koop tickets online
nl fr en

David Sousa naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Braziliaanse Botafogo zijn akkoord over de tijdelijke overgang van David Sousa (20 jaar). De linksvoetige centrale verdediger (1,92m) wordt voor twee seizoenen gehuurd, met aankoopoptie.

David Sousa startte met voetballen in z’n thuisland bij Flamengo. Op z’n 15e trok hij naar Botafogo, waar hij in 2018 z’n eerste profcontract tekende. Sinds 2020 maakt Sousa er deel uit van de A-kern en kwam hij 22 keer in actie. Sousa is ook jeugdinternational bij Brazilië. Cercle huurt de Braziliaan voor 2 seizoenen, met de optie om Sousa nadien definitief over te nemen.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Technisch directeur Carlos Aviña: “David behoort als centrale verdediger bij de grootste jonge Braziliaanse talenten en komt op huurbasis naar Cercle voor twee seizoenen, met aankoopoptie. Deze tijd zal hem genoeg ruimte geven om zich aan te passen aan het Belgische voetbal. David is positief-agressief aan de bal en dominant in luchtduels. Hij zal zeker een grote impact hebben in onze ploeg”.

Welkom David Sousa!Welkom, David Sousa!

#WelkomSousa ! pic.twitter.com/1LKn5KrVNp

— Cercle Brugge (@cercleofficial) July 4, 2021

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Uitleenbeurt van Cassaert naar Virton afgerond

Arne Cassaert (21) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan tweedeklasser Virton.

Wegens administratieve redenen liet de officiële bevestiging van de tijdelijke overgang even op zich wachten. Groen-Zwart wenst Cassaert dit seizoen alle succes toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dagoberto Espinoza naar Jong Cercle Brugge

De 18-jarige Dagoberto Espinoza komt dit seizoen uit voor Jong Cercle. De Mexicaanse jeugdinternational (1,81m), een middenvelder, wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Mexicaanse topploeg CF América.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Harisson Marcelin (terug) naar Cercle Brugge!

Cercle Brugge versterkt zich met de 22-jarige Jean Harisson Marcelin. De rechtsvoetige centrale verdediger (1,97m) komt tot het einde van dit seizoen over van AS Monaco.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Abu Francis naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Deense Nordsjaelland vonden een akkoord met betrekking tot de onmiddellijke overgang van Abu Francis (21). De polyvalente Ghanese middenvelder ondertekende een contract tot juni 2025 bij Cercle Brugge, met optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yann Gboho naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Franse Stade Rennes vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van Yann Gboho (21). De Franse aanvaller ondertekende een contract tot juni 2025 bij Cercle Brugge.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!