koop tickets online

Coach Fabien Mercadal: “Mijn spelers zijn gemotiveerd en gaan ervoor!”

Zaterdagavond staat de Brugse thuisderby op het programma! Na de interlandbreak dus meteen een grote klepper in Jan Breydel. De partij tegen de ‘buren’ wordt om 20u30 afgetrapt. Lees hieronder de voorbeschouwing van coach Mercadal en ontdek de selectie!

Cerle Brugge KSV

Coach, de mercato zit er nu zo’n goeie 11 dagen op. In hoeverre was de interlandbreak een goed gegeven om toe te werken naar deze toch wel speciale en belangrijke thuiswedstrijd?

“We hebben de spelers inderdaad niet veel vrijaf gegeven. Mede door de vele nieuwe spelers en wat blessurelast leek het ons beter om intensief verder te werken. Dat we veelal jonge spelers in de groep hebben, klopt, maar in dezer geldt dit vooral als een norm van kwaliteit. Hoewel het geen geheim is dat we deze kern nog meer wouden versterken, besliste de markt en de mercato hier anders over. Ik ben dan ook tevreden met mijn groep. Mijn spelers leggen een goede mentaliteit voor de dag en willen ervoor gaan. Dat telt voor mij. Het zijn allen strijders.  Vandaag hebben we een groep waarmee we progressie gaan boeken. Het zijn allemaal vechters, stuk voor stuk spelers met een goede mentaliteit die ervoor willen gaan.”

Op naar zaterdag nu: de altijd speciale thuisderby tegen Club Brugge:

“Ik denk dat ik niet veel hoef te vertellen over de tegenstander: een coach die zijn vak beheerst en over een zeer goed uitgebalanceerde ploeg beschikt. Voor ons een nieuwe uitdaging een serie van 3 absolute kleppers. Met de eerdere verplaatsing naar AA Gent, deze thuismatch tegen Club en de uitwedstrijd volgende week op Antwerp spelen we tegen teams die potentieel top 3 spelen in deze competitie. Ik ben echter strijdvaardig en positief: we zijn capabel om iets te tonen en om resultaten neer te zetten tegen dergelijke teams, als we geloven in onszelf ben ik daar écht van overtuigd. Het enige wat daarvoor nodig is ons spelniveau verhogen.

We weten bovendien hoe belangrijk deze wedstrijd niet alleen voor onszelf is, maar ook voor onze supporters. Eén constante dit seizoen al was de aanwezigheid én de steun van onze fans bij de thuis- en uitwedstrijden. Ze geven niet op en daar moeten wij ons ook aan optrekken. Een resultaat neerzetten zaterdag zou voor ons de echte start van het seizoen betekenen.”

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Ueda, Panzo, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Balikwisha & Gory
     

Hoewel Julien Serrano volledig hersteld was van zijn opgelopen quadriceps-blessure, ondervond Serrano deze week op training hinder aan zijn hamstring. De Fransman moet zo verstek laten gaan voor de Brugse stadsderby. Verwacht wordt dat Serrano tussen 3 à 4 weken onbeschikbaar zal zijn.
 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!