koop tickets online

Coach Fabien Mercadal voor Cercle Brugge-Standard

Eindelijk! Na 6 weken intensieve voorbereiding opent Groen-Zwart zaterdagavond z’n nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd om 18u tegen Standard. In zijn voobeschouwing heeft coach Mercadal het niet alleen over de eerste thuiswedstrijd tegen de Rouches, hij kijkt ook even terug op wat een 6-weken durende voorbereiding was:

Coach: het was even wachten op versterking, heeft dit een groot effect gehad op de 6-weken durende voorbereiding?

“Dat spelers komen en gaan, is klassiek bij een voorbereiding. We moeten nu echter focussen op de komst van Standard en we moeten maken dat we klaar zijn. Dat is ten slotte onze job. Er is veel werk verricht om gerichte versterkingen te halen. Onze doelstelling was niet om gewoon maar spelers te halen, maar wel om spelers naar Cercle te brengen die kwalitatief een meerwaarde betekenen. En dat hebben we ook gedaan. Het is dan ook normaal dat wanneer je met betere spelers onderhandelt dat dit even duurt. We moesten wachten op het goede moment maar we zijn er nog niet: we weten op welke posities we nog versterkingen zoeken en we hebben ook al namen van potentiële kandidaten daar opgeplakt. De onderhandelingen met 4 à 5 nieuwkomers lopen nog op dit moment, de doelstelling is om een kern te hebben van een 23 à 24 volwaardige spelers.”

Cerle Brugge KSV

Zaterdag volgt meteen een klepper om de competitie mee te starten: Standard, door velen getipt als een kandidaat voor de titel, komt langs in Jan Breydel:

“Inderdaad, ik had het zelfs voorspeld dat we met een topaffiche gingen starten (lacht). Dat is een beetje het verhaal van mijn carrière: vorig jaar openden we met Caen tegen PSG; en met Duinkerke speelde ik nog op de openingsspeeldag de topmatch tegen Strasbourg: nu dus tegen Standard! Aan ons om klaar te zijn. We zijn echter vechters, we zijn competitiebeesten: de spelers die er op dit moment zijn hebben goed werk verricht. Ik ben tevreden met de voorbereiding die we hebben afgewerkt. Ik reken nu ook op mijn groep om hun enthousiasme vanaf zaterdag ook aan ons publiek te tonen. We hebben quasi telkens met een volledige groep kunnen werken, zonder noemenswaardige blessures, ook dat is belangrijk in een voorbereiding. Nu moeten we verder automatismen creëren, ons focussen op het verder specificeren van onze tactieken en ons concentreren op het brengen van attractief en verzorgd voetbal. Gelukkig krijg ik hierbij de hulp van een zeer gedreven en competente staf. Stuk voor stuk professionals die de competitie kennen en ultiem gedreven zijn om telkens voor het beste te gaan.”

Cerle Brugge KSV

“We beseffen dat het echter niet makkelijk wordt: wel hebben we ons huiswerk grondig gemaakt. We weten dat ze een goede en kwaliteitsvolle groep hebben met een ervaren coach die erg goed werk levert. De opdracht is onmiddellijk zwaar maar tevens ook mooi: we gaan ons best doen om meteen een goed resultaat neer te zetten.”

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Serrano, Taravel, Ueda & Dabila
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Bongiovanni, Omolo, Kouame, Hoggas & Vanhoutte
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Kanté, De Belder & Mboula

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!