koop tickets online
nl fr en

Dino Hotic: "Counterpressing uitstekend uitgevoerd"

Dino Hotic reageerde opgetogen na de 2-0 overwinning tegen Beerschot: “Ik voel het vertrouwen van de staf/coach, en dat is als voetballer één van de meest belangrijke dingen. Ik ben blij met een assist maar kon er nog meer gegeven/gehad hebben. We speelden zeer goed en voerden de counterpressing ook uitstekend uit. We konden meer scoren, maar deden wat de coach ons zei en hadden zo volledige controle over de wedstrijd. Ik heb een uitstekende connectie met Matondo, we voelen elkaar zeer natuurlijk aan. Hij weet hoe hij moet lopen. Of we voor Play Off 2 gaan? We moeten het match per match bekijken. We willen zeer graag play off 2 halen, maar bekijken het match per match. Ik haal plezier uit spelen met dit team."

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Miron Muslic: “Dankzij de fantastische steun van onze fans was dit mogelijk”

Coach Miron Muslic reageerde erg blij na de overwinning tegen KV Oostende: “Ik zou eerst en vooral onze supporters willen bedanken die talrijk aanwezig waren en ons de energie hebben bezorgd om tot het einde te strijden voor deze drie punten. Dankzij deze overwinning lopen we 13 punten uit op Oostende, dat is massive. In open spel denk ik dat we zelfs niks weggeven. Er was denk ik een schot van Atanga maar verder was er geen echt gevaar. Over de penalty ga ik me verder niet uitspreken. Ik denk dat we voldoende mensen, experten en camerastandpunten hebben om naar deze beslissing te gaan kijken. Na die penalty was het natuurlijk niet gemakkelijk voor ons: het thuispubliek is terug, de tegenstander is terug maar op het einde lukt het ons om een fantastisch doelpunt te scoren. Belangrijke driepunter die ons op 30 punten brengt in het klassement én de kloof vergroot met de degradatieplaatsen. Samen met de fans gaan we dit vieren. Ik ben enorm voldaan en blij.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dino Hotic bezorgt Cercle de zege in blessuretijd

Cercle ging rusten met een 0-1 voorsprong, maar zag Oostende in de tweede helft langszij klimmen met een penaltydoelpunt. De thuisploeg ging op zoek naar meer, maar het jonge Cercle plooide niet en ging in de blessuretijd nog met de zege aan de haal. Dino Hotic bezorgde Cercle met een knappe treffer een belangrijke overwinning, de eerste competitiezege aan de kust sinds 2004. 

In Oostende moest Cercle het zonder doelman Majecki doen, die niet fit was geraakt. Warleson nam plaats onder de lat. Charles Vanhoutte keerde na zijn schorsingsdag meteen terug in de basis, Da Silva Lopes verhuisde daardoor naar de bank. Daar nam ook Yann Gboho plaats, Kévin Denkey nam de rol van aanvalsleider op zich.

Denkey raakte na een aflegger van Ueda al na enkele minuten het zijnet, maar die veelbelovende start kreeg geen vervolg. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, met veel duels. Toen Cercle voor het eerst de bal het werk liet doen, leverde dat meteen de voorsprong op. Het voorbereidende werk was van Francis en Siquet en Ueda reageerde het scherpst op de steekpass van die laatste. Onze WK-ganger bleef oog in oog met Phillips ijzig kalm, rondde de thuisdoelman en legde de bal in het lege doel (24’, 0-1).  In wat volgde hield Cercle de thuisploeg makkelijk af en kon het via Denkey en Ueda nog enkele keren tegenprikken. Warleson moest enkel eens plat gaan op een schotje van Amade.

Cercle begon ook stevig aan de tweede helft en was dichtbij de 0-2, maar de treffer van Boris Popovic werd voor buitenspel afgekeurd. Met enkele wissels bracht Dominik Thalhammer wat meer leven in de thuisploeg, maar toch kwam de 1-1 helemaal uit de lucht vallen. Na een ingreep van de VAR kreeg Oostende een strafschop, die door Ambrose (65’, 1-1) via de vingertoppen van Warleson werd omgezet. Die onverwachte gelijkmaker zorgde terug voor hoop in de Oostende rangen en doordat Cercle niet meer aan voetballen toekwam, werd het toch even billenknijpen. Zeker toen KVO ook nog een tweede penalty leek te gaan krijgen voor een vermeende overtreding van Ravych, maar na het bekijken van de beelden kwam  scheidsrechter Visser gelukkig op zijn beslissing terug.

De wedstrijd kon nu alle kanten uit, ook al bleef het voetbal niet hoogstaand. Atanga forceerde zijn schot en dat kwam de thuisploeg duur te staan. Bij het ingaan van de blessuretijd pakte Olivier Deman uit met de perfecte teruglegger en de vrijstaande Hotic liet Phillips kansloos (91’, 1-2). Vooral dankzij de vele VAR-interventies kwamen er nog 9 minuten blessuretijd bij, maar daarin was het Cercle dat op zoek ging naar de 1-3. Dino Hotic kwam nog het dichtst bij de definitieve beslissing met een vrije trap, maar de paal stond in de weg. Warleson werd niet meer bedreigd en zo pakte Cercle 3 hele belangrijke punten, die uitbundig werden gevierd met het volle uitvak!

Opstellingen:

KV Oostende: Phillips, Tanghe, Rodin, Capon,  Sakamoto, Amade  Rocha Santos (58’ Dwomoh, 88’ Urhoghide), Ndicka, Batzner (58’ Atanga), Durdov en Ambrose

Cercle: Warleson, Popovic, Ravych, Daland, Siquet (82’ Gboho), Abu, Vanhoutte, Deman, Somers, Ueda en Denkey (88’ Hotic).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiend punt tegen Union

De beste start was voor Union, maar op een reuzekans voor Nilsson in de openingsfase na hield Cercle de tweede in de stand goed af. Groen-zwarte kansen waren schaars in de eerste helft, maar in een sterke tweede helft klom Cercle via Thibo Somers verdiend op voorsprong. Cercle kon de driepunter niet over de streep trekken en moest in het slot nog de 1-1 via Nilsson slikken.

De wedstrijden volgen elkaar snel op en dus was het logisch dat Miron Muslic op een aantal posities sleutelde aan zijn elftal. Marcelin kreeg achterin de voorkeur op Miangue. Charles Vanhoutte kreeg op Charleroi zijn 5de gele kaart dit seizoen en werd in de basis vervangen door Abu Francis. Winteraanwinst Hugo Siquet maakte meteen zijn debuut in de basis, waardoor Thibo Somers een rij hoger kon spelen. Yann Gboho vervolledigde de basiself, Kévin Denkey en Dino Hotic begonnen op de bank.

Union begon het best aan de partij. Al na 5 minuten werd Nilsson vrijgespeeld, maar Majecki bleef hem de baas. De bezoekers combineerden het makkelijkst en hadden het meeste balbezit, maar echte kansen waren ook voor hen schaars.  Nieuwkoop trapte na een hoekschop over en de pogingen van Lapoussin en Teuma waren te slap om Majecki te verontrusten. Kansen voor Cercle konden we pas in de slotfase van de eerste helft noteren. Olivier Deman nam een voorzet van Siquet in 1 keer op de slof, maar zijn trap ging over. Even later kon Da Silva Lopes uithalen, maar zijn grondscherend schot ging net naast de paal. Rusten met 0-0 dus en dat kon logisch genoemd worden.

Met Kévin Denkey na rust in de ploeg kon Cercle de bal beter in de ploeg houden en zo begon het ook het beste aan de tweede helft. We noteerden wel al vroeg een schot van bezoeker Machida dat naast ging. De kopbal van Marcelin was een stuk gevaarlijker maar strandde op de bovenkant van de lat. Ayase Ueda kwam ook beter in de wedstrijd en stak zijn neus aan het venster met een knappe uithaal over het doel van Moris. Enkele minuten later was de verdiende groen-zwarte voorsprong dan toch een feit: Abu Francis met de knappe pass op de inlopende Thibo Somers en die aarzelde niet om de bal snoeihard voorbij Moris in doel te knallen (68’, 1-0).

Union had het voetballend moeilijk, maar kon met hun lengte op stilstaande fases toch enkele mogelijkheden afdwingen. De kopbal van Nilsson verdween via Majecki en de lat uit doel. Een kopbal van Burgess even later leverde geen problemen op voor Majecki. Er was behoorlijk wat pech bij de gelijkmaker van Union gemoeid. Popovic werd gehinderd door Adingra en zo kwam de bal pardoes in de voeten van Lazare terecht. Zijn voorzet werd door Nilsson in doel getrapt (82’, 1-1).

Cercle bleef niet bij de pakken zitten en kon via Denkey en Ueda ook nog voor gevaar zorgen. Union bleef zijn geluk verder zoeken op stilstaande fases, maar Majecki had een antwoord klaar op kopballen van Kandouss en Burgess.

Zo bleef het 1-1 en pakt Cercle pakt dus een punt tegen één van de betere teams uit de Jupiler Pro League. Toch zal in de groen-zwarte kleedkamer het gevoel overheersen dat een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Opstellingen:

Cercle: Majecki, Popovic, Marcelin (61’ Ravych), Daland, Siquet (46’ Denkey), Da Silva Lopes, Francis, Deman, Somers, Gboho (61’ Hotic) en Ueda

Union: Moris, Machida, Burgess, Kandouss, Nieuwkoop (61’ Adingra), Lynen, Puertas (61’ Lazare), Lapoussin, Teuma, Vanzeir (43’ Boniface) en Nilsson (87’ Sykes).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest op het veld van Charleroi

Na een ijzersterke eerste helft leek Cercle met een voorsprong de rust in te gaan, maar een ongelukkig tegendoelpunt kort voor de pauze bracht een bleke thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. De Carolo’s scoorden opnieuw kort na de pauze en hielden Groen-Zwart nadien goed af. Zo trekt Cercle met een zure nederlaag huiswaarts, want het kon zeker aanspraak maken op meer.

Een gretig Cercle nam het spel meteen in handen en dwong de doelman van Charleroi al meteen tot een broodnodige tussenkomst. Charleroi kwam niet onder de druk van Groen-Zwart uit. Pogingen van Da Silva en Denkey gingen net naast. Kort voor het halfuur kreeg de Vereniging dan toch loon naar werken. Na een verre inworp kwam de bal voor de voeten van Vanhoutte, die het leer via Marcq in doel trapte. De thuisploeg bakte er lange tijd niets van tegen een heel sterk Cercle, maar via flankaanvallen zorgde het na het openingsdoelpunt wel geregeld voor dreiging. Een voorzet van Kayembe werd maar net gemist door Mbenza, maar kort voor de rust viel de gelijkmaker dan toch. Na een ongelukkige tussenkomst in de eigen zestien kwam de bal via Zorgane in de voeten van Mbenza, die Cercle een koude douche bezorgde.

Charleroi kwam met een ander gelaat uit de kleedkamer en dwong meteen een reeks hoekschoppen af. Invaller Hosseinzadeh klom na zo’n corner het hoogst en knikte Charleroi al meteen op voorsprong. De voorsprong bezorgde Charleroi de nodige energie, Cercle had even nodig om te bekomen van de uppercut. Groen-Zwart probeerde het initiatief terug op te eisen maar vond geen gaatje in de afweer van de Carolo’s. Ook stilstaande fases leverden weinig op. Aan de overzijde was het wel bijna prijs, maar zowel op een vluchtschot van Kayembe als op de rebound van Badji had doelman Majecki een knappe reactie in huis. Coach Muslic gooide zijn laatste troef op tafel door Marcelin als grote en sterke kopper voorin te posteren. Bijna kon Ueda nog de gelijkmaker forceren in de extra tijd, maar doelman Koffi hield Charleroi recht. De rebound werd bovendien afgeblokt. 
Met deze nederlaag krijgt Cercle opnieuw geen loon naar werken, want zeker op basis van de eerste helft had Cercle meer verdiend.

Opstelling Charleroi: Koffi, Bager, Boukamir, Kayembe, Ilaimaharitra, Gholazideh (46’ Hosseinzadeh), Zorgane, Heymans (72’ Badji), Marcq, Nkuba (88’ Tchatchoua) en Mbenza (79’ Descotte).

Opstelling Cercle: Majecki, Popovic, Daland, Miangue, Vanhoutte (88’ Marcelin), Da Silva (72’ Francis), Deman, Somers, Hotic (72’ Gboho), Ueda en Denkey.

Doelpunten: Marcq (27’, 0-1 (OG)), Mbenza (44’, 1-1) Hosseinzadeh (51’, 1-2)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jong Cercle pakt de volle buit tegen Olsa Brakel

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!