koop tickets online

De vooruitblik en selectie voor KV Mechelen-Cercle Brugge!

Cercle gaat zaterdagavond (aftrap om 20.00u ) op verplaatsing bij KV Mechelen op zoek naar de eerste puntenwinst van het seizoen. Samen met trainer Fabien Mercadal blikken we vooruit op het treffen tegen de promovendus. 

Cerle Brugge KSV

De tegenstander van komende zaterdag heeft met een 7 op 9 zijn rentree in eerste klasse niet gemist? 

“Hun goede start komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een goed voetballende ploeg, met enkele individuen die het verschil kunnen maken. Bovendien worden ze in hun thuiswedstrijden gesteund door een enthousiast publiek. Ze drijven ook nog voor een stuk op de successen van het voorbije seizoen en in dat opzicht is het bij ons natuurlijk een tegengesteld verhaal. Niet alleen hebben we dit seizoen nog niet kunnen winnen, ook het slot van het voorbije seizoen was tegenvallend qua resultaten.  Ik ben er echter van overtuigd dat 1 overwinning voor de kentering kan zorgen. “

Het komt er nu toch stilaan op aan om punten te beginnen pakken, zeker met de lastige kalender die ons in september te wachten staat? 

“Jeremy Taravel vertelde me deze week dat hij ooit met Lokeren aan het seizoen begon met 11 wedstrijden zonder winst op rij, maar aan het einde van het seizoen toch Play-off 1 speelde. Buitenstaanders dichten ons nu al een lange strijd tegen de degradatie toe, maar ik wil maar al te graag hun ongelijk bewijzen. Ik zag ons vorige week tegen Kortrijk onze beste prestatie van het seizoen afleveren. Met alle respect voor de prestatie van onze tegenstander, maar als de 2-0 ons niet wordt afgenomen door een discutabele beslissing van de arbitrage, dan ben ik ervan overtuigd dat we de drie punten hadden thuisgehouden. “

Is de moeizame start te wijten aan een moeilijke voorbereiding, waarbij een aantal nieuwkomers pas laat konden aansluiten?

“Ik wil het niet als excuus inroepen, maar het is natuurlijk niet ideaal dat een aantal nieuwkomers ons pas vlak voor de competitiestart kwamen vervoegen. We hebben ook veel jonge spelers in onze selectie, dus het is niet onlogisch dat we wat tijd nodig hebben om een ploeg te smeden. Gelukkig hebben we een leergierige kern en een technische staf die elke dag hard werkt om de ploeg mentaal, fysiek en tactisch klaar te krijgen.”

Komt er nog versterking bij? 

“Ik denk dat we nog 4 à 5 versterkingen nodig hebben. Een extra centrale verdediger is geen overbodige luxe, want met Taravel, Ueda en Dabila hebben we daar nu maar 3 opties dus daar mag er weinig gebeuren qua schorsingen of blessures. Centraal op het middenveld zoeken we nog een aanvulling op het duo Peeters-Kouamé en ook in het offensieve compartiment kunnen we wel nog wat versterking gebruiken.  Het moeten vooral spelers zijn met een meerwaarde, indien mogelijk ook met wat ervaring. Dankzij de terugkeer van Jordi Mboula uit schorsing en een speler als Corentin Fiore die weer een week verder staat in zijn voorbereiding, heb ik tegen Mechelen al wat meer mogelijkheden. ” 

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet en Badiashile
  • Verdedigers: Serrano, Ueda, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Bongiovanni, Kouamé, Hoggas & Omeonga
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Mboula, Balikwisha & Deman


Jérémy Taravel & Johanna Omolo raken beiden niet tijdig speelklaar voor KV Mechelen-Cercle Brugge.


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!