koop tickets online
nl fr en

Contractverlenging én uitleenbeurt voor jeugdproduct Arne Cassaert

Jeugdproduct Arne Cassaert (21) verlengde z’n contract bij Cercle Brugge tot juni 2023 en wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan FC Knokke (1ste Nationale).

Na het doorlopen van de jeugdreeksen maakte Arne Cassaert in 2019 z’n profdebuut voor Cercle in de Jupiler Pro League op het veld van Standard (2-1). Dit seizoen verzamelde de centrale verdediger speelminuten tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen KVK Tienen (3-0). Cassaert viel toen op het uur in voor Utkus en zette zelfs de 3-0 eindstand op het bord. Op zoek naar meer speelminuten wordt Cassaert nu tot het einde van het seizoen uitgeleend aan KFC Knokke, op dit moment 13e in de Eerste Nationale-reeks. “Ik ben op een punt in m’n carrière gekomen dat het belangrijk is om ‘mannenvoetbal’ te spelen. Het is belangrijk voor mij om zoveel mogelijk minuten te maken om zo sterker te kunnen terugkeren naar Cercle”, aldus Cassaert.

Cerle Brugge KSV

Vooraleer Arne z’n uitleenbeurt naar Knokke finaliseerde, verlengde hij eerst z’n aflopende contract bij Cercle tot juni 2023, inclusief een optie op een bijkomend seizoen. Een teken van Groen-Zwart dat het gelooft in de jonge verdediger: “En daar ben ik erg gelukkig mee. Een duidelijk teken van Cercle dat ze iets in mij zien voor de toekomst.” Cassaert treedt zo een beetje in de voetsporen van Robbe Decostere en Charles Vanhoutte, die in 2019 werden uitgeleend aan Tubeke en nadien sterker terugkwamen naar Cercle. “Het succesverhaal van Robbe en Charles heeft zeker een rol gespeeld in mijn beslissing. Als je ziet hoe zij het nu doen na hun uitleenbeurt, is het zeker en vast ook mijn bedoeling om beter terug te komen. Op de positie van centrale verdediger heerst er op vandaag heel wat concurrentie en dus is deze uitleenbeurt voor mij alsnog ideaal om speelminuten op te doen”, besluit Cassaert.


Veel succes, Arne!


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Vitinho verlaat Cercle Brugge en trekt naar Burnley

Cercle Brugge en het Engelse Burnley vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van Vitinho. De 23-jarige Braziliaanse rechtsachter verlaat zo Cercle na 4 seizoenen en trekt naar de Engelse Championship.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Princiepsakkoord: Heitor Rodrigues da Fonseca naar Cercle Brugge

Cercle Brugge bereikte een akkoord met Heitor Rodrigues da Fonseca (21) en het Braziliaanse SC Internacional voor een uitleenbeurt met aankoopoptie.

Heitor (1,74m) is een 21-jarige Braziliaanse rechtsachter die al 86 keer in actie kwam voor SC internacional, één van de grootste teams in Brazilië.

Heitor zal bij de groepstrainingen aansluiten van zodra z’n werkvergunning wordt verleend.

Welkom, Heitor!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thomas Didillon op uitleenbasis naar AS Monaco

Doelman Thomas Didillon (26) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan AS Monaco. Didillon traint al een aantal weken mee met Monaco en nu werd beslist dat hij ook het seizoen zal volmaken in het Prinsdom.

Didillon kwam in 2020 over van RSC Anderlecht en speelde tot dusver al 59 officiële wedstrijden voor Cercle. Naast Anderlecht was Didillon in België al actief voor RC Genk en Seraing.

Veel succes, Thomas!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Radoslaw Majecki naar Cercle Brugge

Doelman Radoslaw Majecki (22) komt dit seizoen op uitleenbasis over van AS Monaco.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Louis Torres en Lucas Larade definitief naar Cercle Brugge!

Verdedigers Louis Torres (21) en Lucas Larade (23) komen definitief over van AS Monaco. Torres tekende voor twee seizoenen, Larade voor één seizoen plus optie op een tweede.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!