koop tickets online

De reacties na de Brugse derby

Dino Hotic kreeg net als de wedstrijd tegen STVV een centrale rol op het middenveld. Als spelmaker strooide hij kwistig met knappe passes en zo was hij ook goed voor de assist bij het doelpunt van Musaba.

Dino, wat is je eerste reactie na deze Brugse derby?

Ik heb het gevoel dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, maar we pakken geen punten. En dat is klote. We verliezen door een hoekschop. We creërden nochtans kansen en scoren ook. We kregen ook bijna een strafschop. En dat allemaal tegen de Belgische kampioen. Dan is het ongelukkig dat je geen punten pakt.

Cerle Brugge KSV

De penalty is uiteraard een gespreksonderwerp. Vond jij het strafschop?

Eerlijk gezegd vond ik het strafschop, maar niet voor de tackle van Deli op Iké, maar voor de fout op mij. Ik ging naar binnen en de speler grijpt me bij mijn heup. Daardoor kan ik niet schieten. Maar goed, dat is voetbal natuurlijk. We kunnen er nu niets meer aan veranderen.

Je speelde maandag en ook vandaag in een iets andere, meer centrale rol. Die lijkt je wel te liggen?

Ik voel me daar goed inderdaad. Ik probeer mezelf in de vrije ruimte tussen het middenveld en de verdediging van de tegenstander te positioneren. Zo probeer ik kansen te forceren voor de ploeg, of zelf af te werken. Ik blijf hard werken en hoop dat het oplevert.

Had het nieuws over Miguel Van Damme een impact op jullie voorbereiding en jullie gevoel op het veld?

Toen we zaterdagochtend samen zaten was het heel emotioneel. Ik ben hier nog maar sinds januari en ken Miguel niet zo goed natuurlijk, maar het ging goed met hem, dat heeft hij me ook zelf nog gezegd. Dit is natuurlijk vreselijk nieuws en we hopen met zijn allen dat hij kan vechten tot het bittere eind en de kanker kan overwinnen. Het was heel emotioneel gisteren. Wij zullen er zeker alles aan doen om hem te steunen. Het was ook een mooi gebaar van de fans van Club vandaag bij de aftrap. In zo’n omstandigheden komen mensen gelukkig samen en steunen ze elkaar.

Franck Kanouté stond voor de tweede wedstrijd op rij aan de aftrap. Voor hem meteen een kennismaking met het topniveau in België. 

Cerle Brugge KSV

Hoe ervaarde je deze wedstrijd?

Het was een goede ervaring, zeker omdat er ook publiek aanwezig was. Jammer natuurlijk dat onze supporters er niet bij konden zijn. Met hun steun erbij hadden we deze wedstrijd misschien nog beter kunnen vastgrijpen en tot het einde voor een zege strijden. Maar goed, uiteindelijk hebben we best wel een degelijke wedstrijd gespeeld. In de eerste helft hadden we het moeilijk, we begonnen niet zo goed. We kenden te vaak balverlies in het middenveld ook, maar in de tweede helft ging het beter. We hadden meer grip op de wedstrijd en onze tegenaanvallen brachten Club in de problemen. Dat deel hebben we echt wel goed gespeeld.

Jullie kwamen goed uit de kleedkamer met die snelle gelijkmaker en meteen daarna was er ook de strafschop. Het jij gezien wat er gebeurde?

Nee, ik zag Iké wel vallen maar kan niet oordelen vanuit mijn standpunt. De scheidsrechter heeft het zelf herbekeken met de VAR. Dan valt er weinig op te zeggen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: “Verschil tussen eerste en tweede helft was groot”

Coach Yves Vanderhaeghe blikte met gemengde gevoelens terug op de bekeruitschakeling tegen Anderlecht: “We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd”, stak de groen-zwarte oefenmeester van wal. “We namen in de eerste helft te weinig initiatief en wanneer we de bal in de ploeg hadden, vergaten we te voetballen.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Decostere: "Blij om terug op het veld te staan"

Robbe Decostere mocht in de slotfase zijn eerste minuten maken nadat hij enkele maanden out was met een gebroken kuitbeen. “De revalidatie van een breuk kan je niet versnellen, dus ik wist dat ik geen keuze had en gewoon geduldig verder moest werken aan mijn revalidatie. Mijn revalidatie verliep in een positieve sfeer dankzij de steun en omkadering van de staf en mijn ploegmaats. Ik ben blij dat ik nu terug op het veld mijn steentje kan bijdragen tijdens het slot van het seizoen.”
“We moeten de komende wedstrijden gewoon proberen om zoveel mogelijk punten bij elkaar te voetballen, zodat we niet afhankelijk zijn van de resultaten van onze concurrenten. Woensdag in de beker hoop ik natuurlijk opnieuw op speelminuten. In de laatste competitiematch waren we zeker niet de mindere van Anderlecht, dus we reizen met veel vertrouwen naar daar af.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vitinho: "Ik voel veel vertrouwen"

Vitinho was op de linksachter één van de uitblinkers bij Cercle. “Uiteraard leef ik me graag offensief uit, maar op mijn positie is het verdedigende werk ook belangrijk natuurlijk. De tackle op de doorgebroken Cijntje in de eerste helft was zo’n moment waarop ik ook die kwaliteiten kon tonen. Na twee moeizame seizoenen, loopt het dit seizoen voor mij persoonlijk stukken beter. Hoewel ik me misschien nog wat comfortabeler voel op de rechtsachter, speel ik ook zonder morren op de linksachter als de coach me daar nodig heeft. Ik speel bijna alles en voel ook veel vertrouwen. Dat is ook de verdienste van de coach, die veel met ons praat en er een positieve sfeer inhoudt. We kijken dan ook met vertrouwen uit naar de 5 resterende competitiewedstrijden en natuurlijk de beker.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
David Bates: "6 op 6 pakken is een opsteker, maar we zijn er nog niet"

Achterin gaf Cercle erg weinig weg tegen Waasland-Beveren. In de achterlijn maakt David Bates de laatste weken een erg goede indruk: “We wisten dat de wedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren erg belangrijk waren in onze strijd om het behoud. De 6 op 6 is een opsteker, maar we beseffen uiteraard dat we er nog lang niet zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen gewoon iedere wedstrijd opnieuw punten te sprokkelen. De 2 clean sheets op 3 wedstrijden tonen aan dat we goed georganiseerd zijn en dus moeilijk te verslaan zijn. “

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: "3 gouden punten gepakt, maar er komen nog cruciale weken aan"

Coach Yves Vanderhaeghe zag Cercle zaterdagavond al bij al verdiend de drie punten mee naar Brugge pakken: “We wisten dat er voor elke meter gevochten ging worden. We startten beter dan de thuisploeg en al snel kon Iké (Ugbo) op hoekschop de bal in doel koppen”. Ook na de voorsprong van Cercle bleeft Groen-Zwart voluit voor de aanval kiezen: “De beste kansen bleven in de eerste helft voor ons, jammer dat Iké Ugbo het niet afmaakte met dat schot op de paal.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!