koop tickets online
Jupiler Pro League
29/11/2018

De statistieken voor Charleroi-Cercle

Zaterdag om 18u gaat Cercle Brugge op bezoek naar Mambourg, waar in het Stade du Pays Sporting Charleroi partij wordt gegeven. We verzamelden enkele opmerkelijke statistieken omtrent de Zebra’s, maak hier kennis!

Cerle Brugge KSV
 • Royal Charleroi Sporting Club, kortweg Charleroi, staat op heden op een 8e plaats geklasseerd in de Jupiler Pro League. 23 punten tellen de Zebra’s ondertussen, dat is 1 punt meer dan Cercle, dat op plaats 9 volgt in de klassering.
   
 • Charleroi won dit seizoen al 7 wedstrijden, maar verloor er ook 7, waaronder de heenmatch in Brugge. Toen zorgden Dylan De Belder en een owngoal van Martos voor een 2-1 overwinning. Osimhen trof toen raak voor de Carolo’s.
   
 • Charleroi-Cercle Brugge wordt komende zaterdag een duel tussen twee ploegen in vorm. De troepen van Felice Mazzu wonnen hun laatste 2 competitiewedstrijden op rij en bovendien zijn ze al 5 achtereenvolgende thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Cercle liet de voorbije weken eveneens knappe resultaten noteren. Drie overwinningen op rij zorgden voor 9/9, waaronder een overwinning vorig weekend op bezoek bij competitieleider RC Genk (1-2).
   
 • De Zebra’s scoorden dit seizoen al 25 doelpunten. 12 goals daarvan werden in het eigenste Mambourg binnen getrapt. 2 keer raakte Charleroi in eigen huis niet tot scoren, dat was tegen Kortrijk en Antwerp.
   
 • Topschutter bij Charleroi is de Peruviaan Cristian Benavente. De 24-jarige aanvaller vond dit seizoen al 6 keer de weg naar doel en is daarmee de meest gevaarlijke man bij de thuisploeg.

 

De statistieken uit de heenronde:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten