koop tickets online

De vooruitblik en selectie voor KV Mechelen-Cercle Brugge!

Cercle gaat zaterdagavond (aftrap om 20.00u ) op verplaatsing bij KV Mechelen op zoek naar de eerste puntenwinst van het seizoen. Samen met trainer Fabien Mercadal blikken we vooruit op het treffen tegen de promovendus. 

Cerle Brugge KSV

De tegenstander van komende zaterdag heeft met een 7 op 9 zijn rentree in eerste klasse niet gemist? 

“Hun goede start komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een goed voetballende ploeg, met enkele individuen die het verschil kunnen maken. Bovendien worden ze in hun thuiswedstrijden gesteund door een enthousiast publiek. Ze drijven ook nog voor een stuk op de successen van het voorbije seizoen en in dat opzicht is het bij ons natuurlijk een tegengesteld verhaal. Niet alleen hebben we dit seizoen nog niet kunnen winnen, ook het slot van het voorbije seizoen was tegenvallend qua resultaten.  Ik ben er echter van overtuigd dat 1 overwinning voor de kentering kan zorgen. “

Het komt er nu toch stilaan op aan om punten te beginnen pakken, zeker met de lastige kalender die ons in september te wachten staat? 

“Jeremy Taravel vertelde me deze week dat hij ooit met Lokeren aan het seizoen begon met 11 wedstrijden zonder winst op rij, maar aan het einde van het seizoen toch Play-off 1 speelde. Buitenstaanders dichten ons nu al een lange strijd tegen de degradatie toe, maar ik wil maar al te graag hun ongelijk bewijzen. Ik zag ons vorige week tegen Kortrijk onze beste prestatie van het seizoen afleveren. Met alle respect voor de prestatie van onze tegenstander, maar als de 2-0 ons niet wordt afgenomen door een discutabele beslissing van de arbitrage, dan ben ik ervan overtuigd dat we de drie punten hadden thuisgehouden. “

Is de moeizame start te wijten aan een moeilijke voorbereiding, waarbij een aantal nieuwkomers pas laat konden aansluiten?

“Ik wil het niet als excuus inroepen, maar het is natuurlijk niet ideaal dat een aantal nieuwkomers ons pas vlak voor de competitiestart kwamen vervoegen. We hebben ook veel jonge spelers in onze selectie, dus het is niet onlogisch dat we wat tijd nodig hebben om een ploeg te smeden. Gelukkig hebben we een leergierige kern en een technische staf die elke dag hard werkt om de ploeg mentaal, fysiek en tactisch klaar te krijgen.”

Komt er nog versterking bij? 

“Ik denk dat we nog 4 à 5 versterkingen nodig hebben. Een extra centrale verdediger is geen overbodige luxe, want met Taravel, Ueda en Dabila hebben we daar nu maar 3 opties dus daar mag er weinig gebeuren qua schorsingen of blessures. Centraal op het middenveld zoeken we nog een aanvulling op het duo Peeters-Kouamé en ook in het offensieve compartiment kunnen we wel nog wat versterking gebruiken.  Het moeten vooral spelers zijn met een meerwaarde, indien mogelijk ook met wat ervaring. Dankzij de terugkeer van Jordi Mboula uit schorsing en een speler als Corentin Fiore die weer een week verder staat in zijn voorbereiding, heb ik tegen Mechelen al wat meer mogelijkheden. ” 

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet en Badiashile
  • Verdedigers: Serrano, Ueda, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Bongiovanni, Kouamé, Hoggas & Omeonga
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Mboula, Balikwisha & Deman


Jérémy Taravel & Johanna Omolo raken beiden niet tijdig speelklaar voor KV Mechelen-Cercle Brugge.


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!