koop tickets online

Coronaproof naar Cercle Brugge-Moeskroen

Zaterdag staat om 18h30 Cercle-Moeskroen op het programma, mét supporters. Na overleg tussen de Pro League en de bevoegde overheidsinstanties werden extra maatregelen genomen en sommige maatregelen zelfs verscherpt om het stijgend aantal COVID-19 besmettingen af te remmen. De belangrijkste conclusie voor Cercle? Alle abonnees kunnen we opnieuw verwelkomen! Jouw bezoek zaterdag aan Jan Breydel zal door de nieuwe maatregelen er wel iets anders uitzien. We sommen alle wijzigingen hieronder even op:

  • Een totaalverbod op het verkopen, aanbieden en nuttigen van drank en eten. Dat betekent dat alle drank- en eetstanden zaterdag gesloten blijven. Ook de Business Kring 12 schenkt geen drank en serveert geen eten. Eigen drank en/of eten meenemen en consumeren is ook niet toegestaan.
  • De maximale grootte van een bubbel is beperkt tot 4 abonneehouders. Abonnees kunnen zowel alleen, per twee, per drie of per vier naar de wedstrijd komen op voorwaarde dat alle geregistreerde supporters ook dit seizoen abonneehouder zijn. Registreren is een absolute must en dient te gebeuren door de bubbelverantwoordelijke via https://j.mp/3j6Xe8I .
  • Hou zoveel als mogelijk afstand, minimum 1.50m, met supporters die niet tot jouw bubbel behoren. Beperk bij uitbreiding al je sociale contacten!


Voor de volledigheid herhalen we ook even de maatregelen die de voorbije wedstrijden al van kracht waren en dat ook voor Cercle-Moeskroen blijven:
 

  • Net zoals de voorbije thuiswedstrijd is er een mondmaskerverplichting in en rond het Jan Breydelstadion vanaf 2h voor de wedstrijd (=16h30) tot 1h (=21h15) na affluiten. Deze maatregel geldt ook voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Roken is in de tribunes al langer niet toegestaan, maar zaterdag kan je gezien het algemene rookverbod ook niet in de voorziene rookzones een sigaret opsteken. Het afzetten van je mondmasker is dus in geen enkel geval toegelaten!

Tijdsloten

Om overbodige wachtrijen te vermijden en om contacten met supporters te vermijden die niet tot jouw bubbel behoren, vraagt Cercle om onderstaande tijdslots te respecteren om het stadion binnen te komen. Hieronder vind je terug wanneer jij het stadion kan binnenkomen: 

Tijdstip Ingang Tribunes
17u00 tot 17u45 West (via Lange Molenstraat) West-boven
17u00 tot 17u45 Noord (via Olympialaan) Noord-beneden
17u00 tot 17u45 Oost (via Koning Leopold III-laan) Oost-beneden
17u45 tot 18u30 West (via Lange Molenstraat) West-beneden
17u45 tot 18u30 Noord (via Olympialaan) Noord-boven
17u45 tot 18u30 Oost (via Koning Leopold III-laan) Oost-boven


Na de wedstrijd vragen we onze fans om op hun plaatsen te blijven zitten tot een steward het signaal geeft om te vertrekken. 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: “Allemaal details beslissen deze wedstrijd”

“Ondanks dat we deze week trainden op stilstaande fases komen we snel achter. Je weet dat als dat gebeurt tegen een goed voetballende ploeg zoals RC Genk, het dan moeilijk wordt. Ik vond ons eigenlijk niet slecht spelen maar onze laatste pass ontbrak”, opende Vanderhaeghe z’n persconferentie. Na de 1-0 achterstand ging Ugbo na contact met een Genk verdediger neer in de zestien: “Ik heb de beelden teruggezien en ik vind het een duidelijke penaltyovertreding. Jammer dat hij ons niet werd toegewezen, want quasi onmiddellijk hierna komen we na een verdedigende fout van ons 2-0 achter. Zo ga je naar de rust toe en slik je ook nog een strenge rode kaart. Bij de eerste gele kaart voor Van Der Bruggen was er voorafgaand een duidelijke fout op Lopes die niet wordt gefloten. Over de fout op zich moet Hannes misschien minder intens de tackle inzetten, maar hij raakt niemand. Z’n tweede gele kaart vond ik wel terecht. Jammer, maar het waren allemaal details die ons de rekening hebben gepresenteerd. Ondanks de nederlaag vond ik ons over een volledige wedstrijd gezien wel moedig voor de dag komen, maar in de zone van de waarheid was er te weinig koelbloedigheid om iets te kunnen rapen vandaag.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Giulian Biancone: “Foutjes tegen teams als Genk betaal je cash“

Coach Vanderhaeghe koos ervoor om Biancone als linksachter uit te spelen en Vitinho naar rechts te verhuizen: “Mij stoort het niet om op de linkerflank te voetballen. Ik heb hier ook ervaring mee: tijdens de voorbereiding met AS Monaco onder andere, maar ook afgelopen woensdag in de bekermatch tegen Anderlecht viel ik als linksachter in. Of ik nu als centrale verdediger geposteerd wordt of aanvaller, dat maakt me weinig uit: ik zal me altijd voor de volle 100% geven.”

Met de nederlaag op Genk en de winst van Moeskroen tegen Standard zakt Cercle weg naar de 17e plaats in de ranking: “We wisten uiteraard voor aanvang van de match dat Moeskroen had gewonnen. We zijn enorm ontgoocheld dat we hier niks rapen, maar we moeten als team hier lessen uit trekken en vanaf nu vooruitkijken naar de volgende match. We moeten als team beter doen, vooral ook in het wedstrijdbegin. Je weet dat als je tegen teams van het kaliber zoals Genk speelt, je foutjes cash betaalt en dat is vandaag ook gebleken”, aldus een eerlijke, maar strijdvaardige Biancone. “Het is lang nog niet gedaan: we staan nu een punt achter Moeskroen, 3 achter op STVV. We geven niet op, never give up is dan ook ons strijdmotto. We respecteren onze waarden als Cerclespeler en gaan er de komende 4 finales alles aan doen om uit deze situatie te geraken.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Strahinja Pavlovic: “Onze reactie tijdens de tweede helft kwam te laat”

Een zichtbaar ontgoochelde Strahinja Pavlovic stond na de wedstrijd de pers te woord: “Je weet dat het moeilijk is om in Genk te moeten terugkomen na een dubbele achterstand en een rode kaart. Desondanks gaven we niet op en bleven we geloven in onze mogelijkheden. In de tweede helft speelden we ook beter. We moeten vooral naar onszelf kijken: nog 4 finales te gaan, 4 wedstrijden waarin we alles gaan geven om in de competitie te blijven. We blijven vechten.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle kan 2-0 niet ophalen in Genk

Cercle moest op 5 wedstrijden van het einde van de competitie in de Luminus Arena in Genk op bezoek bij de 3de in de stand. Onuachu en Ito toonden de kwaliteiten van de nummer 3 en zorgden voor een 2-0 ruststand. Tegen een tienkoppig Cercle kende Genk weinig problemen om die tussenstand ook aan het einde over de streep te trekken.

Coach Vanderhaeghe zette na de bekerwedstrijd enkele nieue spelers in de basis, in vergelijking met de zege tegen Waasland Beveren een week eerder. Op het middenveld kreeg Van der Bruggen een basisplaats.

Genk begon flitsend en zette Cercle meteen onder druk. Al in de 10de minuut leverde dat het openingsdoelpunt op. Na een vrijschop van Bongonda was het Onuachu die de bal voorbij Didillon kopte. Cercle moest aan de bak, maar het knokte zich weer in de wedstrijd en Ugbo werd aangetikt in de zestien. Te licht voor een strafschop oordeelde de ref. Op de tegenaanval scoorde Genk zijn 2de, halfweg de 1ste helft. Ito kon in de rug van Pavlovic duiken en met een gekruist schot stond het 2-0.

Tot overmaat van ramp, mocht Hannes Van der Bruggen al na 40 minuten richting kleedkamer trekken na zijn 2de gele kaart.

Yves Vanderhaeghe bracht na rust Anthony Musaba tussen de lijnen voor Denkey. Groen-Zwart trok opnieuw naar voor. Ook met een man minder bleef het onverminderd zoeken naar een aansluitingstreffer, maar het miste scherpte in de zone van de waarheid en doelman Vandevoordt kende een rustige avond bij de thuisploeg.

Gaandeweg had Cercle de meeste krachten verspeeld en kon Genk het spel weer naar zich toe trekken. Het kreeg nog enkele kansen, maar Munoz, Dessers en Ito kregen hun pogingen niet meer voorbij Didillon die nog enkele goede reddingen uit zijn mouw schudde.

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt - Arteaga, Lucumi, Cuesta, Munoz - Heynen, Thorsvedt (79' Toma), Hrosovsky- Bongonda, Ito en Onuachu (66' Dessers)

Opstelling Cercle: Didillon – Biancone, Marcelin (79' Vanhoutte), Bates, Pavlovic, Vitinho – Van Der Bruggen, Da Silva Lopes, Deman (69' Hoggas) – Denkey (46' Musaba), Ugbo (79' Hotic)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Op naar Genk!

Nog enkele uren te gaan vooraleer de bal rolt in Genk-Cercle Brugge. De heenmatch, die herinneren we ons nog. Tijd om te reageren!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!