koop tickets online

David Sousa naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Braziliaanse Botafogo zijn akkoord over de tijdelijke overgang van David Sousa (20 jaar). De linksvoetige centrale verdediger (1,92m) wordt voor twee seizoenen gehuurd, met aankoopoptie.

David Sousa startte met voetballen in z’n thuisland bij Flamengo. Op z’n 15e trok hij naar Botafogo, waar hij in 2018 z’n eerste profcontract tekende. Sinds 2020 maakt Sousa er deel uit van de A-kern en kwam hij 22 keer in actie. Sousa is ook jeugdinternational bij Brazilië. Cercle huurt de Braziliaan voor 2 seizoenen, met de optie om Sousa nadien definitief over te nemen.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Technisch directeur Carlos Aviña: “David behoort als centrale verdediger bij de grootste jonge Braziliaanse talenten en komt op huurbasis naar Cercle voor twee seizoenen, met aankoopoptie. Deze tijd zal hem genoeg ruimte geven om zich aan te passen aan het Belgische voetbal. David is positief-agressief aan de bal en dominant in luchtduels. Hij zal zeker een grote impact hebben in onze ploeg”.

Welkom David Sousa!Welkom, David Sousa!

#WelkomSousa ! pic.twitter.com/1LKn5KrVNp

— Cercle Brugge (@cercleofficial) July 4, 2021

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … David Sousa

SHOT sprak met … David Sousa

‘Cercle komt op het juiste moment in mijn carrière.’ 

In de aanloop naar de wedstrijd op Standard (1-1 gelijkspel) had ik niet alleen een interview met Senna Miangue (zie artikel vorige week), maar ook met die andere held uit de derby had ik een gesprek.  Diep in de tweede helft was het David Sousa die voor de bevrijdende 2-0 zorgde.  Het Engels van David is nog niet van topniveau en ook het Portugees van uw trouwe Shot Online medewerker is niet echt vloeiend te noemen.  Toch had ik een aangenaam gesprek met een talentvolle jonge gast die dit seizoen toch al aardig wat minuten gemaakt heeft in het eerste van Cercle.

David, kun je even je voorgeschiedenis schetsen voor onze lezers? 
Met voetballen startte ik al snel bij Flamengo, een ploeg uit Rio De Janeiro.  In Brazilië is voetbal dan ook sport nummer 1.  Het is zelfs een religie. Veel jonge gastjes beginnen bij een lokale ploeg.  Flamengo is één van de grootste clubs uit Brazilië.  Op mijn vijftiende werd ik gescout en kreeg ik de kans om naar Botafogo te trekken.  Op dat moment had ik al heel wat Braziliaanse jeugdselecties op zak.  Ook Botafogo is een ploeg uit Rio en een begrip in Brazilië.  Al hebben ze het laatste decennium ook wat mindere periodes gekend.  Ik ondertekende er mijn eerste profcontract in 2018 en eigenlijk lig ik nu nog altijd onder contract bij Botafogo

Lees meer
Cerle Brugge KSV
In de spotlights dankzij reclameonline.be!

Cercle Brugge is trots om Publi-FDM Group voor te stellen als nieuwe, exclusieve partner voor alles wat te maken heeft met de productie van visuele communicatiedragers en onsite communicatie zoals lichtreclame, spandoeken, signalisatie, reclameborden, vlaggen, beursmateriaal, POS, stickers… en nog zo veel meer. Het partnership tussen Publi FDM Group en Cercle Brugge beloont meteen ook alle ambassadeurs van Cercle Brugge, lees snel meer!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jouw stickerboek 2021-2022 volgeplakt? Dan maak je kans op een voucher van Holiday Suites ter...

Nog op zoek naar stickers om jouw Cercle Brugge stickeralbum te vervolledigen? Of gewoon op zoek naar een stickerboek om zelf vol te plakken? Zowel stickerboeken als stickers zijn nog steeds verkrijgbaar. Naast het feit dat iedereen die een volgeplakt stickerboek kan voorleggen een prijs wint, schenkt Holiday Suites ook een voucher ter waarde €250 aan één gelukkige winnaar! Hoe je daarop kans maakt? Dat lees je hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beloften in het absolute slot onderuit tegen leider Genk

De beloften verloren maandagavond met 2-3 van RC Genk. De Limburgers, die aan kop staan in het klassement, scoorden de winning goal pas in minuut 95.

Een goede wedstrijd van Cercle dat niet werd beloond met een verdiend punt, zo kunnen we de partij samenvatten. Na een sterke start kwam Cercle zelfs op voorsprong via Vandemaele, maar nog voor rust kwamen de bezoekers langszij. In de tweede helft bleef een enthousiast Cercle moeilijkheden veroorzaken voor Genk, maar uiteindelijk waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen na een ongelukkige owngoal. Geen reden tot paniek voor Cercle, dat zich opnieuw in de match knokte na een fantastisch doelpunt van Olivier Scholaert. Even was Cercle zelfs dicht bij de 3-2, maar de doelhout besliste daar anders over. Dat de wedstrijd zou uitdraaien op een logisch gelijkspel denk je dan, maar dat was buiten de bezoekers gerekend. Genk scoorde in de absolute slotminuut de winning goal en mocht zo de 3 punten meenemen naar Limburg.

Coach Wouter Artz: "Het is erg zuur om in de laatste minuut (onnodig) te verliezen maar dat is nu eenmaal de kracht en de kwaliteit van deze tegenstander. In dit soort wedstrijd maken details het verschil. Ik heb veel vertrouwen dat als we zo verder blijven bouwen en niet opgeven, we beloond gaan worden."

Volgende maandag (07/02 – 20:00) staat de belangrijke verplaatsing naar KV Mechelen op het programma voor onze beloftenploeg.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Serge-Philippe Raux-Yao naar Rodez AF, Kylian Hazard naar RWDM

Terwijl Serge-Philippe Raux-Yao (22) definitief naar Rodez trekt, wordt Kylian Hazard (26) uitgeleend aan RWDM.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!