koop tickets online

Coach Thalhammer blikt vooruit naar Eupen-Cercle Brugge

Na een korte winterbreak trok Cercle vorige week naar La Torre voor een stageweek onder Spaanse zon. "Een positieve ervaring", blikt coach Dominik Thalhammer daar nu op terug. "We verloren wel de oefenmatch tegen Union maar ik evalueer de stage als één geheel en daarbij hebben we de tijd kunnen nemen om onze spelstijl verder te intensifiëren. We hebben veel aandacht geschonken aan aanvallende transities en daarbij erg gelet op details", klonk het deze week op de gebruikelijke persbabbel in aanloop naar Eupen-Cercle Brugge.

Voor de eerste partij in 2022 trekt Cercle zondagmiddag naar het Kehrwegstadion van KAS Eupen. Om 16:00 wil Cercle een vervolg breien aan de succesvolle reeks van de voorbije weken, met in het bijzonder de winst in de Brugse derby op 26 december. "Een goede start van het nieuwe jaar nemen met een goede prestatie in Eupen zou voor ons natuurlijk erg mooi meegenomen zijn. Maar dat het een moeilijke wedstrijd wordt tegen een moeilijke tegenstander, staat vast. Eupen speelt goed georganiseerd voetbal, ze zijn erg beweeglijk en bovendien ook flexibel. Dat kan gevaarlijk zijn voor ons, maar aan de andere kant zie ik ook opportuniteiten om met onze gekende manier van spelen hen pijn te doen", aldus de groen-zwarte coach.

Cerle Brugge KSV

Cercle kan zondagmiddag geen beroep doen op de diensten van Leonardo Da Silva Lopes. De Portugese middenvelder is geschorst en kan dus niet in actie komen. Net zoals bij de Panda's teistert het coronavirus ook Cercle, weliswaar in beperkte mate. Op dit moment zijn er bij Groen-Zwart 2 positieve gevallen te melden. Namen worden conform de privacy niet vrijgegeven.

Bekijk de persbabbel:

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Premium Twoalve | Win een gesigneerd shirt van Jesper Daland!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jesper Daland uitgeroepen tot beste verdediger van speeldag 22!

Jesper Daland werd door Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine opgenomen in het Team of the Week. Bij HLN werd de centrale verdediger zelfs uitgeroepen tot de beste verdediger van speeldag 22!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Bekijk hier de hoogtepunten na de overwinning tegen Eupen (0-2)

Na de mooie 0-2 overwinning op bezoek bij KAS Eupen pakte Cercle de voorbije weken een knappe 18/21 in de Jupiler Pro League. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!