koop tickets online
nl fr en

Dino Hotic bezorgt Cercle de zege in blessuretijd

Cercle ging rusten met een 0-1 voorsprong, maar zag Oostende in de tweede helft langszij klimmen met een penaltydoelpunt. De thuisploeg ging op zoek naar meer, maar het jonge Cercle plooide niet en ging in de blessuretijd nog met de zege aan de haal. Dino Hotic bezorgde Cercle met een knappe treffer een belangrijke overwinning, de eerste competitiezege aan de kust sinds 2004. 

In Oostende moest Cercle het zonder doelman Majecki doen, die niet fit was geraakt. Warleson nam plaats onder de lat. Charles Vanhoutte keerde na zijn schorsingsdag meteen terug in de basis, Da Silva Lopes verhuisde daardoor naar de bank. Daar nam ook Yann Gboho plaats, Kévin Denkey nam de rol van aanvalsleider op zich.

Denkey raakte na een aflegger van Ueda al na enkele minuten het zijnet, maar die veelbelovende start kreeg geen vervolg. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, met veel duels. Toen Cercle voor het eerst de bal het werk liet doen, leverde dat meteen de voorsprong op. Het voorbereidende werk was van Francis en Siquet en Ueda reageerde het scherpst op de steekpass van die laatste. Onze WK-ganger bleef oog in oog met Phillips ijzig kalm, rondde de thuisdoelman en legde de bal in het lege doel (24’, 0-1).  In wat volgde hield Cercle de thuisploeg makkelijk af en kon het via Denkey en Ueda nog enkele keren tegenprikken. Warleson moest enkel eens plat gaan op een schotje van Amade.

Cercle begon ook stevig aan de tweede helft en was dichtbij de 0-2, maar de treffer van Boris Popovic werd voor buitenspel afgekeurd. Met enkele wissels bracht Dominik Thalhammer wat meer leven in de thuisploeg, maar toch kwam de 1-1 helemaal uit de lucht vallen. Na een ingreep van de VAR kreeg Oostende een strafschop, die door Ambrose (65’, 1-1) via de vingertoppen van Warleson werd omgezet. Die onverwachte gelijkmaker zorgde terug voor hoop in de Oostende rangen en doordat Cercle niet meer aan voetballen toekwam, werd het toch even billenknijpen. Zeker toen KVO ook nog een tweede penalty leek te gaan krijgen voor een vermeende overtreding van Ravych, maar na het bekijken van de beelden kwam  scheidsrechter Visser gelukkig op zijn beslissing terug.

De wedstrijd kon nu alle kanten uit, ook al bleef het voetbal niet hoogstaand. Atanga forceerde zijn schot en dat kwam de thuisploeg duur te staan. Bij het ingaan van de blessuretijd pakte Olivier Deman uit met de perfecte teruglegger en de vrijstaande Hotic liet Phillips kansloos (91’, 1-2). Vooral dankzij de vele VAR-interventies kwamen er nog 9 minuten blessuretijd bij, maar daarin was het Cercle dat op zoek ging naar de 1-3. Dino Hotic kwam nog het dichtst bij de definitieve beslissing met een vrije trap, maar de paal stond in de weg. Warleson werd niet meer bedreigd en zo pakte Cercle 3 hele belangrijke punten, die uitbundig werden gevierd met het volle uitvak!

Opstellingen:

KV Oostende: Phillips, Tanghe, Rodin, Capon,  Sakamoto, Amade  Rocha Santos (58’ Dwomoh, 88’ Urhoghide), Ndicka, Batzner (58’ Atanga), Durdov en Ambrose

Cercle: Warleson, Popovic, Ravych, Daland, Siquet (82’ Gboho), Abu, Vanhoutte, Deman, Somers, Ueda en Denkey (88’ Hotic).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Louis Torres op uitleenbasis naar Rodez AF

Cercle Brugge en het Franse Rodez AF vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke transfer van Louis Torres. De 21-jarige linksachter wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de Franse tweedeklasser.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aske Sampers naar Lierse Kempenzonen

Cercle Brugge en Lierse Kempenzonen vonden een akkoord met betrekking tot de transfer van aanvaller Aske Sampers. Het 21-jarige jeugdproduct van Cercle, dat sinds z’n 12 jaar uitkomt voor Groen-Zwart, trekt definitief naar de huidige nummer vijf uit de Challenger Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart Varsenare viert 45-jarig bestaan

Op vrijdag 27 januari vierde de supportersvereniging GZ Varsenare het 45-jarig bestaan. Zoals gewoonlijk vierden ze op hun vaste feeststek ’t Oosthof te Snellegem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle foto's na Cercle Brugge-AA Gent

Ayase Ueda, Kevin Denkey en in extremis Jesper Daland zorgden zondagmiddag voor een verdiende driepunter tegen AA Gent. Onze aanwezige fotografen legden alles vast in onderstaand fotoverslag:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Standard: raadpleeg alle ticketinfo

Zaterdag 4 februari om 16h00 neemt Cercle het op tegen Standard. Er geldt een aangepaste ticketregeling waarbij de loketten op de wedstrijddag gesloten blijven. Ontdek hier alle info:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!