koop tickets online
nl fr en

De voorbeschouwing voor Moeskroen-Cercle Brugge

Zondagavond trekt Cercle Brugge naar ploeg in vorm Moeskroen voor de 26e speeldag uit de Jupiler Pro League. Naar wekelijkse traditie blikt coach Guyot daags voor het treffen vooruit naar de wedstrijd. Welkom bij de voorbeschouwing!

Na een goede wedstrijd tegen Club Brugge, opnieuw een belangrijke wedstrijd met de verplaatsing naar Moeskroen:

“We hebben een overwinning nodig. Hoe sneller, hoe beter voor ons. Het is opnieuw een mooie uitdaging voor ons, want Moeskroen is de laatste weken aan een sterke reeks bezig. Het team verloor bovendien in 2019 nog niet en staat nu al vier speeldagen lang met het maximum van de punten in het klassement. Volledig verdiend trouwens, ik bekeek al hun wedstrijden en op de overwinning valt niks op af te dingen. Geen cadeau dus om hen nu te treffen. Voor mij zijn ze zelfs samen met KRC Genk op dit moment het beste team uit ons kampioenschap.”

Cerle Brugge KSV

In de heenronde werd 2-1 gewonnen. Een achterstand werd toen in het slot van de match nog omgedraaid. Welk soort wedstrijd verwacht je zondagavond?


“Moeskroen is in vergelijking met de wedstrijd uit de heenronde positief geëvolueerd. Het team is nagenoeg dezelfde gebleven maar ze hebben als het ware een ander gezicht gekregen. Ik hoop dat mijn spelers op dezelfde manier aan de aftrap komen zoals dat vorige week, vooral dan in de tweede helft, ook het geval was tegen Club Brugge. Mentaal moeten we sterk zijn, want dat is Moeskroen ook.”                                                                                                           

Verrassingen in de selectie?

“Lloyd Palun zal opnieuw bij de groep aansluiten, nadat hij vorig weekend een rode schorsingsdag uitzat. Johanna Omolo maakt jammer genoeg de omgekeerde beweging want hij is geschorst na zijn rode kaart tegen Club Brugge. Voor de rest zijn er geen noemenswaardige verrassingen. Traoré is speelgerechtigd en zal een plaats krijgen in de selectie. Vitinho is sinds deze week terug na het Zuid-Amerikaans kampioenshap U20 met Brazilië te hebben afgewerkt, maar hij komt wegens vermoeidheid nog niet in aanmerking voor een plaats in de selectie.”

De 21-koppige selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Coach Muslic blikt vooruit naar STVV-Cercle Brugge

Zaterdag speelt Cercle op Stayen tegen Sint-Truiden. Speeldag 17 van de Jupiler Pro League is de laatste voor de start van het WK in Qatar.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Miron Muslic: "We nemen de bekercompetitie erg serieus"

Woensdagavond om 20h00 start Cercle de bekercompetitie met een thuiswedstrijd tegen Beerschot. Coach Miron Muslic blikte dinsdagnamiddag vooruit naar het treffen tegen paars-wit en verwacht een gemotiveerde tegenstander: "Beerschot is een erg gestructureerde ploeg. Ze hanteren een goede intensiteit en hebben een erg actieve spelaanpak. Ze pressen en counterpressen goed en zijn bovendien snel in transities."

Tussen de 2-1 overwinning van afgelopen weekend tegen OH Leuven en de wedstrijd van komende zaterdag op bezoek bij Sint-Truiden is het deze week dus tijd voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen: "Natuurlijk hebben we zaterdag nog een zware en belangrijke wedstrijd in Sint-Truiden, maar zoals ik al eerder heb gezegd zitten we nu in een goed momentum en moeten we volop onze kansen grijpen", aldus Muslic.

Bekijk hieronder de voorbeschouwing:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Miron Muslic blikt vooruit naar de komst van OH Leuven

Cercle ontvangt zaterdag om 18h15 OH Leuven in Jan Breydel. Op de gebruikelijke persconferentie blikte coach Miron Muslic dan ook vooruit naar het treffen tegen de Leuvenaars. Ontdek hier wat de coach te vertellen had!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Miron Muslic voor KV Kortrijk-Cercle Brugge

Komende zaterdag is KV Kortrijk de tegenstander van groen-zwart. De West-Vlaamse derby start om 18u15 in het Guldensporenstadion.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Miron Muslic met zijn voorbeschouwing op Cercle Brugge-Charleroi

Cercle speelt vrijdag in het Jan Breydelstadion tegen Charleroi. Coach Miron Muslic blikt hier vooruit naar dit duel.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!