koop tickets online

Coach Fabien Mercadal voor Cercle Brugge-Standard

Eindelijk! Na 6 weken intensieve voorbereiding opent Groen-Zwart zaterdagavond z’n nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd om 18u tegen Standard. In zijn voobeschouwing heeft coach Mercadal het niet alleen over de eerste thuiswedstrijd tegen de Rouches, hij kijkt ook even terug op wat een 6-weken durende voorbereiding was:

Coach: het was even wachten op versterking, heeft dit een groot effect gehad op de 6-weken durende voorbereiding?

“Dat spelers komen en gaan, is klassiek bij een voorbereiding. We moeten nu echter focussen op de komst van Standard en we moeten maken dat we klaar zijn. Dat is ten slotte onze job. Er is veel werk verricht om gerichte versterkingen te halen. Onze doelstelling was niet om gewoon maar spelers te halen, maar wel om spelers naar Cercle te brengen die kwalitatief een meerwaarde betekenen. En dat hebben we ook gedaan. Het is dan ook normaal dat wanneer je met betere spelers onderhandelt dat dit even duurt. We moesten wachten op het goede moment maar we zijn er nog niet: we weten op welke posities we nog versterkingen zoeken en we hebben ook al namen van potentiële kandidaten daar opgeplakt. De onderhandelingen met 4 à 5 nieuwkomers lopen nog op dit moment, de doelstelling is om een kern te hebben van een 23 à 24 volwaardige spelers.”

Cerle Brugge KSV

Zaterdag volgt meteen een klepper om de competitie mee te starten: Standard, door velen getipt als een kandidaat voor de titel, komt langs in Jan Breydel:

“Inderdaad, ik had het zelfs voorspeld dat we met een topaffiche gingen starten (lacht). Dat is een beetje het verhaal van mijn carrière: vorig jaar openden we met Caen tegen PSG; en met Duinkerke speelde ik nog op de openingsspeeldag de topmatch tegen Strasbourg: nu dus tegen Standard! Aan ons om klaar te zijn. We zijn echter vechters, we zijn competitiebeesten: de spelers die er op dit moment zijn hebben goed werk verricht. Ik ben tevreden met de voorbereiding die we hebben afgewerkt. Ik reken nu ook op mijn groep om hun enthousiasme vanaf zaterdag ook aan ons publiek te tonen. We hebben quasi telkens met een volledige groep kunnen werken, zonder noemenswaardige blessures, ook dat is belangrijk in een voorbereiding. Nu moeten we verder automatismen creëren, ons focussen op het verder specificeren van onze tactieken en ons concentreren op het brengen van attractief en verzorgd voetbal. Gelukkig krijg ik hierbij de hulp van een zeer gedreven en competente staf. Stuk voor stuk professionals die de competitie kennen en ultiem gedreven zijn om telkens voor het beste te gaan.”

Cerle Brugge KSV

“We beseffen dat het echter niet makkelijk wordt: wel hebben we ons huiswerk grondig gemaakt. We weten dat ze een goede en kwaliteitsvolle groep hebben met een ervaren coach die erg goed werk levert. De opdracht is onmiddellijk zwaar maar tevens ook mooi: we gaan ons best doen om meteen een goed resultaat neer te zetten.”

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Serrano, Taravel, Ueda & Dabila
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Bongiovanni, Omolo, Kouame, Hoggas & Vanhoutte
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Kanté, De Belder & Mboula

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!