koop tickets online
nl fr en

Denkey leidt Cercle met hattrick voorbij Eupen

Met een ruime zege tegen Eupen beloonde een dominant Cercle zich verdiend voor een nieuwe goede prestatie. Via doelpunten van Denkey, Somers en Ueda bouwde Groen-Zwart al voor de pauze een ruime voorsprong uit, al milderden de bezoekers kort voor de pauze via een penaltydoelpunt. Na de pauze behield Cercle permanent de controle, en in de slotfase diepte de Vereniging de voorsprong verder uit via twee knappe doelpunten van opnieuw Denkey. Cercle maakt dankzij de zege een mooie sprong in het klassement. 

Het duurde niet lang voor Cercle haar offensieve bedoelingen omzette in kansen. Een inworp Somers kwam via Denkey tot bij Popovic, die de bal net naast plaatste. Eupen moest het spel ondergaan, maar was toch gevaarlijk na een stilstaande fase. Na een hoekschop dwong Jeggo doelman Majecki tot een knappe redding met een prima vluchtschot. En toen was het opnieuw aan Groen-Zwart. Bijna kwam er een eerste doelpunt toen Ueda zich vrijkapte, maar zijn schot strandde op de paal. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak. Na een hoekschop kopte Popovic op doelman Moser, maar Denkey was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te duwen. Het openingsdoelpunt gaf Cercle energie, en al snel kon Groen-Zwart de voorsprong verdubbelen. Na voorbereidend werk van Ueda trapte Somers het leer van kortbij voorbij Moser. En nog was het niet gedaan. Ueda stond kort later op de goede plaats om de 3-0 in doel te trappen. Een absoluut terechte voorsprong voor een dominant Cercle!
Op die ene vroege kans na hield Cercle de bezoekers ver weg van het eigen doel. Toch eindigde de fantastische eerste helft met een kleine domper toen de bal op de stip ging voor de bezoekers. Peeters klaarde de klus voor Eupen, zodat er halfweg een 3-1-stand op het bord stond.

Ook na de pauze behield Groen-Zwart de controle over de wedstrijd. Het gaf niks weg en creëerde zelf verschillende mogelijkheden. Na een fout op Da Silva werd scheidsrechter Lambrechts halfweg de tweede helft naar het televisiescherm geroepen. Strafschop voor Groen-Zwart en een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Hotic mikte de bal echter langs de verkeerde kant van de paal naast. Geen nood echter, want de ijzersterke Denkey plaatste het leer 5 minuten later perfect in de verste hoek voorbij een kansloze Moser. En nog was het niet gedaan. Denkey ontbond zijn duivels en zorgde met een schitterende knal in de rechterbovenhoek voor zijn derde doelpunt van de avond! 5-1!
In de slotminuten werd het nog bijna 6-1, maar doelman Moser hield de bal tot drie keer toe uit zijn doel. Meteen het einde van een fantastische avond, want naast de ruime zege maakt Groen-Zwart ook een mooie sprong in het klassement.

Opstelling Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Marcelin, Vanhoutte (62’ Francis), Da Silva (73’ Van Der Bruggen), Hotic, Somers (73’ Ravych), Ueda (73’ Ghobo), Deman (80’ Velkovski) en Denkey.

Opstelling KAS Eupen: Moser, Van Genechten (78’ Magnee), Davidson, Jeggo, Nuhu (73’ Bitumazala), Peeters, Charles-Cook (73’ Ndri), Christie-Davis (46’ Prevljak), Wakaso, Alloh (46’ Paeshuyse) en Lambert.

Doelpunten: 24’ Denkey (1-0), 29’ Somers (2-0), 39’ Ueda (3-0), 43’ Peeters (3-1), 77’ Denkey (4-1), 86’ Denkey (5-1)

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
KOM MET DE FIETS (OF TE VOET) NAAR CERCLE - KV KORTRIJK

Sportwinkel en Cercle-partner Decathlon roept de fans op om massaal met de fiets (of te voet) naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk te komen. Waarom? Omdat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving en omdat het gewoon goed is voor de gezondheid! Denk dus eens aan je tweewieler wanneer je straks je supporterssjaal van Cercle weer aantrekt. Nog een duwtje in de rug nodig? Wanneer je met je fiets stopt bij de Decathlon-stand aan het stadion/fandorp, krijg je een Decathlon-cheque van € 6 in je mailbox.  Meer nog: fietsers maken kans op 10 duotickets voor de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Dit initiatief is een eerste ecologische actie van Decathlon en Cercle met de ambitie om er volgende jaar een extra lap op te geven!  Smeer je koersbenen maar in… We zien elkaar op de fiets!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle is #Morethanfootball en steunt Playing For Succes

Als je op woensdagnamiddag geregeld langs de trainingsvelden van Cercle passeert, bestaat de kans dat je de afgelopen weken op het veldje ernaast de mensen van Playing For Success aan het werk gezien hebt. Playing For Succes is een organisatie die kinderen unieke leerkansen biedt in een topsportomgeving. Aangezien Cercle #Morethanfootball is, steunt Groen-zwart dit initiatief met veel plezier. 

Enkele leerlingen van de scholen De Varens, De Kaproenen, Spermalie en De Kade stonden woensdagmiddag opnieuw gepassioneerd te voetballen in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Deze leerlingen uit het bijzonder onderwijs nemen deel aan Playing For Succes, een initiatief waarbij ze op een leuke sportieve manier wiskunde of taal bijleren.

Cercle draagt ook een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief. De Vereniging voorziet onder andere ballen, hesjes en  gezonde snacks. De lessen zelf worden dan weer voorzien door studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Howest.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!