle Brugge

Zaterdagavond trekt Cercle Brugge naar de Versluys Arena voor speeldag 2 van de Jupiler Pro League. Tegen KV Oostende wordt de match om 20u afgetrapt. We blikken samen met coach Mercadal vooruit naar de strijd!

Coach, ondanks het thuisverlies tegen Standard kunnen we terugkijken op een goede prestatie. Hoe reageerde de spelersgroep na afloop?

“De spelers waren natuurlijk zeer ontgoocheld. Het resultaat is dan ook moeilijk te accepteren, zeker de manier waarop. Het scenario van de wedstrijd eigenlijk evenzeer, al waren onze intenties op alle gebied zeer goed. Goede intenties alleen volstaan echter niet in een kampioenschap, dus moeten we ervoor zorgen dat we beter worden en dus ook dergelijke wedstrijden naar ons toe kunnen trekken. De wissels van Standard maakten het verschil. De individuele klasse van Carcela en Limbombe leidden een ongelukkige nederlaag in, een verlies dat we bovendien niet verdienden.”

Cerle Brugge KSV

We spelen zaterdag op het veld bij KV Oostende, dat op de openingsspeeldag ging winnen op Anderlecht …

“Ik vond KV Oostende afgelopen weekend zeer intelligent voetballen. Ze speelden echt een goede wedstrijd. Ook tijdens hun galawedstrijd tegen het Griekse Panachaiki was ik een aandachtige toeschouwer. Ze zullen er zeker vol voor gaan. Het is een karakterploeg die niet opgeeft en collectief over heel wat ervaring beschikt. Bovendien is het zaterdagavond hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen dus ze willen zich aan hun publiek bewijzen. Aan ons om beter te zijn dan Anderlecht.

Dat we tegen KV Oostende al speelden tijdens de voorbereiding, maakt geen verschil. Het was toen een evenwichtige wedstrijd, maar beide ploegen zijn ondertussen heel wat gewijzigd."
 

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Ueda, Dabila, Bassong, Biancone
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Omolo, Kouamé, Hoggas, Omeonga & Vanhoutte
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Kanté, Mboula & Deman


Vitinho, Adrien Bongiovanni en Dylan De Belder ontbreken geblesseerd. Julien Serrano zit een schorsingsdag uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Flits van Bastien velt moedig Cercle

Groen-Zwart mocht op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League op bezoek in de vurige stede. Een leeg Sclessin vormde het decor van de vuurdoop voor coach Paul Clement en zijn team. Geen evidente klus op de openingsspeeldag. Uiteindelijk was het kapitein Samuel Bastien die de thuisploeg vroeg in de 2de helft de zege bezorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een lange studieronde was het de thuisploeg die het tempo stilaan omhoog trok. Vooral een bedrijvige Lestienne probeerde de forcing te voeren. Cercledoelman Warleson kon zich onderscheiden om schoten van Laifis en Shamir, maar vooral bij een kopbal van Amallah toonde hij zijn kwaliteiten. Cercle liet zich evenwel niet onbetuigd en waar Standarddoelman Bodart niet moest tussenkomen op schoten van Hoggas en Hazard, moest hij zich wel tot het uiterste strekken op een poging van Velkovski die vanaf de rand van de zestien hoog in de verste hoek mikte.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle sluit voorbereiding af met nederlaag aan de kust

Valse start voor Cercle, dat al na enkele minuten een penalty tegen zich zag gefloten na een overtreding van Omolo. Warleson ranselde de elfmeter van Kvasina echter knap uit de hoek, zodat een vroege achterstand achterwege bleef. Cercle had het lastig om in het openingskwartier de pressing van KV Oostende uit verband te spelen, maar echte kansen leverde dat niet op voor de thuisploeg. Cercle kwam via stilstaande fases de neus aan het venster steken, maar Hubert was attent op een indraaiende corner van Hotic en Ueda kopte een vrije trap over. Vanhoutte en Mbenza kregen de bal niet goed mee, maar zo viel de bal wel voor de voeten van Hotic. De plaatsbal van Dino ketste via de paal terug in het veld.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle onderuit tegen Deinze

Op het veld van Daring Ruddervoorde nam Cercle het op tegen KMSK Deinze, pas gepromoveerd naar 1B. Na 10 minuten noteerden we de eerste kans voor de “thuisploeg”. Dansoko kon zich doorzetten tegen Taravel en Ueda, maar zijn schot was niet krachtig genoeg om voorbij Warleson te geraken. Nadat Dutoit een gekraakt schot van Charles Vanhoutte uit zijn handen liet glippen, was Guy Mbenza alert om binnen te tikken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beloften winnen oefenpot op Oostkamp met 1-3

Ook de beloften zijn ondertussen al enkele weken begonnen met hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat een eerste oefenmatch op Veldegem met overtuigende 0-6 cijfers werd gewonnen, bleven de youngsters vorige week nog steken op een 1-1 gelijkspel tegen Gullegem. Vrijdagavond knoopte Groen-Zwart opnieuw aan met de winst en vond het drie keer de weg naar doel tijdens een oefenpot tegen KSV Oostkamp: eindstand 1-3.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle in slotfase voorbij Winkel Sport

Winkel Sport (uitkomend in 1ste Nationale) kwam al na enkele minuten op voorsprong door een kopbaldoelpunt van Michiel Clyncke. Cercle zocht geduldig naar openingen, maar had het moeilijk om de goed georganiseerde en technisch meer dan behoorlijke thuisploeg in de problemen te brengen. De eerste dreiging kwam er na een individuele actie van Guy Mbenza, maar hij krulde de bal een metertje over de kruising. Even later was hij iets te zelfzuchtig en besloot hij zelf vanuit een schuine hoek te trappen in plaats van een medemaat aan te spelen. Op slag van rust was het Thibo Somers die het dichtst bij de gelijkmaker kwam, maar zijn deviatie strandde op de deklat.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!