koop tickets online

De vooruitblik en selectie voor KV Mechelen-Cercle Brugge!

Cercle gaat zaterdagavond (aftrap om 20.00u ) op verplaatsing bij KV Mechelen op zoek naar de eerste puntenwinst van het seizoen. Samen met trainer Fabien Mercadal blikken we vooruit op het treffen tegen de promovendus. 

Cerle Brugge KSV

De tegenstander van komende zaterdag heeft met een 7 op 9 zijn rentree in eerste klasse niet gemist? 

“Hun goede start komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een goed voetballende ploeg, met enkele individuen die het verschil kunnen maken. Bovendien worden ze in hun thuiswedstrijden gesteund door een enthousiast publiek. Ze drijven ook nog voor een stuk op de successen van het voorbije seizoen en in dat opzicht is het bij ons natuurlijk een tegengesteld verhaal. Niet alleen hebben we dit seizoen nog niet kunnen winnen, ook het slot van het voorbije seizoen was tegenvallend qua resultaten.  Ik ben er echter van overtuigd dat 1 overwinning voor de kentering kan zorgen. “

Het komt er nu toch stilaan op aan om punten te beginnen pakken, zeker met de lastige kalender die ons in september te wachten staat? 

“Jeremy Taravel vertelde me deze week dat hij ooit met Lokeren aan het seizoen begon met 11 wedstrijden zonder winst op rij, maar aan het einde van het seizoen toch Play-off 1 speelde. Buitenstaanders dichten ons nu al een lange strijd tegen de degradatie toe, maar ik wil maar al te graag hun ongelijk bewijzen. Ik zag ons vorige week tegen Kortrijk onze beste prestatie van het seizoen afleveren. Met alle respect voor de prestatie van onze tegenstander, maar als de 2-0 ons niet wordt afgenomen door een discutabele beslissing van de arbitrage, dan ben ik ervan overtuigd dat we de drie punten hadden thuisgehouden. “

Is de moeizame start te wijten aan een moeilijke voorbereiding, waarbij een aantal nieuwkomers pas laat konden aansluiten?

“Ik wil het niet als excuus inroepen, maar het is natuurlijk niet ideaal dat een aantal nieuwkomers ons pas vlak voor de competitiestart kwamen vervoegen. We hebben ook veel jonge spelers in onze selectie, dus het is niet onlogisch dat we wat tijd nodig hebben om een ploeg te smeden. Gelukkig hebben we een leergierige kern en een technische staf die elke dag hard werkt om de ploeg mentaal, fysiek en tactisch klaar te krijgen.”

Komt er nog versterking bij? 

“Ik denk dat we nog 4 à 5 versterkingen nodig hebben. Een extra centrale verdediger is geen overbodige luxe, want met Taravel, Ueda en Dabila hebben we daar nu maar 3 opties dus daar mag er weinig gebeuren qua schorsingen of blessures. Centraal op het middenveld zoeken we nog een aanvulling op het duo Peeters-Kouamé en ook in het offensieve compartiment kunnen we wel nog wat versterking gebruiken.  Het moeten vooral spelers zijn met een meerwaarde, indien mogelijk ook met wat ervaring. Dankzij de terugkeer van Jordi Mboula uit schorsing en een speler als Corentin Fiore die weer een week verder staat in zijn voorbereiding, heb ik tegen Mechelen al wat meer mogelijkheden. ” 

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet en Badiashile
  • Verdedigers: Serrano, Ueda, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Bongiovanni, Kouamé, Hoggas & Omeonga
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Mboula, Balikwisha & Deman


Jérémy Taravel & Johanna Omolo raken beiden niet tijdig speelklaar voor KV Mechelen-Cercle Brugge.


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Fans, jullie zijn fantastisch!

Dat we over fantastische fans beschikken, dat wisten we al. Maar zo fantastisch om een bezoekersvak in één dag te vullen? Dat hadden we eerlijk gezegd alleen maar kunnen hopen. Iedereen wil er zaterdag bijzijn! Alle gratis tickets voor het bezoekersvak zijn de deur uit!

Heb jij een ticket komen afhalen, maar heb je het uiteindelijk niet nodig? Kom dan jouw ticket op het secretariaat binnenbrengen en dan kunnen we een andere supporter gelukkig maken!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#MOUCER | Onze voorbereiding op Moeskroen

Na twee dagen vrijaf beginnen de spelers dinsdagmorgen met hun voorbereiding op Moeskroen-Cercle Brugge. Benieuwd naar het trainingsschema? Raadpleeg het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
En nu gaan we samen naar Moeskroen! GRATIS!


Bij Sint-Truiden kunnen ze die bal niet binnenhouden. En iedere keer wordt het onthaald met gejuich door de supporters van Cercle, die er door de sfeer ervoor hebben gezorgd dat Cercle hier eigenlijk een thuiswedstrijd speelde. Ook al is het een andere ondergrond. Zij maakten de hele wedstrijd lang kabaal, hebben hun ploeg meer dan ondersteund. Dat moet ook gezegd!” 

Dat zei commentator Floris Geerts in de 94ste minuut van STVV-Cercle Brugge. Hij had overschot van gelijk!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#STVCER | Kevin Hoggas is jullie Man of the Match!


Kevin Hoggas is jullie Man of the Match na Sint-Truiden-Cercle Brugge! De doelpuntenmaker van afgelopen zaterdag haalde het met 53,85% van de stemmen voor Dimitrios Chatziisaias en Stef Peeters.

Proficiat Kevin!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#STVCER | De reacties

Doelpuntenmaker Kevin Hoggas was duidelijk gelukkig met zijn mooie winning goal na de overwinning tegen Sint-Truiden. 
"Het was misschien een mooi doelpunt, maar in de eerste plaats was het een belangrijk doelpunt. Dat doet me nog het meeste plezier. Ik scoorde op een goed moment in de wedstrijd. We konden de voorsprong vasthouden en de drie punten meenemen naar huis."

Is het voor jou persoonlijk een soort revanche na de gemiste penalty in Eupen?
"Ja, natuurlijk maar dat is voetbal. Ik was heel teleurgesteld toen omdat ik de mogelijkheid had om een punt op te leveren, misschien zelfs meer. Ik ben dus heel ontgoocheld teruggekeerd. Maar dan ben ik gewoon weer aan de slag gegaan en is ons geluk ook gekeerd. En kijk, vandaag scoor ik weer en levert dat drie punten op. Dat is voetbal."

Speelden jullie vandaag ook wat terughoudender dan in de voorgaande wedstrijden?
"Misschien wel. We speelden goed, en vaak beter dan de tegenstanders. Maar zij konden ons dan opwachtten en zo eindigden we tekens zonder punten. Vandaag hebben we geprobeerd om net zoals anders ons spel te spelen, maar het defensieve niet uit het oog te verliezen."

Waren jullie op de hoogte van het resultaat van Waasland Beveren voor de wedstrijd?
"Ja dat waren we. Dat was een extra motivatie omdat we wisten dat ze op het laatste moment nog een doelpunt hadden tegen gekregen. Ze staan maar op enkele punten van ons en net voor het einde leek het erop dat ze een punt gingen pakken, maar uiteindelijk zagen we dat ze dan toch nog verloren hadden, des te beter voor ons dat we nu op 3 punten komen maar er resten nog 4 wedstrijden. De moeilijkste stap moeten we nog zetten."

Voor Stef Peeters was het een terugkeer naar zijn voormalige werkgever. Toen speelde hij elke thuiswedstrijd op kunstgras, nu trainde het team een hele week in Varsenare om aan het gras te wennen. 
"Dat klopt, maar nu is het wel een andere mat dan toen. Ik vind ze veel slechte dan toen ik hier speelde. Toen was het veel langer en stond het ook echt recht. Nu is het veel korter en je voelt dat er een parking onder ligt. In Varsenare lag de mat wel veel beter en was het heel anders. Misschien dat de wind er ook wel een beetje mee te maken hadden, en dat zij daardoor ook wel minder voordeel haalden uit het veld."

Mentaal is deze overwinning heel belangrijk.
"Ja, toen ik bij Caen speelde hebben we ook in een positie gezeten waarbij de trainer zei dat we gered waren, maar dat we daarna toch nog om het behoud moesten spelen. Ik denk dat bij Oostende en Waasland ook wel elke speler gedacht had dat ze gered waren. Als je die klik nu nog moet maken en ervoor moet gaan spelen is dat moeilijker dan de situatie waaruit wij komen. We komen uit een geslagen positie en het kan alleen nog maar beter."

En dus kan alles nog, want vorige week scoren jullie op het einde, vanavond verliest Waasland Beveren op het einde. 
"Ja maar dat zijn kleine dingen die wel meespelen. Kortrijk heeft eigenlijk niets meer te winnen in de competitie maar gaat vorige week winnen op Beveren en vandaag op Oostende. Daar verwacht je toch dat die ploegen punten kunnen pakken. Maar 't is voetbal en uiteindelijk komt het toch allemaal in een trechter samen. Ik denk dat het tot de laatste speeldag spannend zal worden. Ik ben ook wel eens het geloof verloren dit seizoen, bijvoorbeeld in de thuismatch tegen Anderlecht. Daar had ik echt het gevoel dat het niet mocht zijn. Dan die strafschop tegen Eupen in de laatste minuut. Maar goed, nu pakken we 6 op 6 en gaan we er vol voor."

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!